Přejít na obsah

BigMac

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení BigMac

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Prohledával jsem celé fórum, ale nenašel zmínku o následujícím, tak si dovoluji položit otázku... Kamarád má Octavii I s MaxiDOTem a originální HF sadou. V konzole HF sady je držák na nějaký historický Samsung. Lze dokoupit místo toho adaptéru pro konkrétní telefon nějaký bluetooth interface, který bych uvěl spárovat telefon přes bluetooth, ale vůči autu už se choval obdobně, jako zasunutý telefon v držáku? Předem díky za rady/tipy.
  2. Já to řeším na Passatu B6, kde se bi-xenonony naklápí a ještě dynamicky uhýbají do zatáček. Když jezdím 100% se světly, tak zbytečně tyto mechanizmy stárnou, přitom by stačilo jezdit s mlhovkama se staženou intenzitou a účel stejný. Našel by se ale někdo, kdo měl již problémy s policií kvůli tomu, že svítí mlhovkama na 50-70%?
  3. Tak jsem měl konečně možnost si chvilku hrát s funkční navigací RNS 510 pro Touareg/Transporter a můžu říct, že rozšiřující funkce, zobrazení, mluvení, ovládání a celkový dojem byly nad očekávání. Jediná negativní záležitost je tolik diskutované pokrytí, resp. kvalita mapových podkladů. V Brně to ještě jakš takš ulice a čísla umělo, ale ve městech typu Uherské Hradište a menších to znalo jen hlavní tahy. Na fotce je Kuřim, kde moje RNS MFD DVD zná desítky ulic. Tato navigace se současnou mapu zná ulice jen čtyři. Na druhou stranu se ke mě dostala informace, že tyto jednotky "nakoupené" přímo ze Siemensu mají ořezanou mapu kvůli tomu, aby se s takovým zdrojem map nedalo obchodovat na černém trhu a navigace v Touarezích/Touranech, které teď už prodává Volkswagen, mají daleko lepší pokrytí. Během pár týdnů bych měl mít možnost to ověřit v nějakém nově vyrobeném autě s RNS 510. Pokud takovou možnost bude mít někdo přede mnou, pokuste se zjistit počet známých ulic v Kuřimi a pokud jich bude více jak 4, pak se jedná o jinou verzi.
  4. Já ho vidím mezi levýma tlačíkama a diplayem.
  5. Týden pryč a pořád nikdo nic? Myslel jsem, že se s námi někdo rád podělí o zkušenosti s navigací z různých kouptů republiky. Například, že je navigace v některých částech přesnější nebo že zná nějaké nové kruhové objezdy, které nám pořád přibývají všude v republice. Osobně by mě zajímalo, zda výměna za starší navigaci spočívala jen v demontáži, přepojení konektorů a montáži, nebo jestli bylo třeba auto něco naučit, zda spolupracuje s MaxiDOTem, hands-free sadou, atd. Další poznatky nebo třeba fotky obrazovek z menu by, myslím, byly přínosem...
  6. To nezní moc dobře, zatím asi pořád bude lepší vydržet u Nexusu bez dotyku než tápat a bloudit s Trinaxem s dotykem :-/ Jsem stejného názoru. Asi bude rozumné minimálně počkat do vydání dalších mapových podkladů, ať už to budou nové standardní od Navtequ nebo nějaké specifické pro Škodu. Volkswagen taky čeká s masivnějším nasazením až do 45. týdne. RNS 510 lze objednat jen v Touranu, v žádném jiném voze to zatím není možné. Já zatím zůstávám u RNS MFD DVD, u které jsem mimo jiné velmi mile překvapen detailním pokrytím Slovenska včetně ulic v menších městech.
  7. Jednoznačně se mapa od Navtequ nedá použít v navigaci pro TeleAtlas a naopak. Jedná se o zcela odlišný způsob formátu dat. Navigace RNS MFD2 byla na CD od TeleAtlasu - DX. Navigace RNS MFD DVD (tu asi myslíš) se používala pouze ve VW a měla data na DVD od TeleAtlasu - EX-DVD. Nová navigace RNS510 má data od Navtequ, což je u VW a Škody novinka. Je to dáno asi tím, že předchozí navigace vyráběl Blaupunkt, tuto novou vyrábí Siemens.
  8. Přesně takovou otázku jsem chtěl položit také, pokud xLipi myslel kód dílu a nikoliv objednací kód pro konfigurátor nového vozu (tam je DVD snad rovnou s Trinaxem v ceně, pokud to dokonce nejsou dvě DVD jak u Audi). Předpokládám, že objednací kód DVDčka bude stejný u VW i Škody. Ještě by bylo dobré zjistit pod jakým kódem lze objednat samotnou navigaci RNS 510 u VW a k ní návod, plus to stejné s Trinaxem u Škodovky a k němu návod. Najde se nějaký technik VW nebo Škodovky, kdo by se nám na to podíval?
  9. Já do ní půjdu. Snad už za týden... Mimochodem, http://www.mexcars.de/touran/rns510/.
  10. No vida, já to četl na http://www.topspeed.com v angličtině, kde byly jen ty tři obrázky...
  11. Hledal jsem, ale nikde jsem nenašel jedinou zmínku o 6 GB. To byla asi nějaká chybička prodávajícího (BTW, kde je ten inzerát na 6 GB navigaci, prosím?). Naopak, ve všech oficiálních prohlášení a testech je jen a pouze uváděno 30 GB.
  12. Ale chlapci, vždyť kromě loga na splash screenu a zeleného podsvícení bude Trinax naprosto totožný jako RNS510 u Volkswagenu. Vždyť to tak bylo i u RNS MFD2. Proč se soustředit na škodováckou navigaci, když už můžeme absorbovat poznatky z používání RNS510? Mimochodem, měl někdo možnost ji testovat v autě, kde byla předtím RNS MFD2 nebo jiné rádio? Spolupracuje Trinax (RNS510) s autem bez jakýchkoliv problémů? Spolupráce s BT HF sadou, s MaxiDOTem, s multifunkčním volantem, CD changerem atd.?
  13. Pekny, ale to znam z VW taky , chtelo by to skodovackou .... A z jakého VW to znáš? RNS 510 bude (co se týše funkcí) totožná s Trinaxem.
  14. Super, moc díky! Navigace je nádherná. S mapovými podklady ti nepomůžu, ale pokud máš možnost zkusit navigační DVD pro Audi (pro systém MMI RNS-E), tak bych mu ho podstrčil. Zkoušels' takové funkce jako třeba kopírování z SD karty nebo CD na HDD?
  15. Tak se nám to tu pomaličku skládá a vychází z toho, že všechny naše obavy spojené se schopností slušně navigovat se vytrácí. Teď už jen ty Trimaxy nainstalovat do aut a pohledat nejlepší mapové podklady. U Audi jsou na Evropu dvě DVD, tak to snad půjde nahrát na ten HDD. Mimochodem, když počítám 5 MB na 4 min. skladbu ve formátu MP3, tak to vychází na 400 hodin hudby. Při průměrné cestovní rychlosti 70 km/h by to auto muselo najte 28.000 km, abych slyšel všechny skladby. To docela jde, ne?
×
×
  • Vytvořit nový...