Přejít na obsah

phantom

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení phantom

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. phantom

    Diesel Verva

    Tímto příspěvkem chci všem ukázat, jak je možné se lehce zmýlit : Dosud jsem tankoval pouze u ČS Shell, ale po přečtení těchto stránek jsem svému miláčkovi chtěl dopřát dobrou mňamku, tedy premiovou VERVU, a po tom, co jsem pročetl toto téma, navštívil jsem tedy čerpací stanici v Kolíně s tím, natankuji tedy tu "VERVU". Jenže já debil jsem si uložil do své paměti, že existuje jen VERVA a ta je jen palivo pro diesely. Tedy v pohodě a s nadšením jsem zajel v Kolíně na ČS Benzina a natankoval jsem u stojanu VERVU (bohužel - VERVA100)......Tedy doplnil jsem do plné nádrže asi 19 litrů benzínu VERVA100. Nejprve jsem si nadšený liboval, že je motor poněkud tichý. Až do té doby než jsem znovu startoval svůj diesel a zjistil jsem, že nemůžu nastartovat. Pochopitelně, že manželka byla tak chytrá, a zeptala se, zda jsem natankoval diesel, což jsem považoval jako stupidní otázku. Já jsem jí odpověděl, že jsem natankoval to nejlepší, co naše autíčko může dostat. Asi na třetí pokus můj miláček chytil a pak odjel asi necelý 1km. Ujel jsem tedy na benzín VERVU100 asi 2 km. Doma jsem přemýšlel, že to není možný, že nikdy motor napoprvé nechytil. Pak mě ale asi oslovil asi duh svatý a vrátil jsem se na na tyto stránky.......Pak jsem zjistil, že jsem asi opravdu policajt (sorry) a natankoval jsem VERVA100, což je benzín. V Kolíně Verva Diesel není. Smutný příběh. Musel jsem celou nádrž hadičkou asi o průměru caa 5 mm odčerpat. Což trvalo asi 3 hodiny. Pak mě odtáhli k Shellce, protože je blíže a jako obvykle jsem natankoval naftu. lol
  2. Dnes se na displeji objevilo "servis inspect", asi mě čeká kontrola, ale mě především zajímá kolik to asi bude stát Kč ? Nemáte někdo zkušenosti čím by to mohlo být ?
  3. Já vím. že VAG je základ, ale taky to není všechno. Asi se dozvím, že nefunguje ABS a ASR, že jo ! Ale dík, že někdo reaguje.
  4. Mě ale nejdříve asi dvakrát po nastartování při sešlápnutí brzdy auto brzdilo s ABS, tedy cítil jsem v pedálu jak přerušovaně brzdí a potom se rozsvítily kontrolky a vyřadily ABS a ASR z provozu. Teď už po nastartování stále obě kontrolky svítí. Brzdy ale fungují dobře. Koukal jsem zda ta myš něco neudělala ale nic jsem neviděl - asi za to nemůže. Nevím, asi je to blbost, ale mám přes 2 roky starou brzdovou kapalinu, třeba jí to bude chtít vyměnit, ale tím to asi nebude. No tonoucí se stébla chytá.
  5. Prosím o radu, kde mám hledat chybu. Mám Fabii 1,9TDI PD, r.v. 2002 a asi před třemi dny jsem zjistil, že při brzdění za normálních podmínek (sucho, čistá vozovka) je aktivováno ABS. Toto se stalo asi v průběhu 10 km jednou. Včera jsem jel opět a zase jsem v průběhu jízdy jednou brzdil s ABS. Dnes se po prvním zabrzdění, tedy s ABS po chvilce na displeji rozsvítí kontrolky ABS + ASR a dále zůstávají stále svítit, brzdy ale normálně brzdí. Po otevření kapoty na mě koukla dnes myš a honem se někam v motoru schovala. Teď stále po nastartování zůstávají svítit uvedené kontrolky. Mám asi hloupý dotaz, ale v letošním roce mám měnit po 2 letech brzdovou kapalinu (tím to ale asi nebude), ale je taky možné, že mi hlodavec někde přehlodal drát. Prosím tedy zkušenější o radu kde mám začít hledat chybu. :help:
×
×
  • Vytvořit nový...