Přejít na obsah

Jirkyn

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Jirkyn

  1. Je tam el. motor a ten pomáhá točit při otáčení volantem... viz. http://www.autickar.cz/clanek/autickaruv-hejt-elektricky-posilovac-rizeni/ Říká se, že je to levnější řešení, takže zase se na nás šetří.... Olej kontrolovali při roční prohlídce, alespoň to říkali...
  2. Já tam mám řízení hydraulické, ale čerpadlo je elektrické. Od 2014 mají už jen elektriku? Ťukání de to přímo z řízení, jako když je vůle mezi hřebenem a pastorkem, když na těleso řízení položím ruku a někdo vezme za volant, tak cítím, jak to tam ťuká, když nastartuju, tak se to zlepší a není to tak cítit. Volal jsem do servisu a řekli mi, že to musí vidět, aby posoudili, ale že dokud se nenatlakuje olej, tak tam ta vůle může být, ale vůli tam necítím, jen hluk... Ještě mě v přední nápravě při propérování vrže nějaká guma (nevím jestli to je uložení nápravy nebo stabilizátoru) tak jim to tam dám, ať na to mrknou. Doufám, že tu výměnu gumového uložení uznají jako reklamaci, mám 4letou záruku. Nemáte někdo zkušenost se 4roky záruky?
  3. má Rapida z 2014 já 2013, fabie má hydrauliku...
  4. Protože u Rapida co má kamarád to nedělá, ani u Fabie ne... Proto mě zajímá, jestli je to normální stav...
  5. Ahoj, mám dotaz na hluk v řízení, když na nenastartovaném autě vezmu rychle krátce do rejdu doleva a hned doprava, jako kdyř se zkouší vůle v řízení, tak se ze servořízení ozývá kovové ťukaní... Když nastartuju tak se hluk ztratí. Vůle v řízení není, ale to ťukání tam nebylo. Nevíte jestli je to normální za klidu bez nastartovaného motoru? Řekl bych, že to dřív nedělalo. Nemáte s tím někdo zkušenost? Děkuji J.
  6. Jirkyn

    Vady a neduhy

    Zítra tam jedu, tak dám vědět, jestli na něco přijdou, koukal jsem na kabely, jestli někde něco není vypadlé po opravě toho silentbloku,a jediné co se mi nezdá je to, že ŘJ v držáku má dost velkou možnost pohybu, prostě v držáku hrká... ale k tomu mi řekli, že je to normální, ale mě se to moc nezdá, protože u fábie se ani nehne....
  7. Jirkyn

    Vady a neduhy

    Ahoj, jak píšete o tom občasném ťukání po přejetí nerovností z levé přední části a nejde identifikovat odkud to je, tak já jsem na to přišel, co to dělá. Taky jsem si s tím lámal hlavu, až na kanále jsem zalomcoval převodovkou a ozvalo se to. Byl to silentblok, na kterém visí převodovka. Zajel jsem do servisu, ukázal co jsem zjistil a po projížďce s technikem ( kdy to zrovna nedělalo) si tam auto nechali a ještě po jedné zkoušce silentblok vyměnili za nějaký zesílený. Chybu ani vadu na tom původním nenašli, ale po výměně je klid. Vše proběhlo v záruce a zdarma. Mám ale teď jinou závadu, se kterou tam jedu a to, že se stalo, že auto topilo, ikdyž jsem měl teplotu na 18°C, Musel jsem vypnout klíček a opět nastartovat a pak se to srovnalo a zase funguje. Řekli mi, že to dělá software jednotky klimatizace a že ho přehrají, že je výskyt této závady hlášen od Škody. Údajně dojde k chybnému zavření klapek... A dnes se mi stalo to, že jsem přejížděl koleje, auto se zachvělo a problikly kontrolky a zůstala svítit kontrolka na servo. Poznal jsem, že jde tíž řízení, tak jsem zastavil, vypnul klíček a opět nastartoval a vše zase OK. Tak jsem zvědav, co mi na to zítra řeknou. Nemáte s tím někdo zkušenost?
×
×
  • Vytvořit nový...