Přejít na obsah

Martab

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8 807
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    77

Příspěvky zveřejnil Martab

  1. Až na to, že co do interiéru je Kamiq i Scala 1:1 kopie. Takže co do prostornosti (až na kufr) je ten "největší HB" i "nejmenší SUV" úplně to samé... Jinými sllovy, Kamiq nabídne stejně prostorný interiér na o 12cm kratším prostoru, každý ať volí co mu vyhovuje, ještě stále je možnost zvolit si :)

  2. Citovat

    Spíše jsem chtěl na tomto příkladu  aglomerace o "pouhých" 50.000 lidech poukázat, jak se věci dokáží zadrhnout, když se něco radikálně mění a odpovědní lidé možná ani netuší kam to může směřovat.

    Jde o to, že článek se snaží tvrdit že "v Oranienburg mají problém kvůli čerpadlům a EV" (aspoň tak to na první pohled působí a i tvé komentáře to naznačují). To ale není pravda a došlo jen ke sloučení 2 zahraničních článků.

  3. ze zmíněného článku:

    Citovat

    Oranienburg extrémně rychle roste. Vzdálenost od Berlína je kolem 30 kilometrů a s hlavním městem má výborné dopravní spojení. Město se stalo magnetem pro rodiny s dětmi, aby unikly ruchu velkoměsta a přitom mu nebyly tak vzdáleny. Do Oranienburgu se přesouvají mnohé firmy, které tam nacházejí levnější prostory než v metropoli, a lákadlem je vynikající dopravní spojení. Poptávka po elektřině se proto dostala na maximum a síť kolabuje.

    Tak je problém to, že se nepočítalo s tím, že dané město rychle "poroste", nebo je problém to, že současní obyvatelé přecházejí na nové zdroje (tepelná čerpadla, BEV)?

    Nehledě na to, že ten článek na Novinkách se snaží působit dost "šokujíce" a přitom kombinuje 2 originální články:

    https://www.focus.de/finanzen/news/stromnotstand-wegen-waemepumpen-und-ladestationen-erste-stadt-deutschlands-warnt_id_259853274.html

    https://www.merkur.de/wirtschaft/gas-krise-waermepumpe-strom-stromnetz-heizen-heizmethode-elektronisch-zr-91758300.html

    kdy každý pojednává o něčem trochu odlišném...

  4. @x-man Také by mne zajímal zdroj této informace. Navíc pokud je to takto životně důležitá část, je minimálně zvláštní, že auto na její nefunkčnost nijak neupozorňuje a už vůbec na ni neupozorní servis, když vidí výpis z diagnostiky. A nemyslím to tak, že by to byla lež, jen mne opravdu zajímá, jak to vlastně je.

  5. Před hodinou, DušanV napsal:

    @prknapav Máš možnost změřit voltmetrem (multimetrem) velikost dobíjecího proudu? To by Ti hodně napovědělo, tedy když je dobíjecí proud z alternátoru do baterie přiměřený tj. něco mezi cca 13-14.5 V při dejme tomu 2000 otáčkách (měřeno u stojícího vozidla a zapínají se při tom  minimálně hlavní tlumené světlomety)…

     

    Jen by jsem si dovolil podotknout, že elektrický proud je fyzikální veličina udávána v jednotkách A (ampér).

    • Pozitivní 2
  6. V 29. 3. 2024 na 9:07, karlosx napsal:

    hm, po uz skoro 2 letech bezproblemoveho pouzivani jsem poprve v posledni dobe zacal pres AAwireless poustet hudbu a trapi me nepravidelne vypadky (0,5s max, ale otravuje) . co muze byt problem? mozna neco v nastaveni?

    Mám taky první verzi krabky a toto mi to začalo někdy v lednu dělat + odezva na kliknutí byla hodně dlouhá. Používal jsem 2.4GHz WiFi, přepnul jsem na 5GHz a od té doby je zatím klid.

  7. @mirahany1 Bohužel příspěvek

    nelze citovat z nějakého důvodu...

    To co je na videu je standardní chování u High/Top světel. Jediný rozdíl může být u aut z doby covidového nedostatku chipů, kdy byli didávány i tyto světla bez dynamické animace a kódováním s tím nelze nic udělat.
     

  8. před 2 hodinami, DušanV napsal:

    Většinou to prý bývá  kombinace rozstříknutého benzínu z proraženého palivového vedení a jisker od nárazu, nebo od zkratu el. soustavy. No zadařilo se, málokdy je vidět tak rychlý požár hned po nárazu....

    Ano, u EV je to obdobné, když se to špatně sejde, může být problém u čehokoli.

  9. Nemyslím si, ano raketa to nebude, ale jezdit se s tím dá v pohodě, rozhodne to zvládá lépe než stará 1.6/2.0MPI… Ale chce se to projet, každý má jiné návyky a požadavky.

    • Pozitivní 2
  10. Do OII jde dostat CarPlay/AndroidAuto buďto modulem k RNS510 (Columbus): https://www.sbazar.cz/tichac/detail/198682765-rns-510-columbus-carplay-android-auto-modul

    nebo potom jendotkou rádia určeno původně pro mimoevropské trhy RCD 360 Pro (zde je třeba si pohlídat verzi, některé umí jen CarPlay, jiné zase jen AndroidAuto, některé obojí. Toto by mělo fungovat relativně jednoduše. Nebo potom je varianta to z Yetiho, jak padlo výše.

    • Pozitivní 1
  11. Zkus prostudovat API/dokumentaci co k tomu mají, co si pamatuji z dřívějška, byla to lokalizace, né GPS. Stejně tak dáváš aplikacím povolení "Location permission" a né přístup k GPS (až samostatná položka je "Use precise location"). Navíc když na svém A13 vypnu "Location" a otevřu aplikaci co využívá polohu (třeba Gogle mapy), nahlásí, že nemá přístup (neurčí polohu ani dle WiFi/IP nebo mob. operátora). Ale když "Location" povolím v horní liště, tak ikdyž jsem v prostotu kde není GPS signál, aplikace přibližnou polohu zobrazí na mapě.

  12. Ale ikdyž se používá GPS auta, je třeba aby měl telefon přístup k poloze. Tedy bez zapnutí lokalizace v telefonu nebude nikdy vědět "kde je". Jak zjistit kterou anténu AA používá nevím, ale v novějších verzích by si stejně jako CP měl umět vzít informace z auta.

    EDIT: Druhá věc je, zda to ty MIB2/2.5 umí tomu telefonu poskytnout...

×
×
  • Vytvořit nový...