Přejít na obsah

hawkehi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    119
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli hawkehi

  • Narozeniny 13.7.1980

Návštěvy profilu

1 697 zobrazení profilu

Oznámení hawkehi

Nováček

Nováček (1/14)

  • First Post Vzácný
  • Collaborator Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Olej měním po 15000km a dolévat není potřeba. Aktuálně najeto cca 63000km
  2. Dovolená na Istrii tam 5,8 zpátky 6,3 l. Dlouhodobou spotřebu mám 6,9l/100. Aktuálně najeto 63000km
  3. Stalo se mi v zimě to samé,levé přední kolo, nárazem se zničilo ložisko. Po výměně vše O.K.
  4. Super, děkuji hned jsem klidnější
  5. Chtěl bych se zeptat něco ohledně klimatizace/topení. Topení mám nastaveno např. : teplota 24 st, režim auto, A/C vypnuto. Všiml jsem si, že z prostředních výdechů nevychází vůbec žádný vzduch. Pouze z postranních na nohy a čelní sklo. Pokud manuálně zvolím foukání na "středy" tak to funguje, po přepnutí na auto zase ne. Nezmění se to ani,když zvýším teplotu nebo rychlost ventilátoru. Přitom na infotaimentu (Bolero) jsou zobarzeny červené šipky i u porostředncíh výdechů. Je to tak správně nebo je něco špatně ? Díky za odpověď
  6. Servisní prohlídka v 30 000km (bez výměny oleje tu jsem dělal už dříve) + čištění klimatizace = 2289,- Kč HAD Třebíč
  7. hawkehi

    Záměna sedaček

    Chtěl bych se zeptat jestli někdo už řešil výměnu schránky na deštník za klasickou odkládací schránku pod sedadlo např. 3T0881577C ?
  8. Tak já měnil vždy u všech Octávii co jsem měl ( OI 1,8 T, OII 1,8 tsi) olej po 15 tis. a dával jsem Millers oils EE LONGLIFE 5w40 nanodrive. Byl jsem s ním spokojen, takže ho dávám i do současné OIII 1,8 Tsi.
  9. Trojkovou Octu mám necelý půlrok, tak si pomalu zvykám. Šlak mě mohl vzít z neustálého drnčení "něčeho" ve dveřích řidiče. Zjistil jsem, že to byly talčítka na ovládaní oken. Myslím, že už to tady někdo řešil. Přidávam tip na vyřešení problému. Takže jsem vycvakl panel s tlačítky, prvně jsem myslel, že to nějak vypodložím, ale nakonce jsem zvolit variantu přišroubování. Na oba boky jsem dal dva mikrošroubky a drží jak přibitý. Najednou je v autě nezvyklý klid ?
  10. S tímhle motorem jezdím cca 3 roky, cca rok po chipu a většinou se dostávám se spotřebou pod 7litrů. Chorvatsko (Split) tam 6,2l/100km zpátky 6,9l. Dlouhodobý průměr 7,2l/100km. Takže já jsem se spotřebou vzhledem k výkonu a obsahu max. spokojen
  11. Mě se voda neztrácí,to ne,ale ta doba ohřevu se mi nezdá.Navíc jak jsem už psal, než dosáhne těch 90 tak je i vidět jak při menší zátěži teplota spadne a když se tomu trochu přišlápne tak zase povyskočí.Takhle to blbne,když je v háji termostat ne? Ten jsem ale pro jistotu vyměnil a vůbec jsem si nepomohl. Možná zkusím vyměnit ještě tu kapalinu, je to už 6 let ...
  12. Mě pumpa odešla v necelých 90tis km.Ráno přijdu k autu a pod ním louže, v nádržce nic.Takže mě čekala výměna. Já bych se,ale zeptal na jiný problém jestli nemá někdo zkušenost.Mě se motor strašně dlouho zahřívá.Na provozní teplotu se dostanu tak cca po ujetí 13-15km při venkovní teplotě cca +2st. Například mi to ukazuje 70st a jedu třeba volně z kopce dojedu na křižovatku a vidím jak ručička ještě víc klesne. Když už se ale teplota dostane na správnou hodnotu,tak pak už drží a nepadá ani při volnoběhu. V létě je to o něco lepší,ale i tak ta doba zahřívání je podle mě dlouhá. Termostat jsem už měnil,právě z tohoto důvodu,ale dělá to pořád.Diagnostika nic. Má někdo zkušenost? Jak se vám zahřívá 1,8 tsi ?
  13. A opravdu máš najeto jen 80 000km a je to rok 99 ? Já měl stejný ročník i motor a když jsem to minulý rok prodával měl jsem poctivých 320 000Km! To že tankuješ Shell ještě neznamená, že je to TOP, ale problém bude asi jinde. Zkoušel někdo mrknout na turbo?
  14. Taky mě odešel blinkr v pravém zrcátku.Po zjištění ceny v origo servisu, jsem si koupil 3 kusy 3mm vysocesvítivých oranžových LED diod a příslušný odpor. Ze zrcátka jsem vykuchal celý ten tišťák a vyhodil.Diody jsem rozmístil dle uvážení (pro dvě jsem vyvrtal díru a zalepil ji do ní) napájel vodiče a zapojil. Celkem mě to tak asi přišlo na 25 Kč a trochu času. A když už jsem měl zrcátko rozdělané tak jsem nahradil žárovku pro osvětlení nástupního prostoru za vysocesvítivou bílou 10mm LED diodu-krásně tam zapadla, ani jsem nemusel nějakým způsobem ničit původní patici, jen zase na +kabel příslušný odpor. Co se týče demontáže skla zrcátka tak obavy jsem měl taky,ale pak jsem si na to vzal plastový klín co se používá k nastavení,spár když se pokládá plovoucí podlaha ten jsem ještě obalil do hadru a sklo zrcátka opatrně vypáčil.
  15. Potřebuji 1,8 TSI - je někde ?
×
×
  • Vytvořit nový...