Přejít na obsah

TondaBorec

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem TondaBorec

  1. Zdravím, začala se mi v autě ztrácet chladící kapalina. Dolévám tak jednou za 2 měsíce z rysky MIN na MAX. Našel jsem místo úniku - viz fotka. Objednal jsem si ten prostřední díl https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0122291f-rychlospojka-hadice-vyrovnavaci-nadrzky-oe-5275.html ale nevím, zda nebudu potřebovat zvlášť těsnící O-kroužek. Podíval by se mi někdo prosím do ETKY, zda je zapotřebí extra O-kroužek do toho spoje s drátěnou pojistkou(blíž k chladiči) ? Předem děkuji.
  2. Ahoj, potřeboval bych radu jak se zbavit fleků po sprejování poškozených míst laku kapoty (viz foto). Šlo by na to použít barevný vosk? Nebo rozleštit tempem? Ty skvrny jsou vidět jen když se na nich odráží světlo, protože po spreji to má jiný povrch než origo lak, jinak barevně je to OK. Děkuji za rady.
  3. Párkrát se mi stalo, že po delší jízdě (40km+) to kolem auta smrdělo spáleninou. A taky lehce ubýva motorový olej, zdá se, že vždycky víc ubyde právě po té delší jízdě, kdy to víc smrdí spáleninou. Může ten olej kapat na svody, které vedou pod vanou? Běžně jezdím 23km trasy a to nic výrazně nesmrdí. Od výměny jsem najel 2100 km a ubylo na měrce tak 5 mm. Je to 1.4 16v 55kW najeto 186 tisíc.
  4. A tohle by mohl být převodový nebo motorový olej? Ten výpusťák motorového oleje jsem dotáhl a kapka na něm se už netvoří.
  5. Ahoj, něco mi drhne v pravém předním kole. Poprvé jsem to zpozoroval před 500km. Drhlo to vždycky jenom chvíli. Je to zvuk kov na kov. Drhne to asi tak jako když se soustruží něco šišatého a frekvence drhnutí se zvyšuje s rychlostí jízdy. Něco jako kdyby byl kamínem mezi kotoučem a destičkou jenže se to objevuje čím dál častěji. Dnes to drhlo 10 km v kuse, pak to najednou přestalo. Po jízdě byly oba kotouče přibližně stejně teplé. Drhnutí není závislé na brždění, tj. jedu, zabrzdim, rozjedu se a drhne to pořád. V zatáčkách se zvuk drhnutí mírně mění. Měl jsem sundané kolo ale žádné viditelné poškození není vidět. Fabia rv. 2000, najeto 187000km, kotouč má tloušťku 20,5 mm (minimum je 19mm), destičky jsou taky dobré. Díky za rady.
  6. Mám běžný problém se spotřebou oleje. Spotřeba je půl měrky na 500 km (někde jsem četl že 1 měrka od MIN do MAX je 1 litr, takže 1 litr na 1000 km). Auto má najeto 186000 km (reálných), motor 1.4 55 kW AUA. Olejová vana je zespoda mokrá od oleje ale za 3 dny neukapla ani kapka. Klapka je naprosto čistá, v chladicí kapalině není žádný olej, auto modře nekouří a vzduchový filtr také není od oleje. Hadice odvětrávání klikové skříně je zevnitř mastná, prostor kam vede je vevnitř taky docela mastnej. Přečetl jsem snad všechny diskuze na tohle téma, takže vím, že by pomohla výměna kroužků a těsnění dříků ventilů jenže je to docela drahé, takže je to poslední možnost. Když jsem fabii koupil, byl tam olej Cinol 10W-40, ten ale v mém okolí neni k sehnání takže jsem ho vyměnil za OMV eco truck extra 10W-40 (má specifikaci VW 500.00 = lze použít). Podle servisní knížky tam lili až do 111000 km Castrol TXT 5W-40. Zajímá mě, zda tu někdo má zkušenosti s aditivy do oleje typu: obnoví těsnost pryžových těsnění a odlepí připečené pístní kroužky. Např: http://www.valvolineeurope.com/czech/products/engine_care/cid%284160%29/engine_stop_leak http://aditiva.heureka.cz/lubrifilm-metal-motor-active/ http://aditiva.heureka.cz/liqui-moly-stop-ztratam-oleje/ http://aditiva.heureka.cz/wynn-s-oil-system-cleaner/ A také zkušenosti s olejem Valvoline MAX LIFE 5W-40 (radši bych použil ten samý olej ale 10W-40, jenže nesplňuje žádnou VW normu), který by měl podle výrobce zmenšit spotřebu oleje. Děkuji za rady
  7. Ahoj, potřeboval bych vědět k čemu je ten válec vedle nádržky ostřikovačů (ten pod prasklym plastem). Foto viz:
×
×
  • Vytvořit nový...