Přejít na obsah

yetik12tsi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

653 zobrazení profilu

Oznámení yetik12tsi

Nováček

Nováček (1/14)

3

Popularita

  1. Ahoj mám Yetik 1.2 motor 77 kW, problémy s benzínem v oleji si můžeš přečíst v předchozích článcích diskuse. Posílám jeden profesionální odkaz jak to je, kolik je povolené množství benzínu v oleji. http://www.oleje.cz/clanek/Vlastnosti-motorovych-oleju---Palivo-v-oleji Souhlasím s tím, že levnější olej je všude v prodejnách tímto se zabývajícími než v servise a je stejné kvality. Zatím testuji tak nevím jak to je momentálně s benzínem v této fázi po výměně vstřikovaču, ale dám vědět až se to vyhodnotí. Přikláním se k častější výměně při ježdění krátkých tras po 7 t a nebo po zimě, pro mě to není problém si to udělat a cena 3x levněji než v servise i s olejem. Zatím ahoj.
  2. Ahoj váhovou zkoušku mi dělají na váhu motorového oleje. Po 13 tisících km mi na olejové rysce přibyl 1 cm. V servise olej vypustili dali nový filtr, dali nový olej protočili motor. Potom olej vypustili a zvážili a nalili zpět. Ujel jsem asi 600 km přibyla kapalina a přepočetlo se to na 1000 km dělalo to nárůst 0,3 l. Po té byla uznána 1 reklamace a vyměněny všechny 4 vstřikovače. Teď mám jezdit 2000 km, pak vážíme. Blombované to nemám. Chtěl jsem jím auto nechat ať si dělají zkoušku sami, že budu jezdit v náhradním vozidle, ale auto mi vrátili ať si to jezdím sám. V 1 kole mají závadu odstraněnou. Já jsem v záruce tak zatím vše zadara, kromě starosti. Do TV pokud budou problémy i nadále jdu s vámi. Teď budu jezdit i dlouhé trasy tak uvidíme jestli je to mým stylem jízdy, nebo jestli je motor KO. Mi při prodeji opravdu že nesmím jezdit kratší trasy než 4 km, koupil bych asi elektromobil, zatím ahoj.
  3. Ahoj mám vyměněné 4 vstřiky jezdím dále na další váhovou zkoušku. Dostal jsem ale odpověď z technického oddělení ve Škodovce. Kdo jezdí kratší trasy než 4 km a taky v zimě tak se nesmí divit přibývaní benzínu v oleji. Jde to přes pístní kroužky než se roztáhnou. Každý prodejce nejen Škodovky má povinost na toto majitele nového vozu upozornit. Tak zatím mám ujeto 200 km, ještě 1800 km a jdu vážit. Rysku na olejoznaku kontroluji zatím nejde nic poznat najedu to asi za 2 měsíce, tak pak se vyhodnotí a dám vědět. Díky této poruše mohu dělat dilera na prodej motorových olejů a taky chemika na analýzy benzínu v oleji, škoda, že tyto informace nemají profící ve značkových servisech. Myslím, že je to tragedie jak po odborné stránce je to u nás ubohé. Zařízení na vyhodnocení nečistot by měl mít každý menší servis a nemají to ani velké a značkové. Tak se zatím mějte a autíčka ať vám jezdí. Froggymu gratuluji k úspěšné reklamaci a zajímalo by mě jeho dilema jaké auto a hlavně s jakým motorem si koupi teď. Ahoj.
  4. Takže všechny zdravím a posílám další info. Všechny 4 vstřikovací trysky vyměněny a jezdím dalších 2000 km, pak se bude znovu vážit olej a uvidíme. Na jízdních vlastnostech nepoznávám nic, žádnou změnu je to dobré tak jak jsem zvyklý. Je to moje 6 škodovka všech 5 předchozích bez problému, Oktávku mám i po 12 letech stále bez nějaké větší poruchy, kromě výměny standardních části / tlumiče, svíčky, brzdy ap./ výfuk mám dokonce ještě původní. Tak uvidíme jak YETÍK. Jelikož jedno z mých aut byl Oltcit a měl jsem i 2 Fiaty a s poruchami jsem si poradil, tak jsem v klidu. Po 2000 km dám vědět jak to dopadlo. Zatím se mějte
  5. Tak jsem o něco chytřejší a dělím se s vámí o další informace. Po provedeném testu v servise zjištěn nárust 0,3 l kapaliny /benzínu/ na 1000 km. Jenom pro zajímavost mám servisní výměnu po 30 000 km, tzn narůst o 9 l v olejové vaně, kdybych to jezdil do konce, co by to udělalalo ??? Po reklamaci a vstřícném přístupu servisu, rozhodl výrobce vyměnit všechny 4 vstříkovače paliva. Děkuji kolegovi "Nováčkovi" za kapkový test. Funguje dobře a opravdu jsem tam přítomnost benzínu v olejei byl schopen vyhodnotit i jako laik. Ještě jednou díky za dobrou radu /jsem teď chytřejší více jak někteří servisáci ha ha /. Jo jinak jezdím samozřejmně i v zimě a to krátké i delší trasy, bude to tak 60 ku 40. Po výměně vstřikovačů budu nadále sledovat ve spolupráci se servisem a výsledek tady napíšu. Jinak k motoru nemám žádnou připomínku, krásně táhne, spotřeba je solidní, tichší auto jsem ještě neměl, motor fakt není slyšet, tak snad se ty mouchy se vychytají, uživatelský jsem spokojeny i s max rychlostí. Tak se mějte, zatím.
  6. mám Yetík motor 1.2 tsi vyroben 03/2012, po zimě jsem změřil přibytek oleje, v servise mi nalili nový olej vypustili a zvážili po dalším provozu zjistili příbytek 0,3 l na 1000 km, čekám na vyjádření výrobce, tak uvidíme co to je za zrada, dám tady vědět, přístup v servise ACA velice solidní, uvidíme jak se zachová výrobce, tak zatím,
×
×
  • Vytvořit nový...