Přejít na obsah

bartes

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem bartes

  1. Tak ja to zkusil v TurboCaru. Doporučil mi je Cimbu a nasledne i muj mechanik. Rekli mi at po repasu odjezdim aspon 1000km v normalnim rezimu - at si ty loziska a co ja vim vsechno dobre sedne, takze jak vyjedu nadrz tak sem dam nejaky poznatky. Na repas jsem sel pac na turbu byl max tlak 2.0, na jine oktavce (chip od porsche brno) supervag ukazal tlak 2.2 a Cimbu rikal ze tam ma byt 2.4-2.5 tak uvidime.
  2. Já su u Mr.Cimbu objednanej na tento ctvrtek (23.6.), přidá se někdo z Brna a okolí? Cimbu jezdí prý každý čtvrtek do Brna. Už si u CIMBU nechávám upravovat 3. auto (Fabia 1.9TDI, Superb 2.5TDI a teď OII 1.9TDI DSG). Nějakou slevu sem vydyndal ale samozřejmě bude lepší když mu řeknu, že mám dalších třeba pět aut.. Fabia najezdila s chipem přes 130tis km (80-220tkm) a sériový 2.0TDI měli co dělat aby držely tempo. Superba máme chiplýho cca 3 měsíce a ten krouťák + seřízený tiptronic z toho línýho velblouda udělal geparda. U oktávky se těším na ten krouťák a su zvědav na chod upravené DSG převodovky - už v sérii se mi líbí. Úpravu řj motoru i převodovky od Mr.Cimbu mohu po své zkušenosti jedině doporučit. Ano není nejlevnější a ví proč.
  3. Zdravím, asi je to otázka spíš na ty co "chipují", ale pak mě napadlo, že už se tu na fóru možná pohybuje někdo s nakoplým 2.0TDI 103kW s DSG převodovkou. Plánuji totiž koupi takové nějaké OII rv 2007-2008 se 150-200tkm a hned utíkat na seřízení ŘJ viz graf, které zahrnuje výměnu trysek a turba.. 1) Zvládne DSG oněch 150kW a 400Nm? Na internetu jsem našel upraveny golfy s 800Nm a DSG ale nikde nepisou co vsechno s tou DSG udelali. 2) Co a jak na DSG vylepšit/vyměnit? To bude asi dražší, co? 3) Co můžu obecně čekat od DSG po 150tkm? Našel jsem inzeráty aut s DSG s nalítanýma 370tkm tak by to mohlo vydržet těch 300tkm, ne? Těším se na vaše názory, nápady, rady, námitky a hlavně na novýho mazla..
  4. ja to nechal cipnout u cimbu.cz - asi drazsi ale mam klid v dusi - reference byli ouzasny.
  5. Mám najeto 280tkm a zadne piskani za studena neslysim. Kazdy rano cekam az spotreba klesne na 0,8/h (asi takova moje uchylka - rikam si ze to znaci ze uz je dostatecne promazano).
  6. Obavam se ze to muze byt i tou spojkou. Dela mi to podobny veci a uz nekolik lidi mi reklo ze mam nacatou spojku. Kazdopadne 30tis je nesmysl (viz treba skoda-dily.cz).
  7. Me par automechaniku nezavisle na sobe reklo ze "longlife" a vw "normy" jsou jen marketingovy sracky. Staci menit olej po 10tkm a davat tam olej primereny veku tedy do novyho plnou syntetiku a postupne (po 100tkm) prechazet na polosyntetiku. Nerozumim tomu a nechapu souvislosti. Jen me zarazilo ze se shodli: 1) automechanik (ne prijimaci technik) z autorizovanyho servisu (automediabm.cz) 2) automechanik soukromnik mimo jine zavodnik s veteranem (vivaracing.cz) 3) automechanik specialista na BOSCH vstrikovace (sabidiesel.cz) Zatim to delam to podle jejich rad.
  8. RV 2002, 74kW, celkem 280tkm. Ve 180tkm chip (cca 103kW) od cimbu.cz. Ve 200tkm vymena podtlakove hadice (s praci 300,-). Ve 220tkm vymena stahovacky u spolujezce (s praci 1500,-). Ve 240tkm tukanec do octavie vymena lampy (s praci 1200,-). Ve 260tkm vymenen 3. vstrik (z vrakace s praci 5tis). Ve 280tkm - ano - ted, je na rade 2. vstrik (snad ho zas sezenu na vrakacu). Olej (505.01) menim po 10tkm. Na dalnici davam 160-180kmh. Jinak po Brně jen tak kadla kadla. Dlouhodoba (cca 5tkm) na palubaku 6.1/100.
  9. j0ska, co to je za prográmek? Nějaká mutace VAG-COMu? Já skončil u vagcomu v3.04.. novější mi neberou kabel.. --jb
  10. Zdravím, nevím jak tento systém přesně funguje, ale vzhledem k mé fantazii programátora mi něco říká že řj bude jen porovnavat aktualni odber s cislem (hodnotou) ulozenou nekde v pameti.. Je tu nejaky špecialista nebo existuje nejaka mapa (datasheet) pameti řj.. z nejakeho podrobneho datasheetu by se to dalo zjistit a pripadne pak treba vagem tuto hodnotu snizit aby řj nepoznala rozdil mezi wolframovym vlaknem a LED.. Ti chiptuningari jiste tusi ktera cast pameti co obsahuje.. necte to tu nejaky? Reseni typu "pripojim tam odpor" mi prijde odporne.. Heh? --jb
  11. jj, pravda, na tohle jsem prisel nedavno.. nikdy me totiz nenapadlo mit vnitrni cirkulaci na odmlzeni skel.. az nedavno omylem.. zamlzene sklo + smrad z vyklechtane Avie .. a ono to neto..
  12. Výkon se počíta, neměří. Výkon nesouvisí s hmotností. Jednou z metod jak spočítat výkon je na základě spalovacího tlaku v motoru: P [kW] = (i×V×n×p)/(300×k) i-počet válců (typicky i=4) V-zdvihový objem [m3] n-otáčky [ot/min] p-indikovaný tlak [kPa] k-konstanta(pro čtyřdobý motor k=3) Další možností je na "brzdě": Na "brzdě" se měří síla [N], s jakou motor otáčí např. magneticky brzděným válečkem.. z toho se spočítá krouťák [Nm] a pak se z krouťáku (kroutak×uhlova rychlost hridele) vypočte výkon [kW]. --jb
  13. ad 2) nacnute lopatky turbinky?? --jb
  14. Ja to resil nalepovacim suchym zipem.. mel sem ho nejak moc tak sem ho tam soupnul a je klid --JB
  15. bartes

    Chiptuning

    Pánové, já mohu doporučit jedině mr. CIMBU !! Nechal sem si u něj seřídit motor v 88tkm, ted mam 153tkm. Menim kapaliny a filtry dle jeho instrukcí a voala.. motor přede jak kotě. Ano, je to asi nejdražší nabídka, ale je to jistota. --JB
  16. na moji fabce 1.9TDI (puv. 74kW, nyni kolem 100kW) mam na 5. kvalt pri 3000ot lehce pres 150km/h.. .. tak me vysvetlete na co delaji ten 6. kvalt? To na jednicku utahne panelak za sebou bo co?
×
×
  • Vytvořit nový...