Přejít na obsah

fufal

Uživatel
  • Počet příspěvků

    312
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    4

Návštěvy profilu

2 925 zobrazení profilu

Oznámení fufal

  1. fufal

    Autobaterie

    Můj postřeh z provozu. Měl jsem několik aut s SS, a obávaje se z rychlé likvidace autobaterie s touto technologií (jak jsem byl kdysi vystrašen zde na fóru), jezdím spíše více defenzivně (myšleno ve prospěch dobíjení akumulátoru). Baterie se stále drží a chovají stejně jako kdysi dávno před před nástupem SS. Pouze je pravidelně preventivně před zimou dobíjím nabíječkou C-TEK speciálně pro SS, a poté je už nechávám svému osudu. Myslím, že i tak baterie po 7 letech odvedou práci, jako to bylo doteď.
  2. V zadním nárazníku jsem měl díru na sklopné tažné, ale žádné pazvuky jsem nezaznamenal. Co zadní okna, jsou dovřená? Zkontroluj veškeré těsnění oken i dveří... stalo se mi před 3 lety u nové Fabky III, že bylo v rámu dveří nesprávně usazené těsnění PZ okna.
  3. Krize se svazky zažehnána Ukrajinský dodavatel Škody obnovil produkci, kvůli výpadku v ČR stála výroba enyaqu - Novinky.cz
  4. Má někdo info, zda maska Scaly je totožná s maskou Kamiqa? Mám 3 roky dobré zkušenosti s clonou od fa. Heko na F-III FL, a protože mám na Kamiqu z výroby tažné (tzn. zcela otevřenou masku), a oproti Fabce topí Kamiq o sakra hodně později, chtěl bych mu na zimu dopřát clonu. Clona na Scalu je běžně k prodeji (zn. Heko, Protec), ale bude pasovat také na Kamiqa, což výrobce neuvádí? Díky za radu.
  5. fufal

    Škoda KAMIQ

    2x jsem ceník četl, a přesto přehlédl... díky
  6. fufal

    Škoda KAMIQ

    Má někdo info, od kdy nebo v jaké výbavě je USB-C v držáku zpětného zrcátka, nebo už to je standardem?
  7. U mého Kamiqa s klasickým tempomatem (z výroby převzatý na saloonu 29.12.2020) se bílá kontrolka tempomatu s vykřičníkem (tempomat je v té chvíli nefunkční) začala rozsvěcet po nastartování cca v říjnu 2021, přičemž do té doby (celou zimu 2020/2021 a dále), nebyl žádný problém. Od prvopočátku nechávám trvale páčku v poloze ON, respektive Cancel, a v případě potřeby tempomat aktivuji pouze kolíbkou nastavením konkrétní rychlosti, kterou momentálně jedu. Cca od října se kontrolka tempomatu s vykřičníkem rozsvěcí denně, max. obden, jak po studeném, a někdy i po teplém startu, a vždy to vyřeší pouze zhasnutí motoru a další nastartování. Podotýkám, že jsem zkusil odstranit veškeré možnosti zašpinění, námrazy nebo vlhkosti. Včera jsem s tím byl v servisu, kde to celý den zkoumali a odpoledne při převzetí vozu konstatovali, že přehráli software a vše je OK, ale kdyby přeci jen byl problém, ať se ještě ozvu. Ze servisu jsem dojel domů, a dnes ráno po startu opět bílá chybová ikonka s vykřičníkem a nefunkční tempomat. Dalším stanoviskem servisu je, abych páčku tempomatu po každé jízdě vždy přepnul do polohy OFF a zapnu ji až po nastartování, že tempomat v pozici ON, po startu neví, co má dělat, že je zmatený, jelikož je funkční až od rychlosti 40km/h a já startuji v nulové rychlosti. S tímto problémem se prý mechanik ještě nesetkal. Mám prý zkusit, zda se bude ikona s chybou objevovat i po startu s páčkou v poloze OFF a následném přepnutí do polohy ON, a hlavně, abych jim pak dal zpětnou vazbu. Jasně jsem z toho pochopil, že si neví rady, a budou rádi za jakoukoliv radu, aby byli schopní dalším zákazníkům dát nějaké vysvětlení. Budu Vám velmi vděčný za nějaké faktické vysvětlení nebo reálnou radu?
  8. fufal

    Lapače nečistot

    Pokud v zimě jezdíte v oblastech s inertním posypem, jsou zadní zástěrky nezbytné. Mojí jedinou (první) zimu jsem bez zástěrek jezdil pravidelně 1x týdně po inertu do hor a spodek zadního nárazníku byste u 2 měsíce starého auta vidět fakt nechtěli! Co se týká běžného znečištění, tam je vidět výrazné zlepšení. Mám i přední lapače, ale u těch nevidím žádný účel. Přední část se špiní stejně, jako když tam zástěrky nebyly. Letos v létě jsem se zástěrkami jel jednou cca 100m po čerstvém asfaltu a přední část prahů mám doteď zacákanou asfaltem.
  9. Také mám na prodej nové a nejeté komplety letních pneu GoodYear Efficient Grip Performance 205/60 R16 92h (DOT 4820) nazuté na plechových discích 6Jx16 5x100, včetně originálních poklic Škoda. Kola jsou vyvážená, vhodná rovněž na Scalu.
  10. F-III FL Active 1.0 55 kW 11/2018 Nexen Nblue HD 185/60 R15
  11. fufal

    Zimní pneumatiky

    Řadu let jsem na F-II 1.2 51kW jezdil Barum Polaris 3 185/60 R15 84T (zkušenost cca 60.000km), a to jak v zimním i letním provozu, kdy na méně výkonná vozidla je tohle obutí podle mě vynikající. Nyní od listopadu, po přechodu na F-III 55kW FL s pneu Barum Polaris 5 185/60 R15 88T XL, mi tyto nové pneu přijdou malinko lepší, přilnavější, s lepší zpětnou vazbou. Původně jsem chtěl na novou Fabii Nokiany WR D4, avšak dosavadním testováním auta, tak pneu Polaris 5, jsem zatím s obojím nadmíru spokojený.
  12. fufal

    FIII - sleva %

    V Porsche Č.B. taktéž
  13. Proměnlivý interval 2roky/30tkm je dán automaticky a pevný rok/15tkm je jen na požádání nebo jak to vlastně má ŠA nastaveno?
  14. fufal

    Fabia III

    Nevím jak ostatní, ale já pokaždé, když vjedu na dálnici a "málokdy" dodržím 130km/h, musím jet v pomalém, abych nepřekážel. Neříkám, že všichni jedou okolo 200km/h a víc, ale jsem prostě mezi tím minimem nejpomalejších. Chápu, když kdokoliv tvrdí, že výkon je dnes při předjíždění potřeba. Když mi bylo 30, nebyl jsem jiný. Ve 40 ale nejdřív zvážím, jestli na to mám já, jestli na to má auto, jestli to situace vůbec dovolí a až potom předjíždím. Když mi jedno z uvedených chybí, kouknu do zrcátka na rodinu a raději si řeknu, má to cenu... zpozdím se. Mnohokrát jsem toho agresivního řidiče dojel o pár sekund na světlech nebo v uzávěře a v duchu jsem se mu a těm několika stovkám koní a newtonmetrům ze srdce vysmál! Za mě proto říkám, vyšší výkon=vyšší riziko=možná dříve smrt, a za mě jakožto otce, na to asi nemám.
×
×
  • Vytvořit nový...