Přejít na obsah

Tangerín

Uživatel
  • Počet příspěvků

    2 840
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Tangerín

  1. jj vím, tak ony všechny zimní pneu jsou měkčí jak ty letní a do toho víc lamel, to si myslím že je hlavní rozdíl mezi nima a jejich účinkem...zda už pak člověk zvolí spíše silniční dezén - viz třeba od vadi58 ty Nokiany či víc hrubej, už si musí každej sám rozmyslet podle toho, kde bude víc jezdit.. ale jak jsem četl v nějakým časopisu se zimníma pneu, tak všichni známí výrobci již dělají zimáky na velice dobré úrovni, s čím souhlasím :-)
  2. Přesně nevím, zda už jeto C, ale jeto pneu na SUV a 4x4 (dodávkové byly jiná kategorie), mám to na Honde CR-V, rozměr 225/65 R17. Zatím jsem s něma ujel jen 20km, ale krom trochu dunivějšího zvuku oproti letním Contišům jsem nic negativního nezaznamenal a rukou je cítit, že ty vzorky jsou měkčí jak u letních. V servisu mi říkal, že je už dával na Mitsub. Outlander, BMV X3 apod... a jsou prý velice dobré na sněhu atd. a díky nějaké speciální silice, která v nich je obsažena, se na silnici rychle nesjíždí, uvidím :-)
  3. Sice Yetiho nemám (ač jsem o něm uvažoval) ale dneska jsem byl auto přezout na tyhle pneu - Dunlop Grandtrek SJ6 :-)
  4. Tangerín

    Yeti

    Minulý týden jsem se povozil a pořádně vyzkoušel jak Yetiho 2,0TDI 81kw 4x4 výbava Mont Blanc, tak té Hondě CRV 2,2i-DTEC Comfort a rozhodnuto. Ač mám Škodu rád a chtěl bych SUV od Škody, bude doma Honda...ale děkuji za poskytnuté info :-)
  5. Tangerín

    Yeti

    Tak jsem si to celý vlákno přečetl a jak to tak vidím, zase tak velkej rozdíl finanční to nebude. Hlavně abych se případně netrefil na páteční model :-)
  6. Tangerín

    Yeti

    jj díky za info :-) Jsem nevěděl, že se za čištění brzd připlácí...u fábky mně vždycky zadní bubny vyčistili v rámci prohlídky a na faktuře jsem zato žádnou položku neviděl. Může mi někdo ještě napsat, kolik ho vyšel zhruba servis u 2,0TDI 4x4?
  7. Tangerín

    Yeti

    Kolik vám vychází běžnej roční (nebo po ujetí km) servis? Když jsem byl teďkom s Fabií a hodili jsme na téma Yeti řeč, tak mně bylo řečeno, že Yeti vychází kolem 4tkč a větší servis o něco víc, cca kolem 6tkč Co se týká Hondy, rozhodil jsem pár e-mailů po prodejcích a u jednoho servis se slevou normální kolem 4.000Kč, velkej servis 8.000Kč + po dobu servisu zapůjčení náhr.vozidla zdarma. Druhej prodejce odepsal běžné servisy kolem 8.000Kč, velkej kolem 10.000Kč.
  8. Tangerín

    Yeti

    Ahoj, měl bych na Vás dotaz.... pokud vše dobře dopadne, budu řešit koupi auta, určitě SUV,nafta,4x4. Ze všech kandydátů zatím zůstal v kurzu Yeti a Honda CRV. O Yetim jsem už toho četl až až....o CRV tolik info není. Během následujících pár dní si půjdu obě auta vyzkoušet, projet se a taky si nechat vyčíslit ceny servisu a některých díků. Bohužel při výběru auta hraje velkou roli kufr, jinak by asi bylo vybráno... Máte někdo s Hondou CRV 3gen v 2,2 nafte zkušenost?
  9. Jo jinak nápad LED z FIIRS je taky výbornej. Když jsem FIIRS poprvé viděl na netu, říkal jsem si, že jsou z toho auta použitelný kola, LED svícení a sedačky. Jen u LED jsem nikde tenkrát nedohledal rozměr :-( ale vidím, že pasujou A sedačky z FIIRS jsem si ozkoušel onekdá a super, jen co se nějaký budou objevovat na prodej, hned beru
  10. To mi ani neříkej, že stačil přepinovat drát Mlhovky jsem měl, i když je pustím max. 20x do roka, nebylo co řešit a šly pryč. Navíc v andělech mám HIDku, takže i když jsem rozsvítil mlhovky, xenony je přesvítili...
  11. Tak hotovo, vše se úspěšně zadařilo. Přikládám nějaký fotky z montáže, třeba se to někomu někdy hodí. Origo držák na světla jsem rozřezal, trochu zatočil a světla přišrouboval na místa, kde držela mlhovka. Kabeláž mezi světlama jsem protáhl výztuhou. Černej drát šel na mínus k baterce, žlutej dle návodu byl připájenej k potkávačkám a bílej drát ke spínačce na TFL. Cesta - kolem nádržky na vodu, gumovou zátkou ke spolujezdcovi, pak přes středovej tunel přímo ke spínačce. A už jen finální foto
  12. Zkusil jsem to tam strčit bez pinu, jen tak provizorně a paráda, už vše funguje a svítí jak má Volal jsem hned kamošovi, zrovna je v dílně, prej tam nějakej PIN kuchneme ze staré elektriky, tak tam hned letím...pak už jen protáhnu drát dovnitř auta a bude. Zatím moc díííík za pomoc, máš u mě Woody pivo až se zadaří úplně, nahážu se fotky.
  13. Ahaaa,tak teď sehnat někde samotnej PIN k tomu drátku, ten pak strčím na tuto pozici a bude to OK? Tzn. kliček venku, nebo nultá pozice a bude tma, jakmile pootočím na pozici start, denní svícení se rožne.
  14. Tak jsem oddělal vypínač na světla a vytáhl tu patici s drátama...ve vypínači je sice napsáno TFL, ale z patice na tuto pozici žádnej drátek s pinem nevede. Na PIN v pozici 15 když přiložím drát od denního svícení, tak světla svítěj pořád, klíček nemusí být vůbec v zapalování, nějakej nápad?
  15. Obávám se, že dostat se k servu bude asi stejnej boj, jako to protáhnout do kabiny. Ale asi by to mělo jít i přes ty stěrače, jak tu někdo psal. Ale nebudu to komplikovat, natáhnu to do kabiny ke spínači světel a bude
  16. Mám tam tři dráty. Černej jsem dal dle schématu na mínus u baterky, žlutej má jít na potkávací světla a bílej na svorku 15 do spínače. Světla mají v sobě modul, že když se zapnou potkávačky, automaticky zhasnou.
  17. jj dobře, tak já zítra ten drát někudy protáhnu do interiéru a bude. Nevíš ještě, jaká barva drátu vede k potkávacím světlům? Ať nemusím zítra narychlo někde plašit nějakej meřák?
  18. Sry, jak říkám, elektrikařina není moje hobby. Mám stejnej typ, jako Ráca. V návodu je napsaný, že se mají napojit na kladný spínač (svorka 15). Takže musím ten jeden drát natáhnout do kabiny a tam ho napojit do toho spínače světel? Nebo je možnost i napojení v motorovým prostoru?
  19. Zdravím pánové, mám prosbu. Namontoval jsem si denní svícení a řeším zapojení. Moje situace je stejná, jako psal na minulé stránce uživatel Drewie. Elektřikařina je moje slabá stránka, potřeboval bych poradit. Neví někdo, jakou barvu drátu mají u andělskejch očí parkovačky, neboli čistě jen ty kroužky? Nemám doma žádnej přístroj, čím bych to mohl změřit. A druhej drát, kterej nevím kam zapojit je spínané plus (pozice 15). Kam ho mám připojit v motorovým prostoru? Nebo musím až do interiéru? To, že se mi rožnout už po otočení klíčků a né až po nastartování, bych přežil. Díky moc.
  20. Měl jsem tam v plánu jet, ale odradil mě vstup...vloni co jsem koukal 130Kč a letos už 250, to je dost rozdíl, navíc sám bych nejel,takže krát 2 kvůli pár hodinám se mi zdá už moc
  21. Tangerín

    Devil eyes

    Řekl bych, že srovnatelný s andělama
  22. Tangerín

    Fabia II RS

    jj Polo GTI je moc pěkný autíčko. Ještě by mě zajímalo, jak moc se cenově bude od Pola lišit Audi A1, někde jsem čet, že snad o 30k. To už bych si pak raděj vyhlíd nějakou skladovku či předváděčku a volil OOOO Teď můžeme jen čekat, jak se kdo předvede s cenama.
  23. Tangerín

    Devil eyes

    Memphiku a co kvalita zpracování? Jsou rozměrově jako origoše, nebo trochu menší stejně jako anděly? Ty drátky vzadu, odstrašující, nevím proč to není řešený jako u andělů či origo. Ale tak s tím by se dalo něco udělat. Jinak vypadá, že svítej slušně. Mít do opravdový DRL, asi by mi to vrtalo hodně v hlavě
×
×
  • Vytvořit nový...