Přejít na obsah

Tomáš Slabý

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    201
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Tomáš Slabý

  • Narozeniny 22.10.1991

Návštěvy profilu

1 325 zobrazení profilu

Oznámení Tomáš Slabý

Nováček

Nováček (1/14)

13

Popularita

  1. Je to tu bez měsíce téměř rok od posledního příspěvku. Tak co Plzeňáci, žije tu ještě někdo? :-)
  2. Martin Bendnář, tttt, mx6: Díky za přínosné informace. Výběr jsem prozatím odložil a budu pomalu hledat další info. Odložil jsem to o rok, protože pak se budu stěhovat do jiného regionu a uvidím, co bude potřeba více. A také se spíše přikláním k odchodu od ŠA k Fordu a jeho benzínovému Ecoboostu.
  3. Případné svezení je samozřejmě v plánu, bez toho bych si auto asi nekoupil. Můj styl jízdy je spíše klidný, měl jsem zatím dvě auta. Starého benzínového Fiata Uno 1.5 s 55 kW a teď F1C 1.4 TDI 51kW, takže žádné rakety to nebyly. Jezdím nejvíce po okreskách a pak ve městě, podle limitů + 10 km/h, občas při předjíždění trochu více. Po dálnici jezdím málo, většinou tak 2000 km za rok, ale tam mi stačí pravý pruh, tempomat na 120 km/h a pokud je někdo pomalejší, tak občas předjet. Jízda po dálnici mě moc nebaví, tak jí ani nevyhledávám, pokud nemusím. Takže bych rád měl dobrou dynamiku do těch 130 km/h, nemám potřebu jezdit více. Ohledně víceprvkové nápravy, ne že by se mi to nelíbilo, ale nemyslím si, že bych ji při mém stylu jízdy nějak významně využil.
  4. Na novou generace 1.4 TSI jsem prozatím nezaregistroval žádné špatné ohlasy. Samozřejmě také jako každý řeším spotřebu, ale podle uživatelů je u O3 v normě. Nerad bych motor držel pořád pod krkem při větší zátěži. Také bych rád trochu hravosti od auta, i když to bych asi pocítil u obou motorů, aktuálně jezdím 3-válcové TDI s 51 kW. Ovšem vyšší objem u 1.8 TSi mě nechává více klidným při dlouhodobém provozování. Edit: Plným zatížením nemyslím také nic extrémního. Ještě pár let to bude jen dva lidi, veci pro ně a na půl kufru klec s menším psem.
  5. Ahoj, pomalu začínám pokukovat po novějším autě a do hledáčku se dostala i O3. Vzhledem k aktuálnímu ročnímu nájezdu 15-20 tisíc km/rok s výhledem ještě na nějaké budoucí snížení jsem dospěl k názoru, že lepší volbou bude benzín a právě motory 1.4 TSI (110kw) nebo 1.8 TSI (132kw). Jak se chová 1.4 s plně naloženým autem? Netrápí se s ním? Styl jízdy mám spíše klidný, ale občas se po nějaké okresce rád projedu trochu dynamičtější jízdou. Jezdím převážně okresky a trochu město, dálnice minimálně.
  6. Po pravdě dneska už bych do nového dieselu asi taky nešel, pokud bych neměl pádný důvod. Tedy pokud bych nenajezdil alespoň těch 30 - 40 tisíc km za rok, nebo bych nepotřeboval nutně pohon 4x4 do terénu, kde je nafta asi vhodnější kvůli svým vlastnostem. Kromě již zmíněných potencionálních problémů by mohl být v budoucnu i problém při STK. Takže já příště volím benzín a nejspíše již mimo koncern.
  7. Nemyslím si, konktrétně Rasto Chvala má ty recenze dosti normální, netočí to jako televizní show, ale auta testuje celkem prakticky. Takže je fakt, že se na to dobře kouká a člověk se z toho dozví užitečné množství informací. Ona celá Garáž.TV dělá svoje testy a recenze dobre.
  8. Ona verze Trumf je asi hlavně cílená hlavně na starší lidi, důchodce a také na rodiny, kde se moc neřeší u auta různé funkce a vylepšení. Pro takové zákazníky je důležitější než jaké má které rádio funkce, že mohou jet 160 km/h a kolik vymyšleností auto dělá za něj hlavně to, že je to nové auto, české auto, praktické auto, které má 4 kola, volant, relativně velký kufr, dozadu se v pohodě vejde autosedačka a bude sloužit hlavně na couraní po městě, do práce, na nákup, na chatu, jednou za rok na dovolenou. To že nemá možnost různých příplatků je tem zákazníkům jedno, protože jim stačí to co v autě je. Dneska si koupit auto s cenovkou skoro 400 tisíc je pro hodně lidí nemožné.
  9. Tohle srovnání určitě ještě přijde, teď šlo hlavně o ukázaní novinky v praxi.
  10. No jo no, model SUV míří na více specifickou skupinu zákazníků než například kombíky. Na prvních fotografiích se mi tedy Kodiaq vůbec nelíbil, ale takto "naživo" vypadá moc pěkně. Až bude na salonech, mrknu se tam asi i na něj, i když můj hlavní zájem bude finanče podstatně níže při výměně vozu
  11. Článek jsem četl a píše se v něm o jiném, dřívějším článku o stejném úkonu na Fabii 1. Generace, je tento někde na webu?
  12. Já tedy nechávám až do půlky dubna, ráno je u nás ještě okolo nuly.
  13. Primárně budu shánět právě 77 kW, díky všem za rady. Za rok se snad mezi spokojené uživatele taky zařadím.
  14. Takže na údržbu také není tak náročný, jak jsem si myslel. Většinu těchto bolístek už jsem čet z více míst. Co se týká provozu, moje cesty jsou většinou po okreskách, nějaký podíl má i město konkrétně Plzeň, ale pokud není auto potřeba, chodím pěšky nebo využiji MHD. Naftu tankuji kvalitní, občas Benzina nebo EuroOil, ve většině případů tankuju na samoobslužné pumpě, kterou u nás provozuje dopravce. Tankuje ji do svých vozidel a jezdí tam hodně lidí, takže se nafta pořád točí, mimo to má také nejlevnější cenu. Jezdím tam už tři roky a auto funguje skvěle.
  15. S tím jsem smířený, že budu kupovat nové disky. Ještě se chci poptat a pohledat, jak je to s náročnosti na údržbu a co které komponenty vydrží a případně i stojí. Díky
×
×
  • Vytvořit nový...