Přejít na obsah

los pakos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    795
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    2

Vše zveřejněné uživatelem los pakos

  1. Mám dotaz, neřešil někdo typickou nemoc čoček a to takový ten "mléčný" povlak? Jak to případně vyčistit nebo jestli je na to nějaký trik? Zdá se, že je to z vnitřní strany - od žárovky. Zkoušel jsem tyčinku do uší, ale moc to nepomohlo.
  2. Ahoj, dnes jsem najel nechtěně na Green Score a překvapilo mě, že s tímto skóre mám svou spotřebu, běžně to nesleduji, takže nemám představu o číslech, ale za 5,2 jezdím průměrně od nového auta (MY2015 a najeto 140t km). Chtěl bych vidět, jak vypadá skóre 90 a výš, to už vyrábí benzín v nádrži ne?
  3. Když jsem kupoval LED osvětlení SPZ já, objednával jsem je v AS. Pro Fabii III stály asi 800.-, tak jsem si objednal sadu na Rapid/Yeti za 130 Kč a i přes bezmezné přesvědčování, že mi to na auto nebude pasovat a už vůbec ne fungovat, tak je mám a svítí dodnes. EDIT: Jen pro info, tento typ mám ODKAZ
  4. Teoreticky by měli používat momentový klíč, ale praxe bývá mnohdy jiná. Navíc při dotahování hraje svou úlohu řada proměnných jako je stav závitu na svíčce, stav závitu na hlavě válců, jejich tření atd, proto tam existuje nějaká stupňová rezerva, ale už jsem zažil, že při dotažení na 22Nm byla svíčka otočena o 180°. Nehledě na tom, že ze zkušeností vím, že svíčky Brisk mají jinak stočený závit než třeba NGK.
  5. Napsal jsem svůj názor, mému jízdnímu stylu hold vyhovují jiné pneumatiky a o tom to je, je to jen můj názor. Nevynáším Conti do nebes, stejně dobré jsou například i Goodyear UG9 nebo Nokian WR D4. Prostě mi WR D3 nesedly a po cestách centrem Ostravy klouzaly, navíc jsem s nimi měl problém i v Beskydech na posypané cestě, což lépe zvládly i Barum Polaris 3.
  6. @Jablko Pokud nemáš 18" v TP, tak je to z nějakého důvodu, protože Škoda sice přidala do nabídky 18" kola pro Fabii, ale zároveň s koly dostaneš upravenou karoserii v zadní části, jiné uložení zadní nápravy, jiná ložiska a vpředu jinou spojovací tyč řízení, jelikož se změnou na 18" kola s nízkým profilem vzniká o 70% více rázů než proti většímu profilu. Bez těchto úprav hrozí prasknutí karoserie.
  7. Cena je pěkná to jo, problém je, já měl Nokian WR D3 na základě testů a fandil jsem jim, zkouším často nové pneu a musím říct, že horší gumy jsem na autě neměl. Conti je překonávají o parník, mám teď na zimu na zkoušku Barum a je to +/- stejné jako ty Nokiany a to jsou Barum o polovinu levnější. Naštěstí letošní zima vyhovuje těmto značkám.
  8. Měl jsem Varta, vydržela vždy maximálně půl roku, potom Energizer vydržela sotva rok, koupil jsem v IKEA CR2032 pack 8 kusů za 29 korun - tedy 3,6 kč kus, mám ji 2 roky a stále funguje. Netřeba kupovat nějaké super drahé, je to jen škoda peněz.
  9. los pakos

    Letní pneumatiky

    @JendaII 0520 = 5. týden roku 2020
  10. @wirer Tak mě napadlo, dá se u Rain/Light assist nastavit prodleva u Tunnel light? Používám nastavení světel na "Pozdní" a když vjedu do tunelu, auto mi zapne světla asi po 5ti vteřinách. Dobře to funguje, když mám nastavenou hodnotu na "Časné", ale to zase spíná světla moc brzy, chtěl bych odladit jen ten přechod, když vjedu do tunelu aby mi sepnul světla v podstatě hned.
  11. @Martab 11/2018, letos jdu znovu, tak uvidím, třeba se přidám do klubu ?
  12. Zvláštní sledovat tuto diskuzi, já na STK měl zapnuté A/C a režim AUTO (v podstatě nic jiného ani nemám) a dle protokolu volnoběžné otáčky 670 ot./min. EDIT: samozřejmě před STK jsem byl řádně zahřát motor a zároveň jsem jej prohnal i po dálnici, to taky udělá své
  13. los pakos

    Brzdy

    @Lancelot Nejhorší na tom je, že když jsem kupoval auto v roce 2014, když Fabia vyšla, tak mi můj známý prodejce z konfigurace zadní kotouče vyškrtnul s tím, že jednou mu poděkuji, že jsou s nimi na Fabii jen problémy a ať si nechám bubny. Nepopírám lepší brzdný účinek atd, ale mám najeto přes 120t km a bubny stále původní a pořád brzdí bez jediného problému. Takže se o tom tak nějak vědělo nebo ví.
  14. @ski1961 Jasně, když mám rozebrané auto, tak si určitě zajedu do Auto Kelly pro nástavec... Psal jsem to jen jako upozornění, aby to někoho nepřekvapilo jako mě.
  15. @jjjlll Použil jsem prodloužený nástavec gola 16mm, délka 790mm, jelikož nástavec neměl pravidelný tvar (viz. obrázek), musel jsem ten zvětšený průměr zarovnat na ten menší průměr - na průměr 22mm.
  16. Právě jsem měnil svíčky při 120t km, pokud si je chce někdo měnit sám, tak se podělím o zkušenosti: Vše jsem dělal podle dílenské příručky nebo alespoň demontáž. Sundání sání včetně filtru proběhlo bez problémů. První problém nastal u sundání cívek ze svíček, ale s tím jsem počítal, člověk se prostě nesmí bát zatáhnout. Druhý problém nastal při odšroubování svíček z motoru, prodloužený nástavec z gola sady se nevešel do otvoru, musel jsem ho osoustružit, evidentně je vše děláno tak, aby se normální člověk nedostal k výměně svíček. Ještě že nejsem normální člověk. Dotáhnutí uvedeno 22Nm, já dotahoval na 23Nm. (Jsem prostě rebel) Cívky jsem zespodu ničím nepotíral, beztak tam ani předtím nic nebylo. Práce na cca 1 hodinu včetně výměny vzduchového filtru. Příště by to mohlo být i rychlejší. Kupoval jsem tyto svíčky: NGK 93231
  17. Dotaz pánové, používáte silikonovou pastu na koncovky cívek? Případně zda-li to má cenu a jakou použít? Díky.
  18. Jen otázka, při objednávce se určuje barva auta nebo lze senzory nějak rozumně přebarvit?
  19. los pakos

    Letní pneumatiky

    Já měl z výroby Bridgestone Ecopia EP150 a nemůžu proti nim říct jediného špatného slova, vydržely 4 roky a nájezd cca 50 tisíc km, dovezly mě všude a bez sebemenšího zaváhání. Když jsem je se vzorkem 1,8 mm opouštěl, tak mi jich bylo i líto.
  20. @Mvek Divné, právě toto by měl polarizační filtr chytit. Stačí porovnat s nějakými polarizačními brýlemi, sám je i z tohoto důvodu používám. EDIT: Polarizační filtr vlastně můžeš vyzkoušet jestli funguje, vezmi je proti jinému polarizačnímu filtru a otoč o 90°, pak bys neměl vidět nic skrz filtry.
  21. @Standa 1 Stačí zajít do kteréhokoliv AS a zdarma vytisknou výpis z elektronické servisní knížky.
  22. Nemohu nikde najít seznam relé v autě. Může mě někdo navést? Díky.
  23. los pakos

    Žárovky

    Světlomet je homologován na halogenovou žárovku, LED není halogen. I kdyby se jim podařilo vyrobit LED žárovku, která je ze 100% shodná s halogenem, pořád je to LED zdroj a ten tam prostě nesmí být. Museli byste si nechat dodatečně schválit světlomet pro LED zdroj. neboli dle EHK: HC - světlomet s potkávacím světlem s halogenovou žárovkou HR - světlomet s dálkovým světlem s halogenovou žárovkou RL - světla na denní svícení A - svítilna s obrysovým světlem (přední) 1 - přední směrová svítilna
  24. @JirkaV79 Já si toho taky všiml, někdy si s touhle fičurou hraju. Stojím na semaforech a musím úplně pomalinku a jemně točit volantem a jako bych přejížděl nějaké aretace. To cukání mám v každém případě úplně jemné a vůbec neruší, vlastně musím stát, úplně pomalinku dvěmi prsty točit volantem a soustředit se na to. Podle mě to je normální. EDIT: napadlo mě jestli to nedělá elektronický zámek volantu.
×
×
  • Vytvořit nový...