Přejít na obsah

lubosh_

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem lubosh_

  1. Mám Samsung S22, do FL se mi telefon krásně vejde, ale po nabíjení se přerušuje. Nevím, jestli je to zahříváním, nebo něčím jiným, ale je to prakticky nepoužitelné. To stejné se mi dělo se starší S10kou. Všude jinde, mi bezdrátové nabíjení funguje tak, jak má. Stejnou zkušenost mám již se druhým Superbem III po FL. Nepodařilo se někomu vyřešit?
  2. lubosh_

    Matrix LED

    Tak Superb MR2021 byl bez tmavého pruhu, MR2022 pruh s nižší intenzitou viditelně má. Trochu jinak se chová i automatika, u MR2021 lépe registrovala auta jedoucí přede mnou (zadní svítilny).
  3. lubosh_

    Matrix LED

    V režimu Sport rychleji přepíná segmenty, aspoň u mého MR2021.
  4. Mám pár týdnů staré 2.0 TDI EVO 110kw a plachtí i na Normal.
  5. Dodělání té svítilny bude asi horší, že? Nebude to jenom svítilna, ale i ten její slot... Mám ji teď v Octavii a občas přijde vhod přenosná lampička.
  6. Co by znamenalo si nechat dodělat stmívací zrcátko z MR2020?
  7. Tak to je pecka, při té průměrné rychlosti skvělá spotřeba!
  8. Mám to úplně stejně, nejdřív to zableskne a pak se jas sníží... zrovna dneska jsem to pozoroval. Pak jsem měl pocit, že to pomalu začíná svítit víc - že by se světla zahřály? Ale nevím, možná jenom pocit...:-)
  9. Piánko jízdou jsem rozhodně nemyslel podtáčení, ale plynulou a defenzivní jízdu. To jsou naprosto rozdílné věci. Osobně bych se toho litru nebál, za pár kaček si tam připlať max. záruku a nemusíš se ničeho bát. A pokud by vyskytla nějaká konstrukční vada, tak uplatníš kulanci... Ad zahřívání motoru - po nastartování je určitě dobré chvíli počkat, pár desítek vteřin, ale mám za to, že i někde v návodu je napsáno, že motor by měl být zahříván pomalou jízdou - tak se totiž motor ohřeje rychleji a je tak kratší dobu vystavován bohatší směsi, která narušuje olejový film na stěnách válců... Ale nejsem odborník, tak nevím. Jen jsem to někde četl...
  10. Asi bych se taky rozhodoval podle toho, jakým máš styl jízdy. Protože pokud rád jezdíš piánko, tak se s 1.0 TSI asi dostaneš reálně na nižší spotřebu (menší vnitřní tření, o válec méně). Pokud jsi zvyklí mu šlapat za krk, tak jdi do 1.2. Osobně mě ale jízda s 1.0 TSI v Octavii mile překvapila, hlavně jak se motor sbírá odspodu. Dřív jsem jezdil v Rapidu 1.2 TSI 77kw (EA111, ještě 8 ventil), pak 66kw (EA211) a teď jezdím s 1.6 TDI 85kw a přirovnal bych to nejspíš k té 1.6 TDI.
  11. Proč se vlastně světla u OIII FL jmenují Full LED???
  12. Mám třetího Rapida, MR2014 (halogen), MR2015 (halogen) a MR2017 (xenon) a rád bych se podělil o své zkušenosti s tím, jak moc (ne)dobře svítí: MR2014 - běžné halogeny, po výměně za Osram Nightbraker svítili uspokojivě MR2015 - z výroby svítily o poznání níže, po chvíli přemlouvání technika v servise mi je trochu přizvednul. Nepříjemné ale bylo, že při rozsvícení dálkových světel kužel jak kdyby nenavazoval na to, kde končil svit potkávacích. V praxi jsem měl tedy část vozovky neosvětlenou, takovou černou výseč...seřizovat se potkávací a dálková samostatně nedají. Nevím, jestli to nebylo způsobeno systémem úchytu žárovky, nezdálo se mi, že by ve světlometu držely příliš festovně (žádní pružina na zajištění...). Ani výměna za Nightbrakery nepomohla. MR2017 - Xenony svítí rozhodně lépe. Hlavní rozdíl nevidím v tom, že by svítily dál, ale rovnoměrněji a intenzivněji, takže rozhodně doporučuji. Jediná nevýhoda co mě napadá je v tom, že pokud je na autě námraza, tak si halogeny sami zatopí a není potřeba světlomet odmražovat (používám sprej). Se stejným problémem jako u MR2015 jsem se nepotkal, s potkávací s dálkovými tvoří homogenní kužel. Poznámka na konec...nevím, co proběhlo mezi 2014 a 2015 za změnu, ale dřív bylo odmlžení čelního skla puštěním klimatizace okamžité, teď mi to přijde nekonečné a připomíná mi to trochu starou Octavii I, kde byl jen malý výdech uprostřed.
  13. Neviděl někdo nové Full LED v akci? Svítí líp/hůř než xenony?
  14. @Borovic V jakém smyslu se ti zdá odlišný oproti 1.2 TSI v Rapidu? Chci právě taky objednat Octavii liftback 1.0 TSI, ve zkušebním autě mi to přišlo až překvapivě živé, alespoň živější než 1.2 TSI 66kw, co jsem měl dříve taky v Rapidu. Ještě předtím jsem měl rok a půl 1.2 TSI 77kw (ten 8 ventilový), taky v Rapidu a jelo to krásně, jen to bylo citlivější na spotřebu. Během půlhodinové zkušební jízdy toho člověk zas tak moc nezjistí, ale přišlo mi, že se ten litr krásně sbírá odspodu a to ticho bylo taky příjemné. Nicméně to ve mě pořád hlodá, jestli nezvolit radši 1.4 TGI nebo 1.6 TDI. Teď mám 1.6 TDI v Rapidu a spotřeba není tak rozdílná oproti TSI, jak by člověk čekal a topí to o dost později. U TGI mě zase moc neláká ta představa toho, že budu 2x týdně tankovat. Budu moc rád, když svoje zkušenosti ještě trochu rozvedeš, díky :-)
×
×
  • Vytvořit nový...