Přejít na obsah

Epi

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    187
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Vše zveřejněné uživatelem Epi

  1. Epi

    Škoda Octavia IV

    Jj, díky. Našel jsem tenhle "jízdní řád" a evidentně to odpovídá, takže snad se větší výběrová nabídka vrátí právě s FL.
  2. Epi

    Škoda Octavia IV

    Nemáte někdo info právě k výše uvedenému ořezání konfigurací (hlavně mi jde o 2.0TSI a 4x4), kdy by se měly zase vrátit do nabídky? Opravdu až s faceliftem? Pokud ano, kdy by měl být facelift představen?
  3. Neznáte prosím někdo nějakou možnost, jak navýšit u Amundsena MIB 2,5 počet telefonních kontaktů nad standardně limitních 2000? Nejde mi o aplikace třetích stran atd., ale opravdu patrně nutný "tuning" jednotky.
  4. 200kW, 2020, 60000, 9-9,5/100 Snad je to všecko jasný. 😁
  5. Je to zvláštní, že škodovka v tomhle nesmyslně někdy neuvede přesný údaj a lidi jsou pak zmatení. Ve většině "jednoduchých" marketing materiálů uvádí jen "přímý" vstřik (jak u TSI 140, tak i u Supa pro 200, 206), ale osobně se dívám do přesnějších podkladů "Technická data", které běžně jednoduše dostupné nejsou (kdo ale hledá, najde). Proto přikládám soubor, kde je i jasně vstřikování uvedeno. TD-OCTAVIA-COMBI-cz.pdf
  6. Jinak doplním, že to chápu, páč většina objednávajících ani netuší, proč jsou tam oba způsoby vstřiku a tak v těch "správných" marketing materiálech evidentně Škoda své potenciální zákazníky zbytečně "neplaší" (asi by se zbytečně na něco ptali). Např. v katalogu je uveden pouze přímý vstřik a to pro obě verze 2.0 TSI.
  7. No jestli ve Škodovce ví (což je realitou, že dost často neví), co píšou do svých podkladů, tak ano. Každopádně motor kvůli tomu rozebírat nebudu, abych to ověřil 😀. V původních technických datech se píše toto:
  8. Epi

    Superb 3T r.v.2018

    No co je toto za maglajz, nechápu. Model 3T (tedy 2 generace) byl ukončen výrobou v roce 2015, tak mi není jasné, jak ho můžeš mít vyroben v roce 2017. Svůj dotaz prosim přesněji specifikuj.
  9. Ne, i verze 200kW má obojí. Jediný aktuální benzín, který má jen přímý vstřik je 1.5TSI.
  10. Úplně to sem nepatří. Můj názor je, že pokud máš objednáno 200kW, dostaneš 200kW. Ale neboj i tak je se na co těšit a svezení parádní.
  11. Předpokládáš správně, proti původnímu CJXA je tato verze dost rozdílná. Nevím, co přesně prodělal motor za změnu, každopádně proti dosavadní 200kW verzi tuto novější 206kW dost popustili kroutícím momentem. Dosavadní verze měla 350Nm, kdežto nová má 400Nm. Patrně bude i dost živější - zrychlení na 100 se posunulo o 0,4s. Lift má 5,2s, combi 5,3s. Jinak čerpám informace z tohoto veřejného souboru technických dat přímo od Škody - technická data Superb.
  12. Waikiki díky - ovečka spravená, levné to sice nebylo, ale borci z AP převodovek fakt poctivě hlásili postup a cenu, která byla dodržena. Jinak pro místní - hučení nakonec bylo snad od všeho, páč za celou dobu (a byť jsem jezdil do autorizáků) byl v diferáku vyměněn pouze 1x olej (a víme všichni, že kdo ví jestli) v 84 tisících (což je taky kravina, že) a od 160 tisíc to začalo hučet. Takže komplet nový vnitřek diferáku, bočních spojek a i čerpadla - sakum prásk sranda za 42 tyček i s dépéhá. Ale ovečka tichá a dokonce už zase 4x4. Jo a když jsem si pro auto přijel, měli tam 2 ty policajtské už s tím rámem (takže myslím, že relativně nové auta) a zrovna z jedné sundávali výfuk, že jdou na to samé co u mě. ?
  13. Waikiki moc díky - už jsem tam hned dopoledne volal, pán už jen po telefonu super přístup, popsal mi, jak to bude probíhat a příští týden jim to tam přistavím.
  14. Přesně - Sixta dá dohromady jen přivezený díl, nic do/z auta nemontuje.
  15. Ahoj. Prosím poradí mi někdo dobrý servis se znalostí Haldex problematiky v Praze či Středních Čechách (ideálně východ či až k MB). Můj problém - 4x4 nefunkční a navíc hučí. V autorizovaném servisu mi výměnkáři - přehráli soft a vyměnili za 6tku čerpadlo. Prý už nic dál nejde, než vyměnit celý zadní diferák za 100 tisíc. Takový přístup, kdy o problematice evidentně nic neví se mi nelíbí a proto bych rád dal auto k někomu, kdo ví, co bude problémem a to případně opraví, vymění. Jo a Sixtu jsem zkoušel, ten mě poslal k šípku, ať si to někam dám a když to bude diferák, ten ať mu přivezu a že mi ho zrepasuje. Moc děkuji za tipy, prosím ověřené.
  16. Za mě k DSG: a) Používám Autohold, tím pádem neřeším "ručku", která se tam po zastavení a vyřazení na P hodí sama. b) Při jízdě střídám D/S, protože na D je zrychlování letargické, když to člověk neprošlápne na kickdown. c) Eko režim jsem použil jednou, spotřeba neudělala vůbec nic, zato reakce na jízdu "zrychlování" byly jak v plně naložené Avii bez turba. d) Plachtící mód - auto staré necelé 2 měsíce, ale v režimu D jsem ho zatím nikdy neregistroval. Ale pročetl jsem v návodu, že se uplatní pouze při rychlosti 20-130km/h, takže tady bude možná můj problém. ?
  17. Patriku, jak složitá byla prosím výměna plaketky? Hlavně demontáž té původní. Je to jen nacvakávací? Taky mě to čeká, tak ať mám nastudováno a zbytečně hned něco nedomrdním. ?
  18. 2.0 TDI, 70000km, pumpa vyměněná před týdnem v NH Caru. Videa jsem si dělal raději 3, ale nebylo potřeba, technik po popisu okamžitě věděl, o co jde. Myslím, že tady jde o podstatně rozsáhlejší "systémovou" chybu koncernu. Jinak kolega s 1.6 TDI, 60000km si byl vyzvednout auto s novou vodní pumpou tento v pátek.
  19. Epi

    Kessy

    Souhlas s návykovostí. Člověk se pak musí chvíli vzpamatovávat, když přesedne do auta s normálním klíčem.
  20. Epi

    Front Assistant

    Tak jak vidím FA by se možná měl nazývat zmírňovač/přivolávač kolizí. Úplně si nedovedu představit, že jedu za někým, kdo má FA, tomu to udělá přesně jak popsal Lasse, s čímž já jedoucí za ním absolutně nepočítám (proč by taky v daný okamžik "šlajfoval", když je tam úplné volno) a tak bude zálažet jen na mě, jestli mám dostatečný odstup, kolik to právě oba kulíme a zda to já stihnu zašlajfovat stejně jak FA v autě přede mnou. Nó nic moc vám tedy povím.
  21. Tak jak Claw a auto? Jestli to není fakt zadel, tak se blížíš termínu dodání jako zbohatlíci u Rolls Royce. A takovou prestiž fakt škodárna nemá. :-(
  22. Třeba je to jen zájem škodovky vypustit nějakou "kaknu", nebo možná neví co s nápisy 4x4. Dnes mě na hradecké D11 předjela bílá Octavia III liftback na F značkách (myslím F 43-28), která měla na pátých dveřích nápis 4x4. Jak statistiky napovídají, pohon 4x4 je stále žádanější, tak třeba se bude snažit škodárna vytěžit co nejvíce. Třeba ale jen ve škodovce testují, kolik všímavých lidí po cestách českých jezdí a zda si i takové netradiční kravinky všimnou - já jo. Asi nezbyde než se nechat překvapit, nebo možná někteří k MB blízcí potvrdí.
  23. Taky jsem to zjistil už o víkendu, ale pořád píšou, že pro Columba jsou poslední ty 78 a zmátl mě ten popis v souboru, že jde o 3Q2013. Má to tedy smysl stahovat?
  24. Borec s kvérem u pasu - takový k nám do firmy vozí žravenky. To seš ty? :-D
  25. Já se hlásím, že mám asi nějaký testovací kus. Výroba 10/2013 a nápis Columbus nemám. Zase si to vynahrazuje tím, že se po ránu dost hryzá (nereakce na dotyk). Se zahřátím displeje se stav srovná. :-(
×
×
  • Vytvořit nový...