Přejít na obsah

WildV6

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli WildV6

  • Narozeniny 27.7.1976

Návštěvy profilu

1 977 zobrazení profilu

Oznámení WildV6

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Ztratil jsem DO k nezávislému topení a dnes si koupil nové T91. Nedaří se mi jej ale spárovat (postup s vytažením pojistky T30 v pojistkové skříni v motorovém prostoru, ani postup s vytažením pojistky Climatroniku v pojistkové skříni u levých dveří). Podle návodu by měly být ještě pojistky přímo na řídící jednotce Webasta - ale nevím, kde se jednotka nachází. Poradí někdo? (Superb 2 Combi 3.6, montáž z výroby).
  2. Mám podobný problém - klima nabíhá pozdě nebo vůbec. Když se jí chce, tak chladí jako blázen. Když nemá den, tak naopak topí. Kalibrace klapek Climatronikem nepomohla. Vypozoroval jsem ale zajímavo věc - téměř jistě začne chladit, když jedu na neutrál (ale auto musí jet, jak stojí, tak to nezafunguje). Napadá někoho, co by mohlo být příčinou? Je to Superb Combi 3,6 z roku 2010, najeto 135 kkm.
  3. WildV6

    Chyby airbagů

    Když rozděláte dveře, jde trochu uvolnit ten svazek a trochu to povysunout ven - ne o moc, ale tam 2 cm jsem získal a to stačilo. Musel jsem teda drát nastavit jiným kusem drátu. Nový kabelový svazek stojí (podle toho, co všechno ve dveřích máte) cca 2500 až 3000 Kč.
  4. WildV6

    Chyby airbagů

    Průchodka jde vycvaknout/vytrhnout nahoře na straně u auta. Na straně u dveří to jde také - chce to velký plochý šroubovák a trochu citu (větší porod je to tam pak na straně dveří nacpat zpět. Místa tam moc není, ale trochu si pomůžeš, když uvolníš ten černý omezovač úhlu otevření (jeden šroubek na kastli). Nakonec jsem stejně dveře rozhodil, protože se mi ty dráty v průchodce zdály docela napnuté - trochu jsem to ve dveřích povolil a ten šponung zmírnil.
  5. WildV6

    Chyby airbagů

    Tak už nesvítím! Bylo opravdu potřeba smazat paměť ŘJ airbagů (na kterou se svým obyč OBD adaptérem nedostanu). Naštěstí byli s servisu ochotní.
  6. WildV6

    Chyby airbagů

    Tak mi včera také vyskočila chyba airbagu. Čtení chybových kódů přes Torque nenašlo nic. Dnes jsem se stavil v servisu a tam diagnostika potvrdila chybu čidla ve dveřích řidiče, čili podezření padlo na průchodku. Před chvílí jsem na ni koukl a našel v ní jeden zlomený drát hnědé barvy. V potu tváře jsem ho nastavil a spájel. A nic (!). Chyba airbagu svítí dál. Takže tam je asi zlomený ještě nějaký další, který ještě drží na bužírce. Nemáte někdo popis toho svazku? Jaké barvy vedou k nárazovému čidlu?
  7. Co to stálo? Výměna i s nábojem?
  8. Takže stav po dvou týdnech: Vybraná aku Varta (viz výše) bohužel (nebo bohudík?) není skladem. Ale – "světe dif se" – původní baterka šlape jak víno. Takže, jak psal alfonsak: "Pry tam muze dojit k nahodilemu vybijeni, kdy nekdy se neco nevypne a to muze vybit...". Vzhledem k tomu, že auto jezdí skoro každý den, a když dojde ke "kolapsu" baterky (což se mi za rok a půl, co auto mám, stalo už 3x), je to vždycky přes noc, bez varování a baterka je úplně do mrtě. Na řídící jednotcě nic upravované nemám. Co s tím? "Se s tím smiř?". Pokud mne to potká doma v garáži, tak si poradím, ale pokud se to stane někde mimo, ... Prozatím jsem začal vozit startovací kabely...
  9. http://www.battery-import.cz/varta-start-stop-plus/autobaterie-varta-start-stop-plus-80ah--12v--f21
  10. Tahle vypadá rozměrově shodná s tou stávající. Našel jsem ji i tady http://www.battery-import.cz/varta-start-stop-plus/autobaterie-varta-start-stop-plus-80ah--12v--f21 (o facku levněji). Jdu do toho. Díky za typ.
  11. Auto jsem koupil jetý, ale předpokládám, že je tam baterka původní, takže skoro pět let. Hned, když jsem to koupil, tak jsem myslel, že půjde z domu, ale nakonec to se mnou ještě rok a půl vydržela. Na hory si s ní už ale netroufnu. To, co posíláš, by cenou a kapacitou odpovídalo té originál Škoda-Vartě. Jdu tu díru přeměřit a asi to zítra zabrečím a vezmu přímo od Škodovky.
  12. Ty odkazy jsou zlomené - je potřeba zkopírovat i ten neaktivní ocásek na dalším řádku - sorry. Volal jsem do servisu (Škoda) a moc mi toho teda taky neporadili. Nabízeli mi originál Škoda (=Varta) s 85Ah, ale nebyli schopni říct, jestli je AGM nebo ne. (mimochodem, co má AGM za dopad na bezpečnost posádky? ...snad kromě toho, že se z ní nevylije elektrolyt. Myslel jsem, že AGM je "jenom" technologie navázání elektrolytu do sklenných vláken, která (hlavně) snese častější cykly). Cena té nabízené byla 4700 CZK. Cena té 70Ah je o litr míň: http://www.battery-import.cz/varta-start-stop-plus/autobaterie-varta-start-stop-plus-70ah--12v--b13 A cena té 85Ah (ale ne AGM) je poloviční: http://www.battery-import.cz/varta-silver-dynamic/autobaterie-varta-silver-dynamic-85ah--12v--f18 Babo, raď!
  13. tak ještě update od prodejce: Pokud tam máte dostatek prostoru, tak můžete dát i baterii AGM 80Ah, rozměr 315 x 175 x výška 190mm, viz odkaz http://www.battery-import.cz/banner-running-bull/autobaterie-banner-running-bull-agm-580-01--80ah--12v-58001-- Zkoušel někdo tuto variantu? Až se dostanu k autu, tak to přeměřím...
  14. Odešla mi baterie (Varta AGM 75Ah 420A) v Superbu II, 3,6 Combi (baterie je umístěná v kufru). Přemýšlel jsem dát tam o něco větší akumulátor a nalezl jsem "VARTA SILVER Dynamic 85Ah, 12V, F18" http://www.battery-import.cz/varta-silver-dynamic/autobaterie-varta-silver-dynamic-85ah--12v--f18 Doporučovanou i v tomto fóru. Při dotazu na vhodnost (u prodejce) jsem dostal následující odpověď: Dobrý den, vzhledem k tomu, že máte ve voze od výrobce baterii technologie AGM (elektrolyt zasáknutý ve skelném rounu), tak Vám do Vašeho vozu doporučím zase baterii stejné technologie. Tyto baterie mají zhruba 4x lepší cyklickou odolnost než klasické baterie s tekutým elektrolytem. Z naší nabídky připadají v úvahu následující baterie : Varta AGM E39, 70Ah http://www.battery-import.cz/varta-start-stop-plus/autobaterie-varta-start-s top-plus-70ah--12v--b13 Exide AGM EK700, 70Ah http://www.battery-import.cz/autobaterie-exide-micro-hybrid/autobaterie-exid e-micro-hybrid-agm-70ah--12v--760a--ek700-2 Banner AGM 57001, 70Ah http://www.battery-import.cz/banner-running-bull/autobaterie-banner-running- bull-agm-570-01--70ah--12v-57001-- ....tak se chci zeptat na zkušenosti. Raději bych tam dal baterku s větší kapacitou, než s menší.
  15. Už jste se někdo setkal s podfouknutou hlavou? (Žere/háže ven vodu)?
×
×
  • Vytvořit nový...