Přejít na obsah

pulux

Uživatel
  • Počet příspěvků

    162
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pulux

  1. 7DSG mokrou mi také v servisu řekli po 120kkm. Byl jsem zvyklý z 6DSG po 60kkm. A haldex mi také řekli, že už ne po 60kkm, ale jen časově 3 roky.
  2. U mě stejný případ - odpadla boční gumová krytka, dostala se voda a jednotka kaput. Konektor je pěkně rizikové místo, voda ze světla jednoduše odteče rovnou do elektorniky jednotky, žádná ochrana :-( Sehnal jsem jinou jednotku za 500,- a je to zase OK. Tip: Pokud je clověk šikovný, tak se dá jednotka vymontovat i bez vymontování nárazníku a světla, tedy alespoň u levého světlometu.
  3. Jestli na faktuře je položka diagnostika, tak to rozporuj ať tam napíšou správně, že je to poplatek za neuznanou reklamaci a pak se s tím dá něco dělat. Ale tipnul bych, že se takovému znění budou bránit, proč asi, že?
  4. Právě to mě zajímalo, zda to oživení nemá za následek dlouhodobé tankování N95 a VIF to pročistil. Tankovával jsem N95 + VIF a teď jen Vervu 100 a trochu VIFu. Spotřeba se nezdá, že by klesla. Subjektivně na Vervu jde lépe do otáček a jemnější chod, ale jak jsem psal, je to subjektivní. (Přítelkyně potvrzuje živější tah :-D ) Má k Vervě ještě cenu přidávat VIF? Někdo tu na fóru kdysi psal, že naftová Verva už VIF obsahuje.
  5. Tak to je velmi podobné, z Prahy do Mnichova s 3.6 mám průměr podle PC 9,7. Dle tankování 10,4. Pokud nikdo nebrzdil, tak 185. Dle PC průměrná rychlost 102.
  6. Co tankovat kvalitní palivo (+VIF), servis (olej/filtry v 15kkm,svíčky v 45kkm) a nešolíchat jen na spotřebu? Po této kůře se mi zdá motor lepší, zvláště, když to proženeš několik set km v Německu po dálnici
  7. Ale já na to mám Začínáš se tu navážet do lidí? Nemáš osobní problém? Tohle fórum slouží jako znalostní báze a pomoc ostatním, ne pro lidi, kteří sem chodí kvůli tomu. aby si něco dokazovali a uráželi ostatní.
  8. Pokud nemáš spoustu času, nervů a peněz, tak raději na LPG v tomto motoru zapomeň. I kdyby auto na LPG jezdilo normálně, tak to žralo tak, že by se ani po 100kkm investice nevrátila. Pokud najedeš 10kkm, tak spotřebu nereš.
  9. Praha - Rotterdam - Praha za rovných 10 l/100 km (cca 2000 km). Asi nemá cenu zmiňovat, jak se jezdí přes Německo. Zvláštní, jak němce superb vybudí a nechtějí se najednou nechat předjet. Jsem čuměl na s-max, který jel do 210 km/h (nebylo to z kopce) 2 koncovky výfuku a pak zjistím, že se dělá i 240 k verze.
  10. To už je možná lepší poslat do AAA.
  11. Jak tu píšete maximálku, tak v DE 252 km/h, dál jsem nezkoušel, musel jsem brzdit. Velmi mě překvapuje, že i se svižnou jízdou přes DE se dá spotřeba udržet 10l/100km.
  12. Už LPG nemám. Brzda myslím tady - http://chiptuningmotoru.cz/start.html
  13. Mě nabrzdili 165 kW a na LPG 160 kW. Nevím co to bylo za brzdu a jak měřili, bylo to součástí přestavby na LPG. Pocitově byl rozdíl znatelný a jenom 5 kW rozdílu mi nehrálo. Svíčky měly najeto cca 60 kkm, pak jsem je měnil. Auto jsem měl i u mechanika - sání nezanesené, vše proměřené - ok, jen lambdy unavenější. Jede mi to pocitově pěkně, ale reálně je sup jen o trošku rychlejší než 1.8 oiii scout. Kdyby někdo dokázat dostat 300 koní (odbržděno), jdu do toho.
  14. Drsný, koukal jsem na videa a pročetl fóra. Dle vysvětlení už to chápu. Asi se ani nemusím ptát, proč VW nemá protiopatření - cena + vyšší složitost motoru. Takže kvalitní benzín, aditivovat (VIF), při výměně oleje proplachovat a hlavně tomu nakládat Moc děkuju za příspěvek.
  15. jj, zřejmě zanesený karbonem z nekvalitního benzínu.
  16. Mám ten samý problém, auto sice pocitově jede pěkně, ale na brzdě 165 KW. (plyn 160 KW). Najeto 150 000 km. Dle http://forum.skodahome.cz/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=332605 článku to způsobuje karbon z nekvalitního paliva. Prý se musí vyčistit sání (to samotné nestačí), ale i sundat hlava a speciálním přípravkem odmočit včetně vstřikovačů. Už jste to někdo úspěšně vyřešili?
  17. Vibruje Vám někomu auto na plyn při zrychlení? U mě se mezi 2000 - 3000 otáčkami při zrychlení objevují vibrace a někdy jsou kolem 2500 nepříjemné. Dělá to pouze plyn, benzín ne. Nemůžou to dělat svíčky?
  18. Založil jsem extra téma pro LPG - http://forum.skodahome.cz/topic/130635-lpg-informace-a-zkušenosti/ Prosím moderátory o přesun příspěvků k LPG, aby zde neznehodnocovaly téma. To kokta7: je to ten kombi, prý to jinak u přímého vstřikování nejde. Zatím LPG nádrž drží cca 400km. Benzínová ubyla od tankování - 170 km (pár km jsem najel čistě na benzín, když jsem zkoušel rozdíly proti LPG) asi na 85 % ( ale ukazateli moc nevěřím, protože padá hned po ujetí několika km a po pípnutí jsem najel po městě 20 km a dotankoval 49l - to ještě před LPG).
  19. Od dnes mám LPG, tak spotřebu neřeším. Servis doma - olej a filtr cca 1200,-; 6500,- po slevě fakt v servisu dávat nebudu. Výkon supr, i když podle brzdy prý něco pod 170kW (graf budu mí příští týden). Nevím, do jaké míry je to ovlivněné LPG a popřípadě usazeninami (karbonem). Třeba předchozí majitel šetřil a bral levný benzín, ale to by bylo do jiného tématu.
  20. Dle TP minimálně 17. Vpředu jsou brzdy 345mm.
  21. Jezdíte někdo na ethanol? Pokud ano, v jakém poměru? Máte přestavbovou sadu, nebo upravenou řídící jednotku?
×
×
  • Vytvořit nový...