Přejít na obsah

dyrup

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem dyrup

  1. Ahoj, vyřešil někdo jakou podobnou hadici použít? Z vrakáče nechci a originál už nejde koupit a náhrada se nikdy nedělala. díky
  2. Servis na lpg je do 20km. Lpg mam ve felicii a jsem s tim spokojeny. Osobne cenu bych videl cca. 20 majitel 30. Dival jsem se jak se prodava tento rok a vybava, ale silene ty ceny litaji, od 15 do 45, tak jsem chtel vedet k jake cene se to spise priblizuje.
  3. Ještě bych se chtěl zeptat za jakou přibližnou cenu se prodává kombik 1,4 mpi 50kW nájezd cca. 250tis. km, bez výbavy, druhý majitel, rok 2002, v autě je domontované lpg nádrž na 1,5 roku, měněná spojka, jedenkrát děláno těsnění pod hlavou, barva základ bílá.
  4. Ahoj nemá někdo přístup do etky a neporadil číslo šroubu na nápravnici co chybí na fotce? O víkendu jsem měnil tyč řízení a všiml si, že mi chybí šroub na nápravnici ze spodní strany na straně řidiče.
  5. Jo no dokoupil jsem matku obrousil přípravek a šlo to jako po másle. Jinak by to bylo velký špatný.
  6. Bohužel foto nemám. Švagr to chce kupovat jen se ptal. Je pravda, že jsem loni koupil F1 16v 55kw taky v kombajnu 190000km za 30tis. tak se mi ta cena zdála vyšší.
  7. S dovolením se přidám, jakou cenu má v dnešní době F1 1,4 16V 55kW kombajn: 2006, tažné, nájezd 140000, vyměněné rozvody, brzdové desky v ČR poježděno cca. 6 let jinak dovoz údajně se serviskou. Na laku drobné oděrky u zadního lemu mírná koroze, prasklá přední pružina. Cena od majitele 50tis. Díky za názory
  8. Najde se zde někdo kdo v poslední době měnil tyč řízení? Chci vyměnit pravou (u spolujezdce), ale někde jsem četl, že je nebezpečí zničení serva pokud se nepodrží týč od serva. Levá se mi podařila vyměnit, ale byl to porod jako blázen. Po sundání manžety tam byl zářez na tyči co jde ze serva na klíč tak jsem si jí podržel, ale na pravé straně žádný zářez není. Je tam pouze matice na kloubu. Mám obavu, že pokud se to budu snažit povolit tak ať neoddělám servo.
  9. Tak dnes jsem měnil ložiska s přípravkem od číňana a naprostá paráda. Také jsem musel vybrušovat místo na abs snímač. Bez toho přípravku by to byla totální pakárna. Naštěstí obě poloosy jsem vytlačil prstem. Jen jak jsem to lisoval tak jsem to ložisko mírně máznul vazelinou tak snad nevadí. Nejblbější bylo pak chytit rovinu při lisování, ale ze zadní strany bylo vidět, že se ložisko opírá rovnoměrně o hranu. Přípravek můžu doporučit. Výměna je jednoduchá a rychlá za ty prachy to stálo.
  10. Diky za foto. jo obrousim to. Jinak cinan pekne nasral. Protoze ke sroubu co tam je tak neposlal matku a ted zjistuji, ze je tam matka s nejakym jemnejsim stoupanim takze se musi spesl objednat nebo pouzit zavitovku.
  11. Čau, chci se zeptat jak ti seděl přípravek? Hlavně ty stříbrné půlměsíce na lisování nového ložiska? Koupil jsem také tu sadu, ale nemůžu je nasadit na ložisko fag 713610470. Na fotce je vidět, že v tom ohybu se půlměsíc opírá o stěnu.
  12. Dělal jsem výměnu vlnovce a po sundání je k odlučovači dobrý přístup. Také mi přes spodní těsnění tekl olej. Měl jsem koupené ty dvě těsnění, stojí to drobné. Výměna bez problému, ale je třeba se připravit, že odlučovač je plný bordela- olejové úsady.Před výměnou je dobré mít nějaký čistič a stlačený vzduch na vyfoukání.
  13. Jo, jen nemám změřený odtrh. Šupleru ani měrky nemám doma. Podle pravítka hrubý odhad 2mm. Auto bylo dotažené z rakouska a tady provozované cca 3 roky než jsem ho koupil.
  14. Ahoj, nedávno jsem koupil jedničkovou fábku 2005 od spolupracovníka. Auto pokuckávalo okolo 2tis. otáček a po týdnu se rozsvítilo grilované kuře. No připojil jsem na diagnostiku. Závady: Zapalovací cívka na prvním válci sporadická na třetím válci závada zapalovací cívky. Říkám si paráda už to začíná cívka 800 stovek. No napřed vyměním svíčky auto najeto cca 200000tis. Překvapení co nastalo jsem nečekal. U svíček odtrh který jsem neviděl a na svíčkách vyražené 28/05. Se divím, že to vůbec jezdilo.
  15. dyrup

    Aternator nedobiji

    Je to sice úplně mimo, ale jinde jsem nic jiného nenašel. Otec má Peugeot 206 a odešel mu tam alternátor Valeo 70Ah tak jsem koupil z Partnera Valeo 90Ah, ale problém nastal v tom, že na starém altíku byl vývod B+ to je jasné a pak je tam dvoj konektor označený L a DFM no a na tom altíku co jsem koupil je vývod B+ a konektor (šrub) na který by měl přijít nejspíš přívod od spínačky co jde přes žárovku. Po proměření konektoru co jde do alternátoru jsem zjistil, ze pokud je klíček v první poloze tak je na L 12V a na DFM 0V a pokud je klíček v druhé poloze (svítí kontrloky) tak je na L 12V a na DFM 10,44V.(Možná jsem přehodil označení L a DFM) Prosím o radu jak to zapojit zda stačí DFM zapojit na buzení nového alternátoru a vůbec zda bude 10,44 V stačit na regulaci alternátoru. Díky za každou radu.
  16. Proč by to mělo být divné? Já mám Octavii TDi 4 roky a najeto poctivých 60.253km (k dnešnímu dni) - kupoval jsem ji novou. Takže za až jí bude 8 let, bude mít cca 120.000km. Já netvrdím, že to není reálné, ale podívej se do autobazarů tam to má každé druhé auto. To mi přijde divné a když je tam napsaná serviska tak to poskočí o nějakých cca. 50 000 km nebo i více. Netvrdím, že to je pravidlo, ale hodně takových aut už jsem viděl v bazaru. I když v dnešní době pro některé není problém udělat novou servisku. Ale myslím si, že to není tak častý případ.
  17. Hm tak to je smůla. Pořád jsem věřil, že to půjde nějak zjistit. No tak se budu zaměřovat na octaviu se serviskou. Bude to déle trvat, ale třeba něco zeženu.
  18. No nevím, ale ta bezpečnost u toho favorita nebyla o nic vic lepší.
  19. Zdravím odborníky z oboru. Potřeboval bych radu. Dá se vůbec zjistit stav tachometru, když je stočený digitálně? Chci si kupovat starší octavii TDi a je divné, že auta staré 8 - 9 let mají najeto 100 000 - 150 000 km. Někde jsem slyšel, že u TDi jde zjistit stav tachometru i když je stočeny. Jde to zjistit programem na diagnostiku? Za každou radu předem děkuji.
×
×
  • Vytvořit nový...