Přejít na obsah

jakubfotbal

Uživatel
  • Počet příspěvků

    86
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jakubfotbal

  1. Oboustrannou lepicí páskou. Přední RZ už mám prilepenou a drží bez problémů. U zadní nevím, jak odstranit nýty.
  2. Zdravím ve spolek, prosím, věděl by někdo, jak sundat tyhle závity, abych mohl značku prilepit? Nevím si s tím rady. Dekuji :))
  3. Zdravím, je někdo na okrese Hodonín, případně max Brno nebo Zlín nebo máte na někoho kontat, kdo by mi uměl aktualizovat navigaci RNS 510 na mém Passatu CC? Rádio mi nechce přehrát SD karty (nevím proč), potřebuj nahrát nové mapy (nyní mám mapy pouze na DVD, někdy zůstanou v navigaci uloženy a někdy se smažou) a případně odblokovat obraz za jízdy. Info k mé RNS 510 Delivery part number: 1T0035680B HW-Version: H04 SW-Version: 1100 SV SW-Version? C_EU_7.112_t1001 HW Vehicle: 0xC201 Dá se nějak nastavit, aby funkce Leaving home sama rozsvítila světla a abych nemusel vždycky bliknout dálkovýma? Funkce comming home mi funguje bez problému. K dennímu svícení na Passatu CC - už umí někdo dát místo žárovek LEDky tak, aby to nehlásilo chybu? Budu rád za nějaký kontakt, kdo by alespoň něco zvládl a nebyl na druhém konci republiky
  4. Zdravím, neví někdo o nějakém zachovalém kousku na prodej, nejlépe s 1.9 TDI 96kw, manuál, v eleganci nebo nějaké hezké výbavě a černé barvě?
  5. jakubfotbal

    Stěrače

    Jak řešíte špatné gumičky do stěračů? Kupujete celé stěrače nebo jen gumičky, popř. kde koupit a jaký rozměr? Děkuji
  6. Měl jsem stejný problém, v tomto počasí nešlo nastartovat. Buď chytlo a chcíplo nebo nechytlo vůbec. Nepomáhalo ani napojit superba přes kabely na jiné auto. Nevěděl jsem si s tím rady. Po výměně baterie, mimochodem 11let staré přímo z výroby, kterou mě napadlo vyměnit, až když jsem zjistil, že korodují kabely, se ten problém už neprojevil. A to jsem si taky myslel, že padá nafta nebo to bude ještě nějaká vážnější závada.
  7. Taky mi začíná motor vydávat zvuk, jako bych tam měl cvrčky. Zatím je to teda málokdy, spíše při zatáčení a v malé rychlosti, ale štve mě to. Minulý rok v srpnu jsem měnil volnoběžku, i s prací 1700. Doufám, že by to nemusela být zase volnoběžka. Letos v červenci udělány rozvody (řemen, napínací kladka, převodní kladka a vodní čerpadlo). Dále bych prosil o radu, co by mohlo způsobovat nějaké prasknutí při couvání dozadu a následném brždění? Chvilku se to projevovalo, nyní už přestalo.
  8. Zdravím, potřeboval bych poradit, jaký přesný typ oleje koupit do Roomstera 1.4 TDI 51kw, r.v. 2007. Nechci žádný Longlife, spíše bych chtěl něco kvalitního. Dále si nevím rady, jaký objednat palivový filtr a olejový filtr. Může mi prosím někdo z Vás poradit?
  9. Chápu jak na to, ale chtěl jsem ho objednat sám, za nízkou cenu :-) nechám to teda asi na mechanika. Už to při volnoběhu opravdu hučí a to s tím musím zvládnout ještě cestu domů, takže v pátek se to musí udělat i s olejem.
  10. Při volnoběhu už sup vydává hrozné zvuky, je prodraný vlnovec. Chci někde objednat nový za nějakou dobrou cenu, ale potřeboval bych poradit, jakou velikost? Co se může stát, pokud se vlnovec delší dobu nepoškodí? Jedná se o 1.9TDI 96kw 2002.
  11. Doufám, ze taková situace hrozí opravdu jen při startu kvůli vysokému odběru. Protože zitra s tim musím odjet domu 300km a do opravy se pustím az doma. Nerad bych byl celou cestu na dálnici ve stresu. Jednou nastartuju a motor vypnu radsi az doma.
  12. Ještě teda, kde se dá ta bateriová svorka sehnat? Měnili jste ji už někdo? Nevím, jestli se o to mám pokusit sám, podle toho jak psal SUP1 nebo to dát radši do servisu, kde to už dělali a je to otázka pro ně třeba 15minut. Nebo to stačí prozatím očistit a mělo by to fungovat? Díky
  13. Tak jsem zjistil, ze je to původní originál baterka je to 1.9TDI 96kw z roku 2002, takže 12let stará :-) to nechápu, jak mohla tak dlouho vydržet a zatím teda ještě drží, když otcovi u superbaII odešla ted už po dvou letech, ale zase je to auto s podstatně víc elektroniky. Ten plusový kabel jsem od oxidace zatím jen vyčistil a doufám, ze zvládne cestu 300 km. Jinak pánové, zatím Vám děkuji za rady!!! :-)
  14. Tak jsem byl teď zkusit auto nastartovat, popř. dotáhnout ty kabely k baterce a všechno bylo najednou v pořádku. Dokonce ani kontrolky a světla nepohasínaly a sup chytnul napoprvé. Na jednom kabelu se teda ale udělal nějaký povlak (viz.foto), který jsem setřel. Vůbec nevím, co to může být, nevíte náhodou? Dál mě teda v motoru zaujalo něco prodředého, co nevím co je (viz. taky foto)
  15. Zdravím Vás pánové, v pátek jsem sednul do superba po dvou denním stání, chtěl jsem nastartovat a auto nic. Vypadalo to, že je K.O. baterka, auto už nešlo otevřít ani DO. Dnes jsem se šel podívat, co mám v autě za baterku (mimochodem je tam Varta 12V 380A 80Ah, jak stará nevím) a auto jsem normálně otevřel na DO, už to mně přišlo divné, ale blinkry nebliky při otevření. Zjistil jsem, co mám v autě za baterku a říkal jsem si, že auto zkusím nastartovat, co kdyby náhodou. Otočil jsem zapalováním, rozsvítily se kontrolky, které pomalu zhasínaly a spustily se stěrače, které jely extrémně pomalu, takže to vypadalo, že má auto nedostatek proudu. Už jsem si říkal, že je asi zbytečné, zkoušet to startovat, ale zkusil jsem to. Nechápal jsem, když auto chytlo. Takže jsem supa asi 40km hned projel, ale radši jsem motor vypnul až garáži a hned jsem to zkusil nastarvovat znovu. Jaké bylo další překvapení, když to vypadalo zase jakoby byla baterka K.O. a auto jsem nenastartoval. Zkusil jsem to podruhé a auto chytlo. Potřetí a auto opět chytlo. Máte prosím Vás někdo radu, co by to mohlo způsobovat? Absolutně nevím, co s tím. Když budu potřebovat jet v týdnu domů 300km, tak aby to nebyla loterie, jestli vůbec dojedu a přitom se bál vůbec někde na 5minut vypnout motor.
  16. Já si nemyslím, že všechny superby první generace mají najeto 250tis.km a výš. Jezdím s jedním, vlastní ho první majitel, 1.9 TDI 96kw a má 215tis.km a to je r.v. 2002. A to má snad 90% všech jízd najeto na dálnici, což je myslím pro to auto hodně velký plus. Co s ním jezdím já, tak se o něj snažím starat maxímálně. Před každým vypnutím motoru dochlazuju turbo, když jedu 200km po dálnici, tak dochlazuju i 10minut, pro jistotu. Olej měním po 15tis.km a žádný LF. Spotřeba na tak velký auto se mi zdá taky dobrá, jezdím tak za 5,1 až 6,0l/100km. Otec měl pár let zpět funglovku supa 2.0TDI 103kw, r.v. 2007 a po třech a půl letech ho prodával s 90tis.km. Takže si nemyslím, že každý se superbem najede 50tis.km za rok, i když jsou i takoví samozřejmě :-)
  17. Já skoro každý týden cesta 300km do Prahy jezdím za 5,8l. Z toho 70km okresky, zbytek D1. A to nejsem žádný louda, moc aut mě nepředjíždí, jezdím mezi 130-150km/h, nemám tempomat :-/ . Párkrát když jsem to na této trase hnal, ale max do 180km/h, tak jsem přijel za 6,3-4l. Spotřeba se mě na takové auto zdá super. Samozřejmě je to podle PP.
  18. Startovací kabely nepomohly. Dnes potom, co jsem auto odtáhnul asi 15km na laně domů, přijel kamarád, který auto napojil na diagnostiku a žádné závady to nevypsalo. Otevřeli jsme kapotu, sundal se plastový kryt motoru, aby se zjistilo, jestli se točí vůbec řemen. Šel jsem zkusit auto nastartovat a nic, zkusil jsem ještě jednou a nakonec začínalo chytat, až chytlo. Podle mě to vypadá na výměnu palivového filtru nebo padá nafta, těžko říct. Zatím jede, tak se uvidí ráno, jestli to zase nespadne...
  19. Tak po asi týdenním stání v garáži, kdy byla baterka asi 2dny na nabíječce auto nejde nastartovat. Poslední měsíc, když auto stálo venku se mi asi 3x stalo, že auto nějak divně startovalo. Jednou po nastartování vyletěl dým z výfuku, jednou nastartovalo až napodruhé. Nevíte čím by to mohlo být? Baterka(když otočím zapalováním před startováním, mírně pohasne světlo uvnitř auta) nebo třeba i zanesený palivový filtr? Nemám absolutně představu. Jedná se o 1.9Tdi 96kw, r.v.2002. Děkuji,
  20. Už jsem mu napsal, tak předpokládám, že se ozve v pondělí.
  21. No já to mám r.v.2002, MR2003. Tak vůbec nevím Snad už to těch 1000-1500km vydží, radši to nebudu moc točit a nějak tomu dávat. Pár km denně po okruhu a před Vánocema pak rychle domů po D1 na Moravu. Jinak pánové, děkuji aspoň za nějaké rady. Jak nemám co dělat, tak pročítám forum, někdy i 4hodiny Za chvilku těm škodovkám a superbům zvlášť budu rozumět víc, než lidi z autorizáku
  22. Takže po 90tkm??? Já blbec si myslel, že po 120tkm. A všichni mi tady psali, že to tak je. To je teda pěkný průser
  23. Už jsem mu psal mail dřív, abych zjistil, na kolik to tak výjde. Napsal mi, že tam mají být (od r 2002) 038198119A rozvody. Takže po 90tkm nebo 120tkm? Doufám, že po 120tkm, jinak bych byl už víc jak 10tkm přes hranici
  24. Auto po nehodě opraveno, za celkem dobré peníze. Nárazník svařený, blatník vyklepaný a dáno do laku. Vypadá to dobře, nic není poznat. Ani jsem to nečekal. Ale mám takový problém. Auto začíná mít nějaký hrubší zvuk. Vůbec nevím, co by to mohlo být a začínám mít při jízdě strach, aby to nebyly už rozvody. Čeká mně ještě cca měsíc ježdění, 1000km a cesta po D1, pak mám v plánu objednat hned rozvody od Seba a co nejdříve vyměnit. Dnes jsem se dozvěděl, že u některých 1.9Tdi 96kw se dělají po 90tkm, měl jsem za to, že po 120tkm. Mohl by mi někdo zjistit, jak je to u mého motoru? Mám na nic najeto 101tkm. Ten zvuk není nic hrozného, ale jde poznat, že je prostě takový hrubší, než dřív. Nebo to může být něco jiného?
  25. Zdravím pánové, taky mi tam občas lupká u levého kola při rozjedu a zatočení doleva. Řekl bych, že více do mírného kopečku. Co by to mohlo být? Ten homo. kloub? Kolik stojí? Popř. jak je náročná výměna a kolik můžou v servise za to chtít?
×
×
  • Vytvořit nový...