Přejít na obsah

Neonik

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    241
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Neonik

  1. Vyřešil jsem to tak, že jsem sw jednou nedíval na cestu a to auto rozstřelil 😂
  2. Zdar borci, další den, další problém :-) Dneska jsem zjistil, že když vytočím motor na 2800 ot, rozsvítí se kontrolka a otáčky spadnou. Diagnostika píše: 16705 - Engine Speed Sensor, Implausible signal. Vyhodnotil jsem tedy, že by mohl být bordel na čidle, sundal jsem ho, vyčistil.. no a.. výsledek je ten, že nyní už to nejde vytočit nad 1200 ot Chybu to píše furt stejnou. Co teď? Koupit nové čidlo nebo ještě zkusit něco jiného? FABIA.mov
  3. Jo, já měl akorát ulomené oba. Ale spravil jsem to stejně hezky jako ty :-)
  4. Bylo to přesně jak píšeš. Uklepaný konektor :-). Auto mám takhle dva roky a vždycky jsem se podivoval, z jakého důvodu mi nesvítí kontrolka dobíjení. Myslel jsem, že tam bylo nízké napětí a někdo ji záměrně znefunkčnil. Teď už vše funguje jak má vč. topení. Ještě jednou díky moc za rady :-) Vyřešeno.
  5. Výstup z diagnostiky v příloze. Díval jsem se do manuálu a nic o příhřevu jsem tam nenašel. Není možné, že to moje auto nemá? Jestli jde o ty 3 žhavičky, které bývají na O1, tak ty tam nejsou :-(. Každopádně.. vyndal jsem termostat a byl tam špatně nasazený. Dal jsem to přesně podle DP a teplota se teď drží mnohem lépe. Za jízdy mám 90 stupňů. Když zastavím (aktuálně venku -1st.), tak klesne na 80st (ručička se pohne lehce dolů), ale dál už neklesá. To mi teda pořád nepřijde úplně normální, ale už toto je výrazný posun kupředu :-).
  6. Zkoušel jsem teď jet cca 150km. Z domu jsem jel na dálnici cca 20km - za tu dobu se to zahřálo cca do 1/4 ukazatele. Po najetí na dálnici a jízdě 130km se to drželo na 90st, po sjetí to zase spadlo. Zkusil jsem dát karton před chladič a pocitově se to trošku zlepšilo, stále se to ale na 90st nedrží. Topné členy? Kde to můžu najít ve VCDS? Díky.
  7. Zdar borci, F1 1.9TDI se mi nezahřeje ani při jízdě (teploměr teď ukazuje -4). I když jedu naprosto normálně, teplota se na budíku nedostane přes 80st - při stání na místě okamžitě padá. Při chvíli stání auto přestává topit a teplota padá až na spodní úroveň rafičky. Dal jsem to do servisu - vyměnili termostat (prý), ale je to furt stejný. Z toho co čtu na internetu bych si skoro myslel, že je to u těchto aut normální. Je to opravdu tak? Díky za reakce.
  8. Zdar borci, potřeboval bych updatnout kroužek pod volant 5Q0 953 569 B HW100 SW185 na SW245. Dá se to, nebo je potřeba koupit nový kroužek? Díky! M.
  9. Zdarec, nakoupil a instaloval jsem vsechny potrebne komponenty.. ale.. potřeboval bych upgradnout kroužek pod volant ze SW185 na SW245. Je to reálný, nebo musím koupit nový kroužek pod volant? Na SW185 mi bohužel nejde aktivovat ACC. Měnil jsem kvůli vyhřívanému volantu. Teď mi ale funguje buď výhřev bez ACC (s kroužkem 5Q0953569B - SW 185) a nebo ACC bez výhřevu (s původním koužkem 5Q0953569A). Díky!
  10. Hele já nevím, já jsem byl línej to objednávat přes net, takže jsem tam zavolal a po telefonu to objednal za cenu výše :-)
  11. Taky mi to dělá.. a je pravda, že O3 to nedělá @ČudlR - Bohužel ne, skřípe to buď někde u čelního skla, nebo v uchycení panoramy ke kastli. Asi budu muset sundat stropní tapece a podívat se, odkud to přesně jde.. ?
  12. Najeto 270k. Koupil jsem všechny 4 za 15k bez DPH.
  13. Zdarec, u mého Supa se mi jednou za čas stane, že auto při rozjezdu (ze stání) cukne. Pocitově bych řekl asi jak kdybych místo 1 zařadil 5 a pustil spojku. Stává se to hlavně ve chvíli, kdy se začnu rozjíždět a pak plyn pustím (např. odněkud vyjíždím). Stává se to ale prakticky výhradně tehdy, když auto při rozjezdu musí "zabrat", například když musí překonat odpor ruční brzdy než se sama odbrzdí - když nepoužívám autohold/nerozjíždím se se zataženou ručkou a důsledně si před rozjetím ručku odbrzdím, tak se to nestává vůbec. Výjimkou bylo, když jsem táhl těžký přívěs a rozjel jsem se/pustil plyn, kdy to opět cuklo. Začnu výměnou oleje, ale rád bych se zeptal na vaše zkušenosti a rady. Normální to určitě není, 7st DSG na O3 mi nic podobného nedělí. Moc díky za rady!
  14. Jo, PP DCC tlumič byl KO. Vyřešeno výměnou všech 4. Od té doby naprosto bez problémů :)
  15. Borci něco mi "křupe" kolem A sloupku. Sudal jsem ten plast, ale absolutně beze změny, stejně tak po zatlačení na palubku/stropnici beze změny. Dveře jsem dokonce zkoušel za jízdy otevřít a dělalo to naprosto stejně. Projevuje se to vždycky když se auto trochu zkroutí (zatáčka, nerovnost) - na rovné cestě ticho. Je možné, že ten zvuk dělá špatně nalepené čelní sklo? Vyměnil bych ho, ale mám tam spoluúčast, tak bych byl rád, aby to případně k něčemu bylo ?
  16. Zdarec, Na S3 mi cosi bouchá od pravého předního kola. Především se to projevuje při přejetí větší nerovnosti, případně při hodně rozbité cestě. Do volantu mi to vůbec nejde, ale je dost nepříjemné to poslouchat. Provedl jsem výměnu stabilizátorů, puků a pouzder na ramenech. Část bouchání zmizela, ale to tlumené pokračuje. Spodní čep jsem kontroloval a při porovnání s novým je vůle totožná. Je možné, že to dělá horní uložení, nebo je to na výměnu tlumičů (DCC)? Kdyby tam byly obyčejné, tak to neřeším a vyměním, ale ty DCC stojí raketu, takže bych chtěl mít jistotu, že jejich výměna je potřebná. Díky za rady :-)
  17. Zatím ne, celou zimu to neudělalo, takže mi to bylo tak nějak fuk
  18. Zdarec, koupil jsem starší Fabii a postupně ladím nedostatky. Jedním z nich je to, že Fabia neustále topí na maximum. V zimě by to asi nevadilo, ale s příchodem jara je to poměrně zásadní problém při cestování Mám tento panel (vč. klimatizace) Na změnu teploty to vůbec nereaguje, někdy se na chvilku rozsvítí tlačítko recirkulace, ale pak zhasne a nic se, předpokládám, nestane (zvuk slyšet není). Ve VCDS mám následující chyby (po výmazu zde zůstanou). Zkoušel jsem v Basic Settings adaptaci, ale odmítá to cokoli provést. Nějaký tip co s tím? Chtěl jsem se mrknout na zapojení motorů, avšak mám pocit, že bez demontáže celé palubky se k nim nemůžu dostat. Díky za rady!
  19. Ještě mě napadlo, že by to mohlo dělat něco, co je zapojené na řemenu příslušentví (altík, klima). Můžu drážkovaný řemen odpojit bez toho, abych autu ublížil? Na všech svých starších autech bez problémů, ale tady se radši ptám dopředu :-) Díky.
  20. Mám stejnej problém. Přesně jak říká @dann0. Při zatáčce a řazení to někdy "bouchne". Spojky nové. Jinak poškozené spojky se začaly projevovat tak, že auto po zahřátí (delší jízdě) začalo při přeřazování neskutečně škubat. Dokonce jsem někdy musel shodit na N a pak se znovu rozjet. Když se to poprvé stalo ženě, tak mi volala stylem, že neví, jestli vůbec dojede domů
  21. Zdarec, u Feldy (40kw, 1.3) mne zlobí nízký výkon (možná je to normální), v jehož důsledku má auto poměrně vysokou spotřebu (8l při relativně lehké noze, 10l při těžší). Jel jsem s tím teď po dálnici a to auto má poměrně velký problém dostat se na 100km/h, 120km/h dám pouze z kopce a víc ani ťuk. Ve VCDS vidím chybu: 00525 - Oxygen (Lambda) Senzor (G39) 03-00 - No Signal Vytáhl jsem tedy Lambdu a vyzkoušel pod hořákem. Dostávám napětí od 0,05-1V, při zahřátí skončím výkyvy 0,98V, 1V, 0,98V apod... Předpokládám tedy, že Lambda je funkční? Následně jsem vše zapojil, vymazal chyby, nastartoval - bez chyb. Pár opakovaných startů v garáži, opět bez chyb. Po krátké projížďce po dálnici (5km) chyba opět přítomná. Ještě jsem zkoušel měřit, jestli jde do lambdy napětí. Tam to vypadá tak, že po otočení klíčkem do 1. polohy tam napětí chvíli (1s) je a poté se ztratí. Po nastartování napětí stálé. Stejně jak výstup hodnot (minimálně hned za lambdou) je OK a odpovídá měření po hořákem. Measuring Blocks vypadá následovně. Je tam 1.000 a ani se to nehne. Žádná jiná hodnota, která by měla co dočinění s Lambdou tam není. Abych řekl pravdu, dochází mi nápady, co s tím. Nemá někdo tip, co vyzkoušet/vyměnit tak, aby lambda nehlásila chybu a auto nežralo jak tank? + Moc díky za rady!
  22. Zatím nijak - auto hučí už 30tis km stejně. Pokud si zapnu hudbu, neslyším to. Hluk se se zvyšujícími otáčkami nemění a započne přesně při 1050 ot. Řešil jsem to v AS a bylo mi řečeno, že pravděpodobně rozvodový řemen, avšak po výměněně rozvodů je to úplně stejné. Před 10kkm navíc vyměměny spojky a olej v převodovce, taktéž beze změny. Asi si na to budu muset zvyknout
  23. Přesně tak, měl jsem úplně stejný problém, který se však u mne projevil až přibližně 5000 km od nárazu. Za mne tedy taky ložisko :-)
  24. Já mám zkušenost s následujícím.. Do 1.4TDI (Fabia) asi 20l benzínu do 5l nafty. V servise komplet odčerpání paliva a výměna naftového filtru. Odčerpání stálo asi 300, ale filtr mi naúčtovali i s úrokama (2x cena v AS)
×
×
  • Vytvořit nový...