Přejít na obsah

pigo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    143
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

2 222 zobrazení profilu

Oznámení pigo

  1. pigo

    Loketka

    Pánové může mi prosím někdo poradit jak rozeberu loketní opěrku. Něco v ní chrastí,ale jakmile ji zdvihnu (maximálně odklopím),tak to přestane. Nechtěl bych zbytečně ulámat nějaké packy. Děkuji za radu.
  2. Tak pánové po cca půl roce jsem musel měnit opět bat. v klíči. 400km od domova. Provedl jsem dle návodu - otevřít- vyndat bat.- stisknout jakékoliv tlačítko - vložit novou bat.-A NIC .... Klíček opět nefunkční. Jel jsem do servisu,Technik se na mě podíval od stolu podezíravě a zapochyboval o mé zručnosti. Položil jsem mu druhý funkční klíč před něj."Tak mi to prosím ukažte". Odpověď -"Takových baterií vyměňujeme denně spousty".Provedl ...A MÁM DVA NEFUNKČNÍ KLÍČE 🤣. Dohodnut termín pro "opravu" ovšem s tím,že si budu muset zaplatit diagnostiku klíčů (auto v záruce).Naštěstí mám tři. Obratem jsem napsal do ŠA svůj problém a že se mi ani za mák nelíbí platit něco co nemusím (šlo pouze o princip!).Překvapilo mě,že jsem dostal odpověď. Ovšem takovou,že se mám obrátit na servis,že prošetří co a jak. Takže znovu do servisu.Mechanik provedl diag. a spárování klíčů.Vše v rámci garance. Před odchodem mechanika jsem ho zarazil a přikázal-"Vyndejte bat. z klíčku,vložte ji zpět a vyzkoušejte funkci."Neprotestoval. Světe div se.Bez řečí a s úsměvem vyndal a vložil bat. do všech klíčků přímo přede mnou a vyzkoušel. KONEČNĚ! Takže POCHVALA DO AUTOSPEKTRUM 2000 CHEB! Jsem SPOKOJEN!!
  3. Umyj to militem a teplou vodou. Ty rezavé díly už nezachráníš, ale WD to trochu vylepší.
  4. Používám spoustu let na všech autech v rodině plastové clony na "grilu" a můžu vás všechny ubezpečit, že to má až neuvěřitelný vliv na pronikání slaného airosolu do motorového prostoru! Tím také vliv na korozi a oxidaci dílů. Několik fotek cca 8 let O3,ale všechny motorové prostory jsou u našich aut srovnatelné. Fakt je, že nejsem líný a po zimě a po létu motory ostříkám. 😉 Tím nezpochybňuji, že se povrchové úpravy dílů (zinkování) určitě více a více šidí. ... oblast provozování Ašsko, takže tady se rozhodně solí o sto šest! ☝️ Fotky dnešní!
  5. Mám stejnou zkušenost - po hlášce slabá baterie jsem ji vyměnil a klíč nic. Postupoval jsem dle manuálu (spárování) to nefunguje. Ještě bych podotkl,že novou bat vozím preventivně ve všech autech,pro případ vybití.V dřívějšku jsem toto mnohokrát ocenil a i pomohl cizímu. A POZOR -pokud budete měnit bat a bude auto zamčené,tak mi nešlo mechanicky odemknout.Musel jsem ho odemknout DO náhradním klíčem...pak se dalo zamykat a odmykat mechanicky ("vybitým klíčem"). Vzal jsem tedy náhradní klíč,protože jsem měl několik dní do prohlídky. Při návštěvě servisu jsem podotkl,že po výměně bat. klíč nefunguje na dálku. Pánové...no to jste měli vidět ten pohled a reakci technika. "Taková banalita a vy si neporadíte???" Tak mu povídám,že za 30 let jsem už pár baterií vyměnil,ale tohle se mi ještě nestalo. POZOR - o spárování,které nabízí návod NEMĚL ani páru. Závěr byl takový,že jsem si dle servisu vlastní vinou zablokoval klíč,přičemž jsem musel doručit do servisu všechny 3 klíče,aby mi je spárovaly pod stejným kodem. Nedokážu si představit,že by se mi to stalo někde v tramtárii. Samozřejmě,že všechny nové baterie jsem změřil a napětí bylo v pořádku.
  6. Tak po konzultaci v servisu aktualizován SW. Uvidíme....
  7. Prosím o radu. MR 2021 ACC během roku několikrát při použití bezdůvodně spadne do nouzového provozu ( závada ACC -max.1000 ot.) Musel jsem zastavit - vypnu zapalování-znovu nastartovat a pokračuje bez chyby. Je to zatraceně nepříjemné třeba při jízdě na dálnici! Počasí nemá vliv (stalo se i při krásném slunném dni). Vozidlo přede mnou nemá vliv (stalo se i při volné silnici). Rychlost nemá vliv (stalo se i při 80 i 150km/h) Vůbec nechápu co se mu děje?!?
  8. pigo

    Demontáž Masky

    Děkuji za info. ✌️
  9. pigo

    Převodovka 1.5 TSI

    Kolega čekal měsíc.Prý nebyly převodovky. Já to měl za 14 dní.
  10. pigo

    Převodovka 1.5 TSI

    Pánové chtěl bych navázat na téma převodovek u těchto motorů,které se řeší i u O4. Jelikož se jedná pravděpodobně stejný problém... S kamarádem máme 1,5 MR 2021. Po najetí cca 7000km byly slyšet kovové zvuky z převodovky na 1 a 2 r. stupeň. Stačilo převodovku zahřát jízdou okolo 10- 15km vzdálenosti a hluk se začal projevovat. Postupně s vyšším nájezdem km se stupňovala i síla zvuků podobných vylágrovaného ložiska.Za studena nic slyšet nebylo. Zvláštní,že i při jízdě i při vyřazené rychlosti.Po vyšlápnutí spojky zvuk ustal (jelikož se přestane točit jedena z hřídelí). Na ostatní r.stupně se nic podobného neukazovalo. Převodovky máme již vyměněné a podle všeho se asi něco kolem tohoto ve ŠA dělo,protože obj.čísla nových převodovek jsou naprosto jiná. Je tu ještě někdo s podobnou zkušeností?
  11. Karoq 1.5...pul roku starý vůz MR 2021. Kolega na 1 a 2 r. st. po zahřátí cca 10-15 km strašný zvuky. Najeto ca 7000km. Výměna převodovky. Já o měsíc později také cca 7000km totéž. Převodovka také vyměněna. Tak jenom doufáme,že dali "silnějši", protože to vypadá, že převodovky nesnesouou kroutící moment motoru. Každopádně mají už jiné objednací číslo, takže se asi opravdu něco děje. 🙉
  12. Když my se o nosič střídáme tři v rodině.😏 Na demontáž RZ používám plastová páčidla na obložení v autě. Jde to s nimi hravě.
  13. Prodloužený víkend se hodil k otestování nosiče.Najeto cca 800km a opravdu max. spokojenost.
  14. pigo

    Karoq dodací lhůta

    Taky bych se nehádal....12/2020 naše auto právě stažené z kamionu.
×
×
  • Vytvořit nový...