Přejít na obsah

ranek1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    36
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ranek1

  1. ranek1

    Spotřeba 1.5 TSI

    Mám kodiaq v naftě 2,0l 110kW a VW Allspace v 1,5l 110kW vše DSG. Rozdíl ve spotřebě cca 2,5-3litry ve všech režimech. Jezdil jsem 20 let pouze s naftou a teď nedám dopustin na benzín. Hlavně ticho, už jsem postarší a mám pocit, že VW má lepší propracovanou ergonomii řidiče. V kvalitě materiálů a zpracování jasně vede Kodiaq, ale VW mi připadá přívětivější. Právě nevím zda je to motorem, nebo tou ergonomií. Je opravdu důležité, kde s ním budeš jezdit a kolik km ročně. Dále je velice důležité zvážit v kolika lidech jezdíš a s jakým nákladem. Tam nafta jasně vede, 1,5 benzín ztrácí dech. Proto s Kodiaqem jezdím dálky (např. dovolená) a benzín využívám okolo komína na couračky. Přeji šťastné rozhodnutí, ale vím, není to jednoduché. Pokud bych dnes kupoval, tak 1,5 benzín a jednou až 2x za rok přežil slabší pocit výkonu. U benzínového motoru klesá spotřeba po zajetí výrazněji, než u nafty. Tak, pokud si pořídíš tento motor, tak se nelekej spotřeby. Začínal jsem s průměrnou spotřebou 9,6l/100km, dnes jsem na 7,5l/100km.
  2. ranek1

    Vrzající madla

    Já mám vyměněno, dávali nový tapec.
  3. ranek1

    Reklamace

    Dnes ráno informace ze servisu, auto je opravené. ? Náhradní vozidlo bylo nabídnuto, ale já ho nechtěl, mám čím jezdit.
  4. ranek1

    Reklamace

    Ahoj stejný problém, vypadávají krytky isofixu a vrzají madla. Auto stojí měsíc (opravdu kalendářní měsíc) v servisu a nejsou díly na výměnu (madla). Mám pocit, že vlastním nějaké vyjímečné auto, na které nejsou díly. ?
  5. ranek1

    MR 2019 - Kodiaq

    Předpokládám, že u 4x4 bude DQ500 a 4x2 DQ381
  6. čti návod, na parkování na levé straně musíš dát levou směrovku. Automatické parkování u mne parkuje opravdu cca 1cm od chodníku, netuším, kde může být problém.
  7. Já platil převodem a platil částku v Kč. Trvalo to cca 7 dní.
  8. Děkuji moc za info, měl jsem pocit, že je to zvuk z převodovky, nebo poloosy.
  9. jsem zvědavý jak dopadneš, já se přikláním : buď diferák, nebo levá poloosa. Budu čekat na zprávy.
  10. Mám stejný motor,4x2 a DSG a taky stejný hluk, ale není pravidelný. Zatím poslouchám, víc jsem neřešil, mám pocit jako z převodovky, ne od zadní nápravy.
  11. jj je to tak, je to nafta a kdo nežhaví, tak nejede. Až budou větší mrazíky tak žhavení zopakovat klidně 2x za sebou a pak startovat.
  12. Mimo kontrolky motoru ta svítí, než motor naskočí.
  13. Já nevím, ale nejdříve nešlapu na brzdu a zmáčknu tlačítko start. Až všechny kontrolky shasnou šlápnu na brzdu a mačkám start. Je to stejné jako s klíčkem. Nejdříve 1 poloha, nažhavit, nechat proběhnout všechny systémy a pak startovat.
  14. Já mám objednáno od 29.12. a poslední změnu jsem dělal 27.3. a taky to dalo, ale neber to jako návod, že to jde. Nebylo to jednoduchý.
  15. ranek1

    Škoda Kodiaq

    Vidíš, to by mne nenapadlo, díky za radu.
  16. ranek1

    Škoda Kodiaq

    Nevíte co znamená objednávka vozu je přesunuta do tzv. "D". Tuto informaci mám z ŠA.
  17. Ahoj ferdo25, mám dotaz. Dá se vypnout KESSY odemykání a zamykání auta, tak aby fungovalo pouze na DO.

     

    Díky

     

    Franta

  18. ranek1

    Škoda Kodiaq

    Prosím, nemáte někdo možnost zjistit výšku kufru od podlahy do stropu u 5-ti místné verze bez, a s mezipodlahou? V ŠA jsem nikde nepochodil, tento údaj je jim neznámý a nikde se neuvádí. Pro mne je hodně důležitý k rozhodnutí zda Kodiaqa objednat nebo hledat něco jiného. Kontaktoval jsem i SM, kde redaktoři jeden kousek testují a taky se na mne vy.... Díky.
  19. Měl si štěstí, já ho chtěl za měsíc objednat a mám smolíčka. Tak nevím co mám dělat, asi se na Supa vybodnu. Dvoulitr je cenově někde jinde. Chtěl jsem ho jako soukromé vozidlo, ne na podnikání. Co se týká motoru, mám (starší provedení typ188) pět let v Touranu 77kW a jsem velice spokojený, a že bych byl brzdou provozu, to určitě nejsem. Věřím, že to dělá šestikvalt, na rozdíl od Octy, kde je pětikvalt. Tak ať Ti slouží.
  20. Souhlas s Motorpower. Shell nejen v naftě ale i v benzínu nejede a auto více papá. Osobní zkušenost.
  21. ranek1

    Táhne do prava

    To samé, vždy geometrie, pár km a geo v čudu. Na přední nápravě vše pevné děláno před 10 000km, výměna za nové gumy, ale auto stále nesedělo, pořád jako plavalo. Zase zvedák, nová geo (asi10x) a zase v špatný. Potom kontrola auta nezvednutého a při pohybu volantu zjištěna vůle v "nových" a opravdu značkových horních čepech (měly vůle v gumě ve které jsou zalisovány o 5mm). Výměna za nové zesílené a vše v pohodě. Zkoušel jsem ty vadné upnou do svěráku a ta vůle ne neukázala. Chtěl jsem tím napsat, že auto musí stát plnou vahou na podložce a pak se to ukázalo. Jeden lehce hýbe s volantem, druhý leží pod aute a hledá vůle v řízení. Tak jsem zase spokojený. Snad pomůže moje zkušenost.
  22. zdravím, nemáš náhodou chip? Pokud podřadíš a vše je v poho má asi málo nafty. Já bych to tipnul na vadný vstřikovač. Ale nevím, pouze vlastní zkušenost.
  23. ranek1

    Zajímavá videa

    Tady jsou i titulky http://www.viddler.com/explore/topgearczech/videos/14/0
  24. Zdravím. máme vozík "MEDICCO", asi je vyšší, ale vypadá jako klasika.
  25. Dobrý večer, vozík dávám do auta složený, ale jeho výška bez odmontování kol je 98 cm, a Yeti má taky údajně výšku bez rezervy také 98cm pod strop. Jak píšete, že jej dáváte do Fa, tak mne se do Fa II nevejde (malá výška od podlahy do stropu) a kola nechci sundavat. A to vozím inv. vozík pro dítě (14let), nevím jak jsou vysoké pro dospělé, ale předpoklákám, že stejně. PS rezerva je v kufru a je zakryta zvýšenou podlahou (není výlisek v podlaze kufru, jako máte v F nebo v O), a pokud tam rezerva není je podlaha níž (vznikne schod do kufru) a zvýší se celková výška.
×
×
  • Vytvořit nový...