Přejít na obsah

robi70

Uživatel
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli robi70

  • Narozeniny 26.12.1969

Návštěvy profilu

1 172 zobrazení profilu

Oznámení robi70

  1. Potřeboval bych vyměnit utržený koncový tlumič výfuku. Zjsitil jsem, že kromě drahého originálního kompletu anebo tuningu v podstatě nejde sehnat díl z druhovýroby, který by pasoval. Zkusil jsem Polmostrow, ale ten je k ničemu, je hlučný a chod motoru se značně zhoršil. Prosím o informaci, jestli náhodou někdo nezkoušel jako náhradu za tento díl použít např. díl z Octavie II se stejným motorem a dopasovat výfukové potrubí a závěsy. Případně nějaký jiný nápad jak toto vyřešit. Děkuji za radu.
  2. Přesně tak, rozdíl v ceně origo a neorigo dílu rozhodně nestojí za risk možného potkání motoru. Bohužel většina servisů se ani nezeptá klienta, jaký díl požaduje a rovnou mu namontuje levnou náhradu... Fotečky pro srovnání, (origo vpravo).
  3. Takhle vypadal totálně zničený stromeček. Některé zuby téměř nejsou. Nechápu, jak ten motor vůbec mohl fungovat. Je vidět, že předchozí servis namontoval neoriginální díl.
  4. Ano, automechanik mi sám nabídl, že objedná originální VAG díl. Předtím jsem se ptal na opravu v autorizáku. Tam mi řekli, že by se musel rozebrat a zkontrolovat celý motor což by pro mne bylo finančně nepřijatelné. A sehnat někoho jiného opravdu šikovného na opravu TSI v okolí Ostravy je problém.
  5. Všechny díly dodal servis do kterého už nejezdím. V jiném servisu mi pak zhruba při nájezdu 230 tis. museli kvůli řachtání opět vyměnit řetěz, který už byl částečně vytahaný. A taky napínák, u kterého nebylo možno identifikovat výrobce (?). Pak motor jel pár měsíců dobře než se objevil poslední problém se svítící kontrolkou motoru a špatným startováním. Auto je teď ve stejném servisu a jsem zvědavý, jak dopadne výměna stromečku. A taky v jakém stavu je řetěz a napínák po najetých ca. 6 tis. km.
  6. Dobrý den, na S2 motor BZB mi svítí kontrolka motoru, špatně to startuje, diagnostika hlásí chybu P0016 a kanál 93/3 hodnotu -16,19°. Takže výměna stromečku mne zřejmě nemine. Prosím o informaci, jaká je max. přípustná hodnota pootočení stromečku. Jinak mám najeto 236 tis. km Děkuji.
  7. Děkuji ti za odpověď, bohužel nepodařilo se mi to odemknout a v servisu se to technikovi taky povedlo, až po demontáži tapecu. Zjistil ale, že do zámku nejde proud, takže problém bude jinde, ale to bych tam auto musel nechat dále. Můžu ještě mrknout na pojistky, nevíš náhodou, která pojistka je pro zámek nádrže? Prozatím budu jezdit s odemčenou nádrží a pak to zavezu znovu do servisu pokud nic nezjistím. Jinak všechny spotřebiče mi fungují.
  8. Ahoj, mám stejný problém, dvířka zůstali zavřené a nejdou nijak otevřít. Návod od acesky je sice super, ale raději bych to zkusil jednodušeji podle suriho zvenku, tedy ustříhnout kabel a pak ho spojit vodotěsnou spojkou. Zkoušel jsem sundat podběh a odemknout to nějak přes tu gumu, ale nešlo to. Prosím o radu, jak otevřít dvířka bez sundání tapecu, pokud je to vůbec možné. Děkuji.
  9. Ahojte, přestal mi fungovat kolébkový přepínač na přední stropní svítilně. Nevíte prosím náhodou, jak tento přepínač opravit anebo vyměnit, případně kde najít vhodnou náhradu? Děkuji.
  10. Děkuji moc Hanys.cz za odpověď. Hledal jsem už předtím tento díl na i ebay, ale měl jsem obavy, jestli bude správně fungovat. Jdu objednat.
  11. Přestala mi fungovat automatická recirkulace vzduchu, VAG opakovaně hlásí chybu snímače kvality vzduchu. Prosím o radu, jestli už někdo řešil tento problém. Zajímá mne, jak se dostat k tomuto snímači, jestli je možné ho nějak rozebrat a vyčistit anebo jestli pomůže pouze výměna za nový díl. Doporučujete pouze originální díl anebo stačí i neorigo? Musí se pak po výměně toho snímače udělat nové nastavení climatronicu přes VAG? Děkuji za relevantní odpovědi.
  12. Souhlas s milos_s. Mám SII s 1.8TSI, r.v. 2008. Najeto 187 tis, napinák a rozv. řetěz vyměněn preventivně ve 160 tis., po přechodu na 5W40 klesla spotřeba oleje, tak, že nyní mezi výměnou (po 15 tis.) nemusím doplňovat a taky přidávám VIF. S motorem jsem spokojený a za chrochtu bych určitě neměnil.
  13. Ahoj všichni. Při prudším zrychlování je slyšet rychlé cvakání ze zadní části vozu jakoby cvakalo nějaké relátko. Může tento zvuk způsobovat vadné palivové čerpadlo nebo vadný regulátor tlaku paliva? Diagnostiku jsem zatím nezkoušel. Děkuji za rady, kde hledat problém.
  14. Děkuji, ale funkci hlídání žárovek chci ponechat aktivní, pouze potřebuji najít vhodnou LED žárovku místo W16W, případně jak ji zapojit, aby to nehlásilo chybu. Řešení s rezistorem nechci.
  15. Rád bych nahradil původní žárovky brzdových světel W16W za LED žárovky, které by se tam vlezli, svítili víc a zároveň nehlásili chybu. Zkoušel jsem nějaké z ebay, údajně s can bus, ale hlásilo mi to chybu žárovky. Pokud víte o spolehlivé náhradě, dejte prosím vědět. Mám SII 2008. Děkuji.
×
×
  • Vytvořit nový...