Přejít na obsah

Lukander

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Lukander

  1. Panove, btw. zdravim pana Kratkeho ze servisu Danicek - dobry den, je urcite dobre, ze to tu procitate a sbirate info ze vsech zdroju - to Vas slechti, ale na tu moji reklamaci ste se dost vykaslali..:-) jak postupovat, kdyz mi servis neuzna reklamaci. Asi se obratit primo na skodovku? Mate s tim nekdo zkusenost? Pripadne neuvazujete nekdo o otevreni servisu ve Zline a okoli? Ja myslim, ze na trhu je co so pristupu k zakaznikum tyce, porad obrovska dira!
  2. Takze, dnes sem byl znovu v servisu (Daníček Zlín), protoze uz pry vi jak mi opravit vrzani interieru(potom, co mi to dokazali jen zhorsit). Co se svetel tyce - posilal sem jim odkaz na video - tak mi vytiskly cast navodu k obsluze, kde pripsali text: "Nejedna se o zavdu, ale o standartni funkci adaptivnich svetlometu, kdy pri rychlosti do 50km/h se aktivuje jeden z rezimu AFS svetlometu "mestsky" rezim." A ted mi reknete mam se: a) omluvit a sypat si popel na hlavu rict tomu cloveku jestli me ma za kretena a jit po nem tj. jeslti je to jeho myslenka, nebo skodovky prip. kontakt na toho manika ze skodovky atd. c) vysrat se na to a osvetlovat zver v lese a na polich misto cesty I na videu je videt, ze jedu vic jak 50 km/h a ty svetla sviti uplne doprdele. Tohle je IMHO uplne mimo a ne mestske sviceni - k cemu by mi to ve meste bylo, kdyz to svidi JEN doleva, ale uz ne dopredu? Docela me to dnes vytocilo.
  3. Panove, Clinte jsem rad, ze nemusim zakladat nove tema. Mam stejny - ale taky mozna uplne jiny problem. Kazdopadne jde o O3 RS TDI s bi-xenonama a jejich spatnym svicenim. Sice na me nikdo neblika, ale vubec bych se jim nedivil. Auto mi to dela uz delsi dobu - vsiml sem si toho uz pred rokem - mozna dyl. Nicmene sem to zacal resit az ted, kdyz ma auto konec zaruky(skoncila 17.12.15). Pres leto bylo az do vecera svetlo, tak me to tolik netlacilo a hlavne sem mel spatny telefon, abych to natocil a slo to poznat. A ted k veci: pri zapnutych AFS tj. rezim normal, sport, prip. individual a zaplych AFS mi svetla sviti doleva. V prvnim servise, kde sem byl mi to seridili a rekli, ze sem mel nastavene svetlomety na Anglii. Ze to je gratis. Fajn tak dik, cau. Samo, ze to nepomohlo. Podruhe sem tam jel znovu a to chlapek zapomnel, ze sem tam uz byl a tvrdil mi to same tj. mate tam Anglii. To sem se trochu nasral, byl to zjevne mene bystry clovek a neumel lhat. Nicmene sem zjistil, ze tomu servisu mezitim skodovka odebrala autorizaci delat reklamace a tak sem s problemem jel do servisu cislo dve. Servis cislo dve, kde sem mimo jine byl reklamovat i plasty v pristrojovce "delali sme vse mozne, ale opravit se to nepodarilo" - naopak par vrzani v interieru pribylo a ty stavajici sou vic slyset, ale to odbiham - na to se asi vykaslu, nehodlam zivot stavit hadanim se s mechanikama o vrzajicich plastech - tohle je moje posledni skodovka. Svetla pry seridili a melo by to byt ok. Tohle je vysledek: https://youtu.be/_ZbMf4pwk1M btw. jeste musim dodat, ze to nedela automaticky a vzdy, ale nevim presne po cem se to rozhodi. Kdyz dam ECO mod tj. vypnu AFS, svetla se vrati zpet a sviti, jak maji. A ted mi reknete, je to normalni? Je to jen o spravnem zkalibrovani, jak tu pisete? Ja myslim, ze jde o nejakou vadu cidel, mozna samotnych xenonu.
  4. Ahoj, mam RS TDI vyroba nekdy 11/2013 a taky mi je v servisu menily. Proc netusim. Nicmene: byl jsem tam reklamovat prave xenony. Stava se mi, ze mi pri zapnuti dynamicke funkce (tj. rezim aktivnich AFS) svetlomety zustanou svitit sejdrem - proste sviti doleva. Nedeje se to furt, ale neprisel jsem na to kdy a proc to dela. Vymena ridici jednotky tomu zda se trochu pomohla, ale porad mi to dela. Dost blbe se to ale dokazuje, na videu ve tme z mobilu je videt houby..proto se ptam: Mate/mel s tim tu nekdo stejny problem?
  5. Diky vsem za vyreseni problemu. Je to dobra vec, zacal jsem ted v modu ECO jezdit casto s tim, ze na predjeti to jen vzdy proslapnu. Vyjimkou byla jen ted o vikendu Barumka, kdy si tu kazdy frajer s 15 let starym BMW 2,5D dovoluje..:-)
  6. Tak update k me reklamaci obcas zlobiciho columbuse: ze skodovky prislo, ze mi maji vramci zaruky nikoliv nahrat novy firmware, ale vymenit prvky ovladani na volantu..prav. ty kolecka, mozna cele ty dve segmenty. Vubec se mi to nezda, ale prece by nedelali neco jen proto, abych mel pocit, ze se s tim snazili neco udelat? To by myslim skodovka rovnou jednoduse zamitla reklamaci.
  7. jardakulich & kokta7 : DSG, kickdown - dejme tomu. K cemu to ale mam v manualu? Ma smysl to proslapnout az na doraz?
  8. Klidne, jsem tu newbee. Z reakci je zrejme, ze na to neni jednotna odpoved.
  9. RS-ari a ostatni, uz jsem se ptal par lidi v poste, ale nikdo podobny problem nema a nez se zacnu hadat se servisem, chci to mit potvrzene od co nejvic lidi. Mam RS TDI, vyr. 12/2014, manual, sound generator. Od zacatku jsem mel v krajni poloze plynoveho pedalu kratkou vuli s vyssim odporem pri doslapu. Proste kdyz seslapnu plyn na podlahu - kdy dava setrvaly odpor, tak na podlaze je tam jeste mini prostor, kde ten pedal ma odpor vetsi. Byl jsem s tim ted na reklamaci a v servisu mi rekli, ze je to vlastnost vsech RS. Pry neco s tim Sound generatorem, bla bla bla - chlap nevedel, ktera bije. Muzet mi to potvrdi/vyvratit? V normalni oktavce, co jsem zkousel na salonu to nedelalo. Nize video. http://youtu.be/UK8AFcQt354
  10. Panove(a damy?? :-)) reklamuju ted Columbus - porad mi to dela obcas problem s pripojenim pres bluetooth a ovladanim zvuku pres volant - servis navrhuje nahrat novy firmware. Nevite jaky je ted aktualni? A pripadne co noveho/jineho ten firmware umi. Nebo aspon zdroj kde hledat. Dekuji.
  11. Panove mam dotaz: vcera jsem si nastavil na tempomatu rychlost 160 km/h a zjistil jsem, ze rucicka tachometru mi ukazuje mirne NAD 160 km/h a to ikdyz vezmu vpodtaz uhel pohledu oko-tachometru. Dela vam to taky?
  12. Se s vama chci podelit o muj boj o kola.:-) Po dlouhem rozhodovani jsem si objednal kola Gemini Black na svoji RS 30.5. u sveho dealera. Termin byl nejdriv 25. potom 26. tyden, dnes jsem tam volal a udajne od skodovky uz neni na dodani kol - a to ani antracitovych - stanovehy ZADNY termin. Proste Skodovka vubec nevi, kdy ji to dodavatel doda. Takze jezdim furt na zimnich 17-kach a premyslim, jestli se na to preci jen nevykaslat.
  13. Lukander

    Octavia III

    Taky vas obtezovala Skoda-auto dopisy s pruzkumem spokojenosti s novym autem? Poslali 3x dopis vzdy s jinym uvodem, ale stejnym dotaznikem. Myslim, ze to je naprosto vporadku a rad bych jim dal zpetnou vazbu, ale ten dotaznik mel snad 8 stran...na to jsem cas ani chut nemel. Nakonec mi dokonce zavolali, ze to udelame po telefonu..cca 10 min. Tak jsem svolil a kladli zvlastni otazky - mam RS TDI a ptali se, ze pry Skoda zvazuje nasazeni noveho motoru do RS a zda mi ten muj prijde spise slaby, adekvatni, spise silny..:-)
  14. Znate nekdo tohoto inzerenta: http://auto.bazos.cz/inzerat/33941189/NOVA-LETNI-SADA-Original-alu-kola-Skoda-Gemini-75xR18-ET51.php Ta cena vc. pneu neni uplne spatna v porovnani kolik by to stalo vsechno nove. Podezrele je, ze to tam ma uz skoro mesic.
  15. Ok, takze jsem napsal prodejci. "....v příloze Vám zasílám výpis sériové výbavy Octavie RS. Na voze máte z výroby disky s rozměrem 7,5 J x 17“. Pouze tento rozměr je homologovaný pro modely RS. V nabídce, kterou jste mi poslal, jsou disky s rozměrem 7,0 J x 17“, ty jsou ale určeny pro Octavii III (všechny motorizace vyjma RS). Váš vůz je v pořádku, nebudete mít problémy na STK, ani v případě řešení pojistné události. Jde o to, vybírat disky s povoleným rozměrem, uvedeným ve velkém TP. Z toho důvodu nemůžete použít disk Hawk, o kterém jsme si psali. " Takze asi tolik k moznosti Hawk.
  16. Hravec: V TP mam jeste asi dalsi tri rozmery, ale ten ktery jsem dostal na aute z fabriky tam neni - tedy pokud je pravda co pisou na webu skodovky, ze Dorado ma ET 49. Tak bud maji blbou informaci na webu, nebo davaji na RS-a kola, ktere nepisou do TP. Muj prodejce je bohuzel neschopny v tak specifickych technickych vecech, na druhou stranu je to docela pekna holka a to auto mi umela prodat..:-)
  17. Hurikan88: ET Hawku je dle e-shopu Skodovky stejne jako maji Dorada.http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/kola-z-lehke-slitiny/kolo-z-lehke-slitiny-denom-7-0j-%C3%97-17-5e0071496--jx2x/0/1/24/43/1001 http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/kola-z-lehke-slitiny/kolo-z-lehke-slitiny-%E2%80%93-dorado-7-0j-x-17%E2%80%9C-5e0071497c-8z8x/0/1/24/43/1001 ALE v mem TP mam napsano 7,5J x 17 ET51; 225/45 R17....tak jak je to?? Pekne 18 uz bych mel, kdyby to nebylo tak drahe a nemel jsem ve sklepe uplne nove 17 Dunlopy. Jestlize za cerne Gemini mam dat 20k nebo za Hawky 14k a resit nekde prodej a nakup gum, tak volim radsi Hawky. .... ale trochu me to porad vrta..:-))
  18. Hravec & viewer: Myslel jsem, ze se da koupit podlozka pod RZ tak, aby kopirovala presne rozmer RZ, aby to hlavne zepredu netrcelo. Ze by se RZ dala pridelat bez podlozky se mi moc nezda - to se to tam nalepi?
  19. Diky za podnety. Promyslel jsem to a rozhoduju se ted uz jen mezi Hawk v cerno-stribrne, co ma Hravec a Gemini z Challenge paketu. Doplnim, ze mam Sedou Steel RS v hatchbacku..viz fotka nize. Tak co myslite? btw. offtopic - kde se da koupit cista tabule na znacku?<br>
  20. Lukander

    RS

  21. Lukander

    DSC 1061

    Z alba RS

  22. Ahoj a dobre poledne :-) Mam O3 RS a kdyz jsem ji kupoval, vyresil jsem otazku jake kola tak, ze jsem tam nechal zakladni Dorada17" viz obr. nize s tim, ze jsem dokoupil zimni gumy a chtel prezouvat na rafku letni i zimni. Ale ouha. Je tu leto a me prijde skoda, ze RS s temi koly tak nevynikne. Cili ted resim, co s tim. 1. varianta - vykaslu se na to, kousnu to a pojedu dle puvodniho planu - auto je sluzebni a sportovni vzhled nebyl priorita, spise komfort a ten je i tak kvuli sport. podvozku dost snizeny 2. koupim cerne Gemini od prodejce - ptal jsem se, proda je za 5000,-/vč. DPH/kus. Pripadne jine 18-ky - daji se sehnat ty z Challenge kitu? pripadne Turini vypadaji dobre. K tomu ale budu muste koupit i 18 gumy a 17-ky, ikdyz nove s nejakou slevou prodat 3. necham nastrikat Dorada na cerno - vubec nevim jestli by to pomohlo..ony jsou takove dost humpolacke, malo elegantni rekl bych. 4. koupim nejake cerne17-ky z nabidky Skodovky, abych mohl pouzit stavajici gumy. Tady mam jen obavu, ze libovolne 17 nikdy nebude na RS vypadat stejne dobre jako 18, kvuli velkym diram na kola. A ted forum rad...co mam delat? :-)
  23. Panove jaky mate nazor na prezouvani pouze gum na discich 225/45 17. Koupil jsem si stejny rozmer i na zimu s tim, ze budu prezouvat letni/zimni. Kdyz jsem se o tom pozdeji bavil s prodejcem, nedoporucil mi to. Pry se tim prezouvanim nici jak gumy tak disky a to tak, ze zasadne. Co si o tom myslite? Mam radeji zainvestovat do poradnych letnich 18-tek? :-)
  24. Panove mam O3 RS TDI se sound generatorem od konce prosince, najeto cca 4800km a velice neprijemne mne prekvapily pazvuky s pristrojovky na vice mistech - zatim jsme identifikoval neco u ridicova a stredoveho reproduktoru(mam Canton). Urcite to tam po koupi nebylo. Prvni oktavii jsme kupovali uz v r. 96, od te doby jsme meli dalsi dve (O2 a O2 FL), ale snad nikdy se vrzani neobjevilo a pokud tak urcite ne tak rychle po koupi. Jsem z toho trochu zklamany, pravdepodobne se pokusim reklamovat. Bud mam spatny kus, nebo se tady na foru o tom taktne mlci, protoze si to nechce nikdo priznat? Sla kvalita interieru dolu? Je duvodem tvrdy podvozek? Muze za to vibrator?
×
×
  • Vytvořit nový...