Přejít na obsah

RoD

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem RoD

  1. S tím taky vždycky bojuju. Tak často to člověk nedělá. na webu škoda píší použít SD kartu 32 GB kapacity s formátem FAT32 a velikostí alokační jednotky 4096 Bytes, nebo tak nějak. Já to dávám i na externí disky o vyšší kapacitě a daří se to. Formáty neřeším, když to přečte tu mp3, přečte to i ostatní. Jediné co musím udělat , pokud si dobře vzpomínám, je po stažení rozbalit ne nativním dekomprimačním programem, už vůbec ne v souborovém exploreru jen kliknout na zip, otevřít a zkopírovat nebo i extrahovat, tak jak jsem zvyklý běžně konat,. ale musím použít nějaký unzip třetí strany. Mám win10, takže používám total comander, ten zatím nezklamal. V MACu to neznám.
  2. občas mi to taky takto zlobilo. Ale asi vždy když jsem něco špatně zmáčknul. Můžeš zkusit vyjet okýnkem až do krajní polohy dolů a nahoru stisknutím a držením dokud se nezastaví v krajní poloze samo? Poté normálně jak jsi zvyklý druhá poloha a pustit, jestli se chytne? Mně to takhle pomohlo,
  3. Taky mi to zadrhávalo. Děcka s tím mlátily jak u stodvácy. Stačí vzít šroubovák a poštelovat. Resp uvolnit šroub ve dveřích kde je dětská pojistka, ručně zamáčknout lištu a dotáhnout. V manuálu někde zde( https://forum.skodahome.cz/applications/core/interface/file/attachment.php?id=439575) i k dispozici jsem tam našel i návod (str 88-90) . Práce na tři minuty. i s najitím správného šroubováku. Od té doby chodí jak hodinky. Ani by mě nenapadlo s tím do servisu jezdit.
  4. RoD

    Dodací lhůta

    Pro info: Dnes mi volal prodejce, auto vyrobeno, právě vykládají na prodejně. V lednu doobjednáván vyhřívaný volant a digitální přístrojový štít.
  5. RoD

    Dodací lhůta

    Objednáno 40 kt. 17, předpokládané datum výroby 23-25 kt. 2018 2,0 tdi 140kW 4x4 7AP sportline. vyjma třetí řady sedadel a panoramatické střechy, zatrženo snad vše co šlo........ příjemné překvapení velmi vítáno
  6. Podařilo se ti ten ventilátor rozpohybovat? Nebo jsem měl takové štěstí jen já. Taky jsem se na ten modul díval, je tu i jeden, co prodává samovýrobu za 800,- s možností ručního nastavení. V obchodě je jim potřeba říct na jakou to mají nastavit frekvenci. Nebo jestli je to pro octávky stejný a stačí říct na jaký auto?? Zatím to neřeším, funguje to a zima je na ústupu.
  7. taky se mi začala sporadicky objevovat tato závada až to přestalo fungovat úplně. Mám teda climatronic. Ten používá na sepnutí nějaký IPCU modul, který se často kazí. Už se to tu taky řešilo. Co mi ale zatím pomohlo (ťuk, ťuk) když jsem takhle přišel ke studenýmu autu, spustil jsem to a zavezl 3 km malou do školky při spuštěným systému. Když jsem vypnul motor, tak ventilátor foukal. A od té doby to funguje. Zaplať pánbů v těchto mrazech. Zkus to tak nějak rozpohybovat, třeba se vynulují nějaké špatné hodnoty. ;-)
  8. RoD

    Vebasto

    a já mám webasto dodatečnou montáž asi dva roky zpět a ohřívá to jak motor tak interier. Ventilátor se mi spouští se spožděním až po určité době běhu topení. Ikdyž fouká ze začátku studený vzduch. Po půl hodině už zcela vytopeno a ručička teploměru se sotva odlepuje od minima. Ale start oproti uplně studenýmu motoru v -17°C v pohodě na jedno krátký škrtnutí.
  9. RoD

    Nezávislé topení

    Tak já do toho v zimě šel. Teda 2.0 TDi. Jen případným zájemcům, aby se pořádně poptali. Vůbec jsem netušil, že mi vyvedou pod auto nějaký výfuk. Dali mi ho přesně před přední levé kolo, tak tam ta pozinkovaná Trubka pěkně svítí. Dost mě to zklamalo, od dob co jsem si nechal předělat fabku na LPG a koukal na ten děravý nárazník s napouštěcím uzávěrem jsem na takové dodělávky alergickej. No ale jakmile jsem to trochu rozdýchal, tak mi dost vadilo, že to vůbec nekomunikuje s climatronicem. Přesto, že to škodovka prodává zvlášť v sadě pro vozy s a bez climatronicu, tak to fouká vzduch úplně nezávisle na nastavení. Fouká, tak nějak fouká. Při minus 2-5 po ránu 20min nestačí. Je potřeba dát 30-40min a potom to je trochu cítit. Ono než se ta kapalina rozehřeje, tak uběhne taky dobrých 5 minut a do té doby to fouká dost studené. A v zimě mi po 20 minutách vždy navíc spustil alarm, asi to docela dává baterce zabrat, kromě toho že už tak dostává dost z té zimy. To mě přimělo i u realtivně nového auta dokoupit dobíječku a i tak občas dobít. Pak už byl klid. A pokud je auto rozehřátý a jen se někde zastaví a přitápí se tím, tak je tam nádherně. Ale jinak mě to moc neoslovilo. Nechal jsem to montovat podle vašich rad u Mácy. Ono, servis to bude asi dobrý, ale kdoví jakou sadu mi tam vlastně namontovali, aby to vůbec nějak šlapalo. V jiných servisech mluvili o neustálých problémech s tím spojených, tak jsem to radši jinde ani nedával. Ona škodovka to má asi stále nějak nedotažené. Rozhodně se asi vyplatí to koupit přímo z výroby a loni jak to dávala škodovka v paketu rozhodně s vyhřívanými sedačkami. Pokukuji po nich, poněvadž to topení u promrzlého auta prostě nestačí. Nebo mám nějak miň účinný systém :-( Dálkové ovládání s displejem je dobrá věc, ale rozhodně si nemůžu nastavit teplotu. Jen na ni koukat. A když mi řekne ráno, že mám v autě -2°C a po dvaceti minutách tam mám 0 nebo +1°C nic moc mi to neřekne. A u prohřátýho auta mi teplota vyleze třeba na 34°C, přesto že topím na 24 a čidlo prý dali dál od výdechu. Tak nevím, ale dá se s tím pracovat, po čase si to člověk osvojí a ví kde je realita.
  10. RoD

    Autovysavač

    Tak přesně ten Black&Decker mám doma. Z Electroworldu. Kamínky to vysává pěkně. S čím má problém jsou vlasy, nitě a všechno co se chytá do koberce. Ale na prach a ty kamínky se použít dá. Jen je škoda, že má jen ten špagát a ne akumulátor. Jsou u toho nástavce s hadicí a i stím se taky docela špatně manipiluje. Ale náhrada starýho vysavače to určitě adekvátní bude.
  11. Jak to tu tak pozoruju, ještě štěstí, že jsem je bral už dávno. Kdy že jsme je objednávali? ......... září říjen loňského roku? Klepy klep ........... zatím svítí a nezlobí
  12. RoD

    Lampička SuperB

    Ahoj Alesh001, tak já odpovídám, naskenoval jsem ti co mám. Snad to pomůže, přes SZ se mi nepodařilo protlačit přílohy. Tak to přikládám sem. Snad se Stoeckel nebude zlobit, prikládám i jeho výtvor. Kdyžtak to pak smažu. Připomínám, jen co jsem si všiml, je to teda bez střešního okna. Osvětlení jsem napíchl na pin 8 u kolečka pro náklon světel a intenzitu osvětlování. Nemám xenony, tak nevím jestli to třebu u xenu není jinak. To DOLI: redukce od stoeckela je na nic, se schránkou na brýle je to stejně nemožno kombinovat a tak se to musí stejně celé rozebrat. tak ať slouží, teda svítí
  13. A fičíííí? To by moh mít brzy někdo můj STREAM ve svým fáru. Tak jednoduchý to snad není.
  14. Taky mám 30tkm a neměl jsem jediný problém,když to tady čtu a pak sednu do auta,tak jen poslouchám jestli to někde náhodou nevydá nějaký zvuk,nezahouká nebo nestaruje o nějakou desetinu déle.Asi to budu muset trošku brát s rezervou,jinak bych se z toho po.... Já jsem spokojený,a doufám že to tak i zůstane,hlavně Vám všem přeju co nejméně problémů s 2.0TDI(103Kw),když už je o ní řeč.... SOUHLAS!! Tak to asi cítím i já. Když moc čteš, tak následně i u sebe hledáš to, co není. Komu to jede bez problémů, tak asi nemá důvod vůbec psát. Takže to vidím na většinu. Momentálně by mne již spíše zajímal počet doposud vyrobených 2.0 TDi. A pořád se prodávaj, dvoulitr u benzínu už vyměnili. Tak mi to nedá musím se taky pochlubit/postěžovat příští měsíc tak 60tis km a od nova (26měs.) jen ty droboty co se tu uvádějí, většinou co nemají s motorem nic moc společnýho. A jsem velice spokojen a rád, že ten 2.0 TDi mám. Jezdím málo, ale tak jednou týdně dálnice 200-300 km v kuse, jinak do práce pár km. Myslím, když nenechám auto dlouho rezivět, tak se tam hned tak něco neucpe na dálnici to ve 130ti(z GPS) točí 2500ot/min a tak snad dobrý. Jak psal Rosťa v tomto rozmezí to maže dobře. Ikdyž mi po pročítání článků taky dost zatrnulo, ale myslím, pokud je Rosťa občas u toho testování asi to zná. Je potřeba asi dávat pozor na to kdo ty žvásty píše. Nic ve zlém ale myslím Karlosovi "chrochtáci" by měli spíš dostat nakopáno, než ty nový káry. Co mě třeba zamrzelo, že i takový fórařský matador COSBY tu svojí prodal i pro tu údajnou poruchovost, a že i tento protřešlý obchodník nedokáže na něco sehnat díly??? Tak to mě vážně na chvíli vedlo k zamyšlení Ale myslím, psal že to má jen od známých a osobní zkušenost taky ne. Takže když to shrnu, jestli i klouže spojka, no možná, málo?? Nepoznám to jsem uživatel. Určitě o tom nevím. Setrvák jo tak ten při studeným kouše, ale přes spojku se to dá a je to jen o počasí. Houkání no to snad bylo je a bude pořád. Jinak nic co souvisí s tímto motorem. Takže spokojenost.
  15. A kdy že se Ti ten telefon vlastně odpojí? Jen když zastavíš? Jak to to ten telefon pozná? Já mám teda Parrot a ten se mi odpojí když vypnu motor a myslím, že to tak má být. Jednou jsem nechal telefon doma a při popojíždění pod domem se mi spároval. No být to naopak radost z toho nemám. Bych si doma ani nezatelefonoval. Nevite teda nekdo jak konecne vyresit odpojovani telefonu u stojiciho auta? Jestli jde prehrat soft na RJ nebo se musi koupit nova RJ?
  16. NO, mně to teda taky houká jako parní lokotka, ale dělá to od nova. tak jsem si myslel, že je to normální. A i tady na fóru pro spoustu z vás ano. Takže snad se to tak rychle nerozsype
  17. A do pytle, tak to je asi to poslední co jsme chtěli slyšet.
  18. No nevím jestli je to pískot, mi to připadne jako houkání. A přesně toto mi to dělá taky a taky od novýho. Kolega si jednu chvíli myslel, že se blíží policie s houkačkou Nemůže to být třeba od natáčení lopatek? Mi to přijde, že se to objevuje právě při sešlápnutém plynu a potom zpětně při ubírání. Anebo palivové čerpadlo? Anebo elektronický plyn? V každém případě mám najeto přes 50tis km a pořád stejný. Ve vyšších rychlostech se to pod tíhou dalších zvuků ztrácí, ale je to tam. Kolega co jezdil v 1.9ce povídal, že slabě ale taky mu to tam houká. tak nevím.
  19. skoro by\ch si myslel, že je to fólie. Taky nejsem takový fanda
  20. RoD

    Nezávislé topení

    Jestli Ti nevadí Jihlava tak to dělá Máca a bez problemu Co to obnáší dodělat to do dieselu 1,9,77KW a na kolik to tak přijde?? Pokud to bude od Máci?? vAlespoň cca. Co to je dálkový ovladač teploty? To není ta záležitost ze stránek škoda auto. Tam se to jen zapíná a vypíná. Teplotu mám nastavenou na climatroniku. A Máca je ten prodejce škodovky, předpokládám, nikoli ten pneuservis.
  21. RoD

    Nezávislé topení

    Jestli Ti nevadí Jihlava tak to dělá Máca a bez problemu Jihlava je na cestě, hodilo by se. Kolik to tak zabere času, to mi nepovíš. Jestli si vzít dovču a udělat výlet s rodinkou do aqua parku
  22. Áha, tak dej potom vědět. Tik Tak to dělá, to by mohlo být ono. Jen mě udivuje, že co jsem čet, problémy byly v začátcích a mě se to objevilo až po dvou letech provozu. Ale jestli to je jen tím softem, tak to snad bude docela laciná záležitost.
  23. RoD

    Nezávislé topení

    Nevíte někdo i o dalších kde s tím mají zušenosti? Absolvoval jsem už loni jedno kolečko i s dopisováním do škodovky a výsledek mne dosti zklamal. Až natolik, že jsem celou záležitost odsunul na neurčito. V několika servisech na to chtěli 4-5 dní s cenou závratnou, jinde koukli do manuálu a chtěli provádět změnu jako kdyby to tak sjelo už z továrny a nic bližšího stejně z nich nevylezlo a ještě jinde kde to už dělali pravili, že to dělá psí kusy pokud si k tomu neobjednám nějaký díl co stál další desítku. Tak se ptám, doba pokročila, existuje servis kde to proběhne tak jak má a bude to OK? Nejlépe Praha, Brno, Střední Čechy, ale i jinde. Dík
  24. Pokud někdo ví, ať odpoví. Mám to samé. Bude to větráček, aspoň myslím. Když se zvýší otáčky přestane to. Jestli je tam listí nebo co. Myslím, někde to tu už někdo zmiňoval. Takže asi rozebrat a vyčistit. Dělalo mi to kdysi na Fabii. Rozebral jsem ten filtr a vyčistil od listí no a pro jistotu tam šmátral i rukou krz ten otvor po filtru, no a vyndal další várku. bylo tam toho požehnaně. Čítám, že u Octy to bude něco podobného.
×
×
  • Vytvořit nový...