Přejít na obsah

FrontVypla

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    73
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem FrontVypla

  1. JJ děkuji. Jak říkáte je to z výroby. Prý se to po vyjetí z fabriky už k ničemu není a může se to odstranit.
  2. Tak se musím omluvit za zavádějící info. Modrá barva byla způsobena tou modrou plátěnou taškou co na papíru ležela. Strčil sem to pod vodu a pouštělo to brutálně barvu. Takže tam nejspíš z levé strany prosakuje "jen" voda. Má někdo zkušenost s tím jak to tam kolem světla zevnitř odstrojit? Tipuju na prosakování kolem těch gumových dorazů nebo ten plastový lem kolem světla.
  3. Dobrý den, při uklízení kufru sem narazil na tyto dva drátky. Zelený byl schovaný vpravo v plastu ale bílý byl dost vytažený. Ví někdo od čeho by to mohlo být a kde by ty plošky měly být přesně umístěny? Děkuju
  4. Dobrý den, vezmu to trochu oklikou, tak snad to nebude vadit. Před dvěma měsíci jsem koupil kodiaq 2018 a do dna kufru jsem mezi nárazník a rezervu dal bílou hadru ( kdyby byla někdy potřeba). Dnes jsem si všiml, že hadra je zespod nasákla něčím modrým. Hadra byla momentálně jen zbarvená a nepřipadala mi mokrá nebo vlhká. Že by tam zůstalo něco nezaschlého od předchozího majitele se mi moc nechce věřit, tak mě leda napadá jestli je možné aby tam nějak občas prosákla voda od ostřikovače zadního skla nebo kamery? Druhá varianta pod bílou hadrou byla ještě modrá plátěná taška, tak leda že by ta nějakým způsobem pustila barvu skrz přítomnost adblue nebo nafty? Ale to netuším jestli se dolů pod rezervu může dostat. Ještě doplním že v nárazníku vede nějaký bílý drátek (nevím od čeho) a ten byl viz. foto zbarvený hlavně na levé straně auta. Díky za názory
  5. Hezký den, mám krátce Kodiaq 2,0 TDI 4x4 DSG rok 04/2018. Auto jezdí řadí hezky. Jediné co jsem vypozoroval, tak když zařadím D a stojím na brzdě případně dojedu ke křižovatce a stojím na brzdě, tak slyším drnčení jakoby z prostřed palubní desky (Samozřejmě vím jak se zvuk nese a že to může být jinde). Když otevřu kapotu a a poslouchám přes okénko tak mi nepříjde že by to šlo z motorového prostoru. Nedělá to vždy ale ve velké většině případů ano. Jediné co jsem zkoušel tak mačkat všechno možné na palubní desce a přitlačit kryt motoru. Má někdo podobné zkušenosti? Edit: Když je po ránu chladněji a otáčky motoru nejsou klasických 800 ale 100, tak je auto potichu.
  6. Tím by to být nemělo. Letní i zimní jsem měl nový a na obou to dělalo to samé.
  7. Homokineťáky mám všechny nové. Po poslední prohlídce se zjistilo že je nakřivo nápravnice. Trochu se to zlepšilo ale pořád to táhne doprava. Ještě tam musí být něco volného nebo nebo ohnutého ale koukalo na to víc lidí a že by bylo něco viditelně špatně se říct nedá. Ještě nevíme proč je při pomalé jízdě volant rovně a při akceleraci se stočí doprava.
  8. Dělala se celková GEO. jak přední tak i zadní. Ovšem hned po vyjetí z dílny to stejně při prudké akceleraci táhne doprava. Rozdíl je akorát ve volantu. Ten se pár dní drží rovně a pak se stočí kousek do strany. Nejsem mechanik, ale příjde mi že se tam něco musí hnout. Když na rovince pustím nohu z plynu tak se mi sice zdá jakoby auto lehce plavalo ale víceméně se dokaže chvíli držet rovně. Jak ale dupnu na plyn tak hned doprava.
  9. Pánové tak se taky přidávám. Superb 2 FL, 2014 combi, 2.0 TDI. Kola 17” a ať ojeté nebo nové pneu tak auto táhne doprava. Pokud jedu pomalu tak se celkem drží. Pokud ovšem rychle akceleruji nebo jedu na tempomat 130-140 po dálnici tak auto hodně táhne doprava. Kdybych pustil ruce z volantu tak za 3-4 sekundy jsem v příkopu. Zatím měněno horní uložení, vnitřní i vnější klouby na poloose, a silentbloky nám přední nápravě. Před koupenim byly prý dělané brzdy ale už při testovací jízdě to táhlo doprava. Podle měření laku byla znovu lakovaná karoserie kolem předního kola a na právem předním kole byla jiná pneu než na ostatních. Něco se tam nejspíš stalo ale kdo ví co. Karoserie lícuje dobře. Nekolikrat dělaná 3D geo, test na brzdě jestli kolo nepřidzďuje a na STK na třasadlech kontrola vůle v nápravách. Vše se zdá být OK. Ovšem vždy krátce ok geo se volant lehce stočí do strany. 3x se stočil doleva a teď naposledy doprava. Pokud jedu po rovině tak musím volant pořad lehce korigovat aby auto jelo rovně. Už pomalu dochází nápady co měnit. Nejvýraznější je to ale při té akceleraci. Kdyz jedu po rovině. Auto nastavim tak aby jelo doleva, pustím volant a sešlápnu plyn tak stejně se hned tlačí doprava. Napadá nekoho něco ?
  10. Nejlepší by bylo sundat plast co je na vnitřní straně dveří a okno něčím polívat a hledat kde to teče. zkusit hýbat se stěračem a lít to kolem něj. Moc bych s tím neotálel. Jak tam bude téct voda nebo voda se solí tak to pokvete.
  11. Nakonec zjištěno protíkání kolem těsnění zadního stěrače.
  12. Ahoj všichni, dnes, potom co mi auto stalo celý den na dešti jsem po příjezdu domu a otevření kufru pozoroval jak z pod plastů vytíká velké množství vody a to přímo do kufru. Má někdo zkušenosti kudy by se tam voda mohla dostat. Jedna se o Superb 2 combi r. 2014
  13. Začíná se to dělat i na druhé straně. Ale sem druhy majitel. Na pravé straně viz foto to je už původní. Jestli sem si toho na levé straně nevšiml nebo se to začalo dělat až při mem umývání nevím. Ale dělá se to jen na těch zadních lištách které lemují kufr.
  14. Ahoj všichni :) Jak je kolem oken to chromové lemování, tak na tom zakřiveném co je u kufru se mi po celé délce udělalo hodně bílých teček, které se mi zatím nepodařilo ničím odstranit. Natíral sem to několika druhy leštících past na chrom / železo, zkoušel jsem zubní pastu a nic. Pokaždé jsem to setřel hadříkem. Tečky tam pořád jsou. Neví někdo co by to mohlo být a jak se toho zbavit? Děkuji
  15. Tak zápach je pryč. Nejprve sem auto vystříkal tím sprejem se zapnutou cirkulací. Poté pěnou přímo na výparník. Zápach stále přetrvával. Nakonec jsem zkusil v servisu i ozón. U toh omi bylo divné že nevydělali kabinový filtr, ale třeba se nemusí dávat ven. I po ozónu zápach přetrvával. Nakonec asi měsíc po použití ozonu zápach úplně zmizel. Auto bylo kupovane z bazaru kde asi pul roku stálo. Nejspíš se zde tedy něco nastřádalo a po 3 měsících ježdění zápach zmizel.
  16. Zdravím :) Podařilo se to už někomu vyřešit? Mám podobný problém který popíšu. Superb 2 facelift, DSG 6ti stupnova, 160 tis km. Automat si řadí pěkně, žádné cukání nebo cvakání. Stává se mi, ale u každého rychlostního stupně, že když přidám prudce plyn, tak někde od motoru cvakne. Když poté dám nohu z plynu také rychleji, tak se také ozve cvaknutí. jediné kdy se cvaknutí neozve je na 6 rychlostním stupni když jedu víc jak 100 km/h. Je zde ještě jeden případ , kdy se cvaknutí objeví a to je když si manuálně přeřadím tak ve 30km/h ze 3ky na 2ku. Tak to se také ozve cvaknutí. Cvakání se většinou neprojeví když plynový pedál sešlapuju opravdu pomalu a plynule. Napadá někoho čím by to mohlo být?
  17. Pánové dokáže mi někdo vysvětlit jak funguje okruh klimatizace? Jde mi o to, že po vyčištění sprejem při zapnuté vnitřní cirkulaci a o týden později i pěnou nastříkanou přímo na výparník se stále zápach vrací. Myslím, že čich mám dobrý a cítím ho jen když opravdu zapnu A/C. Zajímá mě tedy jak se tam ten okruh otvírá nebo zavírá abych mohl přijít na kde se ten zápach může všude tvořit?
  18. Zdravím Vás všechny :) Chtěl bych se zeptat jak na čištění klimatizace pomocí pěny. Už mám za sebou čištění pomoci spreje který se nechá cirkulovat v autě ale to nepomohlo. Z výdechů jde cítit zvláštní zápach. Přirovnal bych to k podobnému zápachu, který vychází z vysavače. Jakoby se něco uvnitř trochu zahřívalo a dotoho ještě jde cítit prach. Původně sem myslel že to je jen při zapnuté klimě ale ted to citím ikdyž ji vypnu. Chtěl bych si koupit pěnový čistič. A zajímalo by mě kudy tam tu hadičku k výparníku nejlépe a nejsnadněji nasoukat. Jedná se o superb 2 rok 2014.Pár lidí mi už radilo že bych to měl udělat přes kabinový filtr. Četl jsem ale že třeba u Octavie 3 je hned za filtrem ventilátor a tak bych se k výparníku nejspíš nedostal. Jestli to tak je i u Superba netuším. Pak jsem viděl video kde od spolujezdce sundali krytí na středovém tunelu a tam našli hadičku co jde z výparníku. Do toho rozdělávání se mi ale moc nechce. Nejvíc by se mi zamlouvalo jestli to nejde nějak od motorového prostoru nebo zespodu. Ale měl sem dnes auto na rampě a neviděl jsem odkud by ta klima mohla vytíkat. Děkuji za rady nebo foto :)
  19. Do motorku šlo napětí ale nejevil známky života. Mechanik mi ho vydělal a říkal že byl uvnitř hodně zareznutý. Tak to vyčistil a vše je ok.
  20. Zdravím všechny :) Odešel mi motorek spolujezdcovi sedačky pro pojezd dopředu/dozadu. Kamarád se mi na to koukal a říkal že motorek jde koupit jen s celým tím pojezdovým ústrojím a cena by měla být cca 10tis. Chtěl jsem se zeptat jestli nevíte o někom kdo by tyto prodával samostatně? Jedná se o superb 2, 2014
  21. Ahoj. Podařilo se ti vyčistit tu klimu?
  22. Pneumatiky sem dal nové. A už mi to párkrát zaházelo v zatáčce kde terén nebyl úplně rovnej no.
  23. Nooo- Možná to bude hloupá otázka ale jde někde zjistit jaký typ podvozku mám ?
  24. Má 190 tis z Německa. Můžou se ty tlumiče projevovat i na tom že když jedu po nerovným terénu tak to se mnou celkem dost hází?
  25. NN to vím že není reálné. Ale chci aby se hned po puštění volantu netlačilo do příkopy.
×
×
  • Vytvořit nový...