Přejít na obsah

Permonek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    132
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Permonek

  • Narozeniny 13.5.1973

Návštěvy profilu

922 zobrazení profilu

Oznámení Permonek

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

18

Popularita

  1. Ne, na 4roky/120tis. Teď v srpnu mi záruka končí.
  2. Tak v červnu na garančce (102tis. km) doporučena výměna rozvodů a přetěsnění vany (drobný únik oleje). Následně v červenci úkony provedeny. Vše v rámci záruky.
  3. Auto pořízeno v srpnu 2013, najeto 45k km. Motor je prozatím naprosto v pohodě, parádní vnitřní prostor. Hodně náchylný na boční vítr a při rozbité silnici a kostkách hlučný podvozek. Kupovat dnes nový auto, tak Rapid by byl znovu v užším výběru.
  4. Jezdím na 15" alu diskách. Měl jsem nabídku na 17" originál škodovácky alu disky za hodně dobrou cenu, tak jsem chtěl přezout. Ovšem pak jsem mrknul na ceny pneu a tento nápad mě hned přešel. Po dovolených, které mě solidně vysáli, prostě lepší vzhled mého auta oželím.
  5. Opravdu to bylo 5,1. Také to dosvědčuje spotřeba dle sprimonitoru. Ovšem je to i logické. Skoro celá cesta je rovinatá a sever Polska a pobaltské republiky mají silnice v podobě mnoha kilometrových přímek. Takže při dodržování místních předpisů se ten motor v podstatě fláká :-) Nazpět to byla jiná, přes pobaltské republiky se jelo v noci, takže se na předpisy tak úzkostlivě nehledělo a jih Polska po dálnicích taky nebyl zrovna předpisový :-)
  6. Tak jsem provětral auto cestou do Finska. Trasa Brno - Tallinn, což je okolo 1500km, při dodržování předpisů a průměrná spotřeba při průměrné rychlosti 82km/h byla podle PP krásných 5,1l. Nazpět už to bylo za 5,5l. Ovšem je potřeba dodat že z Warszawy těch 580km se na dálnici na to šláplo, ať už máme cestu za sebou. Každopádně byl jsem příjemně překvapen.
  7. U žádného smartphonu bohužel baterie moc dlouho nevydrží. V tomhle ohledu si člověk moc nevybere.
  8. Taky to tak řeším, střešní nosič + držák kol na léto nebo držák na lyže na zimu si pravidelně půjčuji. Pravda, za ty roky už by se mě vyplatilo mít vlastní, ale takhle je to pro mě pohodlnější :-)
  9. Uff, to jsem rád, že to slyší i ostatní. Já už si myslel, že za deště si tenhle zvuk vsugerovávám To připodobnění k natahování pendlovek sedí dokonale
  10. Permonek

    Vady a neduhy

    Tak pak poreferuj, jak jsi dopadl. S těmi stěrači mě to dělá taky, tak ať vím co mě čeká :-)
  11. Přesně motor a pocit s jízdy jsou velkými plusy, ale je pár věcí, který to auto celkově sráží. Takže ano, nelituju, že mám Rapida, ovšem vybírat auto dnes, tak beru něco jiného.
  12. Já se takhle rozhodoval při koupi svého vozu, buď vybavený Rapid nebo kompromisně vybavená Octavia. Po zkušební jízdě bylo rozhodnuto. Zjistil jsem, že pro mou potřebu je Rapid naprosto dostačující. Ovšem zpětně, když vidím jak mě neustále vytáčí to dementní stahování oken, tak bych dal přednost Octávce.
  13. Proč by nemohli zapisovat do servisky? V dnešní době o záruku nepřicházíš, i když dáš auto do neautorizovaného servisu. Jinak třeba v Brně na Vinohradech KEI Autocentrum dělá servis oficiálně kromě Škody a VW také pro SEAT.
  14. Rapid cenově moc low cost vozidlo není, tudíž už z principu takový běžný funkce má mít už od prvotní výroby. Popravdě, ikdyž s rapidem jezdím rád, tak tyhle takzvaně "prkotiny" na kterých se šetřilo, ovšem silně snižující uživatelský komfort mě u něj vadí.
  15. Kruci tady se najednou vyrojilo obhájců Rapida a kritiků konkurence. Pánové neblbněte. Každý jsme si našli na Rapidu něco, kvůli čemu dostal přednost před jinými auty a pořídíli jsme si jej. Při aspoň trochu střízlivém pohledu musí každý uznat, že to auto není bez chyb a cena pořád není ideální.
×
×
  • Vytvořit nový...