Přejít na obsah

Rakl

Uživatel
  • Počet příspěvků

    26
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Rakl

  1. No vida, to mě ani popravdě nenapadlo. Takže tento tmel pod stahovačky raději ne? http://www.denbraven.cz/specialni-tmely/0392-karosarsky-tmel-55-cz92.html
  2. Sehnal jsem už nějaký Mamutí právě kvůli chystané opravě zatékání přes zadní stahovačky. Je to nějaký karosářský silikon, takže snad bude i teplotně dost odolný.
  3. Máš pravdu, asi to tak udělám, bude to lepší. Stejně plánuju antivodní generáku k utěsnění zadních dveří, pod stahovačkami, tak to sfouknu při jednom.
  4. Díky za rychlou odpověď. Jen pro upřesnění, předpokládám, že bude zapotřebí nové těsnění, popř. co dalšího. Chci se připravit, než do toho začnu šťourat, abych nebyl.překvapen.
  5. Už jsi to vyřešil? Tipl bych protékání kolem upevnění hagusky. Aktuálně řeším taky zatékání do kufru, sice na stropnici bez vody, ale po demontování krytu sloupku u 5. dvěří (D?), v místě spojení 2 profilů, je vidět vytékající (vykápavající) voda. Haguska trošku volnější.
  6. Rakl

    Teče do kufru

    Zdravím. Před nedávnem jsem zjistil zatékání do kufru. Konkrétně v oblasti zadního repráku, z pod plastu při dešti kapala voda před schránku zadního světla. Demontoval jsem tedy zadní kryt s reprákem a kryt sloupku nad ním a zjistil jsem ,že voda vykapává z místa spojení 2 plechů ve sloupku a s největší pravděpodobnosti je místem původu haguska, která při bližším zkoumání je volná, takže voda zatíká pod ní a dále přes spáry samospádem až do zmíněného místa. Chystám se provést celkovou generálku interiéru, takže bude demontáž všech tapicuringu a krytů, vysušení, vyčištění, impregnace a monáž zpět. Dám vědět výsledek.
  7. Rakl

    1.4 16V klepe

    Zdravím, přidám se se svou zkušenosti se stejným problémém. Klepání v motoru. Combi 55kw, AUA, koupeno při 143 tis z Německa před 3 roky. Při 180 tis. výměna rozvodů. Při startech převážně za studena silné klepání jako na přiloženém videu. Při první servisu dle mechanika uvažováno nad hydroštely s doporučením přídavku LIqui Molly pro hydraulická zdvihátka. Z vlastního úsudku jsem i zkrátil výměnný interval oleje z 15 na 10 tis. Zároveň jsem přešel asi po 3. výměně oleje z 10w-40 na 5w-40 (vše odpovídající doporučené specifikaci daného motoru). Od počáku do benzínu zároveň přidávám VIF, což by mělo v malé míře podporovat minimalizaci tření přestupem do oleje. Aktuálně situace je následující: 220 tis, ústup klepání, které už je méně frekventní, objeví se z předchozích 8 startu z 10 nyní u 1-2 startu z 10. Když už je, mizí do 1-2 minut, max po 2 km. Po přechodu na řidší olej minimální vzestup spotřeby oleje do 0,5 l/10 tis. Nárust spotřeby či jakoukoliv změnu po celou dobu nepozoruji, dlouhodobě za 3 roky 5,3 l/100km. Ať už jsou to válce či hydroštely, mírné zlepšení po uvedených intervencích nastalo. Osobně je v mém případě klepání to nejmenší s přihlédnutím k dalším problému jako nefungující zámek řidiče při otevírání centrálem, zatékání do kufru zřejmě okolo hagusky a signalizace EPC+motor s chybou dle VAGu v zapalování. Zase kdyby ty auta byly úplně bezporuchové, byla by to nuda
  8. Rakl

    Závada 00609

    Zdravím, mám úplně totožný problém, sice Fabule 1,4 16v 55kw, rv 2001, AUA, ale dělá mi přesně to, co popisuješ. Asi před půl rokem začala vyskakovat kontrolka EPC + motor. EPC po dalším startu zmizelo, po dalších 2 i motor, ale s přibývajícím časem se začala frekvence snižovat (vyskakuje častěji EPC), hlavně při popisovaném dojíždění se zařazenou rychlostí. 1x zatím i problém se "zhasnutím" motoru při zařazené rychlosti a dojíždění. Nastartováno, dále bez potíží, spotřeba nezvýšená. Svíčky nové dle dop škody, překontrolovány a oka, kabeláž také. Na VAGu také 00609. Přes zimu nebyl čas a prostor se pořádně prohrabat vozem, tak čekám na teplo a uvidím.
  9. Koukám, s Roman88 stejjný problém kromě zamykání. Mě se zamýkají při DO všechny, jen to odemknutí je zrovna na tom nejblbějším místě nefunkční...
  10. Zdravím. Nechtěl jsem zakládat nové téma a momentálně nefunguje vyhledávání, tak se zkusím zeptatv zde. Objevil se menší problém, který bych rád vyřešil. Zamýkání dveří je náladové už dlouhodobě, občas se během jízdy dveře samy zamnkou, jindy odemknou (když jsou zamčené), občas přestalo vnitřní osvětlení reagovat na otevření řidičových dveří, nefungovalo upozornění zapnutých světel apod. Připisoval jsem to toliko zmíňovanému mikrospínači ve dveřích do chvíle, dokud jsem nebyl nuceny provést výměnu el. stahovačky. Při demontáži jsem zistil, že problémem nemusí být mikrospínač, ale samotný konktor v zámku, který je zřejmě "vychozený". Když jsem se ho dotkl (potřeboval) jsem jej odpojit, dělal přesně to, co auto během jízdy po nerovnostech - zamýkání a odemykání. Prozatím jsem to neřešil. Ale nyní už budu muset. A zde je můj dnešní hlavní problém. Zničehonic se během jízdy opět dveře samy zamknuly. Když jsem je chtěl otevřít šlo to. Pokusem o uzamčení se všechny dveře zamkly, ale po zaparkování jsem chtěl dveře otevřit a se otevřely všechny kromě řidičových. Doteď stále ještě relativně ok, otevřeno dvoutahem vnitřní páky otevírání. Zaparkoval jsem, zakmnul jsem, Po chvíli přicházím k autu, pomoci DO otevírám, ale řidičový dveře nic. Zustávají zamčené. Opakují s DO zamknutí a odemknutí a stále stejné. Mrtvé. Klíčkem odemknout i zamknout jdou. A teď babo raď... Máte někdo ponětí, čím by toto mohlo být způsobeno? Mikrospínač pravděpodobně ne, po otevření řidičových dveří vše funguje jak má. :/
  11. Rakl

    Fabia 1,4 16v 55kw

  12. Kluci, díky za rady. Sice se značným zpožděním, ale dávám info o zdárném vyřešení nestříkajícího zadního ostřiku. Hadička byla zapletena ve svazku kabelů a za ŘJ rozpojena. Spojeno, kabeláž zavinovaná zvlášť a vše funkční. Všem díky za cenné rady a hlavně fotopostupy. Pro novomajitelé fabky ideální.
  13. JJ pochopil jsem už z tvého prvního příspěvku, dodatek už nemá chybu . Díky. Ještě snad, mohl bych tě požádat o specifikaci hadičky, kterou jsi táhl ke spojce? Zajdu zítra sehnat a rovnou protáhnu mimo svazek. Moc jsi mi pomohl.
  14. Jak jsi ji při opravě tahal? Až k zadnímu sklu nebo jen po určitý usek? Jak je tento úkon náročný. Ještě jedna (snad ne úplně blbá otázka) - jak to myslíš nad podelník? Odstranit plstěný potah a pokračovat dále? Kurňa, asi raději nebudu používat zadní ostřik
  15. SN Problém, podle mě (můžu se mýlit), nebude v odtokovém otvoru, ale v rozpojení hadičky k zadnímu ostřikovači. Ihned po aktivaci ostřiku zadních skel (cca do 1s ) vytéká prudce voda zpod izolace kabelů v místě, které jsem se snažil co popsat. Pokusím se tedy odizolovat svazek a hledat hadičku ostřiku. Snad pomůžou i přiložené fotky.
  16. Díky za fotky, zítra se na to zkusím znovu podívat a rozmotat... Snad vše přežije. Nerad se pouštím do zásahu bez znalosti problématiky. Zaskočila mě chybějící hadička (viz foto se zakroužkovanou hadičkou), proto předpokládám, že je právě ve svazku, ze kterého teče při ostřikování. Kdybych se zítra kousl, ozvu se pro radu. Zatím děkuji za podnětné info a foto.
  17. Ona ta voda vytéká naspod karosérie a vytéká na zem, ale místo zjištěného úniku kapaliny je právě v uvedeném místě. Dneska jsem neměl s sebou foťák pro nafocení, takže fotky přímo z mého auta dodám snad zítra. Dneska jsem se ještě neodvážil do kabeláže zasahovat, protože jsem potřeboval jezdit a nerad bych zůstal viset. Fabku mám teprve 2 měsíce, takže se s jejím obsahem a vnitřnostmi teprve seznamuju, proto jsou pro mne všechny rady přínosné.
  18. Rád bych odmotal, ale jak píšu, je svazek těsně u přepážky motorového prostoru a je velice rigidní (neohebný)... Nerad bych něco porušil nebo nedej bože zprasil elektriku. Odmotání mě kupodivu napadlo taky, ale problém je právě s následným znovuoblepením právě pro tuhost svazku.
  19. Zdravím fabiáře a mám na vás jednu prosbu o pomoc při opravě. Přestal mi jít ostřikovač zadního skla, po podrobném přečtení zdejší diskuse jsem se pokusil o nápravu, leč jsem se zadrhl na nepříjemné věci, se kterou jsem nepočital. Po demontaži řídící jednotky a zapnutí zadního ostřiku jsem zjistil únik kapaliny z kabeláže obmotané černou páskou v místě připojení dlaších kabelů (viz foto červené šipky) pod husím krkem (modrá šipka). Foto zapůjčeno od uživatele luckymann, díky. Absolvoval někdo tuto opravu se zásahem do kabeláže s nutnosti rozlepení pásky? Zadní svazek kabelů, ze kterého uníká kapalina, je těsně přilnut k přepážce oddělující motorový prostor od kabiny. Nejsem si jist náročnosti zásahu. Bohužel hadička zadního ostřikovače (viz foto s červeným ohraničením) je zřejmě zakomponována do kabeláže z předešlých oprav a teď se dostavil výsledek neuvážené inovace :/ Předem díky všem za podnětné názory... Pro info, škoda fabia combi 1,4 16v 55kw, 2002, elegance
×
×
  • Vytvořit nový...