Přejít na obsah

emsicz

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    110
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem emsicz

  1. Tak se dobré dílo podařilo beze škod. Jde to celé rozdělat, vyčistit, obnovit a chodí to jako nové. Je to hrozná mrdačka, ale jak se na to přijde, tak je to celkem lehké. Mám z toho video, kdo má zájem napište mi. Je na něm vysvětleno, k čemu které díly slouží, jak fungují, jak se do nich dostat a co při tom nedělat.
  2. Zdravím forum, dělal někdo rozborku motorků zrcátka na S1? Vypadá to takhle (příloha) a je to neskutečně zakrytovaný, že to nejspíš zlomim než se do toho dostanu. Je to už ochozený a chci to vyčistit, ale asi ostrouhám, co?
  3. Zdravím fórum - rozhlížím se po S2 FL/S3 a všechny automaty jsou už DSG. Četl jsem, že DSG má skutečně dvě spojky a při jízdě v kolonách to trpí, protože auto v podstatě pořád jede na půl spojky pomalou jízdou, čímž je mnohem dřív "ostrouhá". Zajímá mě, jakou má převodovka životnost, když mám v plánu s autem dvakrát denně hopsat v pražských kolonách, jednou z počernic až na Rohan a večer zase zpátky, v podstatě celá cesta je někdy krokem. Je tu někdo, kdo by mi mohl potvrdit, nebo vyvrátit, že DSG není vhodné pro provoz ve městě a jízdu v kolonách? Díky.
  4. Ahoj, může mi někdo prosím potvrdit/vyvrátit, že 2.8 V6 AMX 2007 automat nemá tlakování čerpadla při otevření řidičových dveří? Přísahám bohu že jsem to u svého Supa kdysi slýchával, pak to přestalo fungovat a já to neřešil. Jenže elektrikář mi teď říká, že tohle auto to nikdy nemělo a že si to pletu s O1 1.8T co jsem měl předtím, která to měla. Takže, je správně, že můj V6 Sup nevrčí při otevření dveří?
  5. To je určitě ono! Ano, zadní světla svítí i v poloze 0. Připíšu si odstranění této sady na seznam úkolů pro elektrikáře Děkuji za radu. Kdyby snad někoho zajímalo proč - koupil jsem si aftermarket přepínač světel, a ten prostě počítá s tím, že 0 je 0. Takže nemůžu třeba nastavit, aby se xenony nerozsvěcely před nastartováním a podobně, tahle sada podle schémata funguje v podstatě jako bypass toho přepínače.
  6. Ahoj, potřeboval bych poradit, jestli je chování mého přepínače světel tovární. Mám originální přepínač světel v S1 FL, 2007, 2.8 vč. bixenonů. Nejsou mi známy žádné úpravy v řídících jednotkách, vozidlo má bixenonové světlomety z výroby. Přepínač má tři pozice: 0 - Svítí obrysová i potkávací světla při otočení klíčku i po nastartování motoru. Obrys - Svítí pouze obrysová světla při jakékoliv pozici klíčku nebo nastartování motoru. Potkávačky - Svítí pouze obrysová světla při výchozí pozici klíčku. Po otočení klíčku a/nebo nastartování motoru svítí i potkávací světla. Můj dotaz, 1. Je toto chování normální, zejména v pozici 0, kdy světla normálně svítí? Prakticky tak nejde svícení vypnout, přepnutí z polohy 0 do potkávaček pouze zapne podsvit v interiéru. 2. Umí elektrikáři nastavit, aby v pozici 0 skutečně nic nesvítilo?
  7. Jo tak to je ten rolbař co o něm tady všichni píšou OK zavolám mu, díky.
  8. Ahoj, potřebuji provést následující opravy: Benzinové čerpadlo netlakuje po otevření dveří. PZ dveře při zamykání z pozice řidiče tlačítkem ve dveřích zůstávají odemčené (hlavička zámku zajede, ale pak zase vyskočí, S1 má takový ten dvoukrokový chod zamčení a v tom druhém kroku kdy ostatní dveře jen jaksi potvrdí, že zámek je zamčený, tak PZ dveře zase vyskočí). Sahara nedochlazuje po dlouhé jízdě. Několik zadních parkovacích senzorů je KO. Upgrade DX navigace aby uměla buď aux-in, USB, nebo lépe bluetooth, ale pozor musí zůstat funkční měnič CD v kufru. Vím, jsou to takové blbé problémy co se nikomu nechtějí dělat. Doporučte mi prosím elektrikáře, který umí tyhle problémy vyřešit, ideálně Hradec Králové nebo Praha. O ceně nesmlouvám, hledám profíka.
  9. emsicz

    Driveto operák

    Haha, ne. Vaše spolupráce byla ukázková a váš zástupce popsal celou událost z druhé strany. Konkrétně u Gapu mě ubezpečil, že je možné se proti tomu pojistit (předtím to ale nenabídnul) a u případu s Kooperativou to zjevně otřáslo celým trhem, protože podle hlasu hned po první větě věděl. To není chyba poskytovatele operáku ani Škofinu. Když Kooperativa vypoví, tak prostě vypoví. Teď nevím, jestli to bylo u vás nebo u jiného subjektu, který má vlastní smlouvu se Škofinem a tvrdí, že taková situace u nich nastat nemohla (poptával jsem u několika společností). Pro mě to znamenalo jediné - vím, že nic nevím a operativní leasing pro mě ztratil punc služby, kde jsou náklady na vlastnictví provoz auta striktně dané a nehrozí tam překvapení. Nevím, jaké další "gapy" na mě čekají a proto jsem nechtěl podepsat a poptávku stáhnul s tím, že nejdřív si musím o operativním leasingu více zjistit od těch, kteří ho koupili a ne od těch, kteří ho prodávají. To je celé. Pakliže jsem něco napsal špatně, nebo se něco nestalo a máte obavu, že na vás konkrétní tvrzení vrhá špatný stín, nebojte se to rozporovat veřejně. Myslím že i z mého příspěvku je zřejmá snaha nekydat na nikoho hnůj, ale poukázat na to, že operativní leasing je pro jednotlivce téma poněkud složité.
  10. emsicz

    Driveto operák

    Oni vysvětlili že mají smlouvu s dodavatelem a využívají nějakou slevu která se týká aut pro marketing nebo co. Prostě našli nějakou trošku ojebávku, no. Já jsem pak ale objevil, že existuje gap a co se dělo s Kooperativou a ještě jsem na nic nekývnul, dost mě to vystrašilo: Gap = mám auto s havárkou 1%. Vyjedu ze salonu a v další zatáčce vlastní chybou auto zruším. Pojišťovna zaplatí 99 procent škody, já 1 procento a celé auto má škofin zaplacené, například 600k. Jenže pak přijde Driveto za mnou a řekne hele mladej, kdybys to ty tři roky platil jak jsme se domluvili a nenaboural, tak z nájmu a zůstatkové hodnoty bychom z tebe dostali celkem 700k. Takže 100k faktura splatná za 14 dní a nazdar. Nikdo mi o tom neřekl, musel jsem si to zjistit sám od lidí, kterým se to stalo (update 15.3. - nestalo se jim to konkrétně u Driveto, pozn. autora). Dá se proti tomu pojistit ale nemá to každej a musím si o to říct. Kooperativa = Jednou Škofin vyřizoval asi 500 Rapidů a rozdal je na operáky. No a někdo v Kooperativě si pak všimnul, že z tý várky má už asi půlka aut nějakou událost a že ten deal je pro pojišťovnu hodně špatnej. Tak přes noc zrušili a vypověděli všechny pojistky. Škofin na rychlo přepsal všechny auta k český a lidem pak přišel dopis, že jejich platby za auto jsou od teď o 1500 měsíčně vyšší. 18k ročně jenom změnou pojišťovny. V tu chvíli jsem si uvědomil, že za prvé moc toho o operáku nevím a za druhé to pro mě byla hlavně předvídatelnost nákladů a teď zjišťuju, že není. Takže zatím jsem nic nepodepsal. Auto mám, tak si můžu dovolit se rozhodovat. Taky přispělo, že jsem si pak osobně zašel do autosalonu Škodovky vyzkoušet O3 FL RS a Superba a moc nadšenej jsem z těch aut nebyl, tak jsem řekl že podepíšu až budu chtít a ne z donucení.
  11. Jak se to vyvíjí? Výzva k podání vysvětlení přišla? Pro účely strategie je názor zdejších stran parkování irelevantní. Po nahlédnutí do spisu možno zvolit dvě strategie - první, odvracení nebezpečí, druhá, Helmut, ta je na prekluzi.
  12. Zdravím, rozeslal jsem poptávky na operativní leasing a přišla zajímavá nabídka od Driveto - Superb 2.0 TDI Style+ v automatu s plným krytím a servisem na tři roky za 10k měsíčně vč. DPH. Podmínkou je ale podepsání přiložené smlouvy. Po telefonu se údajně jedná o podznačníky a o nic víc nejde, jenže takhle se to tam nepíše a já rozhodně nehodlám otravovat lidi s reklamou pro driveto ani jezdit v polepeném autě. Máte s tím někdo zkušenost? Předběžně jsem s tím nesouhlasil, ale zase by byla škoda si nechat takovou nabídku ujít pokud by tu někdo měl pozitivní zkušenost.
  13. Jo to je dobrá připomínka, já jsem se hlásil se zájmem o RS TSI Liftback v manuálu a oni mi odepsali, že na prodejně mají RS TDI kombík v automatu, ale že ať se stavím, že právě abych si to aspoň osahal jestli zhruba jo, nebo zhruba ne.
  14. Ahoj, byl jsem dnes koukat na O3 FL TDI RS, kombík, DSG - tohle jsou moje první dojmy: Interiér mi přijde levný. Otočné kolečko na klimatizaci má look and feel jako by to byla levná čínská hračka. V těch tlačítkách jsou vůbec nějaké velké vůle, nemá to solidní stisk, prostě mi to přijde jako by měly každou chvíli vypadnout. Amundsen pro jistotu nemá tlačítka žádné a vypadá jako noname Android tablet v ceně do 3.000 Kč. Třeba tlačítka v nové Dacii Logan jsou o hodně lepší, mají takový těžší, jemnější pocit preciznějšího zpracování. Tlačítka mají lepší zdvih a odezvu, prostě mám pocit, že někdo utratil za ten knoflík těch 5 Kč navíc. Že bude mít VW interier horší než moje třetí auto na tahání Lidlu a dříví, to jsem nečekal. Tenhle pocit mám v podstatě z celého interieru. Jo, volant je obšitý, ale přijde mi to, jako by byl uvnitř dutý. Sedadlo řidiče je posazené tak, že vedle ramena mám B sloupek. To jsem ještě neviděl. V podstatě se z toho auta nedá koukat přes rameno dozadu při přejíždění do levého pruhu a zároveň B sloupek překáží, když vystupují z auta ven. Další nevýhoda je čistě subjektivní, jsem docela širokej (čti tlustej ) a zdálenost mezi B sloupkem a věncem volantu je tak akorát, abych se mezi to vešel. Na můj dotaz proč je celé auto takhle řešené mi prodejkyně odpověděla, že mám zase ale víc místa v kufru. To mě u RS asi velmi zajímá. Podotýkám, že volant byl zasunutý maximálně dopředu, sedadlo posazené ideálně, fakt jsem si s tím hrál. Dotaz do pléna, máte s tím B sloupkem podobný problém? Nedělám něco špatně? Nebo čekám od toho auta něco, co to není?
  15. Jak říkám, je to ta "jednodušší" cesta, ale může se ti to zle vymstít. Třeba pražský výběr daně z auta (pokut) automatizovanými kamerami je poměrně sofistikovaný. Pokud tě systém nezná, pošle ti standardní obsílku na zaplacení nějaké tisícovky. Pokud zaplatíš, jsi bonitní zákazník a další obsílky už budou třeba na 500, nebo i méně, aby se zajistilo, že znovu zaplatíš. Naopak pokud děláš vlny, bude tě systém zkoušet pokutovat vyšší částkou a pokud nepřestaneš, přestaně tě systém pokutovat zcela, protože snaha o výběr pokuty se u tebe míjí účinkem a systém tě proto zcela ignoruje, je lepší místo toho dojit z lidí, co cálujou. Nikdy jsem nepochopil myšlení člověka, podle kterého je správné pokuty platit a zákony bezmyšlenkovitě dodržovat - zvlášť když jeden rok se na jedné silnici může jet 90, druhý 70, třetí 50 a čtvrtý zase 70, a to vše v jednom směru, nikoliv ve druhém, kde není kamera a to vše oficiálně pro snížení hluku, protože hlučná auta zjevně jezdí jen jedním směrem... Když jsem ještě žil v ČR, mohl jsem přes Prahu valit 150 i tunelama a obsílku jsem nikdy nedostal, stačilo se vypořádat s prvním půl tuctem. Klíč k úspěchu je dokonalá znalost zákonů, takže znova - jednodušší je zaplatit, klást odpor je mnohem složitější a taky dražší, než jak prezentují "sprosté podezřelé" v televizi.
  16. Pro neznalé, držitel zbraně je povinnen policistu upozornit, že má u sebe nabitou zbraň. Tento může požádat a předložení zbrojáku a/nebo průkazu zbraně. Protože žadatel o ZP prochází testy, cvičením, pravidelnými kontrolami zbraní a mnohdy také psychologickým vyšetřením, je to pro policistu důkaz, že dotyčná osoba je netrestaná, bezúhonná, spolehlivá (sem spadají i mnohé přestupky, např. proti občanskému soužití) a policista tedy ví, že nejedná s debilem a podle toho se také chová. Jakmile má u sebe člověk zbraň, policisté se skoro vždy chovají úplně jinak. Je mě jasný, že pro hospodské profesionální platiče pokut je to španělská vesnice, proto si prosím nastudujte, když už se o tom chcete bavit.
  17. Tohle jsem našel na interfernetu nedávno. Nepoznáváte někdo, co to je za disky? Jsou to úplně jediný neoriginální disky, který mě k tomu autu vážně sednou.
  18. Pro jistotu uvádím na pravou míru (najděte si na internetu DFENS FSM 2015 a vzdělávejte se sami): Lístek za oknem může někdo sebrat, nebo ho odfoukne vítr. Proto zmačkat, vyhodit, neřešit, nikoho nezajímá co je na lístku (nikdy). Až teprve pokud vám přijde dopis s pruhem, tak se řeší. Pokud máte zřízenou datovou schránku, musí vám to orgán zaslat do ní, pokud to neudělá, tak je na tom můžete uvařit. V této výzvě k zaplacení určené částky, nebo podobně výhružně nadepsaném dopise je uvedena pokuta, kterou máte zaplatit a kam. Máte dvě možnosti: a) Zaplatíte, řeknete si že to je pár stovek a necháte to plavat. Přestupek je tím vyřešen. Vaší platbou ale stvrzujete, že přijímáte vinu, přiznáváte se ke spáchání přestupku a pokud v budoucnu provedete něco horšího (třeba ne vlastní vinou, skočí vám pod kola bezďák co chce do teplé nemocnice, kterej neví, že auta dneska vážej dvě tuny a vy ho prostě zabijete), tak soudce prohlásí, že jste známá firma, v posledních třech letech jste spáchali dopravní přestupek a proto se dá předpokládat, že nemáte respekt k zákonu a tedy jste určitě jeli rychleji, než jste měli a takže svůj díl viny nesete taky, no a pak už jste v prdeli. Nezaplatíte, podáte odpor. Orgán zahájí správko, nejprve vás předvolá k podání vysvětlení a pak zahájí dokazovací část. Váš úkol je protahovat tak dlouho, až je to přestane bavit a vykašlou se na vás. Ideální strategie je odpovídat na konci lhůt a podávat námitky na podjatost, požadovat prokázání materiálního znaku přestupku a jiné činnosti, na které máte ze zákona právo a orgán se tím musí zabývat. Není to zas tak těžký a doporučuju to vyzkoušet na nějakém levném lístku za parkování, pokud do toho chcete jít. Je dobré tyhle věci znát, protože nejhorší je srážka s blbcem v uniformě a pak se nějaké to právní povědomí velmi hodí. Hlavně nediskutujte s policajtama na silnici jako ty dementi na youtube, nic tím nezískáte a pokutě se nevyhnete, protože toho policajta nezajímá, co s tím budete dělat dál, on vám ten bloček prostě napíše. Diskutovací část začne až pak Jo a taky doporučuju udělat si zbroják, oni s váma poliši potom taky jednaj jinak, když jim ukážete devítku, hned všechno jde.
  19. Musím se nejdřív dostat k tomu to celý rozdělat, protože blbec jsem to auto půjčil a ten krypl to prostě urval. Nikdy neřídil automat a nějak ho napadlo, že když s tím nejde pohnout, tak síla je to správný řešení a prostě ten mechanismus uvnitř přepral. Takže vnější projev sice je vykvedlanej čudlík, ale buhví co je podělanýho vevnitř. Poprvé jsem auto půjčil a taky naposledy.
  20. No hele furt lepší jak BMW, tam když se ti rozbije panoramatická střecha, protože se pokazí taková malá lyžinka, tak musíš kupovat celej set i se sklem za 60 tisíc, protože zvlášť se to neprodává, i když se ví, že to odchází všem, protože je to blbě vymyšlený. A kamkoliv přijdeš s dotazem, jestli nemaj nějakou lyžinku třeba zbylou z bouračky, tak ti každej servisák řekne, že má, ale ty má pro sebe a svoje auta, protože jemu se to taky kazí pravidelně... Ještě jsem to neřešil, ale asi to někde koupím na vrakovišti a prostě přendám ty dekorační plasty, a pokud to nepůjde, tak to prostě koupím a hotovo, no.
  21. Koho by to zajimalo, jedna se o: 3U1713139 WNE – rukojeť radící páky (volič rychlostí) Cena: 5148,- vč. DPH
  22. Hledam a nenachazim, mam ten dreveny-oranzovy dekor, konkretne tento: http://en.autowp.ru/picture/239913 a nevim jak to rozdelat, ani kde koupit novy kus. Vi nekdo? Diky!
  23. Ahoj, u Superb I s automatickou převodovkou mám na té řadící páce na levé straně tlačítko, které se mačká, když chci zařadit. Tohle tlačítko je úplně vykvedlané a plandá v té kolébce. Dá se tenhle díl nějak rozdělat, nebo je potřeba koupit celou tu řadičku? Díky
  24. Povazuji za vyresene, zaridim se podle SUP1. Dekuji moc za presnou odpoved.
  25. Čaute, potřeboval bych v Supákovi zapojit Notebook a mobil pro 4 lidi, tj. 4 notebooky a 4 telefony (automobilová orientační soutěž), celkový odběr bude tak 500W. Zajímalo by mě, jestli se dá takovej invertor koupit, jestli je to nejlepší řešení a hlavně jestli to vůbec Sup zvládne. Mám jednu zásuvku vpředu, jednu vzadu a jednu v kufru. Jestli k tomu někdo máte vlastní zkušenost, tak se prosím taky podělte, zajímalo by mě, jak je to když se to třeba zapomene při vypnutým motoru, jak dlouho vám to z baterie vydrželo jet, nebo nějaký jiný příhody z bitevního pole. Díky
×
×
  • Vytvořit nový...