Přejít na obsah

Harrysoumen1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    57
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Harrysoumen1

  1. Ahoj, ano G-tec i TGI se u běžně chipuje se zárukou. Nejjistější je to tady... http://www.xtuning.cz/chip/skoda/octavia-iii-12-2012/1400-g-tec-cng-tsi-81
  2. Ahoj, proč by do CNG nešlo dodělat tažné? Já mám tedy Golfa TGI a zjišťoval jsem, že i dodatečně dodělat lze. Koupil jsem nakonec originál vysouvací, v kufru zatáhneš za madlo a ono to vyjede. Je to super, akorát za tu srandu chtěli 24tis. Jinak s tím svislým zatížením je to nesmysl, mám napsáno 80kg a 4 kola vozím za Golfem běžně a nemám žádné karbonové rámy :).
  3. Ber to tak, že i bouraných aut se musejí nějak zbavit. Nechci tě strašit, ale tohle jsou typické indicie. Měřil si při prohlídce sílu laku?
  4. Bacha, ať to nemáš bouračku, připomíná to dost zdejších příspěvků. Doporučuji důkladnou kontrolu auta, dokud máš možnost odstoupit od smlouvy...
  5. No právě, ta jednotka má prý svá specifika a nikdo s tím nemá pořádné zkušenosti. Já se chipu zase tolik nebojím a auto by to určitě prospělo (jestli by nakonec nebyla i nižší spotřeba), ale chtělo by to opravdového profíka a nebo dobré reference. Nikdo nechce být pokusný králík ;). Osobně si myslím, že ten motor se dá v klidu naladit na těch 110kw, když to zvládne benzínová verze, proč by to nešlo u CNG s vyšším oktanovým číslem...
  6. V pohodě, prostě jsme se nepochopili... ano máš pravdu. Zpochybňuji, myslím, že TGI jede líp než 1,2 81kw (měl jsem dva dny náhradního Golfa dokonce krátkého). Ve městě a při rozjezdech je to srovnatelné, rozdíl přichází ve vyšších otáčkách a rychlostech, kde 1,2 dochází dříve dech. Osobně ale nevěřím, že by byl uváděný výkon o tolik podhodnocen, a pak by ta 1,2 81kw musela mít v reálu taky kolem 90kw.
  7. Trošku nervák, viď jednoduše tvůj odkaz mi prostě nešel otevřít, jinak bych sem pochopitelně stejný test neumístil. Tomu, že mě stále nabádáš, abych si nechal změřit výkon moc nerozumím. Moje "spekulace" jsou jen mé zkušenosti a vyjádřený názor na položenou otázku. To se tady nesmí? Myslel jsem že jsme na diskusním fóru. Jdi si auto změřit sám, když tě zajímají jen strohá fakta. Mě zajímá jak auto jede pocitově ve srovnání s 1,2 vs. 1,4TSI a jelikož ty zkušenosti nemám, tak bych to tady rád diskutoval s ostatními. Vidíš sám, že zatím jsou názory velmi protichůdné a naměřená hodnota skutečného výkonu na tom asi sotva něco změní. Mé předchozí auto mělo 110kw, ale byl to atmosférický dvoulitr a jel hůře než dnešní 1,2 81kw, takže mě dnes více zajímá jak to jede, než kolik to má na brzdě...
  8. No já právě nepochopil ten tvůj, psal si, že test je právě v tomto tématu a na stránce tvého odkazu jsem nic nenašel, jen jeden nefunkční odkaz a zaplacený test škody G-tec. Myslel jsem, že jsem se špatně díval, když si sem napsal že: "je to stejné auto a stejný test.... Každopádně jsem žádný test v tvém odkazu nenašel a nechápu s čím to srovnáváš. Ty tedy myslíš, že naše plyňáky mají o tolik vyšší výkon a nikdo to nepropaguje? Já teď nemám čas to hledat, ale na VW clubu byl borec, který se živí chipem (měl Cupru a Golf TGI) a psal tam, že na TGI naměřil 84kw a jde chipnout max na nějakých 97kw, že to více nezvládne (na rozdíl od ostatních motorů).
  9. Jo, tak to se omlouvám. Já jsem tam žádný stejný test neobjevil, jen jeden nefunkční odkaz a pak propagační blábol škody s TV prima. Vy si myslíte, že má G-tec/ TGI 95kw?
  10. Kdepak, oni mají na mysli tento test, který jsem tady již dávno probíral, zda je to reálné, či ne... http://www.auto.cz/skoda-octavia-combi-g-tec-plynove-poteseni-nebo-trapeni-81755 Zajímavé je, že i zkušenosti a názory uživatelů, zda má G-tec (TGI) blíže k 1,2TSI nebo 1,4TSI jsou velmi rozdílné. Já osobně mám Golfa Variant TGI téměř dva roky, netajím se tím, že mi auto v mnoha směrech nevyhovuje a v mnohém mě zklamalo. Nicméně od počátku píšu, že jsem výkonem (proti očekávání) velmi potěšen. Nemám tolik najeto s ostatními TSI, abych mohl objektívně srovnávat, ale také bych se přidal na stranu 1,4TSI 92kw. Jinak jezdím často naložený s koly vzadu na kouli, nebo rakví na střeše a nemyslím, že si libuji v pomalé jízdě. Auto mě baví a ještě jsem si neposteskl, že by mu dramaticky chyběl výkon. Nejhorší zpožděná reakce na plyn, když je motor po 2tis. otáček, ale myslím, že tento problém se netýká jen plynových aut. To je asi největší rozdíl proti Passatu B7 Eco Fuel (který jsem chtěl místo TGI koupit), ten se rychleji sbíral z nízkých otáček. Nad 2000ot. už ale byly obě auta velmi podobná (nejsem závodní jezdec), ale mě přišla téměř identická, navzdory tomu, že Passat má 110kw. Je vidět, že výkon není všechno a jeho "zastaralá" konstrukce s váhou kolem 1,8t si vybere svou daň. Také spotřeba nešla pod 5kg, ačkoli jeden ješitný majitel na VW fóru všechny přesvědčoval o opaku a utvrzoval se ve výborné volbě oproti moderním CNG variantám. Sám si netroufnu posoudit objektivitu zmíněného testu a prezentace naměřeného výkonu, říkám si ale, že snad takovou drzost nikdo mít nemůže...ale třeba jsem naivní ;). Co si myslíte vy?
  11. Vždyť polosyntetika je správně, když se mění co 15tis.km. Plná syntetika ničemu neprospěje...
  12. No 45tis. km za rok najezdím zhruba taky, takže někde je problém ;). a pochybuju, že v úhlu pohledu. Já bydlím u Ostravy a tady je největší koncentrace plniček, přesto, když jedu na otočku do Tater tak můžu natankovat v ČR naposledy v Třinci, nebo v Žilině a ani v jednom případě mi CNG nevystačí na cestu zpět. Na Slovensko sem tím pádem intuitivně přestal za turistikou jezdit. Pokud jde o AT, DE souhlasím, tam jedině investici do CNG chápu a dává občanům daných zemí smysl. Jezdí za polovinu a plniček mají dost, ačkoli mimo dálnici, ale jelikož neplatí mýto, tak to není takový problém. Pokud jde o IT tam je plniček sice dost, ale všechny mimo dálnici, takže průjezd Itálii se sjezdy co cca 300km na tankování se prodraží více, než činí úspora na CNG samotném. Několikrát opakovaně vyzkoušeno. Ve Francii jsem byl na 14 dní letos (s CNG poprvé) a bude to pro mě druhé Slovensko. V celé Francii je 40 stanic, které jsou navíc jen v centrech měst, takže zdržení při průjezdu neskutečné. Po dvou tankováních jsem vzdal a celou dovolenou absolvoval na benzín. Asi jezdíš po jiné Evropě než já
  13. Naprostý souhlas, pokud jezdíš s CNG opravdu za polovinu, pak o tom žádná. Jenže podobné náklady dnes zvládne kdejaký moderní diesel a navíc s úplně jiným komfortem dynamiky, dojezdu atd. LPG je jiná kapitola, to by bylo na dlouho, ale osobně vůbec nerozumím co proč cena CNG není vůbec ovlivněná vývojem cen ostatních paliv. Je to velmi zákeřné a já na to taky doplatil. Měl jsem před Golfem TGI čtyři auta na LPG a kdybych si to poslední nechal, tak jsem mohl najednou jezdit o 30% levněji. Ano přesně jak píšeš, v té době (září 2014) mi ekonomika dávala jasný smysl, protože jsem se při výběru auta rozhodoval zda bude nový vůz jezdit za 3kč/km na benzín, 2kč/km na naftu, 1,5kč/km na LPG, nebo 1kč/km na CNG. Během roku se karta obrátila tak, že do dvou korun jezdí vše, LPG dnes klidně i za 0,8kč/km a CNG stále za tu 1kč až 1,1kč. Tohle je fakt brutální, když zohledním že LPG je na každém rohu i po Evropě a s každé mé dodatečně! předělané auto mělo nádrž min. na 500km dojezd. Po této stránce se koncernu přestavba na CNG opravdu nepovedla. Možná si zpravíme chuť na Audi A4 G tron, nebo podstatně levnější novou Astrou, která bude mít od nového roku 110kw a 21kg plynu.
  14. Já ti rozumím a tvůj výběr nehaním. S tou kávou to byl jen příměr, samozřejmě si můžeš dát co chceš ;). Je to jen pro představu té "úspory" pro člověka, který se třeba pro CNG rozhoduje. Pokud jezdíš v takto malém rádiusu, tak jsi určitě spokojen. Kolik pak najezdíš za rok? V mém případě v takovémto režimu funguje druhé auto u domu. Já jezdím po celé ČR, máme rodinu v Praze a chalupu v Krkonoších a auto, které na jednu nádrž nezajede hlavní trasu Ostrava-Praha, případně Ostrava-Špindl plní opravdu rodinnou funkci neplnohodnotně. Mám spousty příhod, kdy jsem v noci sjížděl z dálnice naváděn, tebou zmiňovanou aplikací, na plničku, která už měla proti informacím z aplikace dávno zavřeno, nebo byla mimořádně mimo provoz. To je potom k zlosti, protože člověk při přesunu ztrácí čas bez efektu. Taktéž nepovažuji za bezpečné, pokud jede žena sama v noci za rodinou nebo pracovně do Prahy a vím, že musí stavět a tankovat, protože jí tam naše rodinné auto na jednu nádrž nedoveze. Nemluvím už o tom, že když už člověk staví, tak plničky jsou často samostatné bez možností toalety, občerstvení, servisu atd. Pokud jezdila s TGI v týdnu do práce , do školy, na nákup, tak auto plnilo funkci na jedničku. Souhlas. Jenže co dovolené, zahraniční cesty? atd. Já bych CNG za sebe stručně charakterizoval jako "nepohoda".
  15. Jasně, každý máme na auto jiné nároky. Je to velmi subjektivní, také záleží z jakého auta přesedáš atd. Jak říkám G-tec je pořád ještě lepší varianta CNG auta - o něco praktičtější kufr, multilink a hlavně dojezd cca o 100km větší. Já nabral do Golfa vždy mezi 12,8-14,3kg plynu a ujel za to 300-330km, což je fakt k ničemu. Kdykoli si auto vezmete a potřebujete někam jet, zjistíte že to musíte vzít napřed přes plničku a pokud vás tlačí čas, tak je to jen zbytečný stres kvůli pár ušetřených korun. Pak si dáte na pumpě kafe a jste na tom stejně, jako by jste přijeli autem na benzín a kafe si vzali z domu. Když by si pak člověk řekl, že se stresovat nebude a bude auto využívat primárně v benzínovém režimu (vždyť tak to zřejmě výrobce i zamýšlel) zjistí, že jde o velmi podprůměrný vůz ve všech ohledech, jehož jedinou kladnou stránkou je levnější provoz. Pokud této vlastnosti využívat nebudete, nebo budete jen příležitostně, pak je přestavba na CNG jen zbytečný handicap, který auto proti svým konkurentům neskutečně degraduje a úplně stejné služby vám splní auto s pořizovací cenovkou min. o 100-200tis.nižší.
  16. Rozumím, moje žena to měla s proplácením taky tak. Pro ni by to bylo ideální auto, ale nechci doma tři auta pro dva lidi. A služební Oktávka už je stará šunka, chci spolehlivé, plnohodnotné rodinné auto, i když mám jen jedno dítě, i tak jsme měli problém se na dovolenou do Golfa nabalit. Každopádně musím přiznat, že i to byl důvod proč jsem šel do Golfa. Celý interiér i sedačky Ergoactive byly luxusní, snad první ve kterých jsem neměl problém s celodenní jízdou. Škodovka bohužel nic podobného nenabízí. Pro mě je zatím nejrozumnější volbou, pokud chce člověk za každou cenu auto na CNG, Passat B7 ecofuel. Je to plnohodnotné auto, které přestavbou utrpělo minimálně - plnohodnotný kufr 610l, plnohodnotný podvozek, 110kw, dojezd kolem 500km. Myslím, že to koncern trošku mrví schválně a reguluje si tím plánovaná procenta prodeje.
  17. Ahoj, to je věc osobního posouzení co jsou a nejsou pro někoho významné úspory. Obecně má pohon na plyn stejnou negaci, jako všechny úspory - na začátku musíš investovat balík, který je třeba zaplatit a který ti prostě zmizne z účtu a jehož absenci více či méně pocítíš, pak už jen šetříš "imaginární" peníze, které nikdy nepotkáš a výsledkem je jakési "dělání si dobře" nad kalkulačkou. Stejně fungují všechny tepelné izolace budov, sluneční kolektory, tepelná čerpadla, atd. To jen obecně samozřejmě. Jak jsem psal, pořídil jsem si TGI v nejhorší možné době a srovnával náklady, úplně jednoduše, se svou 7 letou služební Oktávkou kombi II 1,9TDI 4x4, chip na 94kw. Vždy při tankování do plna jsem prostě vynuloval tachometr a podle natankované částky jednoduše srovnal kolik mě stojí 1km ve škodovce a kolik v golfu. Po většinu období, kdy jsem Golfa vlastnil, to vycházeno na ušetřených 0,2-0,4kč na 1km. Ve finále si tedy můžu říct, že jsem za těch ujetých cca 80tis.km v Golfu ušetřil 24tis.kč, což tedy nechci tvrdit že nejsou žádné peníze, ale v horizontu dvou let mě opravdu nijak nevytrhly. Myslím že i člověku s průměrnou mzdou taková úspora opravdu životní úroveň nezvýší (ve smyslu, že naftové auto by neuživil a s CNG je to jiná pohoda). Když jsem si proti tomu navíc porovnal užitnou hodnotu obou aut, kdy "stará" oktávka uveze vždy větší hmotnost i objem čehokoli , vyjedu s ní v zimě bezpečně kamkoli, cestující mají více místa a pohody, mám vyspělejší a tišší podvozek a hlavně při tom všem vezu rezervu vždy sebou. Přišla mi moje investice (600tis.) do Golfa jako neskutečná hloupost. Připouštím, že se dnes karta obrací a CNG slevňuje a nafta s benzínem rostou. Určitě auto uspoří, ale otázka za jakou cenu. Majitel musí být primárně zaměřen ekonomicky a mít schopnost odprostit se od faktu, že v této pořizovací ceně se mohl vozit v autě třeba větším, komfortnějším, bezpečnějším, praktičtějším, silnějším, atd. Pro mě je TGI skvělé druhé auto do rodiny, na krátké trasy po ženu kolem domu, kdy hodně žere benzín i nafta (i v tomto režimu ale málokdo nejezdí za rok takové kilometry, aby se mu CNG dramaticky vyplatilo), ale jako hlavní rodinné auto, pro aktivní rodinu je to opravdu veliký kompromis. Cestování na dovolené po Evropě, kdy co 300km hledáte plničku je fakt opruz, do toho máte narvaný kufr, trnete, aby vás nepotkal defekt, posloucháte bouchání od jednoduché nápravy a postesknete si, že pár koní pod kapotou by se naloženému autu hodilo. A proč to všechno, že za dovolenou ušetřím cca 2000kč? Je to samozřejmě individuální, spousta z vás by řekla, že jim to dává smysl a já jim to neberu, mě to prostě smysl nedává...
  18. Jj, naprosto souhlasím. Kdybych měl oktávku, tak si ji asi nechám, ale Golf TGI je (z mého pohledu) opravdu "zmrzačené" auto. Dojezd 300km, téměř trojnásobný dojezd na benzín, než na plyn nedává u plynového auta žádný smysl. Vzadu torzka, výkon uškrcený na minimum, o 200l menší kufr a dálkové cesty bez rezervy nejsou žádná pohoda. Suma sumárů jsem si jej ještě koupil v nejhorší možné době. Zálohu jsem na auto zaplatil v září 2014, kdy cena nafty a benzínu atakovala 40kč a od ledna 2015, kdy jsem auto dostal, jen padala zatímco cena CNG statečně držela až mírně zdražovala. Při všech těch vyjmenovaných ústupcích mě to opravdu přišlo jako že 10 negativ má kompenzovat jedno malinké pozitivum - o chlup nižší provozní náklady. Takové auto mě fakt nebaví. Ale jak říkám, oktávka zdaleka přestavbou na CNG tolik neztratila, jako Golf.
  19. To s ním do roku 2020 nenajezdíš více než 150tis. km ? ...to se ti asi plyn moc nevyplatí ne? Já s rodinným autem najedu 45tis./rok a i tak byla (z mého pohledu) investice do CNG naprostá blbost, poslal jsem ho do světa.
  20. Proč si to myslíš, že bude méně poruchový? Máš na mysli starší generaci CNG od Volkswagenů? Protože TGI je teď přece všude stejné (Golf, Leon, Octávia), rozdíl je jen v nádržích... Jinak nevím co tě na Golfu tak přitahuje, ale tím "více v klidu" myslíš to poskakování s tuhou nápravou, nebo s tím boucháním od zadu? Golf je o třídu lepší v interiéru, a je také lépe odhlučněn. Toje pravda, na druhou stranu je o dost menší a méně praktický. Mě osobně přišel tedy při předvaděcích jízdách oproti oktávii sportovnější, obratnější a paradoxně trošku živější. Pokud jde ale o hmotnost, tak Golf se srovnatelnou motorizací je vždy o cca 70kg těžší než oktávka. Prý je to rozsáhlejším použitím vysokopevnostní oceli na karosérii a poctivějším odhlučněním. Ve finále ale tedy větší oktávka s ocelovými nádržemi váží stejně jako Golf s kevlarem....což si myslím je nakonec hlavní důvod proč ho tam dali. Byli zase o krok za škodovkou a museli vysokou hmotnost kompenzovat lehčí nádrží a jednodušší nápravou...
  21. Pánove buďte rádi, že máte staré nádrže. Jak jsem psal, já měl Golfa s kevlarem a natankoval jsem 13,5kg, když se dařilo. Jinak dojezd se pohyboval kolem 300km. Auto zcela o ničem. Jako bonus dostanete jednoduchou zadní nápravu a je vymalováno. Jediná výhoda tedy byla, že rozdíl v hmotnosti je dost podstatný, což se zřejmě projeví nejen na dynamice, ale i na sjíždění pneumatik a opotřebení závěsů kol. Výhodou torzky je, že kola jsou na "tvrdo" a geometrie odpadá. To už si raději počkejte na A4 G-tron, jako já ;). Jinak ale musím říct, že jsem měl na Golfu (v době prodeje) najeto 77tis. a s autem nebyl jediný problém - akorát se musel dolívat olej cca 0,5l na 10000km.
  22. Ahojte, ten problém vybuchlé CNG nádoby se týkal VW do roku výroby 2010. Snad i u novějších ocelových to již nehrozí. Naprostá jistota je u nádrží z kevlaru, které se dnes dávají do Audi A3 G-tron a WV Golf TGI. Tyhle nádrže jsou pevnější, lehčí a nerezivějí. Na druhou stranu jsou menší, nabereš do nich cca 12,5kg a v praxi ujedeš kolem 300km. Takže ideál to opět není...
×
×
  • Vytvořit nový...