Přejít na obsah

Luman

Uživatel
  • Počet příspěvků

    146
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Luman

  1. Tak jsme se letos rozhodli objednat nové auto. Z téhle diskuze vím, co se děje s dodáním vozů a byl jsem smířený, že si rok až dva počkáme. Byl jsem vždy na Octavie, ale jelikož 4 generace je za mě to nejšerednějši auto, co dnes Škoda nabízí a Karoq je pro nás malý, objednali jsme Kodiaq. Prodejce vytvořil objednávku a oznámil nám, že auto bude nejdříve za 14 měsíců a napsal to i do smlouvy. Za 2 měsíce od objednání volá prodejce, tak si říkám aha, asi volá, že se posouvá termín a v telefonu se ozvalo: dobrý den, nevím jak je to možné, ale právě nám přivezli vaše auto. Takže dnes je to loterie a záleži na jakou konfiguraci má Škoda zrovna všechny díly.
  2. Luman

    Spotřeba 1.5 TSI

    Ahoj, přidávám foto spotřeby našeho Kodiaqa 1,5 Tsi (manuál) z letošni dovolene v Itálii. Auto bylo úplně nové, takže jsem jel v klidu, v ČR 90/50 a na dálnici jsem měl celou cestu tempomat 130km/h. 2 dospělí, 2 děti a plný kufr. Jízda super, až na ten adaptivni tempomat, to mi chvilku trvalo si na něj zvyknout, ale to už je na jiné téma :)
  3. Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně navigace. Mám Columbus a pokud používám navigaci tak pouze na Columbusu. Na virtuálním kokpitu mám buď radio, nebo info o jízdě (čas, spotřeba, dojezd atd). Ale když zastavím a vypnu motor např. na benzince, tak po nastartování se mi navigace zobrazí jak na Columbusu tak i na virtuálním kokpitu mezi budíky a zas si to musím nastavovat zpět abych tam měl radio. Jde někde v menu auta nastavit, aby virtuál kokpit ukazoval pořád to samé po každém nastartování? Jsem asi úplně blbej, ale nemůžu to v návodu, ani v menu auta najít. Kodiaq je letošní FL. Díky
  4. Když už to nemá ani L&K, tak nevím. Pročetl jsem plno článku na netu, ale nikde jsem nenašel jak poznat, který Kodiaq má chytré ventilky a který nepřímé hlidani pneu.
  5. Ahoj, mam O3 1.6 TDi a měl bych dotaz. Včera přijdu po týdnu k autu, nastartuju a hláška - málo chladící kapaliny. Otevřu motorový prostor a úplně prázdná nádržka chladící kapaliny. Kouknu pod auto a tam veliká louže. 120km od domova a nikde žádný servis. Tak jsem koupil na benzině kapalinu, dolil (cca 0.8l) na risku max a vyrazil na cestu k domovu s tím, že budu průběžně kontrolovat a jakmile to bude hodně utíkat, tak auto odstavim a zavolám odtah. Dopadlo to tak, že jsem ujel 120 km a neunikla ani kapka chladici kapaliny - stále se krásně drží na risce max. Samozřejmě po víkendu zavolám do servisu a nechám to zkontrolovat. Nenapadá někoho kde může být problém, že kapalina ze zaparkovaného auta unikla? Díky za postřehy
  6. Chtěl bych se zeptat, jaký má nový kodiaq po FL hlídání tlaku v pneumatikách. Uvažuji o objednání nového Kodiaqu a koumu i druhou sadu zimních kol. Zda se můžou použít kola bez čidel, nebo musí být kola s TMPS? V ceníku ani konfigurátoru to není popsané. Dekuju za odpověď
  7. Já zatím auto s navigací neměl, ale přemýšlím o Kodiaqu a tak koumu jestli Amundsen nebo Columbus. Doteď jsem jezdil podle navigace v mobilu - mám tam Sygic. Ale počítám, že u nového vozu budu jezdit podle vestavěné a mobil už využívat nebudu.
  8. Koukal jsem na Škodaplus a většina nabízených Kodiaqů po FL včetně RS mají Amundsen. Vyplatí se vůbec příplatek za Columbus, když ho Škodovka do vozu nedává?
  9. Včera jsem se bavil s pánem a tomu měnili klepající DCC tlumiče v 53tis.km na záruku, ale plno lidí jako já se na tento nájezd dostanou až po záruce 😀 Já se zeptám: vyplatí se připlatit Columbus nebo ne? Já ho chtěl kvůli tomu, že byl v paketu s Cantonem. Jelikož teď bohužel Canton nejde objednat, tak přemýšlím jestli ten příplatek 30tis. stojí za to. Nemám žádnou zkušenost s vestavěnými navigacemi, v Octavii mám jen radio Bolero. A ještě bych se zeptal, jaké části těla chrání příplatkové zadní boční airbagy? Na netu o nich není moc informací a co jsem našel fotky, tak je to spíš jen ochrana těla a ne hlavy.
  10. Luman

    Facelift Kodiaq

    Tak jsem si prostudoval nový ceník a pro Sportline i RS už není v nabídce Canton a ani Sunset 👎To je hrozný ta Škoda - zdražit a zpřeházet pakety jim jde výborně, ale nechat v nabídce žádoucí výbavu je problém. A ten konfigurator, to je taky paráda - v roce 2021 nejsou schopný si sehnat pořádné ajťáky, co by v den změny ceníku automaticky spustil i nový konfigurator.
  11. Dobrý den, nebudu zakládat nové téma, tak se zeptám zde: přemýšlím o novém Kodiaqu 1,5 Tsi Sportline, kde jsou na výběr 19 nebo 20 kola. Vozíte někdo na Kodiaqu s tímto motorem 20 kola? To auto na nich vypadá samozřejmě lépe, ale není to už moc tvrdé a skákavé? A taky jsem se dočetl, že větší kola jsou zátěž pro motor a akceleraci - nebudou tedy 20 na 1,5 Tsi moc? Děkuji všem za případnou odpověď.
  12. Tak jsem si po 2 letech od objednání nakonfigurovat úplně stejnou Octavii a rozdíl mezi cenami je dost výrazný + 34tis. Mezi tím proběhlo 3x ceníkové zdražení, takže cca 11tis. ročně.
  13. To je chyba tempomatu - taky mi svítila a auto když jsem jel na tempomat si samo přidávalo aniž bych chtěl. V servisu vyměnili páčku a je klid.
  14. Za mě ty tam budou sedět jak prdel na hrnci.
  15. No to mě nestrašte, to je tedy sakra málo - auto mám už rok, tak to abych si šel pomalu koupit náhradní. Je jasný, že KESSY bude žrát víc, ale nečekal jsem že až tolik - za chvilku to bude 12 let co mám O1 a tam mám stále v klíčku originál baterku a to jezdím stále s jedním klíčkem (náhradní je doma nepoužitý).
  16. Ta regenerace je celá nějaká divná. Dám si 100km po dálnici, druhý den to samé a nic. No a další den jedu tri 10km cesty a při každé se to začne vypalovat i když zdaleka ručička teploty nedosahuje 90. A u služební fábie se mi regenerace klidně spustí už po 1 ujetém km!!!
  17. Bjorn A mas 75kw? To mas z výroby?
  18. Pánové, jaké jsou z výroby přední kotouče na O1 1.6 75kw - 256x22 nebo 288x25? Potřebuji udělat brzdy před technickou a nechce se mi teď v zimně sundavat kolo Našel jsem na netu odpověď jak 256 i 288, tak jsem psal do 2 eshopu kde je prodávají a odpovědi jsou super - oni sami nevědí - to jsou odborníci !!!
  19. Lucasse: Já myslím, že seštelovali panty. Když od nich se moc nedozvíš a papír co dělali ti taky nedají, jelikož je to v záruce a posílají to ŠA. No každopadně vypadá, že je konec s pazvuky. Já taky pořád zkoumal kde lupe kastlík, ale nakonec to bylo dveřmi.
  20. Po koupi auta se mi po měsíci začali ozývat zvuky z palubky od spolujezdce - co hrbol na silnici, to lupnutí. Nechal jsem to rok, zda si to sedne, ale nesedlo. Celý rok jsem to koumal a zjistil jsem, že to vychází od palubky jak se dotýká dveří. Dnes jsem dal kvůli tomuto problému vůz do servisu na reklamační opravu a při přebírání vozu mi sdělili, že by to mělo být opraveno - ŠA prý o tomto problému ví a servisy mají za úkol pokud s tímto někdo přijde upravit dveře tak, aby byly více odtažené od palubky. Zatím mám za sebou jen 10km ze servisu, ale vypadá to, že je od pazvuků pokoj Takže dávám ŠA malou pochvalu, za to, že si těchto zvuků všímají a nehází to na zákazníky, že si vymýšlí.
  21. Já platil před 11 lety na O1 a ted na O3 shodně zálohu 20tis u dvou různých prodejců s tím, že pokud auto neodeberu, tak si prodejce zálohu nechá, dokud auto neprodá. Jinak já jsem 16% na nově nakonfigurovanou O3 dostal, ale z důvodu že zaměstnavatel je velkoodběratel Škodovek a musel jsem auto koupit u dealera u kterého firma kupuje. Co jsem tak zjišťoval, tak toto dnes má od ŠA spousty firem pro své zaměstnance. Co jsem chodil rok po dealerech, dělal testovací jízdy a bavil se o nabídkách, tak nejmíň mi nabídli slevu 7,5% a nejvíc 9%.
  22. Ty plechace už jsem na jedné O3 viděl na živo a hnus. Na bazosi nebo sbazaru sezenes nove originál alu na O3 za slušnou cenu a vypadá to o 100℅ lip.
  23. Samozatmavovací zrcátko nemám, ale ambientní osvětlení ano.
  24. No jo, do složky ostatní jsem se nepodíval, tak snad to pawouk hodí do sebe a bude.
×
×
  • Vytvořit nový...