Přejít na obsah

Surmi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    105
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Surmi

  1. Zdravíčko , mám supa 2018 , 2.0tdi 110kw s el. žaluzií před chladičem , bohužel jsou žaluzie KO.. Má otázečka zní: dají se odkódovat aby nebyla zapsána chyba v řj motoru? Koukal jsem přes VCDS do kodování ,ale v řj motoru jsem nikde možnost neviděl/ možná přehledl,. Děkuji za radu
  2. Ahoj, řešil jsem na 135kw , doporučuji očistit blok a provést kontrolu na "póry" , stává se že je blok vyžraný/vypálený- Pokud to nebudeš řešit foukne těsnění pod hlavou znovu.. (jestli najdu fotku přiložím) To zabroušení lze provést i na neodstrojeném bloku , pomocí skla a adekvátního brusného meteriálu , avšak je třeba ucpat mazací kanály(brusný materiál v oleji =průšvih). Já si nechal uřezat skleněnou tabulku delší a širší než blok na kterou jsem nalepil 1500 smirek , blok jsem pokreslil centr fixem a brousil a díval se zda centrák mizne rovnoměrně, až jsem byl hotov změřil jsem projistotu blok zda je rovný a změřil přesahy a zvolil tloušťku těsnění, prolil jsem také mazací kanály a poté zdemontoval olejovou vanu a vyčistil.. Koukni i na zdvihátka jestli již nejsou KO. Jinak dbej na to aby při dotahování DPF se mechoš řídil dle dílenského postupu , jsou tam plovoucí matice a když nebudeš respektovat postup bude tam pnutí a hrozí "rozlomení turba!
  3. Zdravíčko, dostal jsem z bixenonu (řed FL) ten "LED" modul s chladičem, při zapojení pouze led diody(bez jednotky pro LED) se chladič nahřeje po cca 5minutách tak , že na něm nelze udržet prst, nedalo mi to a tak jsem tedy zklusil co to vydrží, po cca 8 minutách bylo již světlo namodralé a posléze se již přehřálo a nesvítilo. Na tomto modulu kde je na chladiči umístěna led dioda , je ještě připevněn tištěný spoj s 3pin. konektorem pro řj led svícení. Jak je tedy ve vozidle regulovaná teplota této diody? Napadlo mě jedině ,že by řj regulovata proud.. Foto modulu:
  4. Já beru pravidelně z autokelly starline 25L barel do -40°C, za cenu 460kč .Otci odleju 10L za zimu a ten si to naředí jak chce a já doliju vodu do barelu a pak již jen nálévám. Používal jsem i na RS kde jsou ostřikovače světel a plasty to neničilo..
  5. Havířov->Praha->Havířov-> Vsetín -> Havířov - průměr dle PC 7,3 l /100km , dálnice 130-160 (sem tam i 200), okresky +20 nad limit. 1.8TSI DSG 7°
  6. Ahoj, mám 1.8TSI 132kw 7°DSG, najeto cca 98tis km r.v.2013 - předváděčka, servis pouze ŠKODA, na voze byla byla záruka 4roky/120tis km , vozidlo mi taktéž neudrží teplotu mimo město, ve městě OK. Myslíte ,že je šance na kulanci při výměně vodního čerpadla s termoregulací? Děkuji za odpověď.
  7. Taktéž řeším škubnutí , ale dělá mi to většinou na 2-3 rych.stupeň a to na plný plyn (škubne v cca 2500). začalo to výměnou turba (na původním byla vůle) - posléze začala škubat, nechal jsem nachipovat u TDI fun -náběh turba prej OK, škubalo taktéž. Vyměněné DPF za starší(60tis najeto) z commonrailu pouze převařený spodek a vrch aby sedělo- projevy stále stejné. Opět vyměněno turbo - škube pouze po regeneraci DPF , po lehkém zanesení DPF již OK. na grafu je vidět ,že při škubnutí je propad na regulaci turba.
  8. V srpenci jsem byl v chorvatsku služební fabčou 1.2 TSI 66kW (najeto 60tis) ,ujeto cca 2400km s vypočtenou průměrnou spotřebou 6,4l/100km. Dálnice od 140 do 180, většinou jsem to držel kolem 160.
  9. zkus povolit dva šroubky(10tka ořech) co drží baňku na regulaci turba a zkus jak to chodí-nesmí se zadrhávat (nešroubuj matici na regulační tyči)
  10. To ti uníká kolem hřídelky výřivých klapek, což pro tebe znamená ,že budeš muset vyměnit sání - nejlépe již za kovové.. a to že se ti tama tlačí olej znamené ,že ti již turbo netěsní jak má a propouští olej..
  11. Jsou i dražší vozy... , a nevidím důvod proč bys měl mechanikovi koukat pod ruce, když nevěříš servisu , servisuj si vozidlo sám , případně si najdi servis kterému věříš. Když jsem dělal mechanika nechal jsem klienta venku za autem do dílny jsem ho nepustil a už vůbec né k autu , nemínil jsem řešit ,že se mi tam nějaký chytrolín bude procházet a bude se mi snažit radit jak co mám dělat a při tom se bouchne do zvedáku a rozbije si hlavu..
  12. odstraněný dpf poznáš když máš koncovku výfuku černou, čili se skloň k výfuku a šáhni do něj, když vytáhneš černý prst ,nemáš dpf nebo je prasklý.
  13. Sice 2.0TDI 125kw , chorvatsko tam i zpět(2300km) 5,0L , tam +- předpisově tempomat , zpátky po zdržení v kolonách(cca4hodky) svižnější tempo... na kolech 225/45 R17. Po městě přes 7l...
  14. pokud máš TUV v jiném jak českém jazyce tak je třeba nechat vyhotovit překlad-od překladatele(razítko) a pak by mělo stačit navštívit tohle http://www.tuv-sud.cz ,kde ti to potvrdí-známý tvrdil že cena tuším 1-2tis a pak na úřad zapsat do TP- předávám tak jak mi bylo vysvětleno...
  15. bez spotovačky to zřejmě nepůjde, což znamená ,že to bude chtít i lakovat..
  16. Surmi

    Zimné pneumatiky

    Tak to si kup michelin A4,maji opravdu dost velký km náběh.
  17. Surmi

    Zimné pneumatiky

    Tuto zimu budu jezdit na Dunlop SP Winter Sport 4D tak poté mohu říct jaké jsou, minulou zimu jsem odjezdil na michelin A4 a byl jsem spokojen-podržely a nesjížděly se .(samozřejmě mám v záloze další sadu michelin A4, kdyby se mi dunlopky nepozdávaly..) Bavím se o rozměru 205/55 R16 91H případně 94H
  18. povol šrouby na pantech a posun si to + zřejmě budes muset doštelovat zámek.
  19. Styxxy : Co vše jsi vyměnil? mě se tedy nerožíná kontrolka (rožla se asi 3X za celý rok) jinak vždy poznám ,že je čas na regeneraci, když mám zvýšené otáčky na volnoběh , poté jedu filtr vypálit.. Ale jezdím jej vypalovat cca co 100-120km (jezdím dost po městě). Proto se chystám také filtr vymontovat a poslat na vyčištění do dpf-tech (odstranění nepřipadá v úvahu). Byl bych rád kdybys pak napsal rozřešení tvého problému. Mimochodem po výměně čidla odchylky tlaku se musí přispůsobit přes diag, udělals to?
  20. Jestli máš dpf a kouří ti to (saze) tak bude na 90% prasklý a tím pádem ti to pouští saze do výfuku..(výměna dpf)
  21. Surmi

    Vibrace volantu

    Kola sice vývážené máš, ale jestli "chodí" pneumatika na disku tak to nikdy nebude OK, někdy pomůže pneu odrazit a otočit ji o 180°na disku a posléze přefoukat aby si sedla. Kde jsi to přezouval a cos obouval za pneu?
  22. přesně tak rozdíl si zaplatíš, jen si tam nenech dát neorigo sklo-jsou tenčí a praskaj.., Navíc nemusíš čekat ani na kamínek od kamionu, zajeď tam kde mění skla z pojištění a řekni ,že chces vyměnit sklo a oni vemou dulčík a sklo prasknout a posleze se to nahlásí ,znám plno lidí co to tak řeší..
  23. Dej to zpátky do servisu ,kde ti to dělali , přece není možné aby čepy a ložisko vydrželo 5tis.km ,na díly máš záruku 2roky, hučící ložisko- jedině že by nedotáhly matku na poloose-ložisko začne hučet a to že ti auto plave je těma čepama-vůle,takže geometrie na prd..
  24. tuším že by to měl být Cobra alarm, ovladač by měl jít dokoupit a spárovat Ano je to handsfree to stím nemá nic společného http://www.dobry-obchod.cz/produkt/se567bl-univerzalni-dalkovy-ovladac-cobra-cerny/
  25. To je divné, já si přizvedával světla bez zásahu diagnostikou a svítí stale OK, samozřejmě sem měl prazdné auto a po nastartovaném motoru kdy světla vyjely do spravné polohy
×
×
  • Vytvořit nový...