Přejít na obsah

Lefa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Lefa

  1. Zdravím Vás,

    měl bych na Vás prosbu. Vzhledem k tomu, že  jsem již  vyčerpal všechny nápady a rady nezbývá mě nic jiného než se na Vás obrátit jako na velkého odborní ka tady na fóru.  Chtěl jsem aktualizovat firmware na columbusu,  verze  5238. Stáhnul jsem si firmware, vypálil, vložil do mechaniky a začal s aktualizací. Vše probíhalo v  pořádku až do 75% . V oddíle  gateway  se to zastavilo a zobrazilo chybu SOFTWARE LOADING ERROR (010303).  Poté  jsem to zkusil ještě párkrát, ale bez výsledku,  vždy se to zastavilo na tom samém místě.  Pomocí startovacího DVD se mi podařilo Columbus oživit, a po přidržení tlačítka setup  to i vypadá,   že firmware  je nahraný,  ale ne celý. Columbus dál  funguje, ale je hrozně pomalý. Nenabíhá  startovací logo  atd….Níže posílám foto chyby.

    IMG_20181213_083554.jpg

    1. ferda25

      ferda25

      Zdravím,

      jedině mi ji poslat na stůl. Dle tlačítek lze nahrát jen verze 5218.

  2. Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli kódovaní probíhá při zapnutým klíčku, nebo při nastartovaném motoru. Kvůli té regeneraci díky.
  3. Ahoj kluci, předem se omlouvám, jestli píšu něco, co se tu už několikrát objevilo, ale i když jsem dva dlouhé večery hledal obdobný problém, co mám já, nepodařilo se mi nic najít. Buď jsem špatný "hledač" nebo jsem opravdu jediný, kdo podobný problém má. Budu se snažit problém popsat podrobně, ale hlavně celistvě. Mám Octavii II 2.0 TDI PD 103kW, rok výroby 2009.Jde o to, že se mi spíná ventilátor laicky řečeno "kdy chce". Jednoznačně můžu říct, že je mu úplně jedno, jakou teplotu má v daný okamžik motor. Ventilátor se spíná někdy po pěti minutách jízdy, někdy po patnácti, ale spíná se VŽDY bez dle mého názoru sebemenšího podnětu. Zásadní aspekty, kterých jsem si všiml jsou dva. Za A se ventilátor spíná při zastavení auta například na semaforech. "Vyhodí se rychlost", auto zastaví, ventilátor po pár vteřinách sepne, logicky se lehce navýší volnoběžné otáčky. A za B jistě stojí za zmínku, že ventilátor po vypnutí motoru VYPÍNÁ TAKÉ. Opravdu nerad bych se dočetl, že se jedná o mnohokrát omílané téma. Četl jsem podobné věci, které se vám na oktávkách stávají. Četl jsem, že problém může být v regeneračním cyklu filtru pevných částic. Ovšem v tomto případě mi moc nesedí, že by regenerace probíhala každý den bez výjimky. Také jsem četl názory vadných čidel teploty. Ale v tomto případě by dle mého názoru ventilátor běžel i po vypnutí motoru, pokud se nepletu. Pokud uvažuji špatně, klidně mi opravte. Ale ať už je to tak nebo onak, je to nepříjemné ani ne tak pro mě, jak pro auto. Nebudem si nic nalhávat, že při běžícím ventilátoru se auto mnohem hůře ohřívá a v neposlední řadě můžeme mezi negativní vlivy přičíst i drobný (ovšem zbytečný) nárůst spotřeby. Budu rád za jakýkoliv poznatek. Díky moc. Luboš
×
×
  • Vytvořit nový...