Přejít na obsah

ppjirka

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 720 zobrazení profilu

Oznámení ppjirka

Nováček

Nováček (1/14)

  • Dedicated Vzácný
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Tak po dvou měsících ježdění musím poděkovat za návod na vrzající palubovku. Dle návodu jsem vyndal budíky a mezi příčník a palubovku jemně vtloukl dřevěný špalíček. Od té doby mám už klid. Odesláno z mého BLN-L21 pomocí Tapatalk
  2. Už jsem to našel. Motor atd, takže velikost má být 91 mm a ze skoda-dily poslali špatný kus. Buď jsem špatně objednal, nebo to spletli. Odesláno z mého BLN-L21 pomocí Tapatalk
  3. Ahoj, snad se trefim do vlákna z toho telefonu. Měl bych prosbu. Na skoda-dily jsem si dle garáže objednal žhavicí svíčky bosh 955 s číslem 0 250 202 023, 11 V. Po vyndání původních jsem zjistil, že tam jsou kratší, než jsem koupil. V motoru byly od předchozího majitele FAE 74145 11v, X15. Prošel jsem vlákno, ale pořád si nejsem jistý. Pomohl by mi někdo zkušenější prosím. Dle stránek mám koupené správné, ale věřte tomu. Děkuju za odpověď. Odesláno z mého BLN-L21 pomocí Tapatalk
  4. Zdar. Nejpodobnější téma tomu mému, tak se pokusím oživit a přikrmit. Mám divný zvuky v kabině. Přidám plyn, nerachotí, volnoběh rachotí. Vyšlápnu spojku, tak je klid, pustím na neutrál, tak rachotí. Není to moc výrazný zvuk, ale je tam a otravuje. Auto mám cca měsíc a půl, najeto zhruba 1000 km. Je to 1.9 tdi 74kW, cobmi. Najeto 226k a předchozí majitel měnil spojku, rozvody, včetně pumpy, převod. olej sám. Pravděpodobně věděl co dělá, ale věřte tomu. Mechanika mám, ikdyž žádný kamarád a tak za ním jdu raději s hotovou věcí. U Octavie jsem díky fóru přišel na prasklou hadici odvzdušnení klikové skříně, tak třeba poberu i toto, ačkoliv jsem amatér.
  5. ppjirka

    Spojka 1.6 MPI

    LucasCZE: přesně to s tou fakturou mě taky napadlo a sepíšu mechanikovi mail s tím, že ještě řeším cukání motoru při dekceleraci (sundám nohu z plynu a dvakrát si to škubne) a zkrátka to postavím tak, že nemám podezření na nevyměněnou spojku. angel.gel: Já právě četl a slyšel mnoho názorů, zkrátka jiná ves, jinej pes a v tom se vyznat mi dělá potíže. Říkám si, že je to mechanik přes "známou" a tak by nic takového neudělal. Jsem idealista a věřím v dobrotu lidí :D. Jinak s tím škubáním. Pročítám teď fórum a sbírám typy, co by to teoreticky mohlo být a začíná mě to dost bavit, akorát jsem pořád jen laik a spoustě věcem nerozumím. Jen mě dost pobavilo, když jsem teď jel z mírného kopce, přidal/ubral. přidal/ubral, přidal/ubral a to vcelku rychle za sebou a auto začalo cukat, cirka 20x za sebou. Sem si připadal, jak na matějský.
  6. ppjirka

    Spojka 1.6 MPI

    Jsem na rozpacích a nevím z čeho si vybrat. Zhruba k takovému výsledku jsem došel po googlování: rozpolcen. Je fakt, že spojka šla hladce a lehce. Ložiska byla měněna taky, prý. No asi to nechám být, protože stejně bych nemohl nic dělat, kdybych byl podveden. Děkuji za rekce.
  7. ppjirka

    Spojka 1.6 MPI

    No to právě těžko říct, jak to bylo/nebylo uděláno. S předchozím mechanikem jednala máti a vůbec netuším co je to za mechanika. Pokusím se nakontaktovat toho pána a optat se ho, že mi zabírá moc vysoko a uvidím co se bude dít. Děkuji za odpověď a přeji mnoho šťastných kilometrů.
  8. ppjirka

    Spojka 1.6 MPI

    Zamotal jsem to, jen co je pravda. Jde mi o to, jestli je možné, že nová spojka zabírá až nahoře. Bylo mi řečeno, že ne, protože se dopíná sama a prý hydraulicky. Jsem lama, opravit umím jen babettu.
  9. ppjirka

    Spojka 1.6 MPI

    Ahoj všem, pročítal jsem fórum a hledal a hledal, ale nenašel. Na Oktávce I, 1,6 MPI, 75 kW byla měněna spojka nějakým mechanikem, kterého si zařídila máti a nemá k tomu fakturu (garážovka). Teď jiný mechanik, který řešil škubání auta při sundání nohy z plynu (vyřešeno) mi říkal, že spojka zabírá hrozně nahoře a že prý by to za předpokladu, že opravdu byla měněná spojka dělat nemělo a měla by zabírat skoro u podlahy. Jsem na vážkách, jestli náhodou předchozí mechanik mámu nenatáhl, nebo jestli nynější mechanik se neplete. Prosím o radu, jakožto amatér, který se snaží vybruslit z né moc příjemné situace. Předchozí mechanik dal "jetou" původní spojku do krabice do kufru. S autem jsem jel hned po předání mechanikem co dělal tu spojku a divil jsem se, že to zabírá tak nahoře. Nerad bych někoho osočil z krádeže a očůrání,ale zase rád bych tuto situaci vyřešil. Ještě přemýšlím pod jakou záminkou bych z původního mechanika vymámil fakturu na tu spojku, nebo jakkýkoliv doklad o tom, že tam opravdu je nová. Chápu, že je to dost patová situace.
  10. ppjirka

    kouří

    Ahoj, trochu se přiživim.Octavia I. 1.6 74 kW najeto jen cca 65 000, při studenym rozjezdu kouří bíle, olej není přelitej, jezdim castrol 10W- 40.Je fakt, že to je při rozjezdu z otevřený garáže a hned hurá do mírnýho kopce na zpátečku.
  11. No já nevim, googlil sem a našel tohle. Pokud se nemýlim, tak by to mělo bejt ideální. Příjemná dáma s vytříbenym slovníkem při couvání mi obrala zadek otevřenejma dveřma. http://www.velvana.cz/autocleaner-lestenka-na-metalicke-laky/produkt/
×
×
  • Vytvořit nový...