Přejít na obsah

kafty158

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem kafty158

  1. Zdravím Vás, před pár dny se mi stal takový problém. Jel jsem cestu cca 70 km do práce a zaparkoval jsem svůj vůz Skoda Fabia Junior, 1.4 MPi, 44 KW, 2002, najeto 143 tisíc km. Celou cestu bylo vše v pořádku. Po 5 dnech jsem přišel nasedl do auta, a jelikož nechávám v zaparkovaném autě jen 1. rychlostní stupeň bez použití ruční brdy, tak jsem chtěl nastartovat a proto jsem sešlápl spojkový pedál a snažil se zařadit neutrál. To se mi povedlo ale musel jsem překonat velký odpor. Jde mi o to jestli to nemůže být příčina problému, který poté následoval. Při rozjetí automobilu na více než 40 km/h slyším hučení, které s větší rychlostí stoupá. Hučení je slyšet jak na zařazený rychlostní stupeň tak i na neutral. Kde myslíte, že je problém? Jsou to ložiska v kolech? Nebo je možné, že jsem tím "prasáckým" přeřazením mohl nějak rozbít ložisko v převodovce? Omlouvám se, jsem laik a mockrát děkuji za všechny rady.
  2. Hale auto jsem kupoval když mělo najeto 128k. Bylo to firemní auto takže se ani nedivím jestli je opotřebená, když jezdila jen po Praze. Kdy jí mám vyměnit? Až začne prokluzovat nebo nemá cenu to odkládat? Nevíte na kolik vyjde cca výměna? Minulý rok jsem měnil spojku u Megana 1.9 DTi a vyšlo mě to i s prací na 12k, tak snad to nebude taková řacha. A něměl bych když už bude motor venku rovnou preventivně vyměnit i řetěz? Je tam pořád původní. Děkuju.
  3. Dobrý den, ahoj Škodováci, mám na Vás dotaz. Mám Fabii Junior 1.4 MPI (azf, 44kw) najeto 137k. Když stojím v prudkém kopci a chci se rozjet tak pouštím spojku a mám pocit, že se snad ani nerozjedu. Rozjede se až když je spojka téměř nahoře. Nevíte čím to je? Jinak spojka bez problému neprokluzuje nic. Když nestojím právě v prudkém kopci tak její záběr je "v normálu" (zabírá skoro od spoda). Nevíte co s tou spojkou bude? Mockrát děkuju za všechny odpovědi.
  4. Chyba byla odstraněna, byl to "vysypaný" termostat. Výměna i s prací 400 Kč. Od závady najeto 5tis km a kontrolka nesvítí. Děkuji všem
  5. Dobrý den, dnes když jsem jel z práce tak se mi rozsvítila kontrolka motoru. Dojel jsem v pohodě. Kontroloval jsem olej a ten je v pohodě. Je to 1.4 MPI 2002 AZF 128 000 najeto. Před tisícem km nový olej a svíčky. Vím o jedné chybě, čidlo chladící kapaliny nefunguje. Auto topí. Nemůže to mít s tímnějakou souvislost? Dříve to nesvítilo. Akorát ted během poslední doby mi dvakrát to auto když sem ho chtěl nastartovat tak jakoby "škubalo" a nešlo to nastartovat. Volnoběh klesal dolu razantně až to chcíplo. ASi po pátý to naběhlo v pohodě. pak to jízdu neudělalo a dnes znovu. Musel jsem 3x otočit klíčkem abych nastartoval. Děkuju předem všem za rady.
  6. kafty158

    Palubní PC

    Díky moc za odpovědi, jen jsem to zkusil Hold se bez toho nějak obejdu
  7. kafty158

    Palubní PC

    Dobrý den, nedávno jsem koupil Škodu Fabia Junior 1.4 MPi 44Kw AZF. Zajímá mě jedna věc. Zvykl jsem si na to, že automobil nemá žádnou výbavu, akorát bych se chtěl zeptat jestli má tento model ve výbavě tzv: "vícefunkční ukazatel" (MFA) co jsem koukal do návodu, tak má být na pravé páčce (ovládání stěračů) nějaký měnič a tlačítko reset právě pro tuto funkci. Ale v mém voze ta pravá páčka je holá, bez těchto tlačítek. Tyto hodnoty jako je průměrná spotřeba atd. mi tedy vozidlo není schopno ukázat? Nebo je nějaká jiná možnost jak tyto hodnoty zobrazit. Klasicky mám pod tachometrem celkový stav km, a stav km, Dále pak pod otáčkoměrem jsou hodiny. Děkuji za rady.
×
×
  • Vytvořit nový...