Přejít na obsah

Bláha

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

609 zobrazení profilu

Oznámení Bláha

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

8

Popularita

  1. Díky za názor, asi to bude fakt lepší řešit individuálně. Ještě mne napadá objednávat všichni z jednoho zdroje a dostávat bonusy na další nákupy....
  2. Zdravím, chystám se taky koupit tenhle difusor na svou O3 FL. Napadlo mne, že bysme se mohli domluvit a poptat lepší cenu pro více kusů. Nemáte někdo ponětí, jak by to potom bylo se clem a DPH, pokud by přišla jedna větší dražší zásilka? Uplatní se procentuálně stejné DPH jako u kusové zásilky, nebo na to od nějaké ceny mohou napařit i clo?
  3. Zdravím odborníky! Navazuji na moji předchozí prosbu o pomoc, jak u O3 FL MR2018 s full LED nastavit BCM tak, aby po použití LED blinkrů došlo v hlavních světlech k pomalému opětovnému náběhu LED proužků denního svícení. Našel jsem návod s nastavením jednotlivých kanálů viz. níže, ale i po přenastavení to funguje stále stejně jako z výroby (LED proužky se rozsvítí skokově), Po přenastavení jsem udělal reset zapalování - nepomohlo. Taky jsem zkusil vypnutí zapalování, zamčení vozu, odemčení vozu po 30sec, zapnutí zapalování .... a stále se to chová stejně, jako z výroby. U vozů O3 a xenonama před FL by tohle nastavení mělo docílit mnou požadovaného efektu, ale nenašel jsem ověřený postup pro O3FL. Dokázal byste mi prosím někdo poradit. Tagfahrlicht - Dimmen beim Blinken (langsame Dimmung): STG 09 > Zugriffsberechtigung: 31347 > Anpassung > … > Kanal "(12)-Leuchte2SL VL B10-Lichtfunktion E 2" > Wert auf "Blinken links aktiv (beide Phasen); Auf- und Abdimmend mit p_t_blinken_rampe" setzen > Kanal "(14)-Leuchte2SL VL B10-Dimmwert EF 2" > Prozentwert wie gewünscht setzen (vyzkoušeno 25, 50 i 0) > Kanal "(15)-Leuchte2SL VL B10-Dimming Direction EF 2" > Wert auf "minimize" setzen > Kanal "(12)-Leuchte3SL VR B21-Lichtfunktion E 3" > Wert auf "Blinken rechts aktiv (beide Phasen); Auf- und Abdimmend mit p_t_blinken_rampe" setzen > Kanal "(14)-Leuchte3SL VR B21-Dimmwert EF 3" > Prozentwert wie gewünscht setzen (vyzkoušeno 25, 50 i 0) > Kanal "(15)-Leuchte3SL VR B21-Dimming Direction EF 3" > auf "minimize" setzen
  4. Pro Bojler: Mám pár měsíců O3 a minulý týden jsem hledal informace na jakou hodnotu nastavit kalibraci palivoměru, ale žádnou jednoznačnou odpověď jsem nenašel. Takže jsem zatím nechal palivoměr jak je nastaven z výroby. Ze zásady nedojíždím, resp. nedojížděl jsem u O2 nádrž do nuly, běžně jsem tankoval přes 50l a když byl ojediněle dojezd kolem 20km, tankoval jsem přes 55l. Takže teď u O3 aspoň vím, že se nic nestane, pokud přijedu na čerpačku čerstvě s nulou. Budu tam mít bezpečnou rezervu. Včera jsem jen k čerpačce s dojezdem 10km a natankoval jsem 45l na první vypnutí pistole a na páté či šeté se tam vešlo necelých 47l. Z pohledu toho, jak na tom je dnes technika v autech je ta větší rezerva snad nakonec i dobře. Sice budu častěji u pumpy, ale jistota je jistota. Jinak informace ohledně konkrétních konstant kalibrace palivoměru (v panelu přístrojů adresa17, prřizpůsobení kanálu s názvem"Offset für Werte der Tankkalibrierung (-eichung)-Offset Geber 1" , provádá se pod loginem - zpravidla 20103) jsem našel na briskoda net, pak na něměckém fóru "https://www.skodacommunity.de/threads/reservemenge-2-0-tdi.92911/" a pak i taky je uložen někde v diskusích dokument MQB codierungen.doc, kde je o tom zmínka. Jakou úpravu zobrazení jsi zkoušel ty?
  5. Dovoluji si reagovat na debatu ohledně natankovaného množství paliva O2 vs O3. Jak zde již padlo, O3 má o 5litrů menší nádrž. Ale taky má o 6, nebo 8litrů (nepamatuji si to číslo, ale koho to zajímá, mohu dohledat) větší tzv. nevyčerpatelné množství. Proto je běžné,, že kdo přesedlal z O2 na O3, tak zpravidla tankuje o 10litrů paliva méně u O3, než O2, při zachování stejného dojezdu. U O3 došlo ke změně vyhodnocení rezervního stavu paliva. A je to proto, že spoutsy lidí jezdilo až nadoraz a občas došlo k úplnému vyčerpání nádrže, nebo nasátí kontaminovaných zbytků paliva, zkondezované vody atd. A s tím se pojí zvýšené náklady na opravy, protože se zákazníkovi nedá dokázat, že čerpadlo přidřel úplným vyčerpáním paliva, nebo nasátím kondenzátu. Staré motory si s tím poradily, ale ty nové s tím mohou mít problém. Zejména commonraily se mohou zavzdušnit a špatně znovu nasávají palivo. A když budete startovat do nasátí paliva, tak poběží čerpadlo naprázdno bez mazání, vznikají drobné šponky, atd. A to je důvod, proč celý koncern zvýšil množství paliva, které v nádrži zůstane ve chvíli, kdy máte dojezd nula. To vyhodnocení stavu paliva se dá upravit v panelu přístrojů změnou kalibrační konstanty pro palivoměr. Na různých fórech se to probírá, takže stačí googlit, nebo specialisti z tohoto webu to určitě znají a úpravy dělají..... Ale je třeba pak mít na mysli, že nesmíte spoléhat na to, že při dojezdu nula ještě dojedete několik desítek KM, jako doposud. To si pak můžete zadělat na problém, když to vyjedete úplně všechno. Snad neopakuji informaci, která už tu možná je. Pokud ano, pak se omlouvám za zbytečné řádky. ...... taky mně tenhle "pokrok" zpět štve, ale to je asi vše, co s tím nadělám.
  6. Ahoj všichni, mám dva dotazy na někoho ze specialistů - asi nejspíš dotaz na Ferdu. Nevíte někdo náhodou který parametr (přizpůsobení BCM) určuje jaký bude náběh led pásků denního svícení (resp parkovaček) po vypnutí blinkrů (v předních světlech). Chtěl bych si to na své Octavii3 FL Elegance MR2018 (led hlavní světla) nastavit, aby po vypnutí blinkrů se mi proužky denního svícení (resp parkovačky) rozsvítily pomalu a ne skokově, jak je to z výroby. Dále bych chtěl požádat podobnou radu v případě zobrazení rychlosti ventilátoru v režimu "AUTO". Po aktivaci této funkce se rozsvítí celá řada LED na indikátoru, ale já bych chtěl, aby se rozsvítila jen jedna odpovídající a ne všechny od nuly až k té odpovídající (obdoba zobrazení na climatronicu Octavia2 FL) Pokud to někdo víte,, dejte mi prosím vědět. Hledal jsem několik hodin zde na fóru, ale nikde jsem tyto informace nenašel, tak se případně omlouvám adminům za duplicitní dotaz, pokud už někde existuje odpověď. Díky předem za info
  7. ABSo mám z MR2013 (var. 4x4 s G251), číslo teď netuším, ale hw je 131), budíky mám nové, s novým hw po úpravě na problém rosení a následná nefunkčnost. Je to kombinace posledního hw s upraveným sw aby se to chovalo jako ty původní se starým hw (v sérii taková kombinace nikdy nešla, je to verze pro ND.
  8. .. tak update 3T0035680A proběhl bez problémů na sw.4021 s odblokem obrazu (disk rozdělen 60/35/5) - díky za odkaz! Pak jsem do navi nahrával mapy V10, postupem přes SD, ale bohužel se to zacyklilo a na HDD to není nahraný. Pak jsem zkusil nahrát mapy z vypáleného DVD V10 a dopadl jsem stejně. Po doběhnutí koírování do 100% se mavigace resetovala a nahrávání na HDD běželo znovu. Tak jsem vzal staší orig. DVD V8 a dopadl jsem tak, že mi to nenabídne uložení map na HDD, ale když chci vysunout DVD, napíše, že to ukončí navigování. Setkali jste se stím někdo a tušíte, kde je zakopanej "haryk"? Pozn. ty pálené DVD nemám odzkoušené, pálil jsem je sám alcoholem120 (rychlost zápisu map na DVD-R 6x, CD pro kopírování přes SD kartu pálené rychlostí 10x, media Verbatim a rychlosti vypalování byly nejnižší možné nastavitelné).
  9. Chlapi, pokud víte, poraďte mi prosím ohledně následujícího. pojedu na dovolenou autem s navi Columbus 3T0035680A H05 (orig sw byl 2684), nebo s 3T0035680C H60 (orig sw.byl 3984), Ještě nevím, který auto bude volný, tak se pro jistotu v předstihu ptám na obě verze. ... 680A má problém s přehráváním SDHC karet, jaký nejnovější sw smím použít do této navi (mám možnost CD s orig.2854)? ... 680C různě se seká ovládání jak z dotykáče, tak z tlačítek i z volantu. Jaký nejnovější sw smím použít do této navi (mám možnost CD s orig. 4120)? Umí ...680C s nějakým fw DAB? Máte někdo spolehlivý návod na dohrání POI (radary apod), odblok obrazu za jízdy, zobrazení rychlosti dle GPS? Našel jsem spousty odkazů a návodů, ale rád bych něco ověřeného. Dojde ke ztrátě map po přehrání sw navigace - nerad bych zrušil poslední mapy EU East V11 - 8129 (kdyby je někdo potřeboval, ozvěte se) Díky předem za ověřené info!
  10. Ve většině případů je to závada uvnitř motorku (vymačkané plastové kolo). To se projevuje tak, že se to zastaví v první, nebo druhý třetině (vychází to na otáčku plastovýho kola uvnitř motorku). Pak je to jednoznačně motor. Dělá to jen pravá strana a nejčastěji je to za tepla. V ETCE dokonce najdeš motor v provedení do tropů, takže jestli to někdo budete kupovat, neberte si ten původní. Dokonce i cena je stejná.
  11. Jestli to je tak jednoduché, nevím. Ale mně to nefunguje (O2 FL MR2010). BCM jsem překódoval, tím se mi to zobrazuje v nastaení maxidotu, ale stejně se to nespustí (spínač světel trvale v poloze hlavní světla).
  12. ... víte někdo tedy co bych musel O2FL 2010 vyměnit, aby fungoval reset TPM přes maxidot?
  13. Celý dlouhý kód vygenerovat nelze, obsahuje totiž zakriptované VINko - č.karoserie. Ale jestli máš celý původní kód a teď chceš něco přikódovat, tak na základě čísla VINka, a informace, co tam chceš oproti původnímu kódování změnit ti s tím dokážu pomoci.
  14. s tím vadným čerpadlem čerpadlem haldexu a vypínáním ESP se mi to moc nezdá, ale samozřejmě nejsem vševěd. Nicméně než zkoušet haldex na louce, doporučil bych postup zkoušky haldexu, jak se píše např. samostudijním materiálu SSP70 - týkající se haldexu 4.generace. Funkční zadní náhon ještě neznamená správně fungující haldex. Jestli máš někde známého v servisu, tak ať tě nechá do toho materiálu nakouknout. Ten postup zkoušky není nic, co by nešlo udělat, potřebuješ v podstatě hlavně auto na zvedáku.Až budš mít zjištěno, nebo opraveno, dej nám všem vědět.
  15. Neumí to panel přístrojů? Nebo ještě něco jiného?
×
×
  • Vytvořit nový...