Přejít na obsah

Pepa C.

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Pepa C.

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Taky se ti ten zvuk ozýval jen ojediněle? Měl jsi ještě nějaké další problémy? Jak to motor přežil?
  2. Ahoj, mám Octavii 1.9 TDI BXE, r. v. 2010. Cca. týden občas slýchám na volnoběh takové divné zvuky, které vycházejí z prostoru kolem schránky u spolujezdce. Při přidání plynu se zvýší frekvence, kolem 1500 ot/min už ho motor přeřve. Na vypnutí/zapnutí topení nereagují. Návštěvy servisů dopadly takto: V jednom servise mi řekli, že je to nějaká prkotina, že zvuk vychází někde od rozvodů. S autem prý mám jezdit tak dlouho, než se něco stane. Jelikož nejsem zastáncem tohoto řešení, přeci jen si říkám, že částečně rozbitá věc může na rozdíl od úplně rozbité jít zachránit. Navštívil jsem tedy druhý servis, tam mi řekli, že se nejedná o nic spojeného se spojkou, že by hledali problém u řemenů. Rozvody mám dělané před 5 tkm v autorizovaném servisu. Poslali mě tedy tam. Když jsem dojel do autorizovaného servisu, auto se rozhodlo zvuk nedělat . Přijímací technik mi řekl, že podle všeho jde o dvouhmotu. Což se mi nezdá. Pokud by šlo o dvouhmotu, zvuk by přeci sešlápnutí spojky utichl, ne? A že pokud chci, rozeberou celý motor s tím, že mi nezaručí výsledek. Když jsme se domluvili na tom, že nechci z okna vyhodit několik tisíc s nezaručeným výsledkem, řekl mi, ať s autem jezdím, dokud si nerozsvítí nějakou kontrolku. V příloze přikládám nahraný soubor. Za jakoukoliv pomoc moc děkuji! Už nevím co mám dělat. zvuk2.mp3
  3. Ahoj všichni, mám Octavia 1.9 TDI BXE z roku 2010, 151 tkm. Již od koupě (kupoval jsem ji jetou) si všímám následující věci - jedničku musím poměrně dost rozjet, aby při přeřazení na dvojku nespadly otáčky na hranici volnoběhu. Auto krásně jede, spojka se mi zdá ok - spotřeba na dálku klidně 4,2l/100km. Je to normální, dělám špatně něco já? Jediné, co se mi podařilo dohledat je to, že z nějakého důvodu měli ve 147 tkm v servisu vyndanou převodovku. Předem díky!
  4. Ahoj všichni, řeším následující problém. Mám Octavii II facelift - rok výroby 2010. Když jsem ji nechal napíchnout na diagnostiku, Climatic hlásí chybu překročení nastavené teploty. Zatím funguje celkem bez problémů, občas ale udělá to, že buď topí jak blázen, nebo naopak netopí vůbec :-). Přesný kód chyby bohužel nemám. V jednom servisu mi tvrdí, ať vyměním panel Climaticu, ve druhém, že je to chyba SW. Pokud bych se pouštěl do nějaké opravy, na kolik by vyšla +- přestavba na Climatronic? Předem díky!
×
×
  • Vytvořit nový...