Přejít na obsah

Zdeněk K.

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Zdeněk K.

  1. Připojuji se. také by se mi hodila.
  2. Na svém autě O2 1.6 TDI MR 2011 r.v. 11 2010 plánuji obměnu autorádia kvůli přehrávání usb (mp3). Auto používám jako rodinné a pro cesty do práce cca 30Km jedna cesta. Máte někdo nějakou zkušenost s rádii z aut volkswagen? Z Passata 2011( č. dílu 56D035185), Jetty 2011 (č. dílu 1KD035186), Passata/Polo 2011 (č. dílu 6RD035181D) V autě mám zadní senzory, climatronik, multi volant, Maxidot a chtěl bych aby vše fungovalo. Nebo dá se nějak zjistit kompatibilita? Co je nejdůležitější věc pro spolupráci mezi jednotlvými komponenty gateway? Pokud ano, je můj předpoklad, že pokud bude gateway v některém z těchto aut stejná bude vše spolupracovat? Pokud ne, můžete navrhnout rádio, které umí usb a plně nahradí stávající autorádio? Přibižně v cenové relaci 4 000,- Kč. Rád bych se vyhnul nějakému transmiteru a pod. protože to mi pak bude volant i ukazatel názvů písniček na rádiu k ničemu. Moc Díky
  3. Už je asi pozdě ale, já měl ten samý problém. Odešel mi 2. vstřik. Měl jsem to trochu složitější (přes Bazar a smlouvu o sprostředkování), ale s prodejcem jsem se domluvil na vstřiku 1/2 on 1/2 já (protože jsem auto nutně potřeboval). Dle mého, by to ale v tvém případě na prodejci aby prokázal, že je to tvá vina. Logicky vzato, za jedno natankování ti neodejdou vstřiky. Tuším, že na vstřiky je záruka doživotní, za předpokladu kvality nafty.
  4. Zdar chlapi, dívám se po nějakých led do zpátečkových světel. Docela při couvání nevidim. V threadu jsem se už ztratil, a nevim zda se vůbec dělají aniž by házeli chybu. Počítám, že pro větší svítivost bude muset mít větší výkon, ale reálně by se neměly nijak zahřívat oproti vláknu s vyšším výkonem, takže by to nemělo mít vliv = chápu správně, že je pořád lepší tam dát vyšší výkon LED žárovky? Ale ted spíš, které?
  5. Tak to docela hledím, mě bylo řečeno, že originál stojí 12 - 14.000,-. Pokud to tak je, tak není co řešit.
  6. Zdar všem, před dvěma dny mi začla blikat kontrolka žhavení, k tomu se po 4 nastartování rozsvítila oranžová kontrolka motoru. Na diagnostice mi zjistily chybu na 2. vstřiku. Dnes mi volali, že ten kdo repasuje vstřiky řekl, že tyto vstřiky jsou neopravitelné. Pochopil jsem to tak, že na OII 1.6 TDI CR motor Cyac nejdou zrepasovat vstřiky. Nabídl mi, ale že má použitý vstřik za 5 500,- Kč. Je mi jasné, že je to míň jak za nový original, ale kde mám jistotu, že vydrží? A je pravda, že nejdou repasovat? Auto mám 3/4 roku, bazar se odmítl bavit na téma reklamace vstřiku.
  7. Panové, snažím se zde dohledat jak je to s doděláním bluetooth do aut, ale nemůžu se v tom vyznat. Nechápu díly, nebo že je někde příprava a co je třeba pořídi. Mám O2 1.6 MR 2011 maxidot, multi volant (ale nejsou tam tlačítka na telefon, jen ovlávání menu maxidotu). Chci připojit smartphone přes bluetooth aby mi fungovalo přehrávání hudby (nevím ovšem, zda budu moct i přehrávání ovládat?), no a taky na telefonování. Co je tedy k tomu potřeba? Díky. Pokud je zde někde toto téma prosím o přesun.
  8. Takže climatronik se prve montoval ten na 1., pak ten na 2. s tím že climatik nechali "postaru" se 3 kolečky. Už to chápu. Díky.
  9. Ahoj chlapi, od minulého týdne jsem čerstvým uživatelem OII rv. 2010 model 1Z. Chci se zeptat, jaký je rozdíl mezi těmito dvěmi ovládaními? Google mi mi dle kodu (začíná 1Z) o pár příspěvků výš vyhazuje ten na 1. obrázku. Kdežto já mam ten na obrázku 2. Který je vlastně novější? Nějak se v tom nevyznám. Poměte prosím rozdíl mezi climatikem a climatronicem, todle (asi) chápu.
  10. Tak se vracím opět s dotazem. Co si mám představit pod OII výbava Impuls? Nevíte někdo? Zjistil jsem, že se jedná o vývoz do Němec, leč moje němčina je chabá. Nesetkali jste se s tím už někdo?
  11. kokta7: Jo za to bych byl rád. Na tvou radu jsem se začal dívat i po sbazaru na inzeráty. Jsem trochu překvapený, že je tam docela pěkný výběr ze dvoulitrů a v pěkné výbavě se solidními kilometry. Navíc je tam také psané, že auta mají servisní knihu až do posud. LukasCZE: Nejsem přímo ze Zlína, ale tak, je to kusek. Za Tip díky určitě omrknu. Nu pánové, z AAA jste mě zviklali (i podle toho co jsem viděl na srovnání inzerce vs Ačka). Tak snad nevstoupím do stejné vody a nekoupím vraka jako u mojí fabky před rokem. Teď budu vybírat a srovnávat a objíždět. Díky.
  12. Kokta: Zatím tam nejdu, ale zvažuji možnosti. Osobně nemám vůbec s kupováním po inzerátech dobré zkušenosti. A co čtu o ačkách, tak ve směs v základu byla auta v pořádku, jen to šmelinářství okolo je největší problém u každé recenze. Na leasing mě opravdu nedostanou, jsem zarytý antipůjčkový a splátkový fobik. Takže to neklapne, a pokud i přes to to budou chtít, tak mi po tom týdením sezení u nich praskne céfka a rozbiji tomu manažerovi hlavu tou smlouvou. Ale teď vážně. Je ta cena 200-230 000 za to auto při těch kilometrech reálná? Není to moc, nebo málo?
  13. Clint: Takže chápu to právně, že pokud budu vybírat OII z roku 2010, mělo by to být v pohodě? Největší pozor si musím dát na papírování?Měl jsi s tím nějaký problém, nebo jste to vzali jak to leželo běželo? (Leasing nechci, auto na protiúčet dávat nebudu) A kolik tě vyšla ta prohlídka ve škodovce? To by nemuselo být od věci. Ve Zlíně je tuším Samohýl jako servis škody. Motosman: Díky za odkaz, podobné jsem už četl, jedná se hlavně o tu papírovou stranu věci. Ale mě prve zajímá věrohodnost údajů, pokud by se za rozumný peníz dala udělat prohlídka a auto by bylo v pořádku, snad bych to papírově s mými pevnými nervy zvládl (věřím si, že mám pevné nervy a jsem neustupný, nějakou administrativu mám za sebou). Auto chci brát za hotové, a rovnou s ním odjet, a pokud by se dalo tak i cenu trochu srazit, navíc zvažuji ještě eso mého rukávu v podobě bratra mé spolupracovnice, pokud by to šlo, aby vypracoval smlouvu on, bylo by to i tak lepší.
  14. Díky za odpovědi! Clint: Možná jsem tedy špatně pochopil některé topicy, ale tak proto jsem se taky zeptal, abych nebyl jako Ivan. Co se spotřeby týče, tak, budu samo rád za úsporu, je to jedna z věci na které se zaměřuji při výběru. Ale pokud to bude mít vliv i na celek auta, raději vezmu s větší spotřebou. Jinak 1,6ku jsem do výběru zařadil právě proto, že právě v ní jsem měl možnost se projet (ale v ostatních motorizacích právě že ne). Pravda možná byla trochu hlučnější, ale tak neměl jsem to jak porovnat s další OII. KubinoPV: Nejsem prakticky ani jedno, rodiče mají naftu v Berlingu, a pěkně se mi s tím jezdí, osobně jsem měl vždy benzína u všech 4 aut. Každé má asi pro a proti. Dejme tomu, že za rok najedu maximálně 30 000 km. A auto bych chtěl aby mi vydrželo alespoň 7 let, nejlépe 10. S výbavou se to má tolik, že to má být auto i pro rodinu, a hlavně, bude s tím jezdit i žena. Co se peněz týče, je to trochu složitější. Peníze jsou, respektive budou asi za 1.5 roku, jenže potíž je v tom, že s posledním autem jsem šlápnul dost vedle a 1.5 roku jezdit nevydrží. Summa summarum schrastím cca 230 tisíc. Nevím ovšem jestli tato maximalní částka bude za OII ve verzi Ambience a v motorizaci zatím nevím jaké, stačit. Km jsou další průšvih ve kterém se topím, vůbec nevím kolik km je tak adekvátních pro kterou cenovou relaci. Je reálné např chtít za 200-230 000 OII 2.0 TDI CR z 2010 v Ambience při dejme tomu 150 000 najetých? Není to moc, nebo naopak málo? Jestli jsem vedle zkuste mi zde dát nástřel třeba i dobrého benziňáka. Vážně v tom plavu, na jednu stranu nechci koupit málo muziky za moc peněc ale také nechci chtít koupit moc muziky za málo peněz i když by to bylo asi nejlepší. Další problém pro mě je, také kde koupit. Inzerátům už nevěřím po zkušenostech, automechanik také nejsem. Tak nevím co si kde zkontrolovat, ač mechanicky levý nejsem, prostě jen nevím na co si dát pozor u takových aut. Jedna z věci nad kterou uvažuji, je koupit přes bratra mé spolupracovnice v AAA, ale neznám zase dobrého mechanika (a také asi i právníka) z okolí Zlína, který by mi auto prošel (samo za nějakou tu kačku). Pokud máte nějakou radu, sem s ní, jsem rád za každé stéblo.
  15. Zdar chlapi, delší dobu přemýšlím o koupi OII, ale ať se prodírám jak se prodírám, furt se nemůžu dopátrat tomu, jakou motorizaci vybrat. Čtu tu, že TSI nebrat, chápu správně, že tam něco není v pořádku, a že záleží jak s tím kdo jezdil před tím? Přemýšlím tedy o 1.6 TDI je lepší CR nebo PD, v okolí mi všichni říkají, že PD nebrat, ale důvod nevím, ani mi není jasně zda se postupem roků PD vyladilo, pokud tam něco bylo. Mám tedy ostatní motorizace vyloučit a soustředit se na CR? A pokud tedy mám zůstat u CR, jak na tom je 2.0 TDI CR? Dle nabídky jsem se dočetl, že spotřeba u těchto motorů je docela nízká, je to pravda? A poslední otázka, mnozí mě také od OII odrazují, že motory a převodovky moc nevydrží a že si raději mám koupit OI, že tím ušetřím i do budoucna, ale já osobně to auto chci i kvůli bezpečnosti když někam pojedem s rodinou, nejen že s tím budu jezdit do práce. Na kolik by jste nacenili prodej tohoto auta, dejme tomu rok 2009 - 2010, ve verzi Ambience, při 120 000 (pokud je to zrovna špatná volba km pro koupi, budu rád za radu kolik najeto by bylo nejlepší koupit). Díky
  16. diky za komenty. A dá se nějak při výběru motoru říct, na co si dát pozor? Do 100 tis km, zehnat nemožu. Sehnal jsem nějaký se 170 tisíci. za 12000,- kč, jedná se jen o motor, ale prodejce nabízí možnost udělat tlaky válců, a poslechnout si motor (asi jej má ještě na autě), tvrdil mi, že olej z výfuku cítit nejde. Na co si dát ještě tak pozor aby motor nebyl vadný? A ještě jedna otázka, je nutné do toho motoru nějak zasahovat, když se bude jevit jako dobrý (gufera atp.)? Nebo bude stačit čistě přehodit motor?
  17. Vracím se zpět k tématu. Po shlédnutí auta mechanikem mi bylo řečeno, že ten motor je odepsaný. Dle zvuku při jízdě, kdy při vysokých otáčkách se ozvalo nějaké drnkavé zazvonění mi bylo sděleno, že motor je přidřený. Výkon, není takový jaký by měl být (to jsem zpozoroval i já po delších cestách) Navrhl mi, že bude lepší výměna motoru, že i po generálce motor stávající nebude nijak v rámci možností dobrý. Cenově to ale vyjde dráž, cca do 30 000. Teď nevím co s tím, koupit druhý motor - který bude odzkoušený, díly vyměnit na něm a zaplatit takovou cenu. Nebo zgenerálkovat stávající a doufat, že to bude dobré? Prosím o radu zdejší mechaniky, klidně ty z mého okolí navštívím aby znal i jejich názor A také i řidiče, kteří ví o svém autě co je pro něj dobré, aby přispěli svou trochou do mlýna.
  18. Zdeněk K.

    stahovačka

    Chlapi, Pokazila se mi LP stahovačka, středové kolečko je tak nějak v místě navijení lanka opotřebované a samotné lanko je také polámané. Resp. Lanko stahovačky vlivem toho vodícího plastu se pokroutilo. Na internetu jsem za pár kaček objevil PP stahovačku, tak se chci zeptat: ​Jde opravit LP stahovač pomocí PP stahovačky? Teda, jedná se jen o výměnu toho kolečka a lanka, a také toho bílého vodícího plastu. A také jaký je rozdíl mezi elektrickou a mechanickou stahovačkou? Jen v motorku, ne?
  19. Díky za rady, ano je to tak mam 1.4 16V. Dodám k tomu jen AUB. K jádru věci, takže žádná kutilská práce doma, určitě k tomu budou potřeba nářadí odbornějšího ražení než klíče, gola, momeňtáky atp. Asi to nebude jak na fáčku. Předpokládám také správně, že to raději hodit do kvalitnějšího servisu? Kolik myslíte že mě to může vyjít práce+koupě nových věcí? Chci motor připravený k provozu, takže určitě vyměnit rozvodya další nevím které věci, a když už to bude rozdělané, raději projít vše, aby se do toho nemuselo šahat znovu. A chápu také správně, že když se provede GO, tak je motor jako zánovní, takže k němu tak i přistupovat?
  20. Lidi, prosím Vás je nějaký rozdíl mezi origo nárazníkama a těma levnýma? Levný např. tento: http://aukro.cz/predni-naraznik-skoda-fabia-fabie-r-v-2000-novy-i3632042422.html Potřebuju koupit nárazník, a nevím kde pořádně začít, a za jakou cenu.
  21. Zdravím, téma se zde určitě již řešilo, ale jsem z toho takový zmatený. Chci napojit svoji Fabii na diagnostiku. Měl jsem ji i u místního mechanika, ke kterému jezdí člověk, který dělá diagnostiku concernu WV. Vždy se auto nespojilo s PC. A já teď hledám spolehlivou alternativu jak zjistit, zda je zakopaný pes v autě (Auto jsem koupil před půl rokem). Poraďte mi, dle Vašich zkušeností, která diagnostika 100% funguje na Fabii? Či zda je někdo poblíž měst Hodonín a Uherské Hradiště? Jedná se o Fabii 1.4 16V 74kw, rv 2000
  22. Zdravím, potřeboval bych na me FI dodělat tl. na zap/vyp ASR. A než se do toho vrtnu rád bych věděl co mě čeká. Pokud seženu tlačítko, je v panelu něco předchystáno? Nebo je třeba dotáhnout kabely a ručně dodělat?
  23. Tož kůsek od Uherského Hradišťa
×
×
  • Vytvořit nový...