Přejít na obsah

Tomáš s Octavií

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Tomáš s Octavií

  1. Ahoj vespolek u mnou nově pořízeného Karoq, nikde v menu Car, nevidím možnost deaktivace automatického zamykání po rozjezdu. Řešil někdo kódování?
  2. Zpětná vazba je taková, že zapůsobila vlhkost asi po mytí a dnes už pojistka nehoří, vše funguje a airbag a ecall nefungoval po sporadicke chybě zkratu kontrolky předního airbagu. Vymazal jsem diagnostikou a vše oki.
  3. Dnes m i auto po nastartování hlásilo chybu airbagu, start stopu, a e call a abych jel do servisu. Kontroloval jsem pojistky a číslo 30 byla spálená. Je to zrovna pojistka zpátečky, klima, zrcátek, couvací kamery. Nic z toho nefunguje. Chyby jsem zkusil smazat, ale hned jsou zase zpátky. Nemá někdo podobný problém?
  4. Všiml jsem si jedné věci, a to z mého pohledu zvýšeného volnoběhu zahřátého motoru. Překvapil mne volnoběh cca 950 ot /min., což se mi zdá víc, než běžných cca 800 ot /min. Sledoval jsem různá videa, kde tsi motory EA211 měly na volnoběh stejně (Rapid, Superv, Fabia), tudíž i myšlenka, že jen třeba 3 válce toto mají, je irelevantní... Ví někdo, proč tomu tak je? Napadlo mne ještě, zda to nesouvisí se slabším napětím aku díky aktuálnímu spíš nedobijeni při jízdě..... Na foto je ještě motor zcela nezahraty, ale takové otáčky na volnoběh jsou i po dlouhé jízdě...
  5. Šlo, jen se podivej, zda ctvercove otvory máš alespoň jeden na každé straně. Už jsem řešil, že byl otvor jen na straně řidiče. A nez bych delal hranatý otvor ina druhé straně, vyřezal jsem zavit. Jinak díky krytu je znat téměř zadne spineni motoru, lehce rychlejsi ohrivani a nižší hlucnost.
  6. Ano, je nutné udělat 2 diry. Já použil vrtak a udělal zavit M5. Také ale dalsimu zajemci jsem pouzil nytovaci matice se stejnym zavitem. Obojí je díky mistu v napravnici a materiálu, otázkou bezproblemove montáže za pár minut. Dají se take pouzit jiz vytvorene z výroby ctvercove otvory na napravnici do nichž das plastovou uchytku se zavitem, ale tyto nejsou v jedné ose.
  7. Měl jsem doma polepy prahů na Citigo 3D, tak jsem si vytvořil šablonu a použil na 5D. Foceno ihned po lepení, bublinky nyní už nejsou.
  8. Nechci nijak moc profitovat, proto i s dopravou (pouze GLS mám nasmlouvanu přepravu a je to velké) bude cena 1500.
  9. Mám hotovo, kdo budete mít zájem, napište si na tomashrabek1978@gmail.com o kryt pod motor citigo, mii, up. Můžete si vybrat zda si okraje oriznete sami, nebo budete chtít již oriznuty vyrobek. Jako příslušenství v obou pripadech obdrzite 3 šrouby a pruzne matice na uchyceni k narazniku vpredu do predvrtanych otvoru v krytu a 2 srouby k navrtani a uchyceni k napravnici. Montaz je pote hotova za pár minut. Také na Praze západ mohu namontovat. Upraveno: než Vám odešlu, prosím, pište kompletní adresu včetně PSČ a hlavně mobilní kontakt pro přepravní společnost. Bez toho nemohu zásilku odeslat.
  10. Jak budu mit uplne vse hotove, dam sem podrobnejsi info. Dlouho jsem se snazil najit kryt s minimalni upravou pred montazi, az jsem mel jednoho zakaznika, kteremu jsem montoval jeden z moznych k pouziti na Citigo. Kryt kupuju od ambulantniho prodejce plastovych veci. Pokud se vse osvedci, koupim krytu vic, upravim na Citigo, Up, Mii, pridam sroubky, predvrtam otvory, udělám fotonavod a nabidnu jako montazni sadu vsem, kdo budou mit zajem za sotva polovicni cenu naz je 3300 Kc. Tady prvotní obrázky montáže. Zatím jde o hruby obrobek, ale funkci plni. . .
  11. Jak budu mit uplne vse hotove, dam sem podrobnejsi info. Dlouho jsem se snazil najit kryt s minimalni upravou pred montazi, az jsem mel jednoho zakaznika, kteremu jsem montoval jeden z moznych k pouziti na Citigo. Kryt kupuju od ambulantniho prodejce plastovych veci. Pokud se vse osvedci, koupim krytu vic, upravim na Citigo, Up, Mii, pridam sroubky, predvrtam otvory, udělám fotonavod a nabidnu jako montazni sadu vsem, kdo budou mit zajem za sotva polovicni cenu naz je 3300 Kc. . .
  12. Dnes jsem uspesne namontoval plastovy kryt pod motor. Upravil jsem plastovy kryt universalni a za pomoci 5ti sroubu bylo do hodiny hotovo. Cena do 1000 CZK. Kryt zakryva komplet cely prostor motoru i prevodovky. Ještě doladim bocni postranni zakryti v oblasti za tlumicem a bude to 100%
×
×
  • Vytvořit nový...