Přejít na obsah

alfonsak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem alfonsak

  1. Co tohle? Trochu drazsi, ale 4x4 a 125kW http://www.olfincarpalace.cz/auta/skoda-superb-combi-elegance-20tdi-4x4-35430474
  2. tak pokud byste někdo uvažoval, tak je na prodej můj superb kombi... z rodinných důvodů jdeme do prostornějšího auta (peugeot expert tepee, takovej správnej skok z limuzíny do dodávky :-() Je to MR2013, 125kw, 4x4, .... cena bude po dohodě, více kdyžtak SZ.
  3. vag jsem si nastavoval sam (zavirani kufru, sviceni pres mlhovky) uz pred rokem. Jinak s RJ nikdo nic nedelal. Ale diky za tip, zkusim to s nimi domluvit.
  4. tak resume - pres vikend bylo auto v aut. servisu. Baterka prosla zatezovym testem, je pry naprosto v poradku (mam nejaky vypis z toho zarizeni, zatim jsem to nestudoval). Prochazeli i vybijeni, ale svete div se, na nic neprisli. K jejich cti dodavam, ze premereni baterie i vybijeni bylo bezplatne (v ramci servisu). Pry tam muze dojit k nahodilemu vybijeni, kdy nekdy se neco nevypne a to muze vybit... takze sice zdarma vim, ze baterka je ok, ale problem nevyresen :-) nezbyva tedy nez sledovat a nebo preventivne davat na dobijecku...
  5. tak pro info, zitra jede superb do servisu (na servisku), tak ho nechaji pres vikend u sebe a udelaji zatezak na baterii. Pokud bude ok, tak v pondeli projdou jeste dobijeni (pripadne vybijeni, jestli ji neco nevytlouka).
  6. jenom info, na svete jsou mapy V12, jak pro zapadni evropu, tak i vychodni.... GPS UNDERGROUND :-)
  7. aha, díky, zapomněl jsem napsat... Po prvním problému bylo auto celou noc na nabíječce a dobilo se.... Po cca 3 týdnech to nestartovalo znovu :-( Jen mě zarazila tvoje poznámka - že při zapnutém zapalování psalo, že je baterie slabá.... to mi nikdy nenapsalo .... jen prostě něšlo nastarovat, žádný hlášení, nic.
  8. zdravím kolegy... Mám dotaz na Vás... Superb II (MR2013) Elegance byl kupován jako nový. Před prodejem stál asi 4 měsíce v autosalonu. Ve výbavě navíc byla dokonce zvýšená kapacita baterie. Teď má superbII skoro 2 roky od prodeje (ještě je v záruce). NT nemám. V interiéru mám LED diody, LH/CH mám nastaveny přes mlhovky. Letošní zimu jsem už 2x nenastaroval (ozve se jen zvuk jakoby zkratovala elektrika, poprvé mě to dost vyděsilo :-)). Většinou jezdím cca 40-50 km cca 3 týdně, jinak auto vcelku stojí doma. Tedy žádné couračky do 5km. Je možné že by baterie byla už tak KO?
  9. alfonsak

    Potahy

    Nechci, aby to zavánělo nějakou extra reklamou - ale Na nově kopenou oktavii jsem si nechal dělat potahy v AGS v Hradci Králové (http://www.autopotahy-ags.cz) - to bylo v roce 2005. Dělají potahy v cenových relacích od 1 do 5 tisíc Kč. Vzal jsem ty nejdražší a dodnes nelituju. Oktávka má nalítáno přes 230 tisíc km, potahy jsou v ní dodnes. Všechno sedí naprosto přesně a vydržely i dětské problémy (rozlité pití, jídlo, atd). Před rokem jsme potahy sundali a vyprali. Poté jsem je odvezl do AGS - tam opravili gumičky (kde byly spuchřelé) a nasadili potahy zpět - za 150,- Kč. Superba jsem kupoval minulý rok - a hned jsem zajel k nim pro potahy. Překvapilo mě, že nově už vám dají i atest v případě, kdy máte boční airbagy, atd. Cena opět 5.000,- i s montáží. U běžných aut stačí jen objednat. Pokud chcete nějakou specialitu, není problém k nim zajet - zaměří si vše potřebné a vyrobí (máme od nich potah autosedačky v barvě potahů :-)) Uf, jsem se rozepsal. Ale pokud někdo umí a dělá kvalitně, tak si to zaslouží.
  10. dotaz - mám aktivovanou přes maxidot funkci pro zavření oken při dešti - jenže tahle funkce funguje jen, když je auto uzamčeno. Pokud je auto odemčeno, tak se okna nezavřou (prakticky odzkoušeno). Mám MR2012. Jde přes kabel aktivovat, aby se okna zavíraly i při odemčeném autě? A případně kde se to dá najít ve VCDS? Dík za info.
  11. u me to bylo v nakodovani - 37 navigace.. dat kodovani a najit BAP - ten mas vypnuty, po zapnuti se objevi vsechny udaje v maxidotu a bude fungovat spravne ovladani na volantu.. nepatauju si presne bit, mozna 16 nebo 17? tak abyste nerekli, trochu jsem zagooglil... The bit 7 of byte 7 (BAP)
  12. tady je presny navod, jeste pak musi byt restart radia... http://blog.videgro.net/2012/11/navigation-and-audio-menu-gone-from-mfa-after-upgrade-of-rns-510/ jeste dodatek z jineho fora: If you have a white character MFD, code the RNS-510 to BAP If you have a red character MFD, code the RNS-510 to non-BAP (DDP)
  13. njn, pred aktualizaci fw 5269 je potreba si opsat longcode... ted je jedinym resenim dat na vag a v sekci modulu radia dat kodovani a najit BAP - ten mas vypnuty, po zapnuti se objevi vsechny udaje v maxidotu a kolecko pujde ok... nepatauju si presne bit, mozna 16 nebo 17? tak abyste nerekli, trochu jsem zagooglil... The bit 7 of byte 7 (BAP)
  14. dotaz - mam Columbuse 3T00350E, HW-version H61, oficialne bez DAB - ve Version Info mam ale vypsanou informaci: HW DAB 255 SW DAB NOTAVAILABLE ? To znamena, ze hardware tam je a chybi softwarova cast???
  15. 2tomidami: chova se to, ze to nenaslo spravne CD - bud spatna mechanika nebo spatne vypalene HLAVNE: vypalovat co nejmensi rychlosti (max. 2x, nejlepe 1x !!! ) a pripadne zkusit jina media (+R misto -R atd)... PS: Napr. Audi MMI je na DVD media znacne hakliva. Nez se mi povedlo vypalit DVD s mapama, tak jsem znicil cca 10 ruznych medii
  16. taky me blikalo zhaveni a take to byla chyba c. 4. Tak jsem zakoupil novy brzdovy spinac a vymenil si ho (zvladne to kazdy, skutecne jen odpojit, pootocit a vyndat). Ale problem nebyl vyresen - chyba byla v zasuvce tazneho zarizeni, kdy se lehce zkratoval kontakt. Pri brzdeni pote misto brzdovek svitily mlhovky.... vyreseno opravou zasuvky tazneho a je ok. Pisu jen pro inspiraci - brzdovy spinac jde vymenit doma na kolene a chyba muze byt i v elektrice tazneho
  17. ted koukam na to DVD od nik221 - to je nejake starsi DVD, ktere meni vice veci (aktivuje HDD, nastavi nejaky tuner, deaktivuje DAB atd)... Jde spise o zachranne DVD, kdyz se neco pokazi pokud chcete, muzete si vypalit tohle ISO (staci na CD), to meni akorat dve veci - aktivuje servisni menu a meni hodnotu pro zakodovani obrazu na 300 km/h cd.zip
  18. nee, ta hodnota 300 km/h se nastavuje prave prave pres to aktualizacni CD(DVD)... je to v souboru WA\EURPQTO.WSH
  19. Pokud budete trosku hledat, tak Ferda psal, u kterych jednotek je to mozne nakodovat primo pres VAG (LED bez odporu) a kdy to nejde a je potreba zajet za nim... Ja mam MR2012, a dle ferdova navodu jsem pomoci VAG nastavil LEDky bez odporu v osvetleni SPZ bez problemu ...
  20. ta aktualizace upravi to, ze odblokovani za jizdy je stale aktivni, pouze se posune hranice aktivace z 15 km/hod na cca 260 km/hod.. Zaroven ta aktualizace zpristupni servisni menu. ted koukam do sveho DVD, je tam nastaveni # Speed limit DVD/TV: 300km/h takze pokud pojedes vic nez 300 km/h, tak se ti zablokuje :-D
  21. tak se taky bohuzel pridavam k nestastnikum s Samsungem a 4.3.... me se nakonec podarilo naparovat telefon aspon v handsfree rezimu :-( aspon neco, ale taky me to s.r.
  22. Pitrs2: A restart autoradia jsi provedl jak? pomocí 3kombinace? Ja jenom, ze jeden clovek mi rikal, ze radio restartoval = vyndal klicek ze zapalovani a pak ho tam zase dal... autoradio se pustilo znovu, tedy se pry restartovalo :-( Odkaz na image tady nekde je. Co se tyka nastaveni parkovaciho asistenta, sedacek atd - nic se z nich nesmaze. Max (stalo se mi) se po update firmware prestaly ukazovat v MFD veci z columbuse - bylo potreba znovu prekodovat columbuse. Pokud si s tim nechces lamat hlavu, tak si v VCDS najdi long code pro autoradio (37?), opis si ho, a po aktualizaci fw tam kod zadej znova.
  23. KKL kabel ma chipset ELM327 a funguje jenom pro VAG COM do verze 4.x (mam dojem). Ten JTRON je skutecne funkcni kabel, akorat ten VCDS software je s licenci "ala cina"....
  24. nevim, ale obetovat 360,- Kc neni tak moc, ne? http://dx.com/p/jtron-090035-can-vag-com11-11-car-diagnostic-tool-black-232902 funguje uplne v pohode.
×
×
  • Vytvořit nový...