Přejít na obsah

Rendo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Rendo

  1. Rendo

    Fabia III

    No nevím, jsem přesvědčen, že tam byla volba s BT nebo bez i před tím.
  2. 66 kW motor je pro toto auto úplně v pohodě a nebál byh se ho. Pokud nebude časem výkon stačit tak se dá přečipovat v rozumné míře samozřejmě. Z počátku jsem dost vážně uvažoval o MPI jak z finančních důvodů tak z toho důvodu, že jezdím do práce jen 3kilometry a většinou lítám jen po okreskách. Na Pardubicku prostě dálnice a rychlostní silnice nejsou a pokud člověk není mladej moula co s autem machruje tak si v pohodě s tímto výkonem vystačí. Nakonec jsem vzal nejsilnější variantu, protože ŠA to má dobře nastavený a za ty peníze se mi zdálo, že mít navíc kotouče na všech kolech ve předu s větším průměrem, 6kou a nějakou kW navíc jsou dobře utracený peníze. MPI zase oproti původnímu HTP je někde jinde a mít více omezené finance tak do něj jdu. To, že jednou za rok pojedu na dovolenu a párkrát do roka se podívám na dálnici se dá přežít, zvláště když jezdím z 80% sám a z 20% ve dvou nebo více lidech. Zase se tady nemusíte bát o turbo Tedy dle mého názoru 66kW motor je zlatý střed vhodný pro většinu řidičů.
  3. Osobně si myslím, že tam bude upravená mapa SW motoru právě kvůli euru 6. Uvidíme jak si s tím poradí firmy zabívající se chipováním.
  4. ferda25 Je to závislé na nějaké výbavě a ŘJ? Beru Style a mám ve výbavě mlhovky Corner, to bych raději vzal něco jiného a pak si udělal výlet do Strakonic
  5. Rendo

    Fabia III

    Když jsem byl mrknout na novou Fabii tak se prodejce zmínil, že očekávají změnu ceny jen u výbavy Style. Prý je rozdíl cen mezi Ambiente a Style dost malý oproti tomu co má Style navíc, ale to byl jen jejich názor, nic oficiálního. Jestli přidraží tak budou cenou na úrovni Rapida a to se mi moc nezdá.
  6. Je škoda, že není možnost si připlatit u nové Fabie za xenony byť v levné verzi, když už se nabízí i u Rapida, který je jen o malinko dražší. Pro mě by to byla výbava, kterou bych si určitě vybral.
  7. to Lukason díky za reakci. S těmi vyhřívanými ostřikovači zkušenost nemám, tak je asi vynechám. o KESSY jsem uvažoval a původně jsem ho tam měl, ale dal jsem si cenovou hranici, kterou jsem nechtěl překročit. Nicméně je velmi příjemné přijít k autu a nehledat po dvaceti kapsách klíče zvlášť když má člověk plné ruce tašek apod. Kessy tedy ještě zvážím. Alarm chci určitě, bastlit to tam později nechci. V plánu je i ten construkt nebo defend, ale hlavně budu mít zde doporučovaný GAP. EASY start bych taky nepotřeboval, ale jak víš tak vynechat nejde. Navíc dle mého názoru je nevhodně umístěn, určitě by byl lepší někde na palubce aby na něj bylo vidět, ale třeba jde jen o zvyk. Ty cornery vím, že mají vliv na ŘJ v Rapidu (původně jsem chtěl Rapida, tak jsem to tady důkladně pročetl), ale u Fabie nevím jestli to nebude třeba z kombinovat i s tím tempomatem. Sedačky v základu jsou opravdu dobré až jsem se musel ujistit, že na předváděčce nesedím v dynamiku, ale ty jsou opravdu lepší. Na druhou stranu dost vozím maminku a mám obavy aby neměla problém s vystupováním a nastupováním do auta. Jěště si nejsem jistý s tím DAB jestli je třeba, ale nechci za pár let zjistit že mi autorádio je k ničemu, protože na něj nic nechytnu.
  8. Konečně se dokopávám k tomu, abych si objednal novou Fabii combi 1.2 TSI 81 kW: výbava Style béžová Cappuccino metalíza easy start s alarmem kola ROCK 16" rezevní kolo ocelové dynamic paket style multimedia plus vyhřívané trysky ostřikovačů DAB mobilita PLUS Cenový rozdíl výbavy Ambition vs. Style jasně hovoří ve prospěch Stylu, příplatek 14.000kč za větší výkon motoru, 6ti kvalt a kotouče se mi zdá jako dobrá investice. Trochu ještě tápu ve výbavě, nevím jestli raději nepřidat tempomat a corner kvůli lepší ŘJ a případnému lepšímu dokódování funkcí. Momentálně se na dálnici moc nedostanu, ale situace se může změnit a nevím jestli pozdější dodělání tempomatu bude možné bez větších investic. Obejít bych se mohl bez dynamic paketu, protože už základní sedačky jsou dobré. Ušetřit bych mohl i na paketu style multimed. plus a vzít jen style plus. Jestli máte nějaké doporučení nebo radu budu jen rád.
  9. U nás žádný prodejce není a protože návštěva jednoho autosalonu je na několik hodin jak jsem zjistil, obeslal jsem pár prodejců se žádostí o jejich nabídku na Fabii C dle přiložené konfigurace a slevy se pohybovali od 3.000 do 20.000 korun za auto v ceně cca 380.000kč. V rámci jednoho autosalonu vám každý jeho prodejce udělá jinou nabídku, ale musíte brát v potaz i různé bonusy od povinné výbavy zdarma přes levnější servis atd. a to má každý jinak nastavené. Porovnat všechny nabídky dá opravdu docela zabrat.
  10. Rendo

    Fabia III

    Něměl jste někdo možnost Fabii otestovat za tmy? Zajímala by mě účinost projektorových světlometů, dle jedné recenze jsou prý podprůměr. Momentálně váhám mezi Rapidem a Fabií combi a Rapid nabízí možnost xenonů i když jen low. To mi až tak nevadí neb v čem jsem jezdil doteď je rozdíl opravdu znatelný. V týdnu budu mít čas tak půjdu obě auta porovnat do salonu, ale nevím jestli to bude už v pozdější hodinu.
  11. Zdravím všechny to PcGamer sám momentálně uvažuji o Rapidu v lfb a ve Style Plusu se to vyplatí, má to sice nějaké blbosti které bych oželel, ale když si to spočítáš tak je to výhodný. Záleží jak na auto spěcháš, protože na Fab3 v kombu si počkáš, osobně jsem o ni chvíli přemýšlel, ale nechci nic co zrovna vyleze kvůli dětským nemocem. Sám jsem oslovil přes 30 autosalónů a sleva max. 25000,-, u většiny daleko méně. Všimli jste si, že ze dne na den mají za bílou příplatek 4.000,-, prostě pro velký úspěch je nutno zdražit Jediná bez příplatku je modrá a ta není moc hezká ani praktická a zrovna bílá tomu autu sluší a ještě ho opticky zvětšuje.
×
×
  • Vytvořit nový...