Přejít na obsah

hony

Uživatel
  • Počet příspěvků

    129
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem hony

  1. Navýšení o 11kW a 13Nm cca 7tis.Spotřebu nevím,ale za ty prachy to nestojí!
  2. Žádná výměna motoru,co já bych za to dal Mě to žere od novoty 1litr ma 2tis.(tedy 4,99litru na 10000km ),nic se neséře a šlape s takovou spotřebou už 170tis.km.
  3. hony

    převodový olej

    Tak mi to nedalo a objednal jsem si ve škodovce podle VINka jejich olej G 060726A2 a teď je to konečně v cajku.Nedám na mogul dopustit,ale tady to prostě nešlo.Proč...to nevím,snad že ta norma vw501.50 nebude pro srandu králíkům .Perla na závěr,ten origo olej byl ještě levnější než mogul,ale pro mě už bohužel.Tak sem to před výměnou ještě za 500 stovek propláchl,no.Pamatujte,chybama se člověk učí
  4. hony

    převodový olej

    Jinak nový olej asi nemá cenu,páč když jsem se vracel z práce a vyšlápnu mezi 1-2 dvakrát spojku jde tam normálně,jinak s problémy.Vypadá to na načatý synchron a s jiným olejem se to krásně ukázalo.Kdyby vás přesto ještě něco napadlo,sem stím!
  5. hony

    převodový olej

    Dal jsem na Vás a vyměnil olej v převodovce.Je tam mogul syntrans 75W90 GL4,auto stalo v rovině,vlezlo tam 1,7litru.Auto jsem projel,znovu otevřel kontrolní otvor,trošku dolil a nechal přebytek odtéct.Bohužel mám problém zařadit studenou dvojku.Zahřátý to je v poho,ale studená tam jde nějak ztuha.Nekřapne to ale nejde ani po másle.Mám to druhý den a nic najeto,defakto vždy 5km tam a 5zpět,vlastně jsem ještě pořádně nezahřál převod olej.Můžu ještě po delší jízdě a pořádném zahřáti oleje čeket zlepšení,nebo se mám rovnou kouknout po jiném olej(a jakém) či chci od auta vzhledem k jeho km moc.Dříve ta dvojka taky studená trošku drhla,ale teď se to bohužel zhoršilo Díky
  6. hony

    rozvody

    Ptal jsem se ve škodovce autoplus litvínov a bylo mi řečeno že AQY ve 180tis./km.Ale jelikož auto nemám od novoty a někdo už dělal rozvody v 90tis.,budu v tomto intervalu pokračovat,dokud nás stk nerozdělí
  7. S takhle velkou spotřebou a vypsáním v paměti závad "sonda 1 bez aktivity" bych se nebál lambdu č.1 prohlásit opravdu za mrtvou.Další věci jako zápach nespáleného benzínu či moment.spotřeba při volnoběhu v číslech 2-3,5 litru a i víc by tomu nahrávalo taky.Mě to žralo při mrtvý lambdě těch uvedených 3,5 litru/hod.,teď po výměně 0,9-1,2 u zahřátého motoru.
  8. Jj,dědkové tomu u nás říkají med a lejou to do každý škodovky.Mě to teda nepomohlo,sežralo to stejně litr oleje za 2tis/km jako vždy
  9. Máš malý roční nájezd km a s lpg to je jako s naftou,roční nájezd aspoň 30tis.km.Při úspoře 1Kč/km máš u tebe návratnost přes 5let....bůh ví kde to auto za pět let bude a šetřit bude někdo jinej a né ty Dej si párkrát economic relly a máš to doma i bez přestavby Auto na lpg je strašně náchylný na sebemenší odchylku v seřízení motoru a tam kde budeš jezdit na benzín třeba ještě roky bez znatelných problémů,budeš se na lpg trápit od prvního km.Svíčky,kabely,lambda sonda,váha vzduchu a vše kolem elektro.Diagnostika je v servisu to nejdražší a když tě začnou posílat od čerta k ďáblu,dávat od toho ruce pryč a jeden to svádět na lpg a druhý na auto,tak začneš litovat že jsi do toho šel a taháš jenom ze šrajtofle. Prostě když to šlape je to paráda,ale když se všechno začne sr.. je to jen další věc co se může po to a mě dojde proč všude píšou(a teď klub lpg promine) Když chceš šetřit,od toho tu je nafta! Takže pokud víš o servisu kde mají zlaté ruce,tak proč ne.Já na něj ještě nenarazil PS:Doufám,že jsem ti třeba ušetřil 32klacků na dárky či dovolenou
  10. Mogul Extrem 10W40 teď stojí v krámě cca 160,-Kč/L,ale dá se sehnat i za zajímavější cenu.Přestavba mě loni stála 32tis a dnes je to už určitě i méně.Ale upřímně říkám,že lpg je starost navíc....
  11. To asi reklamovat nepůjde,protože výrobce udává spotřebu oleje při náročném provozu do 1litru/1000km jako možnou Já dolévám ten litr každý měsíc,žere mi to půl litru na tisíc.Máme špatnou serii,otočený stírací kroužek,tyhle auta kolují jako černý petr.Pokud se ti auto líbí přejdi na levnější oleje 10W40,nebo to prodej.Já sám leju mogul 10W40 GX-FE už rok a půl a 50tis.km bez nějakého problému,olej splňuje normu a je za dobrou cenu.Byl jsem taky rozčarovanej při přechodu z felicie která od výměny do výměny 15tis.km nepotřebovala dolejt a to měla 200tis. na hrbu.Ale teď už mi to nepřijde,prostě každý měsíc doleju litr a jede se dál.....Bohužel,je to tak!
  12. Po špatných zkušenostech s felicií,která byla celá dokola obouchaná od buranů na parkovišti,nejsem teď třeba línej zaparkovat auto až na druhé prázdné půlce parkoviště supermarketu.Manželka už ale smíchy nemůže,protože pokaždé když vylezeme z krámu,je ta druhá půlka parkoviště stále prázdná,jen vedle nás je nacpaný jiný auto Asi litují toho mého sirotka
  13. VSemi:tu váhu tím čističem na brzdy můžu na autě za chodu,nebo musí radši ven?
  14. Velkou spotřebu a svítící kotrolku el.motoru jsem nakonec vyřešil až výměnou 1.lambdy,teď už 8tis.km bez problému.Bohužel ty starty přetrvávají.Studený motor se teď udrží vchodu až tak po třetím startu a to sotva běží,první minutu se po při přidání plynu dusí.Pak běží jak má a to jak na lpg,tak i na benzín.Starty zahřátého motoru jsou opravdu na drc.Jenže přijde ráno a o5 nechce.Já to provizorně reším bleskovým přidáním plynu po startu,kdy to s citem rozjedu ke křižovatce,ale pro manželku to je utrpení.A to být cesta od domu do kopce,tak se můžeme jít klouzat.Filtry jsou čistý,dal jsem tam nové čidlo chl.kapaliny ale vše bezezměny.Mám pocit,že jak se začíná ochlazovat,rapidně se to zhoršuje.Nesetkal se stím někdo?
  15. Ano,má to za sebou!Proto se všude radí měnit je vždy v páru,mají pak stejnou svítivost a asi i podobnou životnost(i když jak vidím u sebe,tak to bude kus od kusu).
  16. Ano ano,blinkr pro líný na 1 dotyk 3xblik!
  17. Kolik máš na nich najeto?Já mám tedy origo philips D2S 4300K a vím že by se měly měnit vždy v páru,ale pravá má 160tis.,levá 40tis. najeto,dost je trápím častými starty(hrubý odhad je 400startů měsíčně) a žádný rozdíl mezi níma nevidím.V noci vidím krásně!Že by jsi měl špinavé či zaprášené čočky?
  18. NIC VE ZLÉM!!!,ale držet si druhý auto s nájezdem 3600km ročně,to už snad nevíte co roupama.Nebo snad čekáte že se zakuklí a vyleze z toho nový superB v kombajnu Přeju Vám na příštích 15let šťastných 54tis.km
  19. Vidíš,to je nenapadlo nebo jim stačilo že tam jsou Já taky koukal jak z jara když to na mě vybalil,ale držel jsem hubu,páč jsem jel bez rezervy,tak se mi nechtělo provokovat!
  20. Já ti radím také originální úpravu se vším jak má být,už jenom z důvodu kontrol policie,která se na toto asi začíná zaměřovat.Tento měsíc jsem při policejní kontrole prošel i kontrolou nivelace.Po otázce zda mám xenony origo,zkontroloval ovladač světel a po té jsem musel zhasnout a znovu rozsvítit,jestli se hejbou.Pro mě sranda,pro někoho to může být problém.Jinak lukash-u xenonů zůstavají při zapnutí dálkových světel,potkávací stále zapnuté.
  21. embi:pokud ti to dělá jenom studený a po zahřátí je to redy,vyměň čidlo teploty cca 200kč.
  22. Pokud ti nemizí chlad.kapalina tak ne.V tomhle počasí a při krátkých cestách s autem,se tvoří emulze na víčku víceméně každýmu.
  23. Auto po opětovném odpojení baterky a následném delším projetí na benzín šlape jako před tím.Startuje,otáčky se nehoupou,neškube,nesmrdí,kontrolka el.motoru zhasla,spotřeba posledních 600km v normálu.Závěr zní:nevyjíždět nádrž lpg do sucha Počítám,že v paměti závad se ukážou hlášky příliš chudá/bohatá směs,ale se servisem počkám snad až na velkou prohlídku. 3.11.09 Závada se stále opakovala,až nakonec došlo na výměnu lambda sondy.
  24. Podle plynaře prý nedostatek plynu rozhodil ŘJ.Na jeho radu jsem odpojil baterku,projel auto na benzín a po té přepnul na plyn.Vše se srovnalo,kontrolka zhasla.Jen mě teď zlobí starty.Auto chytne na porvé,ale otačky okamžitě klesnou někdy až na hranici zastavení motoru,když se udrží v chodu,je následný rozjezd studeného auta za trest.Podaří se jen za cenu velkého zvednutí otáček,jinak se motor dusí.Svíčky NKG 12tis.km,vzduch.filtr 10tis,asi budu muset nakonec stejně do škodovky na vag. 3.11.09 Špatné studené starty dělal neseřízený plyn,po znovunajetí lpg programu začalo auto o5 šlapat jak má.
×
×
  • Vytvořit nový...