Přejít na obsah

šlaušek rs

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem šlaušek rs

  1. Já jsem si na podzim před zimou dělal komplet nástřik podvozku a podběhů bitumenem a dutin voskem na Fabii 3 combi MC, vyrobené 7/2016. Měl jsem sundané komplet všechny plasty na spodku a podběhy. U předface byl pouze plast. To vím určitě, tohohle materiálu bych si všiml a trošku mi to prostříklo přes ten plast na práh ke spodní hraně dveří, kde jsem to potom čistil. Takže to tam tutově není. Ale stejný materiál nacucaný vodou byl vložen mezi přední třetinou předního blatníku a šavlí motorového prostoru. To jsem odtamtud vyrval a vyhodil. Jsou to jen kurvítka od výrobce. I když to samozřejmě odůvodní hlučností, atd. Jinak se vám divím s těma zástěrkama. Blbě to vypadá a ještě to pod nima rezne. Také pravidelně při prezouvání odmontuji plast. podběh, vyčistím spičku prahu a spodek blatníku a potom vždy zaleju voskem a vyleju olejem. A nikdy mi to tam nerezlo ani na předchozích starých Fabiích 1.
  2. Nevěděl by někdo číslo odstínu pastelové šedé steel, co se dává na Monte Carlo (r.v. 7/2016)?
  3. Tak reklamace uznána, volant vyměněn za nový.
  4. Myslíte, že mi ŠA uzná reklamaci na sedřenou kůži věnce volantu u auta r.v. 7/2016, najeto 44.000 km? Zatím jsem z kvality teda docela zklamaný. U předchozí F1 RS volant nevypadal rozhodně tak zle ani po 330.000 km.
  5. @Čečulák Jakou látku jsi prosím Tě přesně použil? Byl by nějaký odkaz?
  6. Zdar chlapi. Prosím o názory a zkušenosti. Octa s motorem 2.0 TFSI, 147 KW, BWA (najeto poctivých 173.000 Km). Auto v zimě stálo v suché garáži, vyjelo cca 4 x za zimu, když bylo sucho a hezky jen aby se prohřálo a projelo (cca 30 - 50 km). Průběžně dobíjena baterie chytrou dobíječkou s čipem. Nikdy s ním nebyl problém. Po stání cca měsíc (s průběžným dobíjením baterie cca 1x týdně, přes noc) jsem nastartoval a zůstalo svítit EPC. Po dalším nastartování se rozsvítila i kontrolka motoru. Auto bez problémů normálně jede, startuje, má normální spotřebu a výkon. Po napojení na diagnostiku Bosch píše chybu: P0601 Řídící jednotka, komponenta vadná Mimo to tam byla i chyba o poklesu napětí pod minimální mez. Po vymazání chyb a nastartování vše zhaslo, auto zase normálně jelo. Při následujícím nastartování se opět rozsvítilo EPC a při třetím nastartování EPC i kontrolka motoru. Po načtení, opět stejná chyba (P0601). Po dalším smazání a nastartování, bez chyb, jízda cca 100 KM, nic se nerozsvítilo, auto jelo naprosto normálně. Při dalších nastartováních se vše opakuje. Nejsem žádný diagnostik, ač olej apod. drobné opravy si dělám sám. Tak prosím o názory řešení a praktické zkušenosti. Zatím jsem vyčetl, že zřejmě bude třeba přehrání softu řídící jednotky. To trošku komplikuje fakt, že auto má léta čip od CIMBU. I přes svítící kontrolky funguje naprosto jak má. Zatím díky.
  7. Hoši já teda nevím, ale neviděl bych preventivní demontáž vany a vyčištění sacího koše jako nic špatného. Já jsem si ji též u kamaráda - dvorního mechanika (co znám dělá v širokém okolí servis všem TFSI a TSI), nechal preventivně při výměně oleje vanu demontovat a chtěl jsem to vidět, příp. komplet vyčistit. U mého auta dobrý a bez problému, vše čisté a nezanesené. Ale auto mám po první majiteli, který měl rozum a olej si měnil sám od začátku po 15.000,- Km, navzdory Long-life servisnímu intervalu a to jen kvalitní. Já to zkrátil pro jistu ještě na 10.000,- Km. Ale totéž udělal známý u toho též mechanika (a já byl zrovna u toho) a tam to bylo za 5 min. 12. Vše totálně zanesené a zaprasené. U mě třeba zbytečný čas a drobná investice, ale u kamaráda spása, která mu zřejmě zachránila dost problémů a peněz. Ale je to na každém. Já raději problémům předcházím než je řeším. A nebaví mě na cestách řešit co s nepojízdným autem.
  8. Přátelé, také mám zkušenost s mlžením oken u Fabie I, 1.4 MPI, r.v. 2001. Jakmile bylo venku chladněji, nebo vlhko, celý interiér se hrozným způsobem mlžil, že bylo vidět ven jen čelním oknem a z cca 1/3 předními bočními. Čím více se zapnul ventilátor, tím více se auto mlžilo a po oknech tekla uvnitř voda. Problém byl už od koupě. Holt koupeno jako levné druhé auto na zimu. Nakonec jsem zjistil závadu motorku vnitřní cirkulace. Zůstal zaseknutý a nefunkční v uzavřené poloze, ač kontrolka vnitřní cirkulace fungovala normálně. To byla první fáze. Další přetěsnění všech dveří (plechů se stahovačkami). To se projevovalo po nočních děštích vlhkými koberečky u řidiče (ve střední části koberečku - pod nohama) a vzadu vpravo. Od té doby mám po vyschnutí klid, sucho a viditelno.
  9. Tak já tenhle problém malé/velké auto a spotřeba ve městě vyřešil jednoduše. Na dálky a mazlení mám benzínovou RS 2.0 TFSI, s tou se dá jet mimo město běžně za 7 - 7,5/100 a do města a na zimní hrůzy jsem koupil za 40.000,- starou mrchu Fabii 1.4 MPI a je po problému. Dávám jí jen to nejnutnější a až umře, sežene se další mrcha do města na likvidaci.
  10. Také mám pocit že to je až příliš jasné světlo. Ale nenapadlo mě že by bylo možné nějak snížit svítivost.
  11. Tak to je zvláštní. Na mé předface benzínové RS to bez těch CAN modulů chybu hlásilo. Po napojení modulů vše bez problémů.
  12. Rád bych oživil téma. Nemá někdo fotku jak je vyřešeno otevírání kapoty (odjišťování pojistky proti otevření) po montáži tohoto typu výplně masky. Ta s výřezem na páčku se mi fakt nelíbí, ale zase něco odřezávat nebo ohýbat bych fakt nechtěl. Nemám rád polovičaté řešení.
  13. No, tak jste mě nalomili tak, že to asi vzdám. Počkám ještě na detailní fotky od Pancha a uvidíme........
  14. Díky Pancho. Budu rád za foto a reference. Nějak nejsem úplně příznivcem plastů na RS, ale tohle mě také celkem zaujalo.
  15. Nemáte někdo praktickou zkušenost s tímto spoilerem na předface RS nárazníku? http://shop.obautodily.cz/eshop/skoda-octavia-ii-facelift/masky-spoilery-mracitka/spoilery-difuzory/skoda-octavia-05-spoiler-predniho-narazniku-spodni-id:7313.eshop Tedy jak pasuje, vypadá v reálu, kvalita, stálost, apod....... Díky za odpovědi, příp. detailnější fotky.
  16. Poměrně drahá sranda za dva kousky skla, ale asi to zkusím. Dík za tip.
  17. Přátelé, nemohl by někdo doporučit nějaké odzkoušené LED žárovky do předních obrysových světel na O2 RS předface (r.v. 11/2006). Údajně má RS složitější elektriku a všechny LED žárovky co jsem odzkoušel a koupil mi byli na nic. Některé blikali, jiné se sami zhasínali nebo hlásili chybu na palubce i když se vždy jednalo o Can Bus provedení. Už jsem to pomalu vzdal, ale ty obyč. bludičky u xenonů vypadají fakt zoufale. Samozřejmě v bílé barvě světla.
  18. Poradil by někdo znalý, jakou konkrétní jednotku sehnat do O II RS, r.v. 11/2006 (tedy MR 2007), aby bylo možné rozchodit Corner?
  19. P.S. K tomu zvuku motoru jak je výše popsáno (někdo psal zvuk jak diesel). 2.0 TFSI obecně má poněkud chrastivější zvuk, na rozdíl třeba od 1.8 TSI. Způsobuje to řetěz mezi vačkami. Ale pokud to není skutečně markantní, je to běžný jev a nic z čeho by se člověk měl nějak zásadně znepokojovat.
  20. Tak dá se sehnat i za cenu kolem 200.000,- solidní kousek. Já sháněl RS II. řady začátkem roku 2013 a finanční hranice pro mě byla 250.000,-. Víc bych za auto fakt nebyl ochoten dát. Vzhledem k tomu jak jeho hodnota klesá mi přijde dát 800.000,- za funglovku jako nesmysl. I kdybych je měl. Je fakt že jsem nějaké inzeráty objel a odmítl než jsem narazil na solidní kousek za solidní cenu, ale to k tomu prostě patří. Horší je, že po nějaké době to už ani člověka nebaví, když na fotkách je auto pěkné a v reálu potom zklamání. Naštěstí mám dost kamarádů automechaniků (jeden z nich i v autorizovaném servise ŠA). Tak před koupí bylo hlavně dilema lousknout zda naftu nebo benzín. U nafty připadalo ve finančním limitu v té době pouze PD (CR byly, asi ještě i jsou, dražší) a u PD mi 9 z 10 známých automechaniků řeklo ať vezmu raději benzín, neboť ze spolehlivosti PD v 16 V bych byl asi brzy zoufalý a já preferuji spolehlivost před nižší spotřebou. Pro TDI mluví snad jen jejich masovost a tedy snažší dostupnost případných použitých dílů. Navíc najezdím tak kolem 10.000 km/rok. Tak žádné drama. Zda lift. nebo kombi mi bylo celkem jedno, tady jsem preferoval spíše poměr stav/cena. Toužil jsem po modré, ale nebyla to nejvyšší priorita. Shánění bylo v té cenové relaci docela náročné, ale po několika kusech které jsem odmítl já, několika prokazatelně stočených (a to i vážně o dost), bouraných apod. a několika které mi rozmluvil kamarád automechanik, se kterým se znám od malička a který se mnou, s kvalitní diagnostikou a PC trpělivě jezdil a měřil hodnoty kde čeho, co ani nevím co mělo vše odhalit, se mi podařilo na solidní kousek narazit. Nakonec jsem v únoru 2013 koupil kombi RS ve žluté barvě viz odkaz: http://forum.skodahome.cz/topic/128117-yellow-rs/ Jasně, drobnosti se našli, ale celkově mě auto nezklamalo. Inzerát jsem našel na stránkách sportovní vozy nebo tak nějak. Původní cena byla uvedená 210.000,- s tím že k autu byly 2 sady 18 alu kol. Bylo od soukromého majitele, který jej koupil od ŠA, kde jezdilo pár měsíců jako referentské. Jinak jej měl celou dobu jen on. Po prvotních mailech a telefonátech jsem do toho ani moc nadějí nevkládal, jelikož jsem na mé dotazy zjistil, že auto má čtvrt roku propadlou STK a letní pneu jsou na výměnu. Ještě následoval podrobnější popis stavu po mailu a skeny dokladů atd. Sice ve mě moc nebudilo důvěru, že má někdo takové auto a nechá na něm propadnout TK a dost sjet pneu na hranici opotřebení, atd, no nakonec jsem se nechal ukecat od kamaráda a zase jsme vyrazili. Po příjezdu a shlédnutí auta na živo jsem byl celkem šokován. Sice se drobné kosmetické vady našli (předek od kamínků, důlky po kamínkách nad hranou předního skla, které majitel bohužel zatřel štětečkem a barva popraskala, apod.), ale v reálu jinak hezký stav, bez škrábanců, hezký, čistý zachovalý interiér a klidný běh motoru. Následovala zkušební jízda s měřením bloků hodnot na diagnostice, čtení závad, apod. Auto jelo hezky (oproti jiným předtím) a dle kamaráda mechanika, všechny hodnoty (tlaky turba, vstřiky a já nevím co vše), prý super. Šok pro mě nastal, když mi byly předloženy majitelem doklady od auta. Ve zkratce, serviska, odpovídala, faktury i na čištění koberečků ve škodovce a všechny opravy, výměny, příslušenství, atd., za celou historii a dokonce i veškeré doklady a účtenky od benzínu, vždy se spočítanou průměrnou spotřebou a stavu počítadla km kdy bylo tankováno. Ten člověk byl větší blázen než já . Na druhou stranu, propadlá TK, dost sjeté letní pneu, těsně před další servisní prohlídkou a výměnou náplní, původní brzdy (kotouče) a destičky na hranici opotřebení a drobné důlky po kamínkách na předku. Po prověření u známého v servisu ŠA vše odpovídalo. K tomu čip od CIMBU autposport. Po předchozích skušenostech jsem po čtvrthodinové diskuzi s kamarádem mechanikem, vyhodnocení pro a proti, jsem se rozhodl auto vzít. Majitel nabízel v ceně udělat novou STK a garančku ve ŠA. Tedy za předpokladu, že si připlatím za nové pneu a případné součástky. Nakonec jsem se dohodl, že si auto vezmu jak stojí a za cenu 200.000,-. Druhý den jsem pro auto jel. Optimisticky jsem jej odvezl bez platné STK a ME, na ojetých pneu, za což se upřímně omlouvám. Samozřejmě jsem do auta musel nějaké peníze ještě investovat (nové pneu, komplet brzdy, oleje, filtry, náplně, pro můj klid rozvody atd., STK, ME, apod.) Vše vesměs díky známému a kamarádovi mechanikovi za cenu nákladů a nákupních cen součástek. Vše jsem dával kvalitní a dnes je auto parádní. Nikde nic nemlátí, netluče, hezky jede i vypadá. Je fakt že jsem nechal přelakovat střechu a přední sloupky kvůli oprýskanému laku a důlkům nad předním sklem od kamínků, které původní majitel zatřel štětečkem a vše zadokumentoval, pro případ dalšího prodeje. Tedy aby mi někdo věřil že to vážně nebylo total bourané, rezaté apod. Do škodovky na garančky už nechodím. V 7 letech stáří auta a 140.000 km to už stejně nemá moc význam. I když na kulance se dá ledacos. Jen pro úplnost auto mělo v 70.000 km po závadě a následné destrukci motoru vyměněn na kulanci ŠA komplet nový motor, turbo, intercooler a katalyzátory (po tahanicích a znaleckých posudcích ŠA uznala výrobní vadu motoru). Majitel měnil olej max. po 15.000 km a používal jen značkovou kvalitu. Benzín pouze Verva 100. Takže závěr. Dá se na solidní auto za solidní peníze narazit, ale dá to dost práce s hledáním, obezřetnosti při koupi, nutnosti prověřování a nenechat se zlomit hned u prvního kusu. A i tak je to nakonec i štěstí na jaký kus člověk zrovna narazí. Mějte štěstí a trpělivost při shánění.
  21. S OB autodíly není problém jen do okamžiku kdy se nějaký problém objeví. Byla to sice (sto)korunová záležitost, ale já měl problém s jednou špatně fungující LED žárovkou od nich a když jsem ji psal (celkem 3x), ani se neobtěžovali odpovědět třeba jen dvěma slovy, něco ve smyslu vyliž si kapsu. Takže u mě totálně skončili. Takhle solidní obchod nejedná.
  22. Fotky prvního loupání laku bohužel nemám, ale před reklamací reklamace to vypadalo takhle:
  23. Já měl na mé předface RS stejný problém. Bohužel ne jen na méně viditelných místech, ale i na ploše. Stejně jako na foto i na mém žlutém nárazníku se začal loupat lak. Leč řešil to ještě původní majitel v záruce jako vadu laku. Škodovka reklamaci uznala a nárazník přelakovala a pro změnu zase začal lak praskat a odpadávat. Následovala reklamace reklamace a další přelakování a následně přelepení transparentní fólií. To už vydrželo, ale zase to není úplně ono a nárazník nechám letos kompletně odrbat na plast a znovu nalakovat. Sám nechápu jak je to na originál laku možné. Auto také nebylo nikdy havarováno. Prostě kvalita šla fakt od první řady dolů.
  24. Sraz se fakt vydařil. Díky všem za přijetí a příjemné sobotní odpoledne. A už nejezděte tak rychle. Nebo papíry skončí v čistírně .
  25. Přátelé, sice nic neslibuji na 100%, ale jelikož to nemám zas tak daleko, přijel bych se na vás pokud se nestane něco mimořádného také podívat. Jen to reálně u mě vidím tak na 14. hodinu. Dříve to asi vážně nemám šanci stíhat. Takže bych holt přišel o část vybraného programu.
×
×
  • Vytvořit nový...