Přejít na obsah

Malarkey

Uživatel
  • Počet příspěvků

    476
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Vše zveřejněné uživatelem Malarkey

  1. Mě zatékalo sametkou kolem dveří. Byla špatně nasazená. Tady bych ale spíš hádal otvor ventilace a nebo čelní sklo.
  2. Nepodařilo se nám dnes u Octavie 3 Facelift 1.4 TSI trumf nakodovat corner funkci, je to vůbec možné u téhle výbavy a pokud jsou full.led světla ? Nešel ani asistent rozjezdu do kopce.
  3. Malarkey

    koroze

    Dát to do nějaké slušné lakovny než to orezne víc. Zbrousí to a na lakují. Já v tom místě mám myslím z výroby folii 🤔.
  4. Tak jsem na tu podlahu také objednal, ale pouze antivibracni materiál. Naštěstí byla nejvyšší řada 2mm (SGM Onyx 2 Prime) ve slevě a má hodně dobrý parametry. Na to náhodim comfortmat VISION 6mm. Váží pouze 0.44kg/m². Už se mi na podlahu nechtěla dávat Integra a podobně. To by hmotnostně bylo tak 13x víc. S tím visionem se i mnohem lépe pracuje. Útlum má tedy zhruba poloviční 15db vs +- 30db, ale běžně se používá a z těch lehčích materiálu patří k tomu lepšímu. Ve výsledku mám onyx 3.5kg + VISION 0.5 kg = 4kg/m² VS D2 o hmotnosti 2.5 kg + Blockshot 4.2kg = 6.7kg/m². Na te ploše podlahy už počítám úsporu tak 10kg.
  5. Taková otázka, podlahu máš vytlumenou dost, je to znát ? Vypadá to jako brnkacka 😁. Možná koupím nové sedačky a to by byla unikátní příležitost se do toho pustit. Já teď přemýšlím jak něco nacpat do středového tunelu. Pocitově z místa od řadící páky a ručky jde dost hluku.
  6. Při jakých otáčkách si slyšel hluk a jak moc byl patrný ?
  7. Jj nevydrží dlouho. Je to jen detailer. Jde u něj spíše o ten lesk a finish po umytí, když už vosk máš. Já ho beru právě kvůli vzhledu. Je to jedno z jednoduchých řešení místo šamponu s voskem, jinak lépe určitě ochrání rychlý vosk.
  8. Šampón s voskem bude fungovat do prvního deště a to i v případě renomovaných značek. Mnohem lepší řešení co nestojí v podstatě žádnou práci navíc je rychlý vosk co nanesete rozprašovačem a nebo detailer např. Auto finesse Finale. Samozřejmě po umytí 🙂.
  9. Já dávám auto do servisu v úterý. Při brzdění motorem je slyšet hučení/drnčení které zmizí při přidání plynu. Začne to být slyšitelné nad 3500 otáček a stupňuje se to při jejich zvýšení. Není to nic hrozného, ale uvažuji o chipu a po něm bych na reklamaci nárok již určitě neměl.
  10. Jsem překvapený. Posledních 10-15 let se o radikální změně a chování společnosti vůči planetě dost mluví. Pořád mi vrtalo hlavou jak to chtějí udělat bez toho aby to nezruinovalo ekonomiku. Resp. já osobně vidím problém v enormní spotřebě všeho ... sám jsem marnotratný a kupuji si nové věci jen protože chci a můžu a staré vyhodím. To že mají koule zkusit to prosadit mě překvapilo, já čekal že těch posledních 100-150 let téhle planetky si ještě naplno užijeme 😁. Každopádně to pro všechny bude hodně tvrdá rána. Otázkou je jestli nic nedělat by brzy nebylo ještě horší ? Těžko říct. Já to nevím určitě. Co mě popravdě zaujalo ještě víc, že Čína má v plánu uhlíkovou neutralitu na rok 2060. Tzn. o 5 let po Evropě. Na Čínu hodně odvážné. Podle všeho to myslí opravdu vážně a chtějí být světový leader už naprosto ve všem. Čistě technologie budou teď generovat asi obrovský zisk a asi v tom vidí priložitost zvednout pruduktivitu práce a přerod z montovny na technologický gigant.
  11. Led denní svícení je snad standard i u halogenů po faceliftu ? Jestli chceš vyměnit světla na před FL, tak to nedělej. To denní svícení je tam vyřešené tím snad nejlevnějším způsobem a vypadá podle mě dost strašně, určitě se nevyplatí. Co dělá O3 po FL podle mě hezčí je nová kapota.
  12. Jak budeš dělat podlahu ? Strop a podlaha to jsou místa kam si netroufam 😁. To je potřeba vážně odstrojit celý interiér.
  13. A měla ta rozvážková firma nové Fabie 3 nebo ta byla Fabie 1/3 s HTP které ta firma utahala? Ještě bych věřil starému 1.2 TSI EA111, ale ta 1.0 TSI kromě karbonu v sání na nic vážného netrpí. Pokazit se může všechno. Zmetek ve výrobě se občas vyskytne na každé i spolehlivé součástce, ale ten motor podle všeho netrpí žádnou systémovou fatální závadou nebo selháváním některých komponent. Jen to chce aditivovany benzín, po 100 tisíců vyčistit sání/ventily a není problém. Po těch průserech co před 15-10 lety řešil VW s motory to poslední roky u benzínu i dieselu vypadá všechno docela obstojně, taková labutí píseň spalovacích motorů 😁.
  14. Když je vedro tak mi něco drncni někde z míst a sloupku u spolujezdce nebo palubovky a nebo tapce na dveřích v těch místech, ale od volantu to nejsem schopen rozklíčovat a když stojím na místě a jen že vším kroutim a mačkam tak nic 🤔😁. Každopádně je to jen když nejedu po hladkém asfaltu, takže se to dá vydržet.
  15. Škoda má středně tvrdý lak a zběžných značek patří mezi ty odolnější. Dřív měla prostě všechna auta zástěrky a menší pneumatiky. Já mám taky kapotu dojebanou, hlavně tenhle rok v každé obci kolem nás práce na silnici a litá toho mraky.
  16. Já si objednal ze Škoda díly SHELL ULTRA Professional AV-L 0W-3 5l. Olej jsem nechal měnit při koupi auta v 52 tisících, ale předtím dle servisního plánu byl olej měněn pouze jednou, takže to teď radši po 6-7 tisících proplachnu a snad to pomůže od případného bordelu.
  17. A ono se nějak uvažuje o konci JE v ČR? Já se přiznám že jsem osobně pro co nejrychlejší odstavení uhlí, je to přežitek. Možná si nějaké zdroje nechat jako záložní zdroj energie, ale to je vše. Výpadek nahradit racionální obnovitelnou elektřinou, ale bez jádra ? To mi přijde jako scifi, hazard a nesmysl. ČR má potenciál na nějaké to % z hydroelektráren, ale aby to významněji neovlivnilo už tak zdevastované české řeky, tak není moc velké ( jsem spíš zastánce obnovení původních koryt řek a zdržování vody v krajině). Bylo by fajn kdyby měl každý na střeše solární elektrárnu, ale málokdo do ní chce investovat když se budeme bavit o soukromnícich. Mě tedy větrníky ve výhledu moc netrápí, snažím se to brát jako evoluci, ale že z větru budeme vyrábět i náhradu za jádro ? To už by na tu krajinu bylo taky trochu moc 😁. Nechce se mi to popravdě nikde hledat, ale jak si to odpůrci JE představují ?
  18. Temelín málokdy běží na plný výkon obou reaktorů. Reálně Temelín 2168MW nikdy nedodaval, proto to přirovnání - reálně je denní průměr 1300-1700 MW cca 750MW na jeden blok. Každopádně maximální výkon Dlouhých stráni je docela zajímavý. ČEZ měl všechny vynaložené prostředky za pár let z5. Startovat uhelné elektrárny a nebo jakkoliv hýbat s výkonem JE je mnohonásobně dražší. Když se podaří mít 3 přečerpávací stanice o výsledném výkonu lehce nad 1000 MW, tak schopnost energetické sítě vstřebat obnovitelné zdroje bude slušná. Za mě výrazně ekologičtější jak pojeban* baterie.
  19. Nové jaderné reaktory spíš nahradí ty brzo dosluhující a podíl jádra se ve střednědobém měřítku zásadně nezmění. V podstatě nás čeká náhrada elektráren na tuhá paliva za obnovitelné zdroje. Nebude to snadný, ale za mě jedině dobře. Pokud se na tom napakuji české firmy, tak se ta investice i částečně vrátí, možná časem i úplně. ČR má obrovskou výhodu že má dlouhé straně. Na plný výkon dodávají do sítě skoro jak Temelín po dobu 6-7 hodin a výpadek obnovitelných zdrojů snadno nahradí. V době přebytku zase akumulují vodu do horní nádrže a pomáhají ulehčit síti. Přemýšlí se prý o stavbě další 1 až 2 přečerpávacích elektráren. Uloží do sobe víc energie než všechny bateriové úložiště dohromady a životnost je taktéž o něco větší 🙂. Proti Elektro autu nic nemám, ale na sídlišti je to sci-fi a pokud nemá člověk vlastní proud, tak se to nikdy nevyplatí.
  20. Já auto koupu docela často a reálně jsem ho na jaře/létě ještě nepotřeboval. Vidět přes sklo je a bez stěrače je auto mnohem hezčí. To beru jako velké plus. To sklo se u liftbacku opravdu moc nešpiní. V zimě to bylo jiné kafe. Zasněžené okno, navátý sníh, břečka, sůl, voda z rozpuštěné námrazy atd... V zimě mi prostě chyběl dost, ale asi bych si ho nedokoupil kdybych mohl.
  21. Mě se víc líbilo odhlučnění kufru a zadních podběhu. Jde tam ze zadu hrozně hluku. Pocitově jsem to poznal nejvíc. Na druhou stranu je to největší plocha a spolklo to nejvíc peněz.
  22. Malarkey

    Výběr motoru

    Ten nájezd zvládne jak 1.4 TSI tak 2.0 TDI. Oba ty motory jsou relativně spolehlivé a vychytane. Benzín nemá dvouhmotu, takže levnější na výměnu. Bude příjemnější na ježdění. Každopádně stát budou podobně, výkon je podobný a na tohle použití jsou vhodné také oba. Bude záležet spíš na jaký kus natrefis a tvých preferencích.
  23. Octavek máš na výběr tolik, že se můžeš kouknout klidně po jiné. Pokud je to ovšem ta "tvoje" výbava za super peníze a víš že lepší těžko seženeš tak ji ber. Po 4 letech a 40000km by se většina nedostatků už měla projevit.
  24. Jasně, ty jsi neměnil reproduktory. Pouze je sundal 👍. To mě popravdě vůbec nenapadlo udělat. Možná se do toho ještě v létě pustím a doodhlucnim prostor za reprakama. Případně možná ty repráky vyměním taky i když nejsem zrovna "úchyl" přes hudbu a v podstatě asi ani meodhadnu co čekat od repraku různých cenových hladil.
×
×
  • Vytvořit nový...