Přejít na obsah

John36

Uživatel
  • Počet příspěvků

    42
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení John36

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Právě známej má stejný označení ŘJ a funguje mu, takže tam musí mít něco navíc aktivované nebo nevím, mě jen ta kontrolka zajímá proč mi nefunguje, nevím jestli ji tam budu dodělávat jen mě zajímá v čem to může být že někomu funguje a někomu ne. Wittman kontrolka ABS se dá aktivovat i pokud nemáš ABS zkoušel jsem to u fabky bez ABS a jde to ale pokud to nerozpozná ŘJ ABS tak ta kontrolka svítí pořád. Ono je taky možný že tam třeba chybí zapojit nějakej drát od ŘJ jednotky motoru, nevím jestli mám nebo nemám ŘJ zapojenou na CAN-BUS takhle určitě mám protože přes to jede víc kontrolek ale tahle může jet třeba přes komfort CAN-BUS a ten nevím jestli tam je zapojenej, když to v roce 2000 bylo za příplatek tak by to mohlo jít přes komfort CAN-BUS.
  2. Zjišťoval jsem v DP a v DP motoru jsem našel že ŘJ motoru porovnává hodnoty mezi dvě lambda sondami, pokud nějak neodpovídají tak se kontrolka rozsvítí, takže to nejspíš znamená jedno, dokud nezapojím do ŘJ motoru druhou lambda sondu, tak ta kontrolka nebude fungovat, zkusím sehnat druhou lambda sondu z havarované fábky, připojím a uvidím, pokud to vyjde tak to sem napíšu, aby další co to budou hledat věděli, díky všem za rady.
  3. To s odpojením lambdy zkusím, jen si říkám proč se mi nerozsvítí při otočení klíčku jak by měla. Hledal jsem, hledal a nakonec jsem kódovací tabulku ŘJ motoru našel ale Mirek měl pravdu tato kontrolka se tam na kódovat nedá pro zajímavost posílám kódovací tabulku. Kódovací tabulka: 00001 mechanická převodovka 00011 mechanická převodovka + ABS 00021 mechanická převodovka + Airbag 00031 mechanická převodovka + ABS + Airbag 00041 mechanická převodovka + klimatizace 00051 mechanická převodovka + klimatizace + ABS 00061 mechanická převodovka + klimatizace + Airbag 00071 mechanická převodovka + klimatizace + ABS + Airbag
  4. Já vím ale emisní norma byla v té době příplatková výbava tento motor byl standardně EURO 2 (1 katalizátor, 1 lambda sonda) a za příplatek EURO 4 (2 katalizatory, 2 lambda sondy) tak si říkám jestli to neni tím že nesvítí jinak motor je stejnej. A pokud odpojím baterku a připojím tak se mi navíc rozsvítí jen ABS a ASR ale z mého zkoumání vím že tyto budíky umí rozsvítit víc kontrolek. Jenže dokud ŘJ motoru neodešle signál pro tuto kontrolku tak nebude fungovat a pořád nevím co udělat aby fungovala.
  5. Rok 2000, výbava classic Mirku to s tík kódování kontrolky mě jen tak napadlo, typ řj motoru by to měl umět ještě mě napadlo nemůže to být tím že v této výbavě je pouze jedna lambda sonda a ne dvě, kamarád co tu kontrolku má tak má myslím dvě lambda sondy, nejspíš to bude tím že neni něco zapojeno v ŘJ motoru např. Ta druhá lambda sonda.
  6. Ale když zapnu Vagem jednotku motoru tak je tam kódování, ale nevím čeho mám tam kód 00021 a v panelu přístrojů se kóduje pouze výbava, kontrolka brzdového obložení, hladina nádržky ostřikovačů a zapnutí bezpečnostního pásu.
  7. V ŘJ motoru se dá kódovat výbava ale nevím čeho přesně se týká, u některých aut jsem viděl kódovat např: automatická převodovka, manuální, typ vozu, atd... tak si říkám jestli tam nebude i tohle, budíky jsem projel ale na kontrolu akčních členů se ta kontrolka nerozsvítí pokud není aktivovaná a ani nevím jestli je vůbec do akčních členů zahrnuta. Jinak v budíkách se dají kódovat kontrolky jen tři a tahle mezi něma není. Dají se nějak přes Vag rozsvítit všechny zapojené kontrolky?
  8. Mám 1.4 MPI typ AZE, mě se právě nerozsvítí ani při zapnutí zapalování, led dioda pod kontrolkou je napájena a dočetl jsem se že motory typu AZE tuto kontrolku měli, ale byla jen za příplatek v návodu na auto mám tuto kontrolku označenou hvězdičkou tzn. vozidla s mimořádnou výbavou, zdrojem signálu by měla být ŘJ motoru takže buď tam nemám něco zapojený a nebo se dá kontrolka nakódovat v ŘJ motoru ale od toho jsem nenašel nikde kódování. Ještě bych poprosil jestli někdo nemáte kódování ŘJ motoru fabia, ve VISu nic není.
  9. Hledal jsem všude, našel jsem spousty témat na internetu i taky na fóru, ale nikde mi ještě nezodpověděly mou otázku. Díval jsem se do příručky vozidla a píše se tam že kontrolka je u vozidel se speciální výbavou, moje otázka je dá se tato kontrolka (kontrolka výfukového systému) nějak aktivovat Vagem a nebo co mám udělat pro to aby mi fungovala? Přidávám fotku jak kontrolka vypadá. Děkuji všem předem za jakoukoliv radu.
  10. Ahoj, chtěl bych se vás zeptat, jestli někdo nevíte jak demontovat táhla stěračů? vyšrouboval jsem dva šrouby a chtěl jsem motorek i s táhly vytáhnout, je tam takový plechový "jazyk" a kvůli němu mi to nejde vytáhnout, je na to nějaká finta a nebo mám ještě někde něco odšroubovat? Díval jsme se všude po internetu a odpověď jsem nenašel, přikládám fotku ten plechový "jazyk" je vidět na obrázku je hned nad motorkem.
  11. Už jsem to vyřešil, napadlo mě něco vyzkoušet a vyšlo to pokud by to někoho z fábií 2000 zajímalo tak tady vám píšu komplet kódování které ani ve VISu nenajdete 16- Classic a Comfort bez kontrolky bezp. pásu, bez kontroly brzdového obložení 17- Classic a Comfort bez kontrolky bezp. pásu, s kontrolou brzdového obložení 18- Classic a Comfort s kontrolkou bezp. pásu, bez kontroly brzdového obložení 19- Classic a Comfort s kontrolkou bezp. pásu, s kontrolou brzdového obložení 20- Elegance bez kontrolky bezp. pásu, bez kontroly brzdového obložení 21- Elegance bez kontrolky bezp. pásu, s kontrolou brzdového obložení 22- Elegance s kontrolkou bezp. pásu, bez kontroly brzdového obložení 23-- Elegance s kontrolkou bezp. pásu, s kontrolou brzdového obložení
  12. Ahoj, mám problém, hledal jsem všude po internetu, ale zdá se mi že konkrétně tento problém nikdo neřeší, mám fabii 1.4MPI rok.2000 připojil jsem si na diagnostiku s tím že si dodělám kontrolku brzdového obložení, kouknul jsem na VIS "přístrojová deska do 00" a tam je napsáno kódování : 16- Classic a Comfort bez kontrolky bezp. pásu 18- Classic a Comfort s kontrolky bezp. pásu 20- Elegance bez kontrolky bezp. pásu 22- Elegance s kontrolky bezp. pásu Napsal jsem tedy kód: 20141 (Elegance bez kontrolky bezp. pásu), jediná kontrolka co se mi rozsvítila navíc, byla kontrolka hladiny odstřikovače a kontrolka brzdového obložení stále nefungovala, díval jsme se zezadu a v pinu této kontrolky je drát, který končí na svorkovnici, na stěně motorového prostoru, led dioda pod kontrolkou taky je, takže kontrolka by měla být funkční ale nevím jak jí u této modelové řady z aktivovat, budu rád za každou radu. Předem díky za odpovědi.
  13. Děkuju moc, určitě dám vědět a udělám i fotky, jen nevím kdy do toho vrhnu, protože teď mám dost starostí v práci. Asi prvně seženu ten senzor, zkusím to připojit na budíky, na kóduju to a zkusím jestli to funguje v kýblu s vodou, abych zbytečně nedělal díru do nádržky ostřikovačů a pokud to bude fungovat, tak to připojím na nádržku a hotovo Koukal jsem na VIS a mělo by to jít na moji přístrojovku na kódovat, tak doufám že jo, protože by se mi ta kontrolka hodila.
  14. Našel jsem toho spoustu i věci který jsem nehledal ale pořád nevím kam zapojit drát který vede do čidla a druhý drát z čidla kam zapojit do přístrojové desky? Fabia 1.4MPI Rok 2000
  15. Nakódovat přes diagnostiku by to nešlo? Já zkoušel toto téma zadat do vyhledávače a našlo mi to jen na F2
×
×
  • Vytvořit nový...