Přejít na obsah

foji

Uživatel
  • Počet příspěvků

    102
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem foji

  1. 5 let / 90 tisíc km a spotřeba 10,5L
  2. foji

    Škoda Enyaq

    Jako druhý auto do rodiny proč ne. Upgrade ze Superba L&K 206kW to ale není v ničem a na modrých parkovat nepotřebuju. Spotřeba při normální jízdě cca 18,6 kWh to je slušný. Uvnitř takovej mixed bag dobrejch a špatnejch věcí. Zrovna Lane Assist funguje líp ve smyslu že pozná víc čáry u silnic, nicméně ti asistuje třeba jen na začátku zatáčky, ale kdybys volant pustil tak s tebou vyjede do pole! To nevim jestli je chyba nebo záměr. Zapíná se ale vždy po nastartování - tj. u enyaqu vždy když sedneš do auta. Interier je ok, až na některý levný věci - výplně dveří. Velkej tablet ala stará A6 taky nemusí všem vyhovovat a nelze ho jako u Audi zasunout. Chybí fyzická tlačítka - něco se dá ovládat hlasem přes Lauru ale pak zase člověk musí potvrdit na tabletu. Maxi-dot má omezenější funkce než u starejch aut, nelze tam moc rollovat a sledovat jízdní data. Brzdy jsou takové nemastné neslané. Na to že auto jezdí na 21 palcových kolech je pohodlné a tiché. Nicméně od 80+ je už slyšet hluk od kol a aerodynamický hluk. spec byl za cca 1.56M
  3. Nemyslim to zle ohledně 2.0TDI má svůj smysl, stejně i končící 2.0 BiTDI kterej končí díky emisním limitům a ne díky nezájmu zákazníků, stejně tak pochopím swap třeba za desetinásobný motor roku inline 5 2.5 TFSI kterej jsem zkoušel v RS3, ale tohle že někdo podstupuje mě hlava nebere ;) Do toho skvělej přístup firmy která ti nedovolí passata ale dovolí kejkle se změnou motoru atp. I přes internetový proklamace realita ČR (vozový park, hustota dopravy) je taková že tě kromě sprintů nevypráská skoro nikdy nic pokud máš těch 200kW+
  4. Řekl bych že až na výjimky se motor nepoužívá na hodně vysoké nájezdy ročně jako TDI, takže kusy se 150k+ budou asi ještě později.
  5. Tohle je hroznej cringe, jak už vyjadřováním tak snahou místo špatnýho motoru dát jen o pár procent lepší.
  6. V Comfort režimu se s i30N Project C dá žít i na normální silnici. Spíš ten cenovej příplatek 250 tisíc a limitovaná edice z toho dělá nesmysl.
  7. Jasně, škodovka 2020 a 100km a Volvo 2018 a 33 tisíc. Opravdu srovnatelné.
  8. Wittmann musí být snad zvyklý i na výlez z tanku. U těch panoram bacha, mně dost vrže a na nerovnostech je to hlučné. Líbí se mi spíš ten první ještě by mohl mít tu prodlouženou záruku na 5 let. Zašel bych si s VINkama do škodovky, auta už musí mít elektronickou servisní knížku.
  9. Jinak tu elektromobilitu neprotlačej než dotacema. Vtipný je že se budou chudý skládat bohatejm na auta
  10. Měl jsem dva podobné ťukance. Jeden mojí vinou, druhý (ten na fotce) vinou jiného řidiče. Oprava obou cca 88 / 90 tisíc bez DPH. Prodejní cena se určitě sníží, nicméně je podle mě důležitá oprava v autorizáku. Osobně bych si nechal navýšit ten budget na servisy co Ti nabízejí (pokud je to nějaký tvůj domovský salón) - to jsou peníze které jim jdou do nákladů a zároveň se s nima ve fakturách dost čaruje. Navíc bych počítal s velkou slevou na tvoje další auto. Soudit se je podle mě dost trnitá cesta.
  11. foji

    Jaký motor do SIII?

    Mám 11/2015 a problém s DCC nemám, takže je to asi o kusu. Motor EA888 gen3 moc problémů nemá, kromě spotřeby. Já jezdim 10,5+ ale dost rychle nebo město.
  12. No taky si pamatuju že v tehdejších cenách Octavia 2 1.9TDI 77kW elegance (xenony, metla, elektrony, kožený paket) stála cca 700.000 když jsme jí kupovali. To by bylo v dnešních cenách ještě daleko víc! Za to je dneska superb kterej je o třídu vejš.
  13. No musim se zastat teda toho Columbusu za 30k je to cajk, to nevim co by clovek musel rikat na SYNC2 kterej se daval do mondea/mustangu to je teprve ocistec. Taky mam auto uz skoro druhy tyden v servisu, vymena oleje + desticek (11k) a pri predani mi rika "ani vam to auto nedam, ono nebrzdi". Vinim uz prilis dlouhou konjukturu.
  14. Tak včera taky návštěva odborníka Ferdy25. Spokojenost, doporučuju a skvělej pokec. - start&stop off - DCC rozšířeno - zavírání kufru tlačítkem - update softu & map / nastaveno dotankování v l. - zamykání nastartovaného auta - rozsvícení řas
  15. No to aby jim poodjel to by musel mít něco pořádného a ne 370hp A hlavně prázdnou dálnici - na nový superby je nejlepší detektor.
  16. Co bys chtěl slyšet? Na DSG to má blahodárnej vliv, snižuje to spotřebu a záruka nezaniká a ještě ti dá ŠA bonus žes jim to laptopem tak pěkně sešteloval
  17. 5.8/6 vs 5.6 mám pocit, ale zrovna AR veloce neměla LC nebo nebyl použit.
  18. Stačilo to nechat chvíli zchladit a pak to zase šlo. Pocitově jel líp superb, ale na stopkách byla rychlejší alfa. Ta auta jsou úplně odlišná, srovnatelný je jen obsah a výkon.
  19. No bylo mi řečeno to samé. Po pravdě to moc nepoužívám - naposled když jsme porovnávali zrychlení s Alfou Romeo Veloce 280hp. Po asi 5 - 6 pokusech mi to hlásilo přehřáty DSG. Nicméně třeba takový Porsche udělá těch LC třeba 50x za sebou bez problému a to to ještě startuje z 5-6 tisíc otáček.
  20. Ještě nebyl ani facelift stávající verze.
  21. Problém je malá výtoč jak píše Antonio. Byl jsem na brzdě a tam se to hned pozná. Údajně i v Praze taky tak max 3 benzínky co maj u 100+ slušnou výtoč.
  22. L&K MY2016 Pirelli Cinturato 235/45/R18
  23. Lepší motor tam na výběr stejně neni.
  24. 8.5 při ustálené 140km/h to bych řekl že mám taky. A za 10 i s osmiválcem. To se mi zdá na diesel vážně hodně. Měl jsem půjčenou předváděčku a (2.0TDI 140kW fwd) a ta měla cca 6.5l.
×
×
  • Vytvořit nový...