Přejít na obsah

Merk

Uživatel
  • Počet příspěvků

    88
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 356 zobrazení profilu

Oznámení Merk

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Nevím úplně přesně, jak jsi to myslel, ale dvoutunerové rádio nepotřebuje dvě antény. Ani si nemyslím, že Superb II Combi má dvě antény pro FM rádio. Pouze se mu anténa pro FM rádio přesunula z prutu (který vůbec nemá) do okna.
  2. Když se podíváš na tu fotku, co jsi sem sám dával, tak opravdu nevím, jak bys chtěl boky seříznout, aby ti i nadále fungovala tlačítka a nevypadalo to na pozvracení. Ale proti gustu žádný dišputát, to je fakt...
  3. To je nesmysl, rádio ze Supa II má jiný tvar (lichoběžníkový), zatímco Sup I má klasickou obdélníkovou 2 DIN díru.
  4. Kakamil nemá ani maxík, tudíž sotva bude mít multifunkční volant. Není tedy jediný důvod rádio nevyměnit. Ven půjde snadno, zloději ho vyrvou za pár sekund. S packama (ideálně origo pro Škodu, k dostání běžně za stovku) to ale půjde určitě líp. Montáž nového rádia není problém, je třeba jenom vyřešit správné zapojení konektorů a právě fantómové napájení. Na netu je toho spousta.
  5. Merk

    Letní pneu

    Pozor na to, Kumho není Čína, ale Jižní Korea. Pneumatiky dělají už 50 let, oficiální dodavatel do různých motoristických soutěží, jejich pneu montuje například i Mercedes. Ale ani já osobní zkušenosti nemám.
  6. Klasické audio CD neboli CD-DA neboli Red Book CD, na kterém je maximálně 80 minut hudby. Prostě takové CD, které si člověk koupí v obchodě zabalené do celofánu a pak ho strká do CD přehrávače. Ne datové CD, na kterém je uloženo až 700 MB hudebních souborů typu mp3, wma a spol. Pokud si chceš takové audio CD vytvořit na PC, musíš soubory typu mp3, wma a spol. vypálit právě jako audio CD, což umí třeba Nero pod položkou "Vytvořit hudební CD".
  7. Záleží, jaké máš autorádio. Pokud máš základní Škoda Symphony, tak to ve starší verzi přehrává pouze klasická CD (tedy ne CD s mp3). Novější verze už umí z CD i mp3. Pokud ti to nechce načítat pálená CD, tak buď jsou špatně napálená, nebo má CD mechanika už nejlepší časy za sebou. Když je v pořádku, tak i ta starší verze přehraje pálená CD bez problému. "Palubním počítačem" máš na mysli co? To, co je mezi rychloměrem a otáčkoměrem? Tammůžou být dvě verze, podle stáří a výbavy auta - buď tam můžeš mít jen klasické kontrolky a nebo tam můžeš mít tzv. maxidot, což je displej pro zobrazování růzého textu a ikon. Jakých "pár věcí" tam máš po startu? Kontrolky? Pokud ano, tak máš tu první "nižší" verzi. Teplotu bys v tom případě snad měl mít na jiném displeji v otáčkoměru resp. rychloměru. Pokud máš maxidot, tak se tam zobrazuje v základu teplota, údaje palubního počítače (aktuální a průměrná spotřeba, km, dojezd... - přepíná se kolíbkovým tlačítkem na pravé páčce pod volantem) a informace z rádia. Dále se tam zobrazují různé výstrahy typu nezavřené dveře, prázdná nádrž, prázdné ostřikovače, nesvítící světlo, tlak oleje a podobně.
  8. Merk

    Letní pneu

    Já mám letní NOKIAN 225/45 R17 Z 94W XL MFS a nemůžu si vůbec stěžovat. Najeto cca 60 tisíc za 2,5 roku a na výměnu ani letos nebudou. Akorát teď koukám, že už se asi nedělají. Vidím v nabídkách jen NOKIAN 225/45 R17 ZG2 94W XL RFT - vypadá to na nějakou druhou generaci od roku 2008, podle popisu je to navíc runflat, jestl jsou tam další změny, kdo ví... EDIT: Už blbnu, těch 60 tisíc je samozřejmě nájezd za celou dobu včetně dvou zim. Takže na nich jako na letních bude nalítáno tak 30-35 tisíc.
  9. Chlape, ty seš ale pechfógl... Nenech se vydrbat policajty, kteří si chtějí ulehčit práci. Trvej na přijetí trestního oznámení (ústně do protokolu), případně ho sám napiš a pošli poštou. Dále trvej na zadokumentování a došetření celé věci. Pro začátek si to sám co nejvíc detailně nafoť, včetně toho kusu skla. Ten šoupni do pytlíku a dobře ho schovej. Policie to nakonec na 99% stejně odloží, protože nenajde pachatele, případně dojde k závěru, že to není trestné. Ale aspoň budeš mít dobrý pocit, navíc je to zadarmo. Pokud ti to nestačí, najdi si advokáta, zaplať mu zálohu a nech mu připravit žalobu na náhradu škody proti majiteli nemovitosti. Zaplať soudní poplatek a doufej, že za pár let něco vysoudíš. Nebo že se majitel lekne a něco ti dá. Obecně vzato bude třeba majiteli nemovitosti prokázat, že něco zanedbal. Důležité bude tedy zjistit, proč se sklo rozbilo a jestli tomu majitel nemovitosti mohl zabránit. Je to podobné jako se stromy - když ti spadne při bouřce na auto strom, tak je taky podstatné, zda prostě jen spadl strom, protože byla bouřka, nebo zda to byl starý vetchý strom, který měl majitel už dávno pokácet nebo prořezat.
  10. Troufám si tvrdit, že je to právní nesmysl. I pokud by něco takového měla Škodovka v záručních podmínkách, je to zřejmě názoru v rozporu s blokovou výjimkou, viz třeba http://www.autoservisy.net/index.php?p=649 Doporučuji "hnát to vejš", než k montérkám. A ještě jeden odkaz: http://www.i-svetmotoru.cz/article/75969.nova-pravidla-zarucniho-servisu/?estamp=c3409d4020c58bb6562056bbb4105856
  11. Merk

    Servisní interval

    Osobně mám na 2.8 V6 najeto 200 tisíc, a to po celou dobu s longlife intervalem a olejem 5W30 a nepozoruju jakékoliv problémy. Zrovna u tohoto motoru se velká část oleje stejně mezi výměnami obmění.
  12. Nabízí se řešení přestat jezdit jako prase a nebo si aspoň koupit auto, které je na takovou jízdu dělané.
  13. Já bych jen rád připomněl, že natočen je dle dostupných informací pouze ten konec s "vytlačením". Co se dělo předtím, natočeno není. Nikdo tedy neví, co se stalo. A proto mi přijde hloupé něco komentovat, aniž bych věděl, co komentuju.
  14. Nic si z toho nedělej, v tomhle vedru může přeskočit každýmu, takže ten tvůj výlev nebude nikdo normální brát vážně.
  15. Řešilo se to tu před pár týdny: Řešení primitivní je zastrčit papírek, který drží tlačítko v žádoucí poloze. Rešení složitější je lampičku rozebrat a pokusit se tlačítko opravit. Tyhle věci bývají většinou způsobené ulomením nebo únavou nějakého kontaktu, takže záleží na šikovnosti a chuti se s tím piplat. Alternativou je samozřejmě koupě jetého světla.
×
×
  • Vytvořit nový...