Přejít na obsah

Pavel M

Uživatel
  • Počet příspěvků

    397
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Pavel M

  1. Pavel M

    Žárovky

    @EmppuNo ty ledky jsou ve stejném místě, jako vlákno H7 žárovky. Optika světla funguje dobře, seřizovat není potřeba a ani to neoslňuje. Vlákno H7 žárovky ale svítí 360° dokola stejnou intenzitou, kdežto LEDky v NB LED svítí jen do 2 stran a to tak, že jedna strana šikmo nahoru a druhá šikmo dolů... Z toho to nerovnoměrné rozložení světla.
  2. Pavel M

    Žárovky

    Ahoj, Osram Nightbreaker LED v potkáváčkách mám vyzkoušený. Žárovka tam fyzicky dát jde. Je zapotřebí nový upínací plech do patice a nové gumové víčko světlometu. Žárovka je výrazně delší a pod origo víčko se nevejde, ale proti plechu za světlometem ještě nějaká minimální vůle zbyde. Trochu alchymie je naskládat do víčka konektor, aby netlačil do pasivu žárovky a nevychyloval ji. Problém je, že samotná žárovka je v adaptéru na bajonetu, takže ji nelze volně natáčet. Ve světlometu Fabie je pak natočená o 45° (LED směřují v pozici rafiček hodin 7 hodin a 7 minut). Výsledek je, že rozložení světla není rovnoměrné a před autem jsou světlé a tmavé pruhy. Je to vidět i na světelném obrazci na překrytu světla. S klasickou žárovkou má ten kosodélník rovnoměrně prosvícené všechny 4 strany. S NB LED jsou dva protilehlé rohy výrazně víc osvícené než zbytek. Výsledek je takový, že jsem tam vrátil hologenky... (aktuálně Philips Whitevision). Řešením by možná bylo uříznout ten aretační výstupek v bajonetu žárovky, ale nevím jestli by pak žárovka držela na místě.
  3. Pokud nejezdíš jako důchodce, tak přední mají víc opotřebované hrany dezénových bloků (otrhané a zakulacené). Zimáky jsou navíc na předku přes lamely ve směru záběru sjeté do pilky. Zadní jsou přes lamely rovné. Jestli nepoznáš rozdíl, tak se na to vyprdni a dej je tam, jak ti přijdou pod ruku ;-)
  4. Pavel M

    Brzdy

    Rozhodně netvrdím, že přední brzdy nejsou celkově zatížené výrazně víc než zadní... Jen říkám, že tak jak je to osazené na Fabii přední vs zadní (280 vs 232), tak ty zadní jsou spíš poddimenzované vzhledem k předním než naopak. Když si vezmu tenhle obrázek, což uznávám, že je trochu extrémní případ, tak od vnějšku ta tmavě modrá je 300+°C, světle modrá až šedá je 400+°C a ta načervenalá vnitřní hrana je 500+°C. Přední přitom byly jen tmavě modrý. Svižnější jízdou po okreskách standardně chytají fialovo-modré nádechy (cca 250°C). Jestli na ně chceš šahat holou rukou, tak přeju hodně štěstí :)
  5. Pavel M

    Brzdy

    Menší zadní kotouč je nesmysl, už tyhle kotouče budou minimálně na oteplení vycházet podobně nebo hůř než ty přední. Tzn. rozhodně nejsou předimenzovaný. Pokud bys ho ještě zmenšil, tak zmenšíš i plochu pro odvod tepla a budeš zase muset řešit chlazení...
  6. Pavel M

    Brzdy

    Protože zadní jsou od jiného výrobce/z jiného materiálu než přední. Rozhodně se nedá říct, že by se zadní nějak flákaly, zahřívají se rychleji než přední. Našel jsem fotky ještě origo kotoučů z června 2017 po sjezdu z passo Gavia, zadní js ou vyhřátý víc než přední. Je tam vidět ta hloubková rez v brzdné ploše, do podzimu to vyhnilo tak, že destičky se po vnějšku kotouče přestaly dotýkat. Zadní: Přední:
  7. Pavel M

    Brzdy

    Problém nejsou kotouče jako takový, ale ten šmejd, co tam škodovka dává... Strašně rychle hnijou a hnijou do hloubky, ta rez pak vyžere drážky do destiček a už není cesty zpět. Není to problém jen Fabie, co jsem koukal, tak všechny škodovky cca od r.v. 2014 s kotouči 232x9 mají ty kotouče vyhnilé do brzdné plochy. Přitom VW se stejnými kotouči jsou v pohodě... Vyměnil jsem zadní kotouče a destičky za ATE a po 2 letech pořád pohoda. Přední 280mm se zdají být v pohodě, ty mají jen povrchovou rez. Tatík má vepředu jen 256mm a z těch už se loupou šupiny rzi...
  8. Od zimy řeším stejný problém. Závady klidně odpoledne pošlu... Vypadá to ale stejně, jako u tebe. Lambda před katem hlásí bohatou směs a lambda za katem chudou směs. Kontrolka nesvítí žádná. Spotřeba stoupla o 1,5l/100km na výsledných 8l/100km. "Vypálení" ani jiný benzín nepomohli. V pátek obě lambda sondy v servise proměřeny a ta za katem je KO, teď čekám, až jim přivezou novou. Zajel bych s tím do servisu hned, akorát si zbytečně zasíráš motor karbonem z bohaté směsi.
  9. Byl ještě u MR2015 nějaký chronický problém s přestavovačem vačkové hřídele? Dneska se mi rozsvítila kotrolka EPC a porucha Start/Stop. Motor táhnul normálně, ale měl omezovač na 3000 ot/min. Na diagnostice je jedna závada: 2795 - Bank 1: Camshaft A (Intake) P0011 00 [229] - Retard Setpoint not Reached (Over-Advanced)
  10. Pavel M

    PTC

    Dovolím si vytáhnout trochu starší téma. Už jste někdo zkoušel dodělat PTC do auta s benzínovým motorem? Zajímalo by mě, co to všechno obnáší... Je na to v autě připravená kabeláž, spínací relé atd.? Box s výměníkem od vodního okruhu podle etky vypadá, že je stejný pro verzi s PTC i bez.
  11. Nesmysl, pokud tam byl chrom, tak tam musí dát zase chrom. Mě to takto bez problému letos na jaře vyměnili. Pokud by mi tam dali černý plast, tak to okamžitě reklamuju...
  12. Nic si z toho nedělej Většina jízd byla ale po městě.
  13. Na tvůj účel je to podle mě nesmysl. Už jsem v autě spal, protože byla bouřka a nechtělo se mi na jednu noc rozbalovat stan v dešti. Měl jsem pootevřená všechna 4 okna, sjetá cca o 2 cm a ano, pár kapek se dovnitř dostalo, ale nic, co by stálo za řeč. V zimě na botách do auta natahám vody mnohem víc a taky to uschne.
  14. Sorry Cosby, ale tady jde o to, že když se s tím budeš dvě hodiny srát, tak to máš mít nafakturovaný v práci a ne to látat tím, že budeš mít 200% marži na materiálu... Takže klidně si tam to pětikilo za nalití do kanystru dej. Vím, že to je trend dnešní doby, ale opravdu miluju fachmany, kteří ti něco udělají za 2 kila a materiál ti dají za trojnásobek ceny. Když jim pak řekneš Ok, ale materiál si koupím sám, tak jim málem rupne cévka a pošlou tě někam, že za 2 kila to dělat nebude... Přitom si za to může sám, že ze zákazníka dělá debila.
  15. Vypni si topení a teplota chladící kapaliny ti na volnoběh padat nebude I u mě v těhle mrazech klimatizace bere víc tepla, než je motor na volnoběh schopný dodat, tj. při stání na křižovatce mi teplota chl. kapaliny taky padá. Studený motor mi drží 1200ot./min volnoběh, mám ale 1.2TSI.
  16. U mě je nákladová hrana kufru 8mm nad mezipodlahou v horní poloze - je to tedy skoro v rovině.
  17. Ralffe, přestaň už to brát... Dotaz byl na hardwarové rozdíly v motoru. Ty opravdu žádné nejsou. 66kW verze je pouze softwarově přiškrcená 81kW verze. A ano, 81kW má mimo jiné převodovku MQ200-6f místo MQ200-5f a jiné brzdy. Nic z toho ale nemá na výkon motoru vliv.
  18. Mám kombíka s orig. sníženým podvozkem a nosič na kola používám naprosto bez problému. Výška nad zemí je víc než dostatečná. PS: Máme doma kombíky dva, jeden se sportovním podvozkem a druhý se standardním. Pokud ty auto naložíme, tak ta se standardním podvozkem má zadek níž.
  19. Ptal jsem se pouze na 6V0064230B DYT. Ta je podle škodovácký infolinky z opravdové kůže.
  20. Chtělo by to alespoň natočit, takhle od klávesnice těžko soudit. Předpokládám, že režim ohřívání katalyzátoru poznáš (podle popisu to na něj totiž vypadá) a ten to podle tebe není.
  21. No vidíš, já zas nevidím důvod, proč ztrácet čas s reklamací, když mi tam dají stejný koženkový šmejd, který se mi zas oloupe... A jestli s tou kolotočařinou narážíš na mě, tak jsem měl na mysli hlavice 6V0064230B DYT a 6V0064230E YDK ze Škoda příslušenství. Ohledně těch jsem už psal do Škodovky, z jakého materiálu jsou.
  22. Pánové, nevíte z jakého materiálu jsou barevné hlavice řadící páky (červená, šedá)? Je to taky koženka nebo opravdová kůže?
  23. Dneska jsem jezdil za krásných 9 l/100km Cca 70% bylo po dálnici, polovina cesty s prázdnou károu a druhá s károu a pluhem (má cca 420 kg) na ní.
×
×
  • Vytvořit nový...