Přejít na obsah

Gregy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Gregy

  1. Při pročítání vlákna sem docela zklamaný, myslel sem si že u O3 je tohle všechno vyřešené. Problémy s nastavovačem sem měl i u své 1.6 FSi, výměna za asi 20tis kč a je klid. Takže to nemá nic společného s malým oturbeným motorem, prostě ty přímovstřikový motory ve VW neumí.
  2. Tak jen sdělím své zkušenosti. V cca 130 000 km jsem nechal preventivně vyměnit sadu rozvodů, i když se uvádí bezúdržbový řetěz. Zjistili jsme, že protažení samotného řetězu a opotřebení ostatních komponent není téměř žádné. Jediné co bylo špatné, bylo gufero na klice, které se vyměnilo taky. V cca 141 000 km mi občas začalo při studených startech chrčení, klasicky 2-5 sekund naprosto příšerného zvuku a poté krásné sametové předení. V cca 143 000 km jsem měnil olej, na který bylo najeto 13 313 km, za ten který tam byl vždy 5W-30 Shell Helix Ultra Extra VW 504 00. Chrčení neodeznělo. Začínalo to občas a časem to chrčení bylo téměř pravidelné. Samozřejmě mě to strašně štvalo a po přečtení X vláken jsem byl rozhodnutý nechat vyměnit přestavovač vačkové hřídele, který to údajně způsobuje, za cca 13-18tis kč. Nakonec jsem si v cca 151 000 km řekl, že zkusím vyměnit olej za jiný, který bude mít vyšší "letní" číslo, tedy horší čerpatelnost za studena a když je teda hustší, tak by nemusel vytékat z těch částí, které po startu rachotí do té doby, než se tam natlakuje olej. Vyměnil jsem olej za Shell Helix HX7 10W-40, který ovšem nesplňuje normu dle servisní knížky VW 504 000, 503 00 a 503 01, ale má použití pro benzínové motory (atmosféry i přeplňované). Asi 3 dny po výměně jsem stejně občas zarachotil a pak se stal zázrak. Dalších cca 1000 km naprosto krásné starty a úsměv na tváři. Neberte to jako návod, ani jako hlavní řešení tohoto problému, byl to jen můj pokus v zoufalství, který se povedl . Uvidíme, jak to bude dál a pokud se to vrátí, tak auto půjde z baráku.
  3. Měl jsem něco podobného. Auto začalo škubat, neudrželo otáčky, zdechalo při každém zastavení, rozsvítila se kontrolka ASR a nakonec to zdechlo úplně (to celé během cesty z práce a začalo to z ničeho nic). Díky havarijnímu pojištění mě odvezli do škodovky a byla to zanesená škrtící klapka. Prý běžná věc a oprava za 900kč . A měl jsem najeto skoro jako ty, 133tis.
  4. Tak přední tlumiče vyměněny . Jízda je teď úplně o něčem jiném. Největší problém byl, že se nám utrhly šrouby na levém kulovém čepu. Jinak výměna více méně bez problému. Samotné tlumiče byly po smrti (nájezd cca 130t km), do poloviny stlačení úplně mrtvé (bez odporu). Překvapilo nás, že horní uložení bylo prakticky bez opotřebění, ale vyměnil jsem za nové. Dorazy byly mírně popraskané, v příčném směru hodně měkké, ale ve směru stlačení tlumiče kladly stejný odpor, jako nové. Výměna nakonec zahrnovala: tlumiče (Bilstein průměr 50 mm), komplet horní uložení s axiálním ložiskem, dorazy a nové šrouby. Žádnou další fotku z výměny nemám, tak aspoň tohle, ať příspěvek není tak suchý
  5. Ještě sem přidám pár fotek rozvodů, co jsem našel jinde.
  6. Tak to je pěkný . A v kolika km si je měnil? Já mám teď nějákých 129 900km.
  7. Tak to máš pěknou cenu . Jinak, trochu mi chrastí řetízek, tak jsem preventivně objednal rozvodovou sadu. Příští týden jí nechám měnit, jsem zvědavej, o kolik bude protažený řetěz.
  8. Super, kde sis to nechával dělat (v autokelly, ve škodovce nebo jinde)? Na kolik vyšel ten vlnovec? Díky
  9. Super díky . A ještě podle čeho vybrat dorazy? Jsou na výběr 70 a 55 mm, tak jsem zase ztracen. Budu teda měnit: přední tlumiče, dorazy, manžety a horní uložení. Mám vyměnit ještě něco k tomu, když už to bude dole (třeba preventivně)?
  10. Chlapi, jestli reaguje na mě, tak já měl namysli tlumiče, né brzdy. Je průměr 50 mm a 55 mm, tak chci vědět který koupit. Výměnu chci ještě než nasadím letňáky. Díky
  11. Zdravím, byl by někdo ochotný mi podle VIN zjistit průměr předních tlumičů (pošlu do zprávy)? Popřípadě jestli někdo neví jaký průměr pro O2 - 1.6 FSi 85kw (BLF), 2008, kombík.
  12. Vlnovec koupíš v autokelly, je jich tam mraky za ceny okolo 500kč (univerzální díly / výfukový systém / pružné díly výfuku). Pak to dáš někomu, ať starý uřízne a navaří nový. Rozměry pro 1.6 FSi viz obrázek. Ale ruku do ohně bych za to nedal. Kdyžtak napiš jak si to vyřešil, taky mi praskl.
  13. Čau, mám taky 1.6 FSi a leju "Shell helix ultra extra 5w-30". Dřív podle servisky dávali "Shell helix ultra extra 5w-40". Takže si asi vyber mezi těmihle . Jo a vleze se tam 3,2L.
  14. Gregy

    Střešní box

    Díky za odpovědi. Asi zkusím nějákou půjčovnu na odzkoušení. Mám O2 1.6FSi 85kw a bojím se, že to bude žrát jako kráva s boxem na dálnici. Protože kufr nám už je při zahraničních výpravách prostě malej. A vyskládat vždycky polovinu kufru, když si chceme něco po cestě uvařit mě štve.
  15. Gregy

    Střešní box

    Zdravím, jak to vypadá se spotřebou, když máš na střeše tak obří box? Taky o nějákém uvažuji
  16. Milhausek: tak proč nenapíšeš podrobný návod, jak to správně zapojit? Myslíš, že na fóru jsou všichni autoelektrikáři a ví, jak to má být správně?..... rupla: návod od prodejce jsem nahrál výše do příspěvku
  17. Zkusím ho zítra najít, popřípadě napíšu prodejci, myslím, že by ho mohl mít. Ale co si vzpomínám: - musíš oddělat panel klimatizace a ve svazku kabelů, co do ní vede najdeš oranžový s hnědým pruhem a oranžový se zeleným pruhem - z radia ti vedou 2 kabely, žlutý a hnědý; ty musí napojit na výše zmíněný kabely - ty 2 kabely z radia si prodluž, protože stávající délka ti nebude stačit - napojíš hnědý na oranžový s hnědým pruhem a žlutý na oranžový se zeleným pruhem (kdyby ti nefungovalo, tak je prohodíš) - nelekni se tloušťky kabelů, co vedou do toho panelu klimatizace; mají tloušťku tak 1/4 toho, co vede z radia a napojování mi přišlo dost prasácký (nejsem žádný elektrikář) Dej vědět, jak si dopadl
  18. Zdravím, pořídil jsem do své Octavie 2 (2008 před FL) 2din rádio RCD 320, původně určené pro vozy VW. Co umí: - USB, včetně procházení složek - AUX zdířka - SD karty - CD včetně formátu MP3 - klasické FM radio - bluetooth propojení s mobilním telefon, včetně streamovaní hudby z telefonu - integrovaný mikrofon pro telefonování - automatické spárování mobilu a radia pomocí bluetooth (nemusí se pokaždé připojovat, tak jako je to na videu) Co mi vadí: - červené podsvícení se mi moc nehodí k zelenému zbytku - nemožnost procházení telefonního seznamu na radiu, nebo jsem na to ještě nepřišel. Z radia jde volat vždy na poslední volané číslo. Zapojení: - k radiu byl od prodejce návod. Musely se 2 dráty napojit na dráty, které vedou k ovládání klimatizace. Bez tohoto propojení nefungovalo bluetooth spárování s mobilem. - bylo potřeba zakoupit jiný rámeček kolem radia - přikládám návod od prodejce návod autoradio.bmp Cena: - zakoupeno z bazos.cz od uživatele CarsEquipment@email.cz za 3100kč včetně poštovného - rámeček kolem radia ze skoda-dily.cz za 217kč Radio můžu jen doporučit. Vypadá vkusně a má lepší konektivitu než Swing nebo Stream, bez dalšího dokupování kabelů apod. Mé video s ukázkou funkcí:
  19. Chtěl jsem původně zkusit 81kw, ale měli jen 66kw. Je vidět, je motory jsou dnes už mnohem dál. Jo to určitě, spodek má díky turbu mnohem lepší, je to příjemnější, nemusí se vytáčet a je díky tomu nižší spotřeba paliva. Samozřejmě se to moc nedá moc srovnávat s O2, protože F3 je cca o 280kg lehčí. Subjektivně mám F3 dobrý pocit a určitě stojí za to, jí zkusit
  20. Dnes jsem byl s přítelkyní projet F3 s 1.2TSi 66kw. Oba jsme z ní měli příjemný pocity. Výkon byl dostačující, zrychlení 0-100km/h má za 10,9s, což je o 0,3s rychlejší než moje 1,6FSi 85kw. U 3500 ot/min výkon dost hasl, dále už zrychlovalo velmi líně. Ale překvapilo mě, že nechá jet po městě klidně na 5ku. Běžně se řadí před 2000ot/ min. Spotřeba při rychlosti 95km/h byla 3,7-4,1l/100 km. S 81kw bych si ji dokázal představit mít doma.
  21. Jenom dodám, že 1.6FSi nemá dvouhmotu.
  22. Taky jsem sháněl jen sklo, ale nejde sehnat. Nakonec jsem koupil na bazos.cz světlo za 500kč a použil jen sklo (plast). Jinak mám zatmavené paraboly na O2 predFL. Překopání mám kompletně nafocené a zveřejním ho brzdy na octaviaclubu.
  23. Ok díky, vidím že se to o moc neliší. Čekal bych, že 6ka bude mnohem delší a srazí otáčky o víc. Protože spotřeba na dálnici je hrozná, pořád se to při 130km/h motá kolem 8 litrů a když se jede do táhlého kopce, tak i 9-10. No prostě hnus. Ale zase do 100km/h je spotřeba super , na delší trase se dostanu i na 5,4l/100km .
  24. Tady to máš jasně daný. Produkty ze stránky skoda-dily.cz
  25. Jojo přesně tak, čočky a xenony vypadají vzhledově z vnějšku stejně. Ale co tam teda chybí nevím, nikdy jsem rozkuchaný xenony neměl. Třeba to je opravdu čočka na H7 a něco tam chybí na uchycení. Světlo jsem potřeboval jen kvůli čelnímu sklu (plastu), tak mě to moc netankuje. Já mám svoje černý parabolky .
×
×
  • Vytvořit nový...