Přejít na obsah

JaroslavZ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem JaroslavZ

  1. Při agresivnějším brždění každému přestanou vibrace, protože se deska více přitlačí na kotouč, při klasickém brždění si myslím, že to bude vibrovat pořád, podívej se, jestli jsou desky sjeté rovnoměřně
  2. S nápravou to nemá co dělat. Nikoho takové neznám, kdo by to měnil. U S Leona jsem to viděl taky.
  3. Ano nejsem z kolínska, ale nemyslím si, že proto nic nevím
  4. Ve většině případů si zloděj vždy otevře "normálním" způsobem dveře od řidiče (tedy "jakoby" shodným klíčem). V dnešní době takto otevře auto každý solidnější pracovník odtahové či pohotovostní služby, co má sadu planžet na otevírání zámků, která je volně dostupná na internetu.
  5. Moje jednoduchá rada - nemít na žádných dveřích mech.zámek. (ano problém poté otevřít, pokud baterka úplně KO ale pro tyto případy se dá udělat opatření)
  6. Zámek řadící páky v dnešní době nikoho neodradí...
  7. Navíc dávat zadní plné puky bych nedoporučoval, jde vše cítit do volantu, větší přenos vibrací do kabiny, auto je tvrdší, vše vepředu dřív odejde, rameno se v uložení nehýbá, prostě zbytečná investice, ve spoustě případů šlo zpátky klasické uložení.
  8. Je to prostě nesmysl měnit všechno. Logika věci. Jezdím, vše je ok, najednou měním kotouče a pak to začne kopat a já mám najednou vše špatné ?? Blbost, stačí lidský selský rozum. Další logika, měnit náboje, hážou..nedokážu si představit, jak normální jízdou může dojít ke "zkroucení" náboje, navíc když uvážím (je to ale nesmysl), že mám "zkroucený" náboj a dám na něj nový rovný kotouč, tak najednou je 2 tis.km klid a pak až ten kotouč začne vibrovat ? neměl by hned být "zkroucený" když jej dám na nerovnoměrný povrch, který při otáčení kolem své osy vibruje a háže? Proto tady ty sdělení výrobců ani neřeším, je to nesmysl typu "vyměntě žárovku, ale abychom měli jistotu, že bude vše oka, koupíme raději celé nové přední světlo"
  9. Jen si tak trochu nedokážu představit situaci, že příjde zákazník do servisu s tím, že má špatné kotouče a tam mu bude sděleno, ano vyměníme to, akorát abychom měli jistotu, že to nebude kopat, tak musíme ještě koupit ložiska, náboje, př. třmeny, těhlice, atd..a zaplatí místo 2 tis. třeba 8. Viz. sdělení výrobce co tu už bylo několikrát, pouze alibismus výrobců kotoučů.
  10. Nemyslím, že je vhodné psát "=" i v obecné rovině o příspěvku jiného uživatele , každopádně tahle "naše" debata zakletému tématu nijak nepomůže.
  11. Já myslím, že to spíš nepochopil Wojnar. Tou závorkou měl autor na mysli to, proč vlastně ty kotouče stáčel...protože házely a byla větší vůle mezi kotoučem a deskami - vytvořila se zde vůle, takto jsem to pochopil já, protože proč jinak zkoušet stáčení.
  12. nejáký TIP ?? Skoro všechno na nápravnici vyměněné a stejně pořád dokola předpokládám, že když nasadíš novou sadu kotoučů, tak problém na chvíli ustane a po čase opět znovu = problém je v "kotoučích" a ničem jiném. Nedávno jsem někde montoval Bremba lakované, tuším byly více nauhličené, zatím to drží, ale nechci tady dělat reklamu, to rozhodně ne. Další možnost větší brzdy dopředu, když máš stejně 16 kola.
  13. Nato nejde odpovědět takto od stolzu. Podle mě vibrace po výměně pouze ložisek nepřestanou, když ti hážou kotouče.
  14. Kotouče ti vezmou, když se s něma domluvíš a řekneš, že si před tím němil aji ložiska, ale podruhé už se budou asi bránit. Nebylo by na škodu před montáží nových kotoučů zkusit proměřit náboje oba dva.
  15. Snažím se tady tak trochu celou dobu jemně naznačovat, že defacto zvlnění kotoučů je nesmysl a špatně vyslovený problém. Kdyby se tak ty kotouče vlnily, dělalo by to na spoustě aut a ne jenom na O1. Zajímalo by mě, kolik lidí před tím, že ty kotouče vyměnily, proměřily házivost, popřípadě se na ně zkusilo podívat, jak jsou připevněny na kvalitním soustruhu na trnu - jen samotný kotouč. Divili byste se, ale vesměs ty kotouče byly vždy OK, žádná házivost, ale v prodejně vám to prostě vezmou jako reklamaci (to je zatím dobré) protože to zatím neřeší. Přípis od výrobců kotoučů a Škody, který tady už několikrát koloval je podle mě naprostý alibismus (dělat GO celé nápravnice při každé výměně a problému s kotouči), navíc stejně to začalo někomu dělat po výměně znovu, pokud se pletu, ať mě tady opraví. Celý problém je podle mě v opravdu "chytrém" řešení samotnéhho brzdiče FS III, který je na celé těhlici připevněn "takovými dvěmi šroubečky" až bych se z toho s prominutím p....l, přičemž ta přítlačná brz..deska bude vždy dosedat při nové montáži nakřivo na nový kotouč a já prakticky když to řeknu jako blázen " můžu jet s takto nově namontovanými kotouči a deskami klidně 3000Km bez jediného zabrždění (když uvážíme, že třmen je sednutý napevno po pár našlapání) a stejně tam pak při brždění ty vibrace mít budu" Proč??? Odpovím si sám - protože při každém otočení se prostě kotouč ve dvou místech mírně dotkne brzdové desky, která se po času vybrousí a kotouč v tom místě ztenčí a pak sou tady ty naše slavné, nikdy nevyřešené "zvlněné kotouče" a "inteligentní" řešení brzdiče FS III.
  16. Pod ty šrouby na kola dej nějakou podložku, jsou jinak moc dlouhé. Pak napiš jak to dopadlo.
  17. Myslím tím, že ho případně přitáhneš ještě šrouby na kolo dvěma, aby jsi měl jistotu, že je na celém obvodu náboje dobře daný, i když ten šroubek (křížák, nebo hvězdička) by to měl defacto vystředit. Auto by ti ujet nemělo, nemáš napevno přece zamklou nápravu, založ pro jistotu ještě přední kolo, které stojí na zemi a vypni asr jestli tam máš. Pomalu pusť spojku, stát by se nic nemělo, mluvím z vlastní zkušenosti, případně si tam s sebou ještě někoho vem, kdo se bude dívat, jak pomalu povoluješ spojku, ale mělo by to být ok. Potom dej vědět, jak to dopadlo a jestli kotouče házely. Je dobré mít nato samozřejmě alespoň ten malý pojízdný hever na kolečkách, stojí tuším něco kolem 600kč.
  18. Už se to tady někde řešilo. Co se týká "zvlněných kotoučů" - nemám ten termín rád, je to nesmysl, tak to na Oktávkách defacto nikdo pořádně do konce nedotáhl. Co se týká tvého příspěvku Jehlo, tak já osobně zastávám názor, že ani nové kotouče není třeba nějak šetřit. Jako to, že výrobce kotoučů píše zajíždějte je cca 500km aby si to sedlo, to je podle mě nesmysl a jenom marketingový tah prodejců, že mohou následně říci - špatně zajeté kotouče, žádná reklamace. Je zajímavé, že na nových autech nikdo kotouče nezajíždí (hlavně služebních) a vše funguje jak má, takže s tím zajížděním a šetřením to bych vůbec nebral v potaz. Pokud máš naražený náboj, tak i když dáš kotouče za 10.000 Kč stejně se ti po času v brzdové desce vytvoří vůle (omílání po otočení kotouče) a si opět na začátku. Proto úplně nejlepší a hlavně nejlevnější radu na začátek, je zarvat ruční brzdu, zajistit kolo, zvednout jednu stranu auto na hever, sudnat kolo, případně přitáhnout kotouč dvěma šrouby na kol (silnější podložku pod ně), nastartovat auto, zapnout 2 a hned uvidíš, když se kolo točí, jestli ti kotouč na náboji háže nebo ne. Potom se dají dělat věci dál. Pokud je kotouč úplně rovnej, tak v žádném případě není zvlněný. Zkus to na každé straně auto a pak napiš. Přehazovat pořád kotouče za nové i s deskama a čekat, že po 2tis km to neudělá je nesmysl.
  19. Proto jsem ten příspěvek také psal, člověk to absolutně nepozná, když koupí v obchodu balení oleje, takže bych z toho pak takovou "vraždu" jak píše dick nedělal
  20. Četl jsem si tuhle diskuzi a zajímalo by mě, jak tedy "laik" když si koupí olej v e-schopu nebo teda ve zmiňovaném hypermarketu Albert pozná, že je olej "pančovaný".
  21. To je to samé, jako známá aféra ze zrcátky a 3klíčem na Oktávkách atd..mohli bychom o tom psát spoustu příspěvků, stejně tak jako o zabezpečení aut a možnosti jejich překonání. Každopádně asi bych tuhle diskuzi uzavřel, tady to tohoto vlákna to zřejmě nepatří, abychom se přeli o to, jestli to jde nebo nejde, je to tu hlavně kvůli tomu, abychom případně pomohli a byli informovaní..
  22. Třeba zde, a to jsou všechno relativně starší videa. Nepíšu to proto, že bych to chtěl někomu hanit, ale proto, aby se každý zamyslel, jak vlastně zabezpečit vozidlo a jak ho hlavně nastartují, o to jde, protože pachatelé s kradeným vozidlem JEDOU, řídí ho a před nimi jede další, který "čístí" atd atd atd..... přes vag ti nastartují auto do minuty... (http://www.youtube.com/watch?v=zzmmsarR9I4) A tady máš svoji "felicii" .... ( ) Proto říkám, že nějaký zámek řadící páky je pouze "kosmetická záležitost" a může to být jaké auto chce. Reagoval jsem i na ten článek nahoře. Už jste někdy viděli lehat si pachatele pod auto, chladit něco tekutým dusíkem atd ?? Auto, se kterým neodjedou do jedné minuty ztrací význam a nikdo do něj nepůjde. To samé navigace GPS stačí ve vyhledavači zadat "rušička gps"....
  23. Co se týká toho článku, v některých věcech je to naprostý nesmysl. Navíc většina odcizených vozidel jde na náhradní díly (kdo se občas otočí na autovrakovištích a šikovně se zeptá, tak ví o čem mluvím). Majitele této RS opravdu lituji. Co se týká krádeží aut, tak zejména v době, kdy jely ve velkém Oct.I byl nejlepší způsob ochrany přerušení kabeléže do zásuvky vagu pod volantem. O startování pomocí krabičky se softwarem tady nebudu psát. Co se týká mechanického zabezpečení, osobně jsem byl přítomen montáži zařízení Zeder (nevím přesně, jak se to píše) a toto zařízení se mi jako jediné líbilo - nejde o reklamu, jen o osobní názor (provedení klíče). V dnešní době bumpinku ( ) je nějaké zamykání zpátečky a podobné mech.zařízení na bází klasických klíčů naprostý nesmysl !, včetně bezpečnostních zámků na dveřích domu. Tuším, že u Oc.II a dál je u přerušení kabeláže do vagu problém s tím, že to bude házet chybu na pal.desce, nevím, třeba mě někdo opraví.
  24. Nejdřív bych se podíval, která strana vůbec háže (jestli vůbec nějaká). Už jsem to tady řešil někde. Úplně nejjednoduší pro každého doma je to, že sundáš kolo, zabrzdíš auto, zajistíš, nastartuješ, zařadíš 2 a podíváš se, když se kolo točí, jestli ti vůbec ten kotouč háže (sleduj rozmezí přítlačné desky - kotouče). Pokud ti ta strana házet nebude, namontuj na náboj kolo, nastartuj atd...a opět se podívej, jestli nemáš naražený například disk. Hádal bych, že oba kotouče nebudou mít žádnou vůli mezi deskou (třeba tou vnější). Zkus a napiš, jak to dopadlo. "Kroucení kotoučů" je špatný termín.
×
×
  • Vytvořit nový...