Přejít na obsah

Effective

Uživatel
  • Počet příspěvků

    355
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Effective

  1. Ahojte, mám tu známého s Rapidem a když si zobrazí na MDF kolik mu zbývý do servisu tak tam má 2 hodnoty. Tím myslím 2x(dny + km) Co která znamená? Jedna hodnota je pod "1" a druhá pod "2". Někde jsem to tu už četl, ale nemůžu to najít.
  2. Mám to stejné, ale že by za to mohli boty mne nenapadlo... spíš si myslím že nějak blbě sedím, ale ještě jsem nepřišel na to kde je chyba Občas ok, a někdy nevydržím za volantem ani 2h. Beru to pozitivně, alespoň mne to donutí zastavit a dát pauzu.
  3. hmm, ale ta fotka i video pouze ukazuje jak tu situaci zachytil nějaký mobil... je to nic neříkající protože nevíme jak je nastavená barevná teplota a jakou má citlivost foťák
  4. jojo, tam co TSI v pohodě jede na 3ku tak s TDI už musím jezdit za 2
  5. Používám jak naftová tak benzinová auta a ono je to těžké, člověk si za pár km zvykne na cokoli a říkat že jedno je lepší než druhé nejde. Mě u nafty pořád vadí ta hlučnost/dunivost... A ještě jedna věc, nevím jak to má Rapid, ale u Octavie s 1.6TDI se nedá moc jezdit v nízkých otáčkách, přijde mi že to musím pořád točit jinak začne dost nepříjemně dunět, ono to možná ničemu nevadí, ale v autě je to dost nepříjemné.
  6. Ano, vrzající těsnění jsem reklamoval. Také mne od toho všichni zrazovali, ale už je to rok a od ošetření jsem neměl problém. Asi záleží na servisu jak se tomu věnují, ono to nestačí jenom naplácat na sametky, ale musí se důkladně vyčistit.
  7. Tak ne že by škodovácký kabel byl zázračný, ale skutečně může být zapojený tak že bude dávat větší proud. Ale jestli ti to dává 900mA tak z toho asi víc nevyždímáš, už to mi přijde jako celkem úspěch.
  8. Tak samozřejmě že nárok máte, ale dost pochybuji že by tohle dopadlo... Navíc pokud je tam nějaké financování, tak to není tak jednoduché protože by nejdřív někdo musel to financování zaplatit.
  9. Nárok na nové auto? to asi nee, navíc to je nějaký konstrukční problém
  10. Mám to na autě taky až pojedu na servis tak jim to ukážu no...
  11. No a tímhle získám i automatické rozsvěcení světel když je nemám?
  12. Kouká, že se vyznáš lépe no Zajímavé je že ŠA vnímá Rapid jako jednu z nejsilnějších modelových řad co mají. Teď jsem jsme se bavili o novinkách co bude mít po faceliftu a věřte, že to taková senzace nebude, ale kolem roku 2020 by měla přijít nová generace,
  13. No tak je třeba se na to díval očima ŠA a ne se na to dívat z pohledu celkových prodejů aut na celém světě. Nevím odkud máš ta tvoje čísla ale výroční zpráva uvádí: Rapid(2015) 103 900 Yeti(2015): 73 941 Roomster(2015): 11 153 Superb(2015) 66 137 A to pro Rapid rozhodně nejsou špatná čísla!
  14. Vsak Rapid zadne bixenony take nedostane To už bych spíš věřil že dostane ta LED světla co si testují na Toledu. Rapid že není úspěšný model? Tak to bych rozhodně neřekl. A co se týká nějakého povznesení Rapida výš tak s tím rozhodně nepočítejte. To jsou jen rádoby řeči. Rapid má své místo jasně dané.
  15. Nechce se mi věřit že by Rapid dostal koncová světla podobná těm z Octavie. Ty světla co Rapid má kopírují tvar karoserie, pochybuji že by dělali takové zásahy do karoserie. A ohledně bi xenonů mi to přijde také jako sci-fi. Podle mého skromného názoru Rapid nic jiného než ty xenony které má mít nebude. Myslím si to na základě jeho postavení v portfoliu. Já si myslím že je vůbec úspěch že dostal tu výbavu kterou nyní má.
  16. Pokud to neumí vyřešit jinak než výměnou tak bych jel do jiného servisu. A já zapomněl se na to podívat
  17. Pokud najezdíš 50tis, jdi do Octavie... případně Rapid, ale na Fabii zapoměň. Co třeba nová Astra?
  18. To mi přijde jako naprostá hloupost, ale uvidíme. Co jsem se bavil s lidmi ze ŠA tak je naopak snaha Rapid posunout dále od Octavie a více méně mi tvrdili že Rapid má svoje postavení pevně dané.
  19. To mě netěšíte, úplně se bojím se na to jít podívat. Dám vědět jestli to nemám také prasklé, auto mám staré necelý rok a je to taky MC.
  20. Koukám že debatujete zase o xenonech :-) Kdo si připlatil tak je vychvaluje kdo je nemá tak je nepotřebuje. Heh Já mám zkušenost z Rapida s i bez, taky jsem neodolal a nakonec připlatil bo to na autě přece vypadá cool. A to je tak poslední co z toho mám. Už bych do nich nešel a už vůbec ne u auta typu Rapid. Rozdíl nula nula nic. Už jsem to tu někde popisoval, když jezdíte hodně v noci tak buď jezdíte v provozu kde je větší problém oslnění protijedoucími než nedostatečný výkon a když naopak jezdíte hodně v noci sami tak zase máte puštěná dálková světla. Takže zase rozdíl nula nic. Na xenonech u Rapidu je nejlepší machrindex. Přijde mi že lidi co křičí že by Rapida bez xenonů nechtěli se jenom nenaučili pracovat s dálkovými světly.
  21. Tam bude něco špatně sesazené co způsobuje pnutí v tom plastu. Záleží na šikovnosti servisu, ale měli by to najít.
  22. Podle mne záleží v jakém režimu chceš auto používat. Obecně je Octavka takova robustnejsi, na druhou stranu je to koncepcne stare auto. Pokud jezdíte hodně, určitě bych šel do nového.
  23. Effective

    Climatronic

    To je tím že máte nová auta. Každopádně když jsem to nechal vyčistit tak rozdíl v čerstvosti vzduchu byl vcelku velký. Ono si na ten smrádek postupně zvykáte, někdo to odchytí včas a uvědomí si že mu to smrdí a někdo na to přijde až opakovanými záněty. Nejlépe to poznáte tak, že do auta necháte sednout cizího člověka který ten pach nezná a dokáže ho lépe odhalit než vy co jste na něj zvyklí. Pokud chcete mít zdravou klimatizaci tak ji nejdéle po 2letech nechejte profesionálně vyčistit.
  24. Effective

    Climatronic

    No to je složitější. Pokud víš že jezdíš velmi často hoodně krátké trasy kdy se klima pustí pa plnej céres, tak na ty trasy bych ji vypnul, tam se skutečně může stát že zasmrádne. Ale pokud těch krátkých tras není mnoho tak naopak pomůže to že se klima občas zapne a navíc budeš mít v autě lepší klimatické podmínky... to je ten důvod proč tam vlastně máš tu automatiku. Už mám několikátého climatronika a zastávám názor že by se vypínat vůbec neměl. Nastavuji pouze teplotu a směruji výdechy kam zrovna potřebuju. nezapomínejte - na pravidelné čištění, ideálně ozonem! Ne nějakým sprejem z kelly.... - doplňování náplně, nevím po kolika letech se to doporučuje, ale tipuju že po 3letech už může být úbytek znatelný...
  25. Nejde o 6stránek. Spíš jsem nad tím přemýšlel, chodil a ptal se. A v podstatě nejrozumnější argumenty mi stejně dal až garanční technik ŠA.
×
×
  • Vytvořit nový...